Şimdi Ara

American Dream

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amerika deyince, akıllara zengin insanlar ve lüküs araçlar gelir.. Kanımca herkeste aynı düşünceler oluşmaktadır. Herhalde Hollywood filmleri bu yönde bir bilinçaltı oluşturdu.
    Lakin Amerika denen büyük ülkede sosyal güvenlik adına bir oluşum yoktur. Ülkemizde 18 yaşına kadar ücretsiz sağlık hizmetiniz, az gelirli veya muhtaç olduğunuz zaman da yeşil kart ile sağlık hizmetinden faydalanırsınız. Amerika da özel sigorta dışında bişi yok, hatta Obama emca getirmek istedi diye beyaz amerikanlar çok protestoing yapmışlardı.

    Şimdi gelelim Amerika da Detroit adlı üretim üssü şehire:
    Şehrin belediyesi resmi olarak iflas başvurusunda bulunmuş. Bir şehir ekonomik olarak çökmüş!
     American Dream
    Bir zamanlar 1.8 milyon nüfusun olduğu şehirde 700 bin insan yaşıyormuş, 3'te biri fakirlik sınırında, 5'te biri işsiz!
     American Dream
     American Dream
     American Dream
    Alman Tagesschau.de'nin haberine göre, acil durumlarda aranan ambulans ise en erken 1 saatte olay yerine intikal edebiliyormuş!
     American Dream
     American Dream

    Amerika halen tüketim toplumu olması ve kendi üretimi sayesinde ayakta. Tabi dışarı sattığı silah ve mühimmatı da unutmamak gerek.
    Buna rağmen büyük bir kesim aç, evsiz ve sokakta yada karavan hatta arabasında yaşamakta.
     American Dream
     American Dream


    Birçok yerde gıda yardımı için kurulmuş noktalar var. Bu noktalarda uzun kuyruklar oluşmaktaymış.
     American Dream
     American Dream


    Bu gidişat ileride iç savaşa sebep olur mu diye düşünmüyor değilim. Sonuçta bizdeki gibi eş dost birbirine yardım etmiyor. Para yoksa hayatta yok felsefesi işliyor.
    Herkese iyi forumlar.







  • http://www.youtube.com/watch?v=n64daYhGbJE peki ya bunu gerçekleşme olasığı?
  • Tüketim çılgınlığı ve silah satışı ayakta tutan büyük kalemler. Ama tüketecek halk azaldıkça sorun büyüyecektir, 2010 yılında ülkenin %15'i fakir, az gelirli olarak geçiyordu.
    Artış devam ettikçe makas daralacak ve son hızlanacak gibime geliyor.
  • ABD'nin savunma ihracatı yıllık 60 milyar dolar civarında sadece Apple'ın yıllık geliri bile bu rakamın 3 katı neredeyse kaldıki elektronik ürünlerin çoğu çinden geldiği için daha çok vergi alınıyor.
    Detroit'tin bu hale gelmesin deki en büyük neden otomotiv sektörüne zamanında devlet desteğinin verilmemiş olması, GM, Ford ve chrysler iflasın eşiğinden dönmüşlerdi 2008 de ama şimdi toparlanıyorlar kapatılan fabrikalar tekrar açılıyor yavaşta olsa durumu düzeltiyorlar kaldı ki dünyanın en büyük ekonomisi olması amerikada yoksul insanların olmadığı anlamına gelmez.Geçmişte çok daha kötü krizlerin üstesinden gelmeyi başarmış bir ülke amerika, her ne kadar öyle görünmesede milli birlik duygusunun da en yüksek olduğu ülkelerden biri yoksa şu ana kadar çoktan dağılmışlardı.
  • bizde ki eş dostun birbirlerine yardım ettiğini nerden çıkardın klişe oldu buda artık bizim ki daha samimi klişesinden bir farkı yok o yazdıgının.
  • Amerika deyince aklıma; gerek hayat cazibesiyle gerek devletin Ar-Ge'ye verdiği destekle bilgisine ihtiyaç duyduğu zeki insanları etkileyip ülkesine çeken bir ülke geliyor. Mars'taki robotu kullanan kişinin Fransız olduğunu duymuştum, ek olarak Edison-Tesla ilişkisi de buna en iyi örnektir.

    He, tabii ki zeki insanları çok. E bırakın da istatistik kendini göstersin, 350 milyon insan yaşıyor sonuçta.
  • güzel konu takip
  • Aslında sıkıntı fakirlik değil, sosyal ayrışma!

    Ekonomi güçlü, üretim devasa.. İhracat desen lokomotif ancak kötü duruma düşene sahip çıkan, kollayan bir Devlet yok.
    Yabancı haber kanallarından takip ettiğim kadarı ile söylüyorum; yardıma koşanlar gönüllü, bağış yapan da gönüllü, ama devlet eli ile büyük bir yardım olmadığı görülüyor. Belkide duymadık!
    Şayet durum bu şekilde ise devlete karşı elbet bir gün bir isyan bayrağı açan olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.