Şimdi Ara

IFA 2014 : İşte Note ailesinin en güçlüsü : Galaxy Note 4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
1
Favori
5.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj












  • IFA 2014 : İşte Note ailesinin en güçlüsü : Galaxy Note 4





    Ortaya çıkan sayısız görüntü ve iddialar sonrasında az çok bize sunacağı özellikleri netleşen Galaxy Note 4, Samsung'un bugünkü basın toplantısında resmiyet kazandı.




    Az önce belirttiğimiz gibi Galaxy Note 4'ün tasarımından donanımına kadar neler sunacağını biliyoruz ve tanıtılan özellikleri çok da sürpriz olmadı. Firmanın yeni Note akıllı telefonunda ekran boyutu önceki nesle göre değişmezken, Super AMOLED ekran 2560x1440 piksel çözünürlük sunuyor. Samsung ekranın 2.5D kavisli bir yapıya sahip olduğunu belirtiyor. Kenarlardan ortaya doğru bombe yapan ekran G Flex gibi göze çarpan bir kavise sahip değil. Ekranda Galaxy S5 gibi parlak ışık altında net görüntüler elde edilebiliyor. 




    Galaxy Note 4'ün belki de Note ailesine getirdiği en önemli yenilik IP65 seritifkası ile suya ve toza dayanıklılık sunması. Ekran kalemi barındıran bir cihazın bu sertifikaya sahip olması ayrı bir başarı olarak görülüyor. 




    Cihaz bu yılın Android tarafındaki en güçlüler olması beklenen iki yongasetini biraraya getirerek bir ilke de imza atıyor. 64-bitlik ilk Exynos ünvanına da sahip olan 8 çekirdekli Exynos 5433 ve Snapdragon 805 yongasetleri benchmark testlerinde Tegra K1'in ardından iki ve üçüncü sıraları paylaşıyor.




    4 adet Cortex-A53 ve 4 adet Cortex-A57 çekirdeklerini iş yüküne göre sırasıyla devreye sokan Exynos 5433'ün 64-bit mimarisinden performans anlamında oldukça faydalandığı görülüyor. Cortex-A53 yongaseti Cortex-A7'nin devamı niteliğinde ancak daha iyi performansı daha düşük enerji tüketimi ile sunabiliyor. Cortex-A57 ise Cortex-A15'i benzer iyileştirmeler ile bu evrende devam ettiriyor. Exynos 5433 yongasetinde mobil dünyanın en güçlü grafik birimi olarak lanse edilen Mali-T760 kullanılıyor. 




    Cihazda Snapdragon 805 yongasetinin 4 adet Krait 450 çekirdeği 2.7GHz saat hızında çalışırken, Adreno 420 grafik birimi de 600MHz saat hızına sahip. Benchmark testlerinde Exynos 5433 ve Snapdragon 805 yongaseti başabaş bir durum sergiliyor. 




    Cihazda 3GB RAM seviyesi korunurken, 32GB ve 64GB artırılabilir hafıza seçenekleri mevcut. Pil ise 3300mAh gücüne yükseltilmiş. Güç Tasarruf Modu ile cihazın daha uzun süreler kullanım imkanı sunacağı tahmin ediliyor. 




    Tasarım olarak Galaxy Alpha'daki mantığı izleyen Note 4 metal bir çerçeve barındırıyor. Ekran çerçevesi de biraz daha inceltilmiş. Desenli suni deri tasarımlı arka kısımda nabız ölçer yanında güneş ışığını ölçebilen bir ultraviyole sensör de yer alıyor. Ön tarafta ise parmak izi okuyucu mevcut. 

     

    IFA 2014 : İşte Note ailesinin en güçlüsü : Galaxy Note 4 




    Samsung alt kısımda yer alan ve Note 3'den hatırlayacağımız USB 3.0 bağlantısını terk ederek USB 2.0 standardına geri dönmüş çünkü firmanın ifadesine göre bu teknolojiyi çok fazla kullanan yok. 




    Samsung'un çok güvendiği S-Pen ekran kalemi teknolojisi yeni modelde bir adım daha ileri gidiyor. Firma artık gerçek bir kalemle yazarcasına hassas ekran kalemi geliştirdiğini gelirtirken, S-Pen üzerinde pek çok optimizasyonlar yapılmış.




    Samsung çoklu pencere özelliğini Note 4 modelinde daha da geliştirmiş. Pencereler artık kalem yardımı ile küçültülerek kenara alınabiliyor ve arkada başka bir uygulama üzerinde çalışmaya devam edilebiliyor. Facebook'taki Chat Heads özelliğinden hatırlayacağımız üzere bu pencereler ekran üzerinde yüzen yuvarlak ikon haline gelebiliyor. Cihazdaki Snap Note özelliği sayesinde bir yazılı metnin ekran görüntüsünü aldığınızda anında yazıya dönüştürülebiliyor. 




    Yeni Galaxy Note 4 modelinde diğer bir dikkat çeken taraf arka ve ön kameralar. Samsung kendi geliştirdiği ISOCELL sensör yerine Sony'nin 16MP çözünürlükteki sensörünü kullanıyor ve OIS desteği mevcut. Kamera 4K yeteneğine de sahip. Ön tarafta ise 3.7MP çözünürlüğünde ve 120 derecelik açıya sahip bir sensör yer alıyor. Modelin bataryası 3220mAh gücünde. Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi üzerinde Galaxy S5'ten hatırlayacağımız arayüz yer alıyor. 




    Cihazın kalınlığı 8.5mm iken ağırlığı ise 176gr. Galaxy Note 4 akıllı telefonu Ekim ayı itibariyle global olarak satışa sunulacak ve 4 renk seçeneğine sahip olacak. Cihazın fiyatı ise pek çok perakendeci tarafından 750$/750 Avro olarak açıklandı. Bu da Galaxy Note 3'e göre daha yüksek bir fiyattan piyasaya çıkacağını gösteriyor.

     

     IFA 2014 : İşte Note ailesinin en güçlüsü : Galaxy Note 4

     







  • Esas cihaz note edge...;) ;)

  • Iphone 6 note 4 ü siler piyasadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note 3 ten gecmeye degmez.. yine bir ton zirvalik dolu.. 805 geldi de ne oldu ekran 2k..

  • Pil 3220 mAh

  • Beklentiyi vermedin be samsung.Pil az kalmis ayrica cerceveler hala ayni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note Egde mukemmel gorunuyor. Acikcasi 4 gozle bekledigim teksey oydu.
  • on numara gözüküyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ezio

    Iphone 6 note 4 ü siler piyasadan

    Note serisinde iPhone'da olmayan bir ton özellik mevcut.

    İki cihaz aynı kategoride değil.
  • Bence guzel olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha ağır ve daha kalın mı?

    Yanlış mı görüyorum?

  • Yani ilk defa her şey güzel olmuş bravo ulan Samsung diyecektim,

    3200 Mah bataryayı görünce ne desem bilemedim.

    Diyecek söz yok sen adam olmazsın Samsung
  • Note serisi her zaman ilgi çeken cihazlar oldu. Malesef piyasada bu cihaza (kalem s-pen) rakip yok keşke olsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • note3 den geçmeye değmez bende hayal kırıklıgı yarattı note4
    ayrıca sunum berbat samsung bu işi yapamıyor yine ceketin cebinden çıkardılar teli :)
    gear s cok kaba olmus
    saatte tasarım cok onemli moto g rakipsiz suan
    edge heyecan verici

  • S5'teki energy saver özelligi mevcut ise batarya sıkıntısı olmayacaktır. Bence metal çerçevesi ile çok güzel duruyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarim olarak guzel onun haricinde ivir ziviri doldurmuslar telefona. Ne ozellik katacaklarini sasirdilar artik. Not: hepsi icin gecerli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3200 mAh batarya? Olmamış.

  • Aha John Carmack cikti :) Bu adamin yaptiklarina hayranim.
  • ilk resimdeki son 2 telefon arasında ne fark var acaba görüntü olarak?_

  • FM Radyo var Radyo sayın sAmsüng? Eğer yok ise benim gözüm de tek eksi si FM Radyo.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.