Şimdi Ara

Lenovo Y50 Kullanıcılar Klubü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.437
Cevap
40
Favori
89.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,

    Lenovo Y5070 59-425035 ürünümü sadecenotebook.com sitesinden elden alarak Y-50 Kullanıcıları arasına katılmış bulunmaktayım.

    Bu başlığı açma sebebim ise bu notebooka sahip olan arkadaşların bu ürüne almaya karar veren veya verecek olan kişilere yardımcı ve yol gösterici olmasıdır.

    Lenovo Y50 ürünümü 2 gündür aktif olarak kullanmaktayım.

    İlk izlenimlerim =

    1- Bilgisayar bence muadillerine göre çok uygun fiyata sahip. 2750-3000 TL arasında alınabilecek piyasadaki en iyi notebook. Dizayn olarak gerçekten çok şık bir görünüme sahip ancak rakip firmaların modellerine göre biraz daha ağır. JBL Hoparlörler gerçekten güzel bir ses kalitesi veriyor ama kimse iyi bir ses sisteminin sesini beklemesin.

    2-Ekran konusu : Bence gayet yeterli ve güzel bir ekranı var ancak muadillerine göre daha kötü bir ekrana sahip olduğu gerçektir. Ama bu farkı anlayabilecek yada etkileyebilecek kişi sayısı bence çok ama çok azdır. Ben objektif olarak bu konuya yaklaşıyorum ama benim için bile muazzam bir fark yok.

    3- Oyunlar : Bir kere gerçekten performansı hissediyorsunuz. Eğer benim gibi ilk defa yüksek donanımlı bir bilgisayar aldıysanız gerçekten sizi çok şaşırtacak. Battlefield 3 'i ultra ayarladıktan sonra oyuna girdiğimdeki hissi hiçbir zaman unutmayacağım. Gerçekten sanki bir savaşın içindeymişsiniz gibi. Hiç bir takılma hiçbir yavaşlama olmadan gayet akıcı bir şekilde yarım saatlik deneyimim beni notebookuma aşık olmam için ikna edici bir süre oldu :)

    4 - Oyunlarda Takılma : Bunuda arkaşların yorumları üzerine bilgisayarımda ilk kullandığım günden beridir dikkat ediyorum. Ne yazık ki sanırsam bende de böyle bir problem var. Nitekim bu problemi sadece CS:GO 'da yaşadım. Oyuna başladıktan 20 dk sonra her 5-7 dk 'da bir 1sn 'lik takılmalar yaşadım. Ama sebebini tam olarak bilemiyorum. Battlefield 3 'de ise böyle bir problem yaşamadım. Aynı şekilde saatlik Hearthstone oyunumdada böyle bir problemle karşılaşmadım. Bugün Sniper Elite V3 'ü almak istiyorum ,bakalım bu oyunda bir problem yaşayacakmıyım. Deneyimlerimi bu konu başlığı altında sizlerle gene paylaşacağım.

    5 - Wifi . Gayet normal ,hiçbir kopma yavaşlama olmadı.

    6- Isınma : Bence her notebookta olduğu gibi bir ısınma yaşanıyor. Yani öyle buz gibi hatta dokununca ferahlayacam tarzı bir düşünceye kimse kapılmasın. Normal web browser gezintilerimde ve arka planda hearthstone oynarken klavyenin A S D E W tuşlarının bulunuduğu bölge ve F1-F12 tuşlarının üzeri kısmında ısınma hafif dereceli oluyor ama şunuda unutmamak gerekiyor ki son 2 gündür hava sıcaklığı 30 dereceydi ve evimde klima bulunmamaktadır. Bence ortam sıcaklığınında buna bir etkisi muhakkak olmuştur.Ancak oyun sonrası yada gündelik kullanımda ciddi derecede yada elinizi koyamıyacağınız seviye bir sıcaklık hiç oluşmadı ki bence her notebook muhakkak ısınıyordur.


    Şu an için aklıma gelen bunlar. Sorularınız var ise yanıtlamaktan memnun olurum. Ayrıca ben forum işlerine pek aşina olmadığım için konuyu takip etmesi güncellemesi yada bilgi paylaşması açısından başka biri ile paylaşabiliyorsam çok memnun olurum.

    Unutmayalım ki birlikten güç doğar.
     Lenovo Y50 Kullanıcılar Klubü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haerhaer -- 4 Eylül 2014; 16:26:38 >







  • quote:

    Kolay gelsin kardeşim ben Lenovo y 50 almayi düşünüyorum siz kullanıyorsunuz heralde bana yardım ci olurmusunuz bazı sorularım varda samimi cevap verirseniz çok sevinirim
    1-) kasa kalitesi nasıl fiyatına değecek bir kasaya sahip mi birde Bu ultra book mu notebook mu?
    2-) bu modelin bazisinda 4k ekran var bazısı 1080 p sizin kullandığınız hangisi birde dokunmatik ekran mi
    3-) oyun performansı nasıl gtx860 iyi detaylarda akıcı oyun deneyimi verebiliyormu
    4-) son olarakta soğutma konusunda nasıl laptop bildiğim kadarıyla çift fan var
    Sorularıma cevap verirsen çok yardımcı olmuş olursun bana şimdiden çok teşekür ederim.


