Şimdi Ara

Xiaomi, Oppo ve OnePlus'ın Türkiye'de şansları ne? özel video (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
3
Favori
11.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Millet uçmuş 1500-1600-1700 yok 2000
    Vergi vs diyenler var , çin hükümeti vergi almıyormu?
    Başkasına 350 dolar bize 1400-1500tl yokya..

    1000tl sınır olmalı (bu bile fazla)

  • Mesut abi ne güzel bi konuya değinmiş. Gerçekten gurur duydum. Bu büyük firmalar hepsi bir baskı yapıp yurt dışından telefon getirmeyi zorlaştırdılar. Kendileri faiş fiyatlardan satmak için. Firmaları zengin etmek için. Neden benim yurdumun insanı ucuz yollu telefon getiremiyor ? Onu geçtim benim yurt dışında yaşayan teyzem amcam dayım geliyor 1 hafta içinde telefon kapanıyor. Senin senelerce yurt dışından Türkiyeye döviz (para getiren) gurbetci vatandasına bile gümrükten araba geçirmek için hak vermiyorsun ? Neden bu zamana kadar o büyük hani KOÇ dediğimiz araba montajı yapan firmaları zenginliğine zenginlik katmak için. Hala araba bile yapamıyoruz. Yapamayız biz sadece montaj yaparız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikor106

    Oneplus one 1100 den gelirse güzel olur.Max 1400 olmalı bence Türk kullanıcısının marka takıntısı olduğunu hesaba katarsak fiyat 1400 üzerine çıkarsa 10 kişiden 6 sı alacağına 2 si alır.Oppo bence ölü doğacak.O fiyatla pazarda rekabet etmesi imkansız gibi.Xiaomi de max 1600 olmalı.Bence Xiaominin kaybedeceği tek nokta ismi olur.Türk kullanıcısının gözünde çin isimleri dandik ya da çöp algısı yaratıyor.

    350 dolarlık cihazı 1600 tl'ye çıkardınya tebrik ederim hocam.
    Bu fiyatlarla almayı veya beklentisi olanlar çinden sipariş verip veya forumun ikinciel kısmında daha ucuza bulabilirler.+ çinden alsa en az o fiyata 2 cihaz alınır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taha0194 -- 4 Eylül 2014; 7:16:52 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Oneplus one64gb- 800/1000 arası

    Oppo- 950/1150

    xiaomi mi4- 900/1100

    xiaomi mi3- 750/900 arası bir aralıkta gelmeli ama hepsi için taban fiyatlara yakın olmalı.



    Şunu göz ardı etmeyelim fiyatı kendi ülkelerindeki satış fiyatına göre alamazsınız o ülkenin vergisini düşün yada azaltın sonra bizim vergimizi ekleyin.



    Son olarak hepsi bir kenera sharp bir kenera keşke sharp gelse, fiyatı da uçuk değil en son telefonu aquos crsytal yanılmıyorsam 54000 yen civarındaydı ki 1150 tl civarına denk geliyor rüya gibi telefon rüya gibi bir fiyata.

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfahan -- 4 Eylül 2014; 2:30:25 >
  • Şimdi LG G2 gibi bir telefonun 32 GB'lik versiyonu 1.200 TL. O yüzden henüz bizim için marka değeri bulunmayan, servisi garantisi ne olacak belirsiz, can sıkıcı problemlere de sahip olabilen (ekran hataları gibi) bu Çinli telefonların en üst segmentlerinin bile fiyat bakımından çok saldırgan olması gerekir. Çin deyince insan ister istemez diyor ki şimdi ben bunu alsam yarın öbür gün başım ağrıyabilir. Aç gözlülükten uzak durup fiyat savaşına girmeleri şart. Üreticiler genelde fiyat çarpışmalarından kaçarlar, çünkü bu savaşa girmek gibidir ama eldeki pazar bu. Doyuma ulaşmış çömezlerin pastadan pay alması çok zor, bu yüzden akıllıca hareket ederek fiyatlarını üst segment için 900-1300 tl civarında tutmaları gerekir bence. Bunu büyük ihtimalle yapmayacaklar, bunun yerine giriş orta segment cihazları çok ucuz tutup çok satmaya bakarlar gibi geliyor.

    One Plus One çok iyi iş çıkarabilir, 16 GB'lik versiyonu 800, 64 GB'lik versiyonu 950 tl bandında olursa. Üçlü rakamlara çıkarlarsa ''Yüz lira fazla çıkar, adam akıllı bişey alırız.'' psikolojisi ön plana çıkacaktır. İşte bu firmalar bu ''adam akıllı'' sıfatına ulaşmak istiyorlarsa sefasını sürmeden önce bir müddet cefasını çekmeliler.

