Şimdi Ara

Jant teli çok çok hafif büküldü önemli mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler janta bir şey sıkışmıştı da sadece 2 jant telinde şu kadarlık bir bükülme var pek farkedilmiyor ama içime dert oldu.Bu önemli mi sizce önemliyse elimle düzeltebileceğim bir şey mi şöyle hafif sıkıştırıp düzelmeye çalışsam aletlerle? Aynı resimdeki kadar büküldü
     Jant teli çok çok hafif büküldü önemli mi?



  • Jantın akordu bozuldumu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hapocod

    Jantın akordu bozuldumu?

    Hayir dedigim gibi sadece o iki telin arasina bi cisim sıkıstı sadece o iki telde resimdeki kadarlik bir bukulme var onemli acaba diye merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun olmaz o zaman.
  • Hocam akordunda bir değişiklik yoksa tepe tepe kullanabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hapocod

    Sorun olmaz o zaman.

    Hocam bir de bi şey soracağım size ben de 2 ay önce shimano sis arka aktarıcı vardı kırıldı. Şimdi 7 vitese uyumlu Acera rd-m360 aldım ve bisikletçiye monte ettirdim. Ancak sorunum şu ki vites ters çalışıyor.Vites değişticim revoshift yani vites 7 yi gösterdiğinde zincir en büyük dişli de oluyor 1 de ise en küçük dişlide önce den tam tersiydi ve ben ona alışmıştım.Bisikletçiye sordum "anladım demek istediğini ama bu modelde öyle yapılmıyor sanırım ya da ben bilmiyorum" dedi sizce de öyle mi nasıl düzeltebilirim.İkinci bir sorunum daha var o daha basit ama önce bunu öğrenmek istedim.




  • Normali vites 1 i gösterdiğinde zincirin rublede ki en büyük dişlide olması gerekir. Eğer ruble 7 li ise, vites 7 yi gösterdiğinde zincir en küçük dişlide olur. Attırıcıyı takarken, vites 7 de olacak şekilde takılmalı. Doğru takdığından eminsen, attırıcıyı aldığın yerden teknik destek alman daha doğru olur.

     Jant teli çok çok hafif büküldü önemli mi?
  • Hocam aynı şeyden bahsediyoruz sanırım olması gereken böyle değil mi shifter 7 yi gösterirken zincir 7 numaralı dişlide olması gerekiyor. Yani modelden kaynaklanan bir sorun yok bu modelde dediğim olay gerçekleşebilir değil mi? Başka bir yere götürüp yaptıracağım çünkü.


    http://i.hizliresim.com/b4jNpZ.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDenier -- 16 Eylül 2014; 17:29:31 >
  • Aynı şeyden bahsediyoruz evet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hapocod

    Aynı şeyden bahsediyoruz evet.

    Tamamdır hocam bir de ikinci sorum en küçük dişlideyken üst makara en küçük dişliye biraz sürtüyor yani 7. vitesteyken hafif bir sürtünme oluyor ve ses çıkartıyor.İlk zinciri ilk taktığımız da yine sürtüyordu ve zincirden 1 bakla çıkardık.Ama hala sürtüyor sizce bir bakla daha çıkarmalımıyız yoksa vitesten yapılabilecek bir ayar mı ya da böyle olması doğal mı? Resimde kırmızı ile gösterdiğim yerde oluyor sürtünme.


    http://i.hizliresim.com/vomkam.png




  • Tam olarak görmeden denemeden birşey demek zor, işi bilen bir bisikletçiye baktırırsan daha sağlıklı bilgi alırsın.

    Birde genel olarak şu videolara bir göz at.

    http://www.youtube.com/results?search_query=shimano+rear+derailleur+adjustment
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.