    Başka konudaki yazılarımdan sonra arkadaş pm olarak bunu atmış. Sorular gerçi defalarca cevaplandı ama pm olarak cevaplamaktansa tekrar buraya yazıyorum, herkes görsün böylece.

    - Kasa kalitesi ne bir MacBook Pro gibi muhteşem, ne de çok kötü. Metal kısımlar aşırı parmak izi yapıyor, kafasına takanlar için problem olabilir. Onun dışında çok sağlam bir hissiyatı var. Bu bir ultrabook/notebook karışımı denebilir, ultrabook tan biraz büyük ve ağır, notebook a göre çok küçük ve hafif. İçinde de notebook komponentleri barındırıyor.

    - Türkiye'de henüz 4K ve/veya dokunmatik modeli yok. 1080p model var sadece. Benim kullandığım da bu.

    - Ben oyun için almadım, oynadığım tek oyun Cs:go ve onu da aşırı rahat ve akıcı oynuyorum. Ben ışıklı klavye, 1080p ekran ve taşınabilirlik için aldım. Tüm isteklerimi fazlasıyla karşılıyor.

    - Çift fan var evet, havayı alttan alıyor ve ekran ile klavyenin arasındaki boşluktan, ekran menteşelerinin oradan veriyor. Dolayısıyla ekranın en alt kısmı görece en sıcak kısım oluyor, ancak ben bir hayli zorlamama rağmen henüz rahatsız edici sıcaklıklara ulaştırmayı başaramadım. Bu nedenle ısınma problemi hiç yok diyebilirim.




  • Alcam inşallah. Babam yok almam diyodu sen bak çok indirime girerse alırız diyodu. Dün aradı marka model ver bende takip ediypm dedi. Yakındır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Bencede çok iyi yaptınız. Yorumlarımızı artık tek bir konuda birleştirerek alacak kişilere yol gösterici olalım.

    Size benim bir sorum olacaktı ;

    CS:GO oynarken benim yaşadığım problemi hiç yaşadınız mı ? Belki yaşıyorsunuz ama dikkatinizi çekmedi yada lag zannetmiş olabilirsiniz. Bugün özellikle durumu bilerek test yaparmısınız ? 10-15 dk'lık oyun sürecinden sonra 5 dk da bir , 1 sn'lik takılmalar oluyor. Sizde de olacak mı acaba ? Birde ayarlarınız nasıl, ben herşey ultrada oynuyorum .
  • CS GO konusu önemli. :) internetle ilgili bir kopma olabilir mi acaba?

    Bir de bu cihazı hangi mağazalar satıyor? Nereden gidip inceleyebiliriz? Ben özellikle klavye ve ekranı görmeden almak istemiyorum ancak sanırım daha mağazalar satışa geçmemiş.

    Gören duyan olursa buraya da yazabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shario S kullanıcısına yanıt
    Diğer konulardan okuduğum kadarıyla Bimeks'te ürünü inceleyebilirsiniz. Bazı mağzalarında varmış.
  • Beni de ekleyebilirsiniz hocam listeye. 2600 lira civarını görür görmez alacağım.
  • Bilgisayarı ilk alanlardanım;
    ARKADASLAR TAKILMALAR SSHDDEN KAYNAKLANIYOR, ssd taktım 256 gb sandisk ultraplus, ne takılma kaldı ne dönen disk sesi, açılış süres, bios kontrolü geçince 4-5 sn
    Ayrıca Bios update geldi v1.13



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LambdaCore -- 4 Eylül 2014; 21:43:20 >
  • Bende yakında alacagım bimekste %10 bipara varmı bu bipara indirim olmuyor değilmi bi sonraki alışverişte kullanılıyor yoksa direk aldıgında indirim oluyormu biliyormusunuz acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LambdaCore

    Bilgisayarı ilk alanlardanım;
    ARKADASLAR TAKILMALAR SSHDDEN KAYNAKLANIYOR, ssd taktım 256 gb sandisk ultraplus, ne takılma kaldı ne dönen disk sesi, açılış süres, bios kontrolü geçince 4-5 sn
    Ayrıca Bios update geldi v1.13

    Hocam bios update'i nasıl yapıyoruz? Açıklamanız mümkün mü?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC Depo'dan ürünü sipariş ettim ancak sistem bankanızla iletişim kuruluyor kısmında takıldı. Fiyat çekilmiş görülüyor ancak siparişlerim kısmında göremiyorum ürünü. Ne yapmalıyım sizce?




  • GooodJob kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Biz burada sadece ürün kullanıcıları olarak ürün hakkında yorum yapabiliyoruz.