    Kazanan önce tüketici sonra açgözlü olmayan firmalar olsun, gazamız mübarek olsun.

    DİPNOT: En azından artı oy vermek geri gelsin, düzgün yorumlara ulaşmak problem olmaya başladı. Sizi de Samsung'a yaptığım gibi boykot ediyor, artı oy verme geri gelene kadar ki son yorumumu tamamlıyorum. Umrunuzda olmasa da olur, zaten aşk dediğin budur ehe.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodileriyakar -- 4 Eylül 2014; 4:21:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    @Speed-Step

    Erdi Özüağ ve Mesut Çevik, yine aynı hatayı yaptınız. Telefonların son satış fiyatını baz alarak, üzerine Türkiye de ki vergileri, çalışan ücreti, servis ve bayi ağı masrafını eklediniz. $350 global fiyatı dediniz, TL karşılığı 700TL eder, vergisi cartu curtu 1200-1400TL yi bulur dediniz. Bu fiyat tahmin politikası son derece yanlış, yıllardır bunu yazıyorum.

    Tekrar üstüne basa basa yazıyorum. Bugün, Xiaomi, One Plus, vs. bir distribütörü aracı kullanarak bile Türkiye pazarına girse, son satış fiyatı olan $350 dan ithalat yapmayacaklar. Fabrika çıkışına yakın bir fiyattan ithalat yapacaklar ve o fiyatın üzerine vergisi, distribütör karı cartı curtu eklenecek.

    Hakikate dönecek olursak, bırakın distribütör firma kullanmayı, Xiaomi bizzat kendisi birinci elden Türkiye pazarına giriş yapacak, yani telefonları fabrika çıkış fiyatından gümrüğe yanaşacak ve bu fabrika çıkış fiyatının üzerine, vergisi, cartı curtu eklenerek gümrükten geçip satışa sunulacak.

    Yani, $350 bir telefonun fabrika çıkışı ve Türkiye gümrüğüne yanaşması anca $100 $150 a mal olur üretici firmaya, siz sevgili editörler, fiyat tahmini yaparken lütfen, bu fiyatın üstünden tahminde bulunun, son satış fiyatından değil. Son satış fiyatından değerlendirme de bulunursanız. Çok büyük yanılgıya düşersiniz ve yüksek fiyatlar karşınıza çıkar.

    Sizin hesaplarınıza göre $350 lık telefon Türkiye de 1200-1400TL den satışa çıkabilir, iyide bu telefonu Xiaomi bizzat kendisi satacak, peki eliti gibi distribütör kullanıp satsa, soruyorum size bu telefon 1800-2000TL ler den mi satılması gerek.

    Yani, distribütör bile ithal etse, son satış fiyatı olan $350 dan ithal etmiyor. Çok daha ucuza ithal ediyor. Kaldı ki Xiaomi şirketi, distribütör kullanmadan kendisi satışa çıkaracak, yani siz fabrika çıkış fiyatı ve Türkiye gümrüğüne gelene kadar nakliye masrafının üzerinden bir fiyat değerlendirmesinde bulunun. Bunu defalarca yazdım, yine aynı hesap hatası yapılıyor. Dünya çapında son satış fiyatı $350 olan, Çin markalı bir telefon, Türkiye gümrüğüne yanaşması, en fazla $150 a olur. Sonra Türkiye de ki vergi sistemine göre bir fiyat çıkar ortaya, tabi bayi ve servis ağını da ekler firma, son fiyat ortaya çıkar.

    Ben bu yüzden, son satış fiyatı $250, $300, $350 olan tüm telefonların, Türkiye pazarında 1000TL nin üstüne satılmasının aşırı kar politikası olacağına inanıyorum ve 1000TL nin üzerinde bir fiyattan çıkarlarsa kesinlikle almam. Ben yıllarca bu tür hesaplar yaptım ve 1000TL ye satsalar bile, dehşet kar edecek bu satıcı firmalar, çünkü bu ürünlerin fabrika çıkış fiyatları çok komik düzeylerde ve birde, distribütör kullanmadan bizzat kendileri satacaklar.

    Ben kalbimden geçene değil, matematiksel hesaplara dayanarak, $350 lık modelin Türkiye satış fiyatı, en fazla 1000TL olmalı diyorum.

