Şimdi Ara

Pandev yeni Elmander olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pandev bitirici golcü değildir yani bir sezonda 15+ gol atacak bir oyuncu değil.Yönetim bunu bile bile aldı çünkü bitirici oyuncuya ihtiyacımız yok.Bitirici lazım olsaydı Trabzon'un aldığı Cardozo'yu Galatasaray alamayacak mıydı? Hatta daha iyisini bile alabilirdi.

    Şimdi gelelim Pandev neden alındı? Öncelikle Pandev'in oyun stilinden bahsedeyim.Elmander gibi bir oyuncu dersem az çok kafanda şekil alır.Gol atmak amacı değildir amaç kanatları ileri taşımak,orta sahanın yükünü azaltmak,kanatları ve orta sahayı ceza sahasına girmesini sağlayabilmek,sağa sola öne arkaya koşular yaparak orta sahanın dikine gitmesini sağlayabilmek gibi çeşitli görevleri vardır.Pandev büyük ihtimal Burak Yılmaz ile birlikte oynayacak ve ona hazırlayıcı oyuncu olacak.Diyeceksin ki Sneijder ne yapar? Sneijder bir kere forvet değil ara pas atar,tek top yaparak ileri koşular yapar yani yardımcı forvet ile alakası pek yok.

    Neden Pandev? Pandev Napoli'de çokça 2'li santrafor ya da santrafor arkası gibi şekillerde oynadı bize de böyle biri lazım olduğu için alındı kendisi.

    Şimdi en yakın maçları inceleyelim;
    Bursa,FB ve Hazırlık maçlarını esas al.
    1-Burak Yılmaz kaç kere top ile buluşmuş?
    2-Burak Yılmaz'ın kaleye toplam kaç şutu var?
    3-Bruma,Olcan,Selçuk,Melo ve diğerleri kaç kere ceza sahasına girebilmiş?
    4-Burak Yılmaz'dan başka şut çeken oyuncumuz var mı?
    5-Melo stoperlerin arasından sıyrılıp az da olsa öne çıkabilmiş mi?

    Daha çokça neden sayabilirim Elmander'in olduğu oyun stilimize bakarsan Melo'nun,Selçuk'un,Kanatların ne kadar golcü ve asistci olduğunu göreceksin Selçuk ile Melo 10+ goller ile oynamışlardı.

    Diğer bir neden Burak Yılmaz'ın düşüşündeki nedenlerden biri de tek forvet oynaması.Maalesef tek forvet adamı değil.2'li forvetlerde performansı 2 kat artıyor.Çünkü Burak Yılmaz'ın tek toplara,top sürmelere,kanatlara servis yapma becerisi yok.Onun stilini ceza sahasında tek adam olarak kalma.Hal böyle olunca bizim oyunu karşı rakibin sahasına yıkmamız gerekiyor.Bu da stoperlerin,orta sahaların,kanatların öne doğru çıkması demek.Yine ilk söylediğim yere geliyoruz onları oraya taşıyacak isim gol atmak 2. planda olduğu bir forvettir.Bu da Pandev olabilir eğer kumaşı Türkiye'ye tutarsa.

    Sizin dediğiniz gibi bitirici genç bir forvet alınsaydı koyun Burak'ın yanında yine topla buluşan yok,kanatlar geride ,melo stoperlerle kardeş olmuş,selçuk uzun top şişirir bunu mu istiyordunuz?

    Benim fikrimi sorarsanız böyle bir oyuncu için hafif tecrübe gerekiyor.Pandev müthiş işler yapabilir.

    Unutmadan şunu da söyleyeyim hatta koyu harflerle yazayım belki anlamayanlar olur.

    Elmander'in yanında hangi forveti koyduysak hepsi müthiş sezon geçirdi Umut,Burak hatta o sezon ki formsuz Baroş bile etkiliydi.







  • Edit: Şunu söylemeyi unutmuşum eğer Burak ile Pandev yan yana oynarsa Burak'ın performansı 2 kat artar.Açık ve net söylüyorum.Bakın arka arkaya demiyorum yan yana oynarlarsa Burak'taki değişmeyi görün.
  • İmzandaki kadro daha güzel. Prandelli çift forvet yerine 4-3-3 te yer verecektir Pandev'e diye düşünüyorum.
  • Dr. John Watson kullanıcısına yanıt
    Bence de öyle hocam ama 7 yabancı var maalesef.Ben ŞL için yazmıştım.
  • Acaba Sneijder satilip 4-4-2 oynanir mi?
    Burak Pandev
    Yasin Dzemaili Melo Olcan
    Tarik Chedjou Semih Veysel
    Muslera

    İkinci yari dzemaili cikar selcuk girer yasin cikar Bruma girer
    Sneijder gibi bi adam satilmaz ama bu yabanci kontenjaniyla da zor be

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum elmander geldiğindeki eleştirileri düşünün ve elmanderin katkılarını

    Yapılan transferler çöp değil
  • Yahu arkadaş bizim takım alıştı her sene drogbalara , sneijderlere Şu transferlere sevinmemin tek nedeni taraftar baskısına değil hocanın isteği ile gelen transfer olmasıdır. 2 yıldır şu klüp taraftarın isteğine göre transfer yapıyor yok çilekdi yok böcekti. Gelen adamlar kalitesiz adamlar değil sağlam adamlar. Pato gelse gönlünüz razı olurdu değilmi oynamasada o pato derdiniz drogbaya yaptığınız gibi adamın egosu şişti memleket meselesi haline getirdiler adamı , adam klübü dingonun ahırına çevirmişti. Şu transferler hocanın isteği üzerine geldi diye sevindim vardır bi bilgiği hocamızın inşallah düşündüğü gibi yansıtabilir sahaya sistemini.
  • Pandev çöp

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avarel Dalton

    Yahu arkadaş bizim takım alıştı her sene drogbalara , sneijderlere Şu transferlere sevinmemin tek nedeni taraftar baskısına değil hocanın isteği ile gelen transfer olmasıdır. 2 yıldır şu klüp taraftarın isteğine göre transfer yapıyor yok çilekdi yok böcekti. Gelen adamlar kalitesiz adamlar değil sağlam adamlar. Pato gelse gönlünüz razı olurdu değilmi oynamasada o pato derdiniz drogbaya yaptığınız gibi adamın egosu şişti memleket meselesi haline getirdiler adamı , adam klübü dingonun ahırına çevirmişti. Şu transferler hocanın isteği üzerine geldi diye sevindim vardır bi bilgiği hocamızın inşallah düşündüğü gibi yansıtabilir sahaya sistemini.

    Helal dostum.
  • pandev tek forvetlik adam değil.yardımcı forvettir.
  • on numara adamdı, keşke çok daha önce transfer edebilseydik ve şu yabancı sınırı denen illet olmasaydı

     Pandev yeni Elmander olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.