    Ancak sorunuza şahsi düşüncelerim ile yanıt vermek isterim;

    PC Depo gerçekten uygun fiyata ürünü satıyor ancak bence ellerinde şu an ürün yok 2.610 Tl aldığını iddia eden arkadaşlarında galiba ellerine ulaşmadı ürün. Bende ürünümü sadecenotebook sitesinden almadan önce PC Depo ile telefonda konuştuğumda müşteri temsilcisi , bana ürünün sitede Stokta var yazmasına rağmen stoklarıda olmadığını ne zaman stoklara gireceğini ise bilemediğini söylemişti.

    Ancak ilk görüştüğüm Nova Bilgisayarda ise geçen cumartesi günü oluyor , ürünün stoklarında 2 adet kaldığını ve bu hafta için 1 hafta çalışmayacaklarını belirtmişti. Nitekim ne kadar komiktir ki aslında bilgisayarı kendilerinden almak istemiştim ama bana kargocunun gittiğini ürünü satamayacaklarını söylediler.Zaten böyle bir zihniyete sahip bir firma daha sonra problem çıktığında nasıl davranır bilemeyeceğim ? Bir dahada hayatım boyunca Nova Bilgisayar'dan alışveriş yapmam.Bu benim şahsi kanaatimdir.

    Ayrıca distribütör bir firmayla görüşmemde olmuştu. Kendilerinin VATAN bilgisayara bu modelden Y50'den siparişleri oldukları ve ürünün büyük bir ihtimalle Eylül sonu gibi VATAN stoklarında olacağını belirtti. Ancak VATAN'a gelen ürünlerin ekran kartı 2 GB olarak gözüküyor.

    Bunlar benim alım sürecimdeki deneyimlerim.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LambdaCore

    http://download.lenovo.com/consumer/mobiles/zivy2113.exe

    Fare ile üzerine gelip çift tıklayıp yüklüyorsun;

    Websitesi için

    http://support.lenovo.com/cz/cs/products/laptops-and-netbooks/lenovo-y-series-laptops/y50-70-notebook-lenovo/downloads/DS100998

    cevap için teşekkürler hocam, peki exe dosyasını yüklerken, virüs programı vs arkada çalışan tüm programları kapatıyor muyuz? yoksa direk yüklersek bir sorun oluyor mu?




  • Bende almayi dusunuyorum ekran karti 4 gb mi yoksa 2 gb mi iki modeli varmis bildgm kadariyla biz hangisini aliyoruz ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsTraLL A kullanıcısına yanıt
    Şu an piyasadaki ürünler 4GB Maxwell olanlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haerhaer

    Merhaba,

    Biz burada sadece ürün kullanıcıları olarak ürün hakkında yorum yapabiliyoruz.

    Ancak sorunuza şahsi düşüncelerim ile yanıt vermek isterim;

    PC Depo gerçekten uygun fiyata ürünü satıyor ancak bence ellerinde şu an ürün yok 2.610 Tl aldığını iddia eden arkadaşlarında galiba ellerine ulaşmadı ürün. Bende ürünümü sadecenotebook sitesinden almadan önce PC Depo ile telefonda konuştuğumda müşteri temsilcisi , bana ürünün sitede Stokta var yazmasına rağmen stoklarıda olmadığını ne zaman stoklara gireceğini ise bilemediğini söylemişti.

    Ancak ilk görüştüğüm Nova Bilgisayarda ise geçen cumartesi günü oluyor , ürünün stoklarında 2 adet kaldığını ve bu hafta için 1 hafta çalışmayacaklarını belirtmişti. Nitekim ne kadar komiktir ki aslında bilgisayarı kendilerinden almak istemiştim ama bana kargocunun gittiğini ürünü satamayacaklarını söylediler.Zaten böyle bir zihniyete sahip bir firma daha sonra problem çıktığında nasıl davranır bilemeyeceğim ? Bir dahada hayatım boyunca Nova Bilgisayar'dan alışveriş yapmam.Bu benim şahsi kanaatimdir.

    Ayrıca distribütör bir firmayla görüşmemde olmuştu. Kendilerinin VATAN bilgisayara bu modelden Y50'den siparişleri oldukları ve ürünün büyük bir ihtimalle Eylül sonu gibi VATAN stoklarında olacağını belirtti. Ancak VATAN'a gelen ürünlerin ekran kartı 2 GB olarak gözüküyor.

    Bunlar benim alım sürecimdeki deneyimlerim.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

    PcDepo ile sorunu aştık, ürünü kargoya verdiler. Beklediğimden hızlı çıktılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Y50 kullanıcı klübü mü? Ekleyin beni
  • Fiyatlar bimeks hepsiburada ve pcdepoyla ayni gibi kimse pcdepodan almaz artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LambdaCore

    Bilgisayarı ilk alanlardanım;
    ARKADASLAR TAKILMALAR SSHDDEN KAYNAKLANIYOR, ssd taktım 256 gb sandisk ultraplus, ne takılma kaldı ne dönen disk sesi, açılış süres, bios kontrolü geçince 4-5 sn
    Ayrıca Bios update geldi v1.13

    Anlamadığım nokta garanti meselesini ne yaptınız?

    Yani garantisi bozuldu eğer serviste değiştirmediyseniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.