Şimdi Ara

Apple, yeni iPhone modelleri çıkmadan eskileri yavaşlatıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Aşağıda kaynak var. iPhone 3g, 4 ve 5 kullanmıs biri olarak kişisel gozlemlerimden bunu zaten hissediyordum.

    Kaynak ingilizce, özetleyeyim, arastırmacı google arama istatistik araclarını kullanıyor ve görüyor ki ne zaman yeni iphone çıkacak olsa öncesinde googleda "iPhone slow" (iphone yavaş) aramalarında çok ciddi bir artış var. Aynı araştırmayı Samsung Galaxy serisi için yaptığında ise arama sıklığında bir değişiklik, gariplik görmüyor.


    Apple için grafik:

     Apple, yeni iPhone modelleri çıkmadan eskileri yavaşlatıyor mu?



    Kaynak:http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2709502/Does-Apple-deliberately-slow-old-models-new-release-Searches-iPhone-slow-spike-ahead-launches.html#ixzz39W86Ia6p



  • olabilir neden olmasın?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yavaşlatma söz konusu değil yeni sürümler çıkartma politikasıyla yavaşlatıyor desek daha doğru olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VolkanOzcan V kullanıcısına yanıt
    Samsungun aramam sıklığında bir değişiklik görülmemesi normal çünkü aynı tas aynı hamam olduğundan insanlar isyan etmeyi bırakıp kabullenmiştir :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok mantıksız bir araştırma olmuş.Apple ın 3gs yi piyasaya süreceği zamanı düşünün.Pazar payı,internet kullanımı,cihazın dünya genelinde dağılımı,app store,ios sürümleri bu verilerin hepsi değişken iken sadece google arama sayılarını göz önünde bulundurmak araştırmayı sağlıksız kılar.

    özet:

    iPhone 3G - Çıkış tarihi: 2008 - Satış adedi: 35 milyon

    iPhone 3GS - Çıkış tarihi: 2009 - Satış adedi: 59 milyon


    http://www.andronova.net/2014/03/26/iphone-500-milyon-adet-satis-barajini-asti/
  • tabiki yavaşlatıyo anasını ağlatıyo hemde
  • Kek gibi yeni sürüme atlamazsan yavaşlamaz arkadaş. Sınırını bileceksin adamların suçu yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncekileri yavaşlatıcaksın ki yenileri satılsın :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlar modelin eskidiğini kabulleniyor, yeni modelin daha hızlı olacağını bildiği için kendi modeliden piskolojik olarak olduğundan daha yavaş olarak hissetmeye başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 1 Eylül 2014; 11:38:13 >
  • Ios7'ye kadar pek sorun görülmedi ancak ios7'den sonra cihazlarda sorunlar çıkmaya başladı yeni bir arayüz vs.. ios 8 ile bu arayüz kendi benliğini bulacaktır diyorum.
  • Bu konuyle ilgili yabancı forumlarda sanki bir artış var "apple planned obsolescence" (tasarlanmış veya planlanmış eskitme) arattığınız zaman epey bir sonuç çıkıyor hatta Avrupa'da bu konuyla ilgili açılmış dava bile mevcut. Elbette yeni özellikler eklendikçe cihazın yavaşlaması kaçınılmaz, zaten yavaşlamasa ne yeni ürün doğru düzgün satabilir ne de bundan sonra firmalara güven olur, büyük fiyasko :).

    Ancak, işine geldiğinde, "iP4'te vs. çipi olmadığı için Siri yok, 3B harita yok, mevcut donanımıyla da uygun performansı veremez" diye açıklama yapan Apple, iOS7 ile desteğini verirken sanırım komadaydı. Samimi gelmiyor Apple giderek garip bir firma haline dönmeye başladı. Kendisinden ödün vermeyen eski Apple gibi davranıyor ama ortaya çıkarttığı yazılım ve donanım aksini söylüyor.

    Hiç ummazdım yazacağımı ama "Üşüyoruz Sitiv Reyiz"...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1megabayt -- 1 Eylül 2014; 12:26:03 >
  • bence iphoneun eskitme çalışmasından çok insanların yeni çıkan ürünleri almak amacıyla psikolojik olarak elindekileri eski görme çalışması olabilir
  • Planli eskitme apple in yaptigi birsey yani stratejisinde var zaten fakat olayin jobs la alakasi yok o varkende oyleydi hep bu sekilde olacak :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beter.böcek

    Planli eskitme apple in yaptigi birsey yani stratejisinde var zaten fakat olayin jobs la alakasi yok o varkende oyleydi hep bu sekilde olacak :)

    Düşüncenize katılıyorum ama bir farkla, Jobs takıntlı bir insan olduğu için, eğer bir cihaza bir konuda destek verilmeyecek olsa bile, kararlı çalışmasından ödün vermiyordu.

    Yeni bir cihaz alacaksa insanlar bunun sebebi bugün iPhone 4'ün düştüğü (bunu da sakız ettim bugün ağzıma) durumdan dolayı değil, bir sonraki modelin cazibesine kapılıp almalarıydı, en azından ben bunun daha baskın bir neden olduğunu düşünüyorum.
  • dedigin dogru kararli calismasindan ödün vermemek icin yaptigi seyler olabilir ama apple in sirket politikasi bu olmus durumda steve zamaninda bunun adimlari atildi iphone 4 e siri yi vermeyerek gibi mesela,apple kullanicisiyim mac bilgisayarim da var ama guncellemeler ne yazik ki cihazlari yavaslatmasa bile uygulamalarda belli bir surume diretmesinde goz ardi edilmemeli,gerci baZi uygulamalarda eski surum yukleme mevcut ama halen cok yaygin degil,sonucta hepimiz birer kullaniciyiz ve en iyi performansi almak isteriz bu en dogal hakkimiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobüste giderken aklıma gelen şeyi forumda görmek gurulandırdı diğer teorilerimi demi araştırsam belki doğru çıkarlar
  • ios 8 le 4s 5 ve 5c de performansi asagiya cekecekler demedi demeyin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet mantıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.