Şimdi Ara

Android One akıllı telefonu 15 Eylül'de tanıtılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Android One akıllı telefonu 15 Eylül'de tanıtılabilir





    Google'ın dünyadaki 5 milyar insanı akıllı telefon ile tanıştırma projesinin en önemli ayağından birisi olan Android One, Mayıs ayındaki Google konferansında tanıtılmış ve sonbahar döneminde başlayacağı açıklanmıştı. Programın ne zaman başlayacağına dair bazı işaretler gelmeye başladı.




    Google'ın Hindistan'a yönelik olarak gerçekleştireceği bir etkinlik için hazırladığı davetiyeler 15 Eylül itibariyle Android One akıllı telefonlarının piyasaya çıkabileceğini gösteriyor. Zaten Android One tanıtımındaki akıllı telefon da Hintli Micromax'a aitti. 




    Android One programı 100$-150$ fiyat seviyesinde tatmin edici bir performans ve Android tecrübesi sunacak akıllı telefonlar hedefliyor. Bu birazda piyasayı adeta istila eden ve önceki Android sürümleri üzerinde çalışan ucuz Çinli telefonlara karşı alınmış bir tedbir. 




    Tüketiciler ucuz bir akıllı telefon yanında Android güncellemelerini de zamanında alabilecek. Böylece ekosistemdeki bölünmüşlüğün de önüne geçmeye çalışılacak. 




    Android One programı tüm üreticilere açık olduğu için rekabet biraz da tasarım ve donanım anlamında olacak zira işletim sistemi güncellemesini zaten Google garanti ediyor. Programın Asya ülkelerini hedeflediği biliniyor. Ancak global olarak bir satış planı var mı bilinmiyor.  

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Android-One-might-get-officially-introduced-at-a-Google-event-on-September-15-in-India_id60038







  • Ülkemizde ucuz diye alınmaz.
    Tutmaz yani.

  • Discoverynin gorunumuyle moto g yi birlestirseler yeter

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışında 150 dolar satış fiyatı olur ama bu ülkeye gelince 550 liradan satılır.

  • Android One programının gerçekleştirilmesinin temelinde küçük bir telefon geliştirici firmasının kendi Android işletim sistemli cihazını geliştirmek istediğinde, bu isteğine 12 ay gibi bir süre harcaması yatmaktadır. Ve bu süreçte yaptığı masraflar cihazın donanımının ucuz olmasına karşın Ar-Ge kısmında yaptığı masraflar sebebiyle cihaz planlanandan daha pahalıya satılmak zorunda kalıyor ve sonucunda telefonun satışları olumsuz etkileniyor. Bu durum ise küçük firmayı zora sokuyor ya da iflasına eşiğine getirebiliyor.

    Google ise bu süreci azaltmak, geliştiriciyi her türlü gereksiz masraftan kurtarabilmek ve ucuz telefon segmentine kendisi hakim olabilme adına Ar-Ge kısmını tamamen devralıyor ve diğer firmaların kolayca tamamını referans alarak (deyim yerindeyse kopyalayabileceği) bir cihaz geliştirecek (ya da geliştirtecek). Bu sayede firmaya cihazı sadece üretmek ve donanımsal sorunlarına arka çıkmak kalacak. Aynı zamanda firma yeni çıkan Android sürümlerini port etmesi için koskoca bir yazılım ekibine yatırım yapmak yerine sadece cihazın farklılaşabileceği 1-2 temel noktayı kolayca portlayabilecek çok daha küçük bir yazılım ekibiyle devam edebilecek. Bu da kullanıcı için fiyat yönünden daha uygun, çok daha hızlı ya da -eğer cihaz Google'ın referans tasarımından hiçbir yönüyle farklı değilse- anında yazılım güncellemesi demek olacak.

    Şahsen bu programın kullanıcıların bütçeye uygun telefon kullanma adına sürekli ufak çaplı sorunlarla uğraşmasını ve büyük çaplı güncellemelerin içerdiği önemli güvenlik güncellemelerinin aylar sonra kullanıcıya ulaşması gibi hiç yaşanmaması gereken durumları sona erdireceğini düşünüyorum. Bu sebepten dolayı Android One programının dünyaya hızla yayılmasını sabırsızlıkla bekliyorum.

    Edit: İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeamAnimus -- 1 Eylül 2014; 19:14:17 >




  • Türkiye'de ucuza satılmaz.
  • 600 den gelirse alirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geç kaldılar işin aslı,

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koyaanisqatsi

    lan 10 yıldır ucuz telefonlar gelecek de gelecek! geçen babam için tuşlu telefonlara bakıyordum, normal tuşlu bi telefon 300 lira civarıydı, ulan ayıp be!

    Ucuz telefon geliyor da ABD'ye geliyor. Bu telefonlar Türkiye'ye hiçbir zaman ucuz gelmeyecek.
    Tamamen düşük fiyat odaklı üretilen nexus 7 tabletin ilk modeli Türkiye'de 1000tl'den satılmıştı, gülermisin ağlarmısın...
  • Yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum. Ucuz urun haberi kabak tadı veriyor. İmrendirmekten başka bir işe yaramıyor. Türkiye'ye ucuza ürün gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa da Htc m8 370€ bizde 2500 TL
    samsung s5 360€ bizde 2500 tl
    yarı fiyatından daha yüksek
    Biz daha çok bekleriz ucuz telf. gelsin diye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hep geliyorda biz göremiyoz millet hala discovery alıyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taha0194

    Avrupa da Htc m8 370€ bizde 2500 TL
    samsung s5 360€ bizde 2500 tl
    yarı fiyatından daha yüksek
    Biz daha çok bekleriz ucuz telf. gelsin diye

    avrupaki yazdığın fiyatları neye göre yazıyorsun.
    bizde de internetten 1800'e m8 1600'e s5 bulunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon


    quote:

    Orijinalden alıntı: Taha0194

    Avrupa da Htc m8 370€ bizde 2500 TL
    samsung s5 360€ bizde 2500 tl
    yarı fiyatından daha yüksek
    Biz daha çok bekleriz ucuz telf. gelsin diye

    avrupaki yazdığın fiyatları neye göre yazıyorsun.
    bizde de internetten 1800'e m8 1600'e s5 bulunuyor.

    ilk çıkış fiyatlarına göre yazdım. hocam şu an düşmüş olabilr ama dediğiniz rakamların üstünde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görselde BLOCK kelimesi ve yanında da kareler var. Bu telefon blokları porjesi olan Project Ara ile ilgili bir şey olabilir mi acaba? Yarın göreceğiz. Şu anda beklediğim tek telefon. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.