'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 15509 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
muhayyer genelde çıkma parçalarda garantisi bitmiş eşyalarda kullanılır....eskiden bir reklam vardı "garantisi bizzat benim abi" derdi eleman...aşağı yukarı aynı anlama geliyor...
Bildigim kadarıyla , cok temiz , orjinal , eşsiz gibi 1şey
+1
Emsalsiz, eşsiz manasında olması lazım. Yani iyi bakılmış, temiz(kendisi gibi olan araçlara göre) veya adam ekleme falan yapıp bir örneği daha olmayan bir şey yapmıştır, onu kastediyordur.
Muayyer değilde ben onu "muayyen" olarak biliyorum, yani sık muayeneden geçmiş, "servis bakımlı" gibi bişey...
" Kimse göçmez bu dünyadan mal ile.. " 1977 RENAULT 12 TS --- 2010 ACCENT ERA 1.4 TEAM --- Önüne KUKA koyup park ettirmeyen esnaftan ALIŞVERİŞ YAPMIYORUM --- ### Amplifikatör Tamircisi :) ### Dizel Partikül Filtresi kanserden daha pahalı değil..
Sen verdikçe dost görünen çok olur iste de gör, hepsi birden yok olur. Kendine yetmeyi öğren, tüm dünyanın malına gönlün tok olur. Mevlana Celaleddin Rumi
Arkadaşlar, sözcüğün aslı "muhayyer" dir. Günlük kullanımda 'h' harfi yeterince vurgulu söylenmediği için "muayyer" diye telefuz ediliyor. Sözlüklerde veya internette arama yapacaksanız "muhayyer" diye aratın.
Eğer bir ilanda "Muayyer" yazıyorsa (ki orijinali Muhayyer'dir) hemen ardından "10 numara" ve "Full+Full" klişeleri gelir. Özetle o ilanı es geçmeniz için yeterli sebeptir..
Ne sallaması be (bişey 1 kere söylenir, mesaj sayısı komplexi sezinliyom burda... )
sağda solda ilanlarda öle okuyoz, herkes ayrı bişe diyo...
mesela "yürürü muayyer" yazan var, şindi bu adam sadece motor-şanzıman garantisi mi veriyo, bunun gibi örnekler çok...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 5 Ekim 2006; 15:16:14 >
" Kimse göçmez bu dünyadan mal ile.. " 1977 RENAULT 12 TS --- 2010 ACCENT ERA 1.4 TEAM --- Önüne KUKA koyup park ettirmeyen esnaftan ALIŞVERİŞ YAPMIYORUM --- ### Amplifikatör Tamircisi :) ### Dizel Partikül Filtresi kanserden daha pahalı değil..
sağda solda ilanlarda öle okuyoz, herkes ayrı bişe diyo...
mesela "yürürü muayyer" yazan var, şindi bu adam sadece motor-şanzıman garantisi mi veriyo, bunun gibi örnekler çok...
çünkü anlamını bilmeden kullanıyo millet. Kendince bi anlam uydurmuş o manada kullanıyo.
MUHAYYER in tek manası var al kullan beğenmezsen geri getir ama bunu dışında 130 farklı anlamda kullanmaya çalışanlarda var
sen olmayınca yanımda cereyan yapar kapılar çarpar içimde sabahtan akşama ansızın hiç beklemediğim anlarda sensizliğin ürpertisi yetmezmiş gibi her kapı çarpmasında bir korku kaplar beni sıçramak isterim yerimden bağırmak birde ama put gibi kalırım kalbim atmaz nefes alamam içimde sensizlik birde zaman mekan yokmuş gibi o anlarda ama anılar akar içimden taşmışda kudurmuş Kızılırmak gibi sıçramak isterim yerinden koşup kurtulmak birde ama put gibi kalırım kalbim atmaz nefes alamam içimde sensizlikle
Muhayyer : Daha sonra beğenilmezse geri verilmek koşuluyla; seçimlik; seçilmek üzere; beğenilmek üzere (Prof.Dr.Ejder Yılmaz, Hukuk Sözlüğü, 4.baskı, Ankara, 1992, s.615). Aynı sözlüğe göre muayyen ise belirli, belli, saptanmış demek (s.609). Bunu biz hukukta muayyen mal vasiyeti falan diye kullanırız, günlük hayatta da hanımlar çok kullanırlar, muayyen günümdeyim falan diye. Araba satışıyla hiçbir ilgisi yoktur. Muhayyer kelimesi de galericiler arasında galat-ı meşhur olmuştur. Çok iyi, süper, temiz, bakımlı gibi anlamlara gelmek üzere kullanılır. Yoksa gerçek anlamda muhayyer satış yapan galerici sayısı yok denecek kadar azdır.
Bir de araba pazarlarında çok görülen bir olay, arabanın camına bir kağıt asılıdır. Şöyle yazar (imla hatası yoktur, bilerek böyle yazıyorum) Satlık 88 Doğan, fiyat pazarlık. Sen bi fiyat yaz da ona göre pazarlık edelim yani değil mi, ne demek pazarlık. Bu da bir çeşit keriz silkeleme yöntemi olup, 100-150 km. sonra su koyuverecek haşat durumdaki arabalar için geçerlidir. Fiyat sorduğunuz zaman abi sen ne verirsin cevabı gelir. Şu kadar veririm denince de, şayet verilen fiyat satıcının aklındaki fiyata uyuyorsa yalandan biraz pazarlık edilir ve sonunda teklif edilen fiyata araba satılır. Alan kişi, bir süre sonra yeniden araba pazarında görülebilir. Arabasının camında şu yazı asılıdır: Satlık 88 Doğan, fiyat pazarlık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avdr -- 5 Ekim 2006; 16:48:26 >
Yurdum insanının tıpkı "satılık" yerine "satlık", "dükkan" yerine "dükan" demesi misali "Muhayyer" diyemeyip "Muayyer" demesi ve bunu doğru kabul edip dilimize yep yeni bir kelime katmış olması çok üzücü. Muhayyer'in anlamı ise: "Beğenilmediğinde geri verilmek şartıyla alınan " demek. Bir diğer anlamı ise; Türk müziğinde bir makam.
Bir kelime için gereğinden fazla yorum yapılmış ve saçma sapan bir şekilde tekrar tekrar birbirinizin söylediğini tekrar etmişsiniz... arkadaşlar özetiyle şöyle olacak : muayyer osmanlıca bir kelimedir.sonradan tükçeye uyması için 2 ünlü harf yanyana gelmesin diye TDK(Türk Dil Kurumu) tarafından "h" harfi eklenerek günümüzde yani Türkçe'de "muhayyer" diye kullanılmaya ve kayıtlarda öyle geçmeye başlamıştır.(her ne kadar günümüzde kullanılan osmanlıca hali olsada sonuçta kullanılamaz yada yanlıştır diye bi kanı olamaz) TDK sözlüğü Türkiye' nin resmi dil ve imla kurallarını koyan ve en doğru şekilde gösteren bir kaynaktır. Bu kelimenin anlamına gelince ;
muhayyer(osmanlıca>muayyer) : Laf aralarında bilinçsizce kullanılsada gerçek anlamı TDK' da geçtiği gibi ; 1 . Beğenilmediğinde geri verilmek şartıyla alınan (eşya vb.).(ilanlarda kullanılan bu anlamdadır) 2 . İsim, müzik Türk müziğinde bir makam.
doğrusu budur ve lütfen Türkçe ' nin daha fazla yozlaşmasına izin vermeyelim.En azından biz doğru kullanalım! Hepinize teşekkür ederim !..
-araç nasıl abi? -muhayyer,10 numara bi araba? -istediğimiz yere gösterebilirmiyiz? -ne demek muhayyer. -devrini hemen alabiliyormuyuz? -eee...araç benim bi dostumun üzerine şu an şehir dışında gelsin ilk işimiz devir olur ama araç muhayyer yani.