Şimdi Ara

NOTE 3 N9005 ağda kayıtlı değil hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz haziran ayında çinden orjinal n9005 getirttim. Telefon çinde ve istanbulda çalışıyordu ama bana kargo ile gelirken batarya takılı olduğu için statik elektrikten telefon bozuldu (bana öyle söylendi). Antalyadaki yetkili servis yapamayacağını söyleyince çine gönderdik ve orada telefon tamir edildikten sonra sapasağlam getirildi. Yalnız bir sorun ortaya çıktı ilk geldiğindeki kayıtlı orjinal imeisi yerine *#06# yaptığımda farklı bir imei çıktı ve BTK'da "Bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir" yazısı çıkıyor. Hattımı telefona taktığımda ise ağ çizgisi full gözükse de arama yapmıyor ve "Ağda kayıtlı değil" bildirimde bulunuyor. Telefon ne olur olmaz diye bölgesel ağ kilidi için çinde yaklaşık 1 saat aktif kullanıldı ve istanbulda yakınımın yurtdışı hattında sorunsuz çalıştı. Ancak yerli hatta böyle hata veriyor.
    Sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım. Daha önce böyle sorunla karşılaşan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.







  • Bilenler varmı arkadaşa yardim edelim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler lonewolf
  • Önemli değil :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koskoca donanımhaberde yok mu yol gösterecek üstad
    Eminim vardır...
  • afflatus A kullanıcısına yanıt
    Sanırım telefonun Çin'de anakartı değişmiş. Bu nedenle de imei numarası da değişmiş, asıl ilginç olan yeni imeinin Türkiye'de başka bir telefonda da kullanıyor olması, bu nedenle kopyalanmış imei olarak görünüyor sanırım. Yeni anakart takıldığı için bu imei kayıt dışı gibi bir uyarı çıkması lazımdı.

    Bu aşamada yapabileceğiniz tek şey eski ve kullanmadığınız bir telefonun imei numarısını yeni telefonunuza kopyalattırıp, eski telefonu imei numarası ile birlikte yok etmek olacaktır. Bazı telefon tamircileri bu işi yapıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 7 Eylül 2014; 22:41:00 >
  • Arkadaşlar teknolojiden hiç anlamam böyle durumlarla karşılaştığımda da extra extra sinir oluyorum! Dünden beri bende de ağda kayıtlı değil diyor. Sim kart çıkarttım taktım kaç kez aç kapa yaptım değişen bir şey yok... ne yapmalıyım? Daha koyu okur diye ayarlarına pek dokunmak istemedim ama ayarlar normal gibi duruyor... Kartla ilgili bi durum mudur Ki? 2 gündür iletisimsiz kaldım hiç 1 sn bile normale dönmüyor. :(( acil yardım lütfennnn :(((

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.