Şimdi Ara

Jabra'dan nabız ölçer sensörlü kablosuz kulaklıklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Jabra'dan nabız ölçer sensörlü kablosuz kulaklıklar





    Giyilebilir cihazlar genelde gözlük, akıllı saat veya bileklik gibi formatlarda karşımıza çıksa da sektörün öncü firmaları çok farklı yorumlarla yeni bakış açıları kazandırabiliyor. Ralph Lauren'den sonra Jabra da kendi yorumunu lanse etti.




    Jabra'nın Sport Pulse adlı yeni kablosuz kulaklıkları tıbbi seviyede çok akıcı nabız ölçebilirken, oksijen alma kapasitenizi de takip edebiliyor. Böylece kullanıcılar antrenmanlarının ne kadar etkili olduğunu görebiliyor. 




    Jabra Sport Pulse'nin nabız ve oksijen ölçen sensörleri tıbbi olarak onaylanmış hassas ölçüm yapan aygıtlardan oluşuyor. Nabız ölçer sensörü kalp ritmini kulak içindeki derinin en ince olduğu noktadan ölçüyor. Ayrıca fitness takibi için bir adım sayar da mevcut.




    Kulaklık elde ettiği biyometrik ve fitness verilerini uyumlu uygulama üzerinden akıllı telefonlara aktarabiliyor. Ayrıca bu uygulama ile antrenman esnasında sesli talimatlar vererek hedefinizi yakalamanızı sağlıyor. 




    Kulaklık kısmi olarak sıvıya karşı dayanıklı ancak suyun içerisine sokmamanız tavsiye ediliyor. Kontroller ise mikrofon üzerindeki dokunmatik alan üzerinden yapılıyor. Jabra Sport Pulse 200 pound fiyat etiketine sahip.  

     

     



    Kaynak:http://www.pocket-lint.com/news/130510-jabra-sport-pulse-uses-clinical-grade-hr-sensor-and-o2-metre-to-personally-train-you







  • Kulaklığa nabız ölçer, alakaya maydanoz

  • SteveMeade S kullanıcısına yanıt
    spor yapanlar için işte.
    spor yaparken bir yandan müzik dinlerken diğer yandan da nabzını kontrol altında tutmuş olacaksın.
  • gear fit,t fit gibi birçok bileklik varken bunun tutacağını zannetmiyorum
  • Ah be nabız ölcer nasıl gelmedi aklıma

  • Samsung'unki gibi uyduruk nabız ölçer koymamış.

  • Türkiyede pek bulunmuyor.
  • Spor yaparken nabzını kontrol etme ihtiyacı hissetmek de moda oldu.

    En az 7 senelik teknoloji şu sattıkları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    Spor yaparken nabzını kontrol etme ihtiyacı hissetmek de moda oldu.

    En az 7 senelik teknoloji şu sattıkları.

    İnvertal kardiyo yaparken çok faydası oluyor nabzı bilmenin.
    O yüzden çok faydalı şeyler bunlar.
  • merhaba arkadaşlar jabra sport pulse satın alıp kullanan arkadaş varmı be şu sıralar satın almak üzereyim bilgi sahbi olan rkadaş varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim
  • Bunu ateş ölçerleride çıksa ya hastalanınca iyi olur. kulaktan ve makattan ateş ölçeriz.
  • dobrasam kullanıcısına yanıt
    Yeni aldım. Daha elime ulaşmadı. Eğer almadıysan fikrimi belirtirim. Aldıysanda senden görüşlerini bekliyorum
  • etabek kullanıcısına yanıt
    hayır henüz spariş vermedim sen spariş verdin sanırım kullanım izlenimlerini objektif bir şekilde paylaşırsan çok faydalı olur şu sıralar nette bakıyorum çok beğenilen bir ürün çok araştırdım sende izlenimlerini paylaşırsan benim gibi satın almak üzere olanlar için çok faydalı olur
  • Lütfen ürünü D&R dan almayın. Ben hayatımda bu kadar rezil firma görmedim. 1 haftayı buldu halen gönderecekler.
  • Merhaba,


    Jabra Pulse ürünü elime 1 hafta önce geçti. Bu süre zarfında detaylı olarak inceledim. "Kullandıktan sonra düşüncelerini bizimle paylaşırsın" diyen arkadaşlar olduğundan buraya
    yazmayı uygun gördüm.

    1 haftalık kullanım sonunda oