Şimdi Ara

Sony'nin yeni lens aparatı değiştirilebilir olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Sony'nin yeni lens aparatı değiştirilebilir olacak





    Yarın ki basın toplantısı öncesinde IFA 2014 fuarında tanıtılacak pek çok ürünü internete sızan Sony'nin gölgede kalan önemli bir ürünü daha var ki o da QX serisi harici lens aparatı. İlk nesli oldukça başarılı bulunan lens aparatının yeni nesli fuarda oldukça ses getireceğe benziyor. Zira sızan görsellere göre yeni aparat değiştirilebilir lenslere sahip olacak. 




    Sony ILCE-QX1 adındaki yeni aparatta lesnler dışında tutturma kaidesi de değiştirilebilir durumda. QX1 modeli bu kez Sony'nin daha büyük APS-C sensörünü temel alıyor. Bu sensöre göre de E-Mount lenslerin kullanımı mümkün hale gelecek. 




    Önceki seri sabit lensli olmasına rağmen 500$'a kadar çıkıyordu. QX1 değiştirilebilir olması bakımından muhtemelen daha yüksek bir fiyattan pazara sunulacak. Ancak şimdilik detaylar bilinmiyor.  

     

     



    Kaynak:http://www.xperiablog.net/2014/09/02/sony-qx1-lens-style-camera-press-pic-leaked-confirms-e-mount/








  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16-50 mm lens ve A6000 le aynı sensör 24 mp olabileceği söyleniyor.300 euro sadece body lensle birlikte 450 euro



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 2 Eylül 2014; 23:53:38 >
  • super fikir, nex lensleri buna takabileceğiz, sensorum var, 3-4 tane lensim var, garip bir aparatım var ama minnacık nex gövdeyi yanımızda taşımamak için bu tarz geriplikler ile uğraşıyoruz.
    üstelik sony nex 18-200mm yi takınca her cebe sığacak.
    Sony'nin yeni lens aparatı değiştirilebilir olacak



    ben 500dolar buna vereceğime niye bir nex makine almayayım ki, hiç olmazsa cep telefonundanda bağımsızda adam gibi kullanabilirim, zaten nex makineler zaten çok ufak, dahası lens dahil next 3N 500dolar altına bulunabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 3 Eylül 2014; 0:02:00 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jeofizikci

    super fikir, nex lensleri buna takabileceğiz, sensorum var, 3-4 tane lensim var, garip bir aparatım var ama minnacık nex gövdeyi yanımızda taşımamak için bu tarz geriplikler ile uğraşıyoruz.
    üstelik sony nex 18-200mm yi takınca her cebe sığacak.
    Sony'nin yeni lens aparatı değiştirilebilir olacak



    ben 500dolar buna vereceğime niye bir nex makine almayayım ki, hiç olmazsa cep telefonundanda bağımsızda adam gibi kullanabilirim, zaten nex makineler zaten çok ufak, dahası lens dahil next 3N 500dolar altına bulunabiliyor.

    Aynen dediğiniz çok daha mantıklı. Bu cihazın tek özelliği kablosuz olarak vizörü cep telefonuna aktarması. Aynı fiyata zaten aynasız makineler alınabiliyor.




  • Telefon + NEX gövde taşımaktansa istediğin lens+ Telefon taşımak bana mantıklı geldi. Açıkçası Z3'den daha heyecan verici bir zamazingo olacak qx1.
    Gelecek sene tam kara sensörlüsü de çıkar bunun. Artık komple gövde vs uğraşacağına firma direk bu şekilde bir apart geliştirir maliyetini düşürür ve karını arttırır. Belki 1020'de olduğu gibi fotoğraf makinesine dönüştüren kılıflarda çıkar, bakaç, harici flaş vesaire oraya bağlanır. Yükünüz azalır yani.

  • Ütopik fiyatlar

  • Bu lense Xenon Flash entegre etmeli.

  • Daha çok yeni bir teknoloji fiyat o yüzden pahalı. İlerde bağlantı hızlarının yükselmesi ile cihaz üstündeki depolama birimi daha sonradan işlemci gereksiz hale gelebilir sadece sensör kablosuz verici bağlantı ve lens aparatına indirgenebilir bu cihazın fiyatını normal bir kameranın çok altına çeker.



    Biraz abartmam gerekirse kablosuz şarj olabilen telefonlar ilerde bu tür cihazlara kendi üstlerinden kesintisiz enerji sağlayabilir ve cihazın üstünde bir pile gerek olmayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allons-y -- 3 Eylül 2014; 13:05:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SteveMeade

    Ütopik fiyatlar

    Aynen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakat doğan teknolojilerden biri

  • Yenilikçi bir fikir. Bence daha çok gelişebilecek bir sistem.

  • cok pahalı olur bunlar bızım turk tuketıcısınden alsın alsın 20-30 kısı anca alır oda belki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mursan99

    cok pahalı olur bunlar bızım turk tuketıcısınden alsın alsın 20-30 kısı anca alır oda belki.

    +1 bencede..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enteresan ama Sony Qx1 ile ilgili olarak forumda çok az haber, yorum var. Ben yeni keşfettim bu cihazı ve bayıldım. Bana çok ama çok mantıklı geldi açıkçası. Nedenleri şunlar:

    1 - Herşeyden önce cep telefonu (iphone ya da android) bir nevi yarı-body işlevi görüyor. Yani fotoğrafı çekme, önizleme, işleme..vs gibi bir çok işlem telefon üzerinden yapılıyor. Bu da ileride telefonu değiştirdiğinizde body'i güncellemek gibi bir imkan sağlıyor.

    2 - Taşıması çok daha kolay. Yani slr bir makine alsanız zaten cep telefonunuz da hep yanınızda olacak. Bu cihaz her ikisini birleştiriyor. Yani Qx1 (lenssiz olarak) ve herhangi bir slr makinanın body kısmını yanyana koyun. Qx1 çok pratik, taşıması kolay..vs.

    3 - Cihaz 400 dolar. İyi bir lens (örneğin sony 24-70 mm) 500 dolar. İkisi toplam 900 dolar oluyor (amerika fiyatlarıdır) ki bu da orta seviye bir slr makinanın fiyatı kadar. Yani daha ucuz değil ama aynı fiyat. Avantajları düşününce koca bir slr makine yerine bunu almak daha mantıklı.

    4 - Bu cihazla çekilen fotoğraflar eş zamanlı olarak cep telefonuna da aktarıldığı için internet üzerinden anında facebook, instagram, mail..vs paylaşmak mümkün. Bu özelliklere sahip slr makinalar yukarıda 3. maddede belirttiğim fiyatın da üstünde.

    5 - Lensi cep telefonundan ayırıp örneğin bir elde lens bir elde telefon şeklinde fotoğraf çekebiliyorsunuz. Bir çok ortamda işe yarayabilir. Action kamera filan olarak da kullanılabilir.

    6 - Sony'nin e-mount özelliğine sahip her türlü lensini takabiliyorsunuz cihaza. Bu da bir slr makinenin tanıdğı imkanla aynı. Sony'nin lensler bana biraz pahalı gibi geldi. Yeni araştırmaya başladım ama ne olursa olsun lens özgürlüğü var.

    Tabi bütün bu söylediklerim profesyonel olarak bu işle uğraşıyorsanız geçerli değil. Benim gibi cebindeki telefondan ya da alacağı bir kompakt makineden biraz daha kaliteli bir çekim arayanlar için geçerli. Yani gidip bir canon 650-700d filan alıp başlangıç seviyesinde biraz kaliteli anı fotoğrafları çekme peşinde olanlar için bence süper bir cihaz.

    Var mı kullanan ya da daha fazla bilgi sahibi olan?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.