Şimdi Ara

Dead Rising 3'ün PC Sürümünden 30 FPS Kilidini Kaldırma Yöntemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
2.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•     Capcom'un ilk başta Xbox One'a özel olarak sunduğu açık dünyalı zombi oyunu Dead Rising 3, PC için de çıktı. Fakat daha önce firma, oyunun PC sürümünün 30 FPS kilidiyle çıkacağını açıklamıştı. Bu kilidi kaldırmak pek de uzun sürmedi.

Capcom'un oyuna koyduğu 30 FPS kilidini kaldırmak için, 'deadrising3.exe' uygulamasının bulunduğu klasöre 'user.ini' adında yeni bir dosya açmanız gerekiyor. Açtığınız INI dosyasının içine ise 'gmpcr_unlock_frame_rate=True' satırını tırnaklar olmadan eklemek, 30 FPS kilidini kaldırmak için yeterli. 

Ancak bu noktada bir uyarı yapmamız gerekiyor. Çünkü Capcom, defalarca oyunu 30 FPS için optimize ettiğini belirtiyordu. Yani PC'nize güvenmiyorsanız bu yöntemi uygulamak Capcom tarafından pek önerilmiyor. 

Yine de Digital Foundry ekibi, overclocklu i5 3570K işlemci ve GeForce GTX 780 ile yöntemi denemiş ve sonuçlarını okuyucularıyla paylaşmış. Test sonuçlarına göre bu sistem, oyunu 1080p çözünürlükte ve en yüksek ayarlarda sabit 60 FPS ile çalıştırmaya yetmemiş.

Sonuçlara göre test sırasında işlemci kullanım oranı %70 - %100 arasında değişirken, ekran kartı kullanım oranı da %95 - %100 arasında gidip gelmiş. Yani Capcom, gerçekten de optimizasyon konusunda başarısız bir iş ortaya koymuş.

• Bu rezil oyunu PC'de kaç kişi satın aldı ki?
  • benim anlamadığım madem kaldıracan kaldırılmış ve düzgün bir şekilde sunsana oyuncalara oyunu nfs rıvals da öyleydi

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Xbox'ın çöpünü Pc'ye itelemeye çalışıyorlar işte.

• oyun güzel yarısını bitirdim. fakat denildiği gibi optimizasyon çok kötü.ya bilirek yaptılar xbox one güçlü ve stabil bir konsol diye reklam amaçlı yada adamlar bu işi bilmiyolar.

• Oyunu 30 fps ile oynayabilen varmı ki 60 fps yapmaya çalışıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: DHBSC55

oyun güzel yarısını bitirdim. fakat denildiği gibi optimizasyon çok kötü.ya bilirek yaptılar xbox one güçlü ve stabil bir konsol diye reklam amaçlı yada adamlar bu işi bilmiyolar.

one ın neresi stabil bu oyun xbox one da 20 fps lerde çalışıyor 720 p de.

• Arkadaşlar neden bu kadar fps olayına taktınız hala anlayamıyorum. Hadi online turnuvada fps oynasanız anlayacağım fakat sonuçta eğlencelik bir oyun. 30 olsa ne olacak 60 olsa ne olacak. Ben onu fx8320 işlemci 8gb ram ve r9 290x ile 1080pde 30 fps ile yağ gibi sorunsuz oynuyorum. Bence çok abartmamak lazım bu fps olayını

• capcom'unda dev team'inde çıkaracakları oyununda ta.. 3 gündür bilinen bir sorun var ve hala ne çözebildiler ne de bir açıklama yaptılar oyun nvidia optimus kullanan laptoplarda çalışmıyor diğer çalışan pclerde de sürekli hata verip çıkıyormuş nasıl bir kafayla test edip oyunu çıkarttılar anlamıyorum şuan herkes kafayı yemek yüzere oyun çıktı ama kimse oyuna giremiyor
  • gtx 760 da bile 24-25 fpslere düşüyorsa bu oyun çöptür aga
    http://www.youtube.com/watch?v=KNU3VB8Zd2g

• CapCom haklı buluyorum bu konuda .
    Daha önceki haberde önceden bunu dile getirdiler
    60 Fps diyen teknik sorunlar yasaya bilir diye ...
    Tabi Xbox çıkışında da fps düşüyordu güncelleme ilk gün guncellemesi de ardından sabitleştirmişlerdi.

Kimse kimseyi kandırdığı yok .

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

gtx 760 da bile 24-25 fpslere düşüyorsa bu oyun çöptür aga<br>KNU3VB8Zd2g

Gtx760 öle aman aman bir kart değil abartmaya gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: y.C.g

<blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: HIGHER<br><br>gtx 760 da bile 24-25 fpslere düşüyorsa bu oyun çöptür aga<br>KNU3VB8Zd2g</blockquote><br> <br>Gtx760 öle aman aman bir kart değil abartmaya gerek yok

orta üst segmentte bir kart xbox daki ekran kartı 270 x e değer güçte hatta daha az

• dead rising 2 o kadar kötüydüki 3 ün incelemesine bile bakmadım. konsolda oyun olsunda ne olursa olsun mantığında çıkartılmış bir oyun olduğunu düşünüyorum, hatta ps4 e bile gelebilir bence

• quote:

gtx 760 da bile 24-25 fpslere düşüyorsa bu oyun çöptür aga

Orta seviye bir karttan fps shuttering olmadan oyun oynamak hayal gibi birşey .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

quote:

doğru diyorsunuzda hocam bf 4 de böyle bişi olmuyor ama?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

quote:

doğru diyorsunuzda hocam bf 4 de böyle bişi olmuyor ama?
  • 30 FPS limitli mi?

Ben daha dün Skyrim 60FPS limiti var diye oynamaktan vazgeçiyordum. 120HZ monitörünüz varsa ve VSYNC açmazsanız oyunun fizik motoru saniyede gösterilen karelere yetişemiyor ve oyunun fiziği sapıtıyordu. 60FPS de iyi bir değer fakat 120FPS den 60FPS'ye düşürünce başınız dönüyor.

Şimdi bir de bu oyunda 30 FPS limiti mi vardı...
  • capcom ultra street fighter ile pc platformuna olan uzaklığını kanıtlamıştı, buda tüyü dikti. artık pc ile oyun oynamaya çalışmaktan bıktık.

• 2015'e gireceğiz. Hala fps limiti var.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.