Şimdi Ara

Xiaomi, Oppo ve OnePlus'ın Türkiye'de şansları ne? özel video (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
3
Favori
11.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yarın ıfa 2014 fuarı canlı yayın olacakmı arkadaşlar saat kaçta başlayacak haberi olan varmı?

  • Kullanıcıların dikkatini çekmek icin piyasaya agresif fiyatlardan girmeleri gerekir.servis ve yazılım destegi buyuk sorun bu firmalar icin birde ülkemizde cihazların ikinci el degeri cok önemseniyor.o yuzden telefonu alacak olan kişi ikinci el degerinin olmayacağını bildigi icin en uygun fiyattan almak isteyecektir.bana kalırsa 900?- 1100? is yapar bu telefonlar ama vergilerden dolayı bu fiyatlardan satılması imkansız gibi.1300? -1500? civarına gelirsede o fiyata bilinen markaların paralel ithalatı varken kimsenin bu telefonları tercih edeceğini sanmıyorum.birde telefonlar aynı fiyat olsaydı benim tercihim z2 olurdu

  • Uzun süredir teknoloji konusunda eski çalışmış olduğum firmadaki konumum sayesinde ve teknolojiye olan ilgim yüzünden bir çok telefon ve diğer cihaz incelemesini hem bu sitede olsun hem diğer yerli yabancı sitelerde sıklıkla takip eden bir kullanıcıyım. Açıkçası bundan 3-4 sene önce gidip tam İphone alacakken Htc nin orta sınıf bir telefonu bir operatörden almış ve sürekli hafıza sorunu yüzünden çok sıkıntılar çekmiştim. Şimdilerde ise benim anlamadığım nokta ve herkesin ağzında gezen bu fiyat çılgınlığını çözebilmiş değilim. Tamam haklı olduğunuz noktalar kabul edilebilir ama bizim ülkemizde 2bin TL gibi bir fiyata telefona para vermek bence çok büyük bir hem israf hemde tüketim çılgınlığıdır. Daha düne kadar firmalar 1000TL ye telefon satmaya korkarken biz ne ara 2499TL ye telefon alır olduk şaşırıyorum. Kusuruma bakmayın lütfen ben öyle maddi durumu çok iyi olan bir ailenin ferdi değilim kendi imkanlarımla bu zamana kadar okudum eğitimimi tamamladım ve kendi kazandığım maaşımı gidip bir telefona vereceksem bunda ilk düşündüğüm elbette fiyat performans düzeyi olmalıdır. İncelemede konuşulan telefonlar uzun süredir incelemekte olduğum ve ülkemize geldiği takdirde almayı düşündüğüm yada yurt dışından alıp son çare olarak kullanmayı düşündüğüm telefon modelleridir.
    Benim kendi düşüncem; (Güncel kur üzerinden hesaplarsak)

    OnePlus One 16 GB SILK WHITE 299$=650TL Türkiye'de makul fiyatı maksimum=900TL
    OnePlus One 64 GB SANDSTONE BLACK 349$=750TL Türkiye'de makul fiyatı maksimum=1000TL

    Xiaomi MI4 16 GB 320$=700TL Türkiye'de makul fiyatı maksimum=950TL
    Xiaomi MI4 64 GB 400$=850TL Türkiye'de makul fiyatı maksimum=1100TL

    Eğer bu fiyatlar haricinde daha üst bir seviyede gelecekse bence çok büyük bir hayal kırıklığını hem firmalar hemde biz kullanıcılar yaşarız. Umarım bu ürünleri Ülkemizde bu fiyatlarda görebiliriz. Yoksa bu cihazları yurt dışından temin etmek daha mantıklı bir çözüm olarak gözükmektedir.





  • bence bu markaların türkiyede tutunabilmesi için telefonları fiyat - performans telefonu olarak piyasaya sürmeli.bu fiyatlardan fazla olursa garanti koşullarından dolayı yine herkes samsung htc ve lg gibi markalara yönelir.

    one plus one 64 gb min=1000tl max=1400tl
    mi4 min=1250tl max=1500tl
    oppo find 7 min=1200tl max=1500tl

  • Bence Çinli firmaların Türkiye piyasasında rekabetçi olabilmeleri için tek çıkar yolları uygun fiyat.

    Bir de şöyle bir durum var, mağazalarda alışveriş yapan insanların yüzde kaçı dh veya benzeri forumları gezip ön bilgi sahibi oluyor?

    Örneğin birkaç gün önce dayım üniversite kazanan kızına Galaxy S5 aldı. Benim dayımı veya benzeri fikirde olan insanları herhangi bir çinli firma ürünü almaya ikna etmem mümkün değil. Bilindik markalar varken biraz daha fazla verelim ama başımıza iş açmayalım kafasında insanlar haklı olarak. Örneğin GM Discovery çok vurucu bir fiyattan piyasaya girip önce 'bilinmedik marka' algısını yok etti ve mağazalardan gördüğüm kadarıyla halen bu durumun ekmeğini yiyor.

    Güncelleme gelmiş gelmemiş umrunda olmayan kişi sayısı çok ama çok fazla. Sokaktaki android kullanıcılarına sorulsun iddia ediyorum 100 kişiden 90 'ı kullandığı android sürümünü bilmez. DH veya benzeri forum kullanıcıları genel kitlenin çok ama çok küçük bir kısmını temsil ediyor bence.

    Bu firmalar isterse 8gb RAM 16 çekirdek işlemci ile gelsinler, popüler markalar arasında şansları yok.

    Bu sebepten, mantığa yatkın olur olmaz bilemem ama bahsettiğiniz firmalar en azından Türkiye'deki ilk ürünlerinde 1200-1400 liranın üzerine çıkarlarsa 'hava' alırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • One plus ve MI 4 un fiyatlari 1200 1300 lira arasi olursa dikkat cekici olurlar ama daha yuksek fiyatlarla cikarlarsa piyasaya heleki marka olarak bikinmedikleri icin tercih ediliceklerini dusunmuyorum sahsen one plus 1100 1200 tl den girsin piyasaya gider alirim...

  • Benim kabul edilebilir psikolojik sınır fiyatlarım ;
    Oneplus One : 1100 TL.(64GB için)
    Xiaomi Mi4 : 1200 TL.(64GB için)
    Oppo Find 7 : 1400 TL.

    Bir dahaki sefere ZTE ve Zopo da firmalarına değinirseniz çok sevinirim.Faydalandığım çok güzel bir video olmuş,teşekkürler.

  • Oneplus One 64 gb max 1150 tl
    Oppo Find 7 max 1150 tl
    Xiaomi Mi4 64 gb max 1150 tl

  • Xiaomi Mi4 64 gb max 1500 tl
    Oneplus One 64 gb max 1200 tl
    Oppo Find 7 max 1000 tl

  • neden huawei den bahsetmediniz? sonuç olarak p7 modelini yurt dışıyla aynı fiyattan ülkemize soktular..
    oneplus one:1400
    xiaomi:1350

  • Her zaman ki gibi eğlenceli bir sohbet videosu yayınlamışsınız. Keyifle izliyorum. Özellikle yatmadan hemen önce görünce açıkcası günün yorgunluğunun üzerine iyi gidiyor :)

    Neyse, gelelim videoda bizden istediğiniz fiyatlandırmaya. Uzunca bir süre satış danışmanlığı yaptım çeşitli sektörlerde ve firmalarda. Bu yüzden insanımızın satın alırken ki kriterlerini az çok öngörebiliyorum. Herkesin şahsi görüşüdür saygı duyarım ancak benim görüşüm biraz farklı, bir telefon markası eğer ki Türkiye pazarına girmek istiyorsa çok iyi analiz yapabilmelidir. Çünkü Türkiye pazarı çok ciddi ve zorlu bir kulvar. İnsanımız en ufak bir hatada memnuniyetsiz kalabiliyor uzun zaman boyunca. Xiaomi, Oppo, OnePlus vs. bu tür firmalar sizin de dediğiniz üzere uygun bir fiyatlandırma ile gözlerini bu pazara açmalılar ve bizim ülkemizde uygun fiyatlandırma dediğimizde uçuk farklar akla geliyor direkt olarak. Bu fiyat farkı da en az 400-500 lira olmalı diye düşünüyorum. Çünkü genel olarak insanımız " 200-250 fazla veririm marka alırım " tribiyle düşünüyor emin olun. Bu yüzden 1300 lira ve üzeri fiyatlandırmalar hangi firma olursa olsun ters tepicektir. Örnek vermek gerekirse; isterse Oppo çinde milyarlar satsın Türk insanının gözünde bi LG bi HTC bi Apple kesinlikle olamayacaktır. En azından kısa sürede zarfında :) Şu klavye yerine önümde dediğiniz üzere aynı etiket bandında bütün telefonlar olsa idi tercihim; CyanogenMod faktörünü göze aldığım için OnePlus olurdu diye düşünüyorum ancak yine de deneyim kazanmadan görmeden tercih yapmak hiç bir zaman akıllıca değildir.





  • normalde iphone hayranıydım taaki Xiaomi'yi görene kadar, kendilerine has arayüzü, performans özellikleri ve şık tasarımıyla bence etkilenmemek elde değil.. Türkiye de satışı gerçekleşirse ne yapıp edip kesin alacağım. M3 ve M4 arasında halen tam bir karar vermedim ama ikisi de kullanıcıyı fazlasıyla memnun eden cihazlar olduğundan pek sorun olmaz..

  • One plus maximum 1200 civarinda olursa alinasi bi telefon olur.gmobile elite o fiyatta iyi sattiginin gercegini unutmamak gerekir...

  • One Plus One 16 gb versiyonu yurt ışında 299 dolarsa, ülkemizde max 899 liraya satılması lazım. 1000 lira bandına çıkarsa cazibesini kaybeder. Forumdan takip ettiğim kadarıyla, LG G2 16 gb modeli 900 küsür liraya alınabiliyor. "Ama o paralel ithalat" demeyin. One Plus One da gelirse, arkasında ithalatçı firma garantisi olacak.

    Evet, One Plus One, G2'den daha üstün donanıma sahip... Ama G2, yazılım bakımından olgunlaşmış bir telefon... Şahsen aynı paraya S800 + 2 gb ramli ve "sorunsuz" bir telefonu, S801 + 3 gb ramli fakat sorunlu bir telefona tercih ederim. Bilindik bir marka olması, aksesuar çeşitliliği ve satma durumunda ikinci el değerinin olması da cabası...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 3 Eylül 2014; 6:32:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rtsbora

    One Plus One 16 gb versiyonu yurt ışında 299 dolarsa, ülkemizde max 899 liraya satılması lazım. 1000 lira bandına çıkarsa cazibesini kaybeder. Forumdan takip ettiğim kadarıyla, LG G2 16 gb modeli 900 küsür liraya alınabiliyor. "Ama o paralel ithalat" demeyin. One Plus One da gelirse, arkasında ithalatçı firma garantisi olacak.

    Evet, One Plus One, G2'den daha üstün donanıma sahip... Ama G2, yazılım bakımından olgunlaşmış bir telefon... Şahsen aynı paraya S800 + 2 gb ramli ve "sorunsuz" bir telefonu, S801 + 3 gb ramli fakat sorunlu bir telefona tercih ederim. Bilindik bir marka olması, aksesuar çeşitliliği ve satma durumunda ikinci el değerinin olması da cabası...

    LG g2 mi sorunsuz? Guldurmeyin adami.
    Cyanogenmod cok daha iyi bir isletim sistemi ve surekli guncelleme aliyor.

    999 a girsin oneplus, ayni gun stok tukenir. 1099 a kadar yolu var 16gb modelin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • uygun fiyattan gelmediği sürece hiç şansı yok.
  • Maximum 1.200,00 civarı

  • Fiyatların gerçekten uygun olması lazım. One Plus One kronik sorunları olan bir cihaz. Servis konusunda Samsung, LG, Sony gibi saçma sebeplerle para koparmaya çalışmayıp gerçekten kullanıcı için çalışırsa ve fiyatlar da uygun olursa Türkiye pazarında tutunabilirler.Ne kadar iyi olursa olsun, şuanda GMD Elite'in altında bir fiyatta olmalılar. GMD markasını sevmesem de Elite modeli Çin'den (Elife E7) gelen ve satılan bir cihaz. Aracı olarak da GMD olunca fiyat artıyor. Oppo, Xiaomi gibi üreticiler aracısız olarak girecekleri için fiyatları daha düşük olmalı ve kullanıcıyı çekmek için cazip şeyler sunmalılar. 1300 liraya One Plus alacağıma 2.el 1450 liraya S5 alırım, G3 alırım.

  • Bana göre aşağıdaki fiyatları bulur. Daha ucuza vermezler. Biz bile Oneplus'ı kayıtsız 1100 Tl'ye mal edebiliyoruz. Kayıt harcı falan dahil olunca bir de pasaport yoksa 1350 liraya mal oluyor.

    Oneplus One : 1300 TL.(64GB için)
    Xiaomi Mi4 : 1600 TL.(64GB için)
    Oppo Find 7 : 1650 TL.
  • MI4 fiyatı 1399TL
    one plus one fiyatı 1199TL tavan fiyat olmalı. Ancak bu şekilde ülke piyasasında tutunabilirler. Bu fiyatların üstünde olurlarsa teknik destek hizmetinin bu fiyatlardan fazlasını hak edeceğini düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.