    Bana göre, çoğu global markaların amiral gemisi telefonlarından daha kaliteli telefon üretiyor, Xiaomi ve One Plus şirketi



    arkadaş çok haklı ürünlerin son kullanıcı fiyatları üzerinden ötv kdv hesaplamak gerçekten saçma
  • Xiaomi turk pazarini hedef aliyorsa mi3 veya mi4 dense redmi note ile hedefi 12 den vurabilir.Cin'de bu cihazlar vergi dahil 1000 yuan yani yaklasik 350tl,(Xiaomi online satis yaptigi icin masraflari minimumda tutabiliyor) bu da redmi note un turkiye fiyatinin tahminen 500-550 tl bandinda olacagina isaret burda asil onenli konu redmi note gercekten cok cok iyi bir telefon ,bu cihazi bu fiyattan herkes alir ve cihazi kullanmaya basladiktan sonra gerek miui nin stabilitesi gerek telefonun akiciligi sizi kendisine hayran birakir 6 ay 1 sene sonrasinda da mi4 mi5 vs o an ust model ne ise sizde ona gecersiniz 1200-1300 vs gozden cikarirsiniz cunku kullandiginiz cihaza ve isletim sistemine bi sekilde adapte olursunuz firma icin izlenecek en mantikli yol bence bu olmali
    Oppo icin durum biraz daha karmasik cunku oppo find 7 yi cinde kendi magzasinda yaklasik 580usd ile 600usd arasinda satiyor yaklasik 1250-1300tl turkiyede bu fiyatin altinda beklemek hayal ayrica oppo nun fazlaca kotulendigini dusunuyorum her buyuk markanin kendine has sorunlari var ornegin z2 ciktiginda kamerasi kasasi yamuk cikti,samsung arge departmanina milyon dolar butce ayirmasina ragmen herhangi bir editor cikip touchwiz kasiyor deyip kestirip atabiliyor yani her firmada sorun oldugu gibi oppo'da da sorunlar yasanmis olabilir ancak oppo tasarim olarak gerek xiaomi gerekse oneplus dan bir adim onde bir cihazdir elinize aldiginizda kalite farkini net hissedersiniz sadece bildirim isigi bile size kendini hayran birakabilir kaldi ki coloros bence piyasadaki en keyifli android arayuzudur (sense dahil) oppo nun mutlaka kendi kullanici kitlesi olacaktir siz de cihazi bir arkadasinizda gordugunuzde cok begenip almak isteyeceginizden suphem yok
    Oneplus in yakin tarihte turkiye pazarina girecegini pek dusunmuyorum cunku uretim ve tedarik zincirinde hala belli problemleri olan bir cihaz kaldi ki firma uretim surecini hizlandirdigi takdirde turkiyeden once girecegi cazip pazarlar olacaktir asya ve rusya gibi muhtemelen oncelikli tercihleri turkiye olmaz diye dusunuyorum ayrica oppo find7 den once oneplus i bu pazara sokmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler mesut abi gönlünüz deki fiyati yazin dedi sizde yazdiniz Ama one plus one a imei atiliyormus dedi bunu kimse konusmuyo:) hepinizin asina oldugu bir mesele sanirim:) saka bir Yana bilen biri yardim ederse sevinirim

  • 16 GB : 1100 - 1200
    64 GB : 1500 - 1600

  • Oppo fiyat olarak belli ki rekabet edemeyecek one+ONE 16gb ve mi3 1000 civarı gelse one+ONE 64gb ve mi4 1300 civarı iş yapar bundan yukarısı paralel İthalat zaten yani 1300 üstüne çıkınca z1 z2 g3 vs gelmeye başlıyor. şahsen one+ ın tasarımına ve özelliklerine bayıldım dediğim gibi bir fiyattan gelse tercih sebebi olabilir ama onunda gelse bile bu sene geleceğini sanmıyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperenyagcitr

    Beyler mesut abi gönlünüz deki fiyati yazin dedi sizde yazdiniz Ama one plus one a imei atiliyormus dedi bunu kimse konusmuyo:) hepinizin asina oldugu bir mesele sanirim:) saka bir Yana bilen biri yardim ederse sevinirim

    Evet ya böyle bir durum söz konusu ise bilgisi olan paylaşsa.. Benimde şu an oneplus one ı kaydetmem gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnePlus One 64gb makro 1250TL olması gerek..

    1200TL'den girerse mükemmel olur.

  • cokbaska kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum global üreticlerin ve teknoloji marketlerin yüksek kar marjlarından düdüklenmeye o kadar alışmışız ki 300$lık telefonlara 1300 lira fiyat çeker olmuşuz Redmi 1s 169$ iken Hindistanda 99$dan satılıyor. Mantıklı düşününce bende ilk başta max. 1300 demiştim ama 1000 lira fazla olmamalı
  • Oppo fiyat olarak belli ki rekabet edemeyecek one+ONE 16gb ve mi3 1000 civarı gelse one+ONE 64gb ve mi4 1300 civarı iş yapar bundan yukarısı paralel İthalat zaten yani 1300 üstüne çıkınca z1 z2 g3 vs gelmeye başlıyor. şahsen one+ ın tasarımına ve özelliklerine bayıldım dediğim gibi bir fiyattan gelse tercih sebebi olabilir ama onunda gelse bile bu sene geleceğini sanmıyorum

  • Rekabetin arttığı şu zamanda örnek olarak sony z3 ile z2 arasında pek bi fark yok sırf note 4 çıkacak diye bir z2s modeli oluşturdu. Beklentileri karşılamadığı gibi beklentilerde z2'nin fiyatının düşmesi.
    Xiaomi bu rekabete redmi note ile 499 tl veya 550 tl gibi giriş yapıp ilerleyen zaman içinde büyük bir satış yapıcaktır. Mi3 modelinin de 800 tl' geçeceğini sanmıyorum.
    Keza xiaominin buraya gelmesi 2015 bulucak gibi ve pazara yeni giriş yapan firmaları da eklersek fiyatların daha düşeceği aşikar.
    Şu an için
    One plusın buraya geleceğini sanmıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence max. 1200-1350 arasında olmalı. fazla olursa berbat olur. pazar payı yakalaması çok zor olur.

  • Donanim haberin bu uc markayada yorumlari raporlayip sattigini dusunuyorum nedense. Pek mantikli bir pr calismasi. O kadar yabanci forum okudum hicbirinde boyle bir baslik yok.

  • tüketicilerin çoğunluğu gösteriş için telefon alıyor.
    Tabi ki bizim gibi forumlarda takılan teknoloji meraklılarından bahsetmiyorum.
    İnternette gezinmek, resim çekip internete koymak gibi temel özellikleri kullanan insanlar 2500 liralık telefon alıyor.
    Bizim ülkede bu telefonlar çok satmaz.
    Bizim gibi teknoloji meraklıları alabilir ama kitleler almaz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkcan258

    one plus one 1500, mi4 1700, oppo find7 1650 TL fiyatlar senin düşüncene göre normalse boşuna tartışıyoruz. Z3 yarın tanıtılcak. bu çinli ürünler ülkeye gelene kadar muhtemelen Z2 200-300 TL indirime girer. Paralel ithalat fiyatları 1400-1500 seviyelerini görebilir. Bu çin malı ürünlere 1500 TL ve üzeri fiyat biçilmesi hayal. Alacak olanlara da yazık gerçekten.

    Bende İsterim Fiyatların 1500 Altına İnmesini Ama Gümrük Faiz Otv Kdv Bir sürü Vergi Sonucunda Oluyor Zaten Hepimiz Biliyoruz Türkiye Vergi Çok Yüksek o Yüzden... HTC ONE M8 Modeli Dışarıda Şu Anda 1940 TL Civarında Satılıyor Burada 2500 Lirayı Buluyor Sadece Bir Örnek Birde Telefonlar Çin den Taşıma Ücreti Filan Ohooo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi II.Yahya -- 5 Eylül 2014; 2:16:53 >
  • Oneplus firması Hindistan pazarına girmek için görüşmeler yapıyolarmış. Kesin konuşmak istemediklerini söylüyorlar. Eğer bekledikleri gibi olursa Aralık ayında 415$'dan 64gb versiyonunu Hindistan pazarına sokacaklarmış. 16GB versiyonlarını uluslar arası için şuanda üretilmediğii söylemişler zaten davetiye de vermiyolar uzun zamandır 16gb için. Ama tekrar üretim yapıp onuda pazar sokmak istiyolarmış. Daha uygun fiyatlı olacağından şanslarının artacaklarının farkındalarmış.

    Bu haberden sonra Oneplus One'ın 64 gb versiyonun ülkemize 1000-1050 gibi bir fiyatla gelmesini beklerim daha fazla olursa hayal kırıklığı olur...

    Ayrıca @NéGRo senin bahsettiğin modeller farklı. Hem 169$'lık hemde 99$'lık versiyonu var Redmi 1s modelinin. Huawei Honor 3c için 99$ versiyonu çıkarmıştı ona karşılık olarak yaptılar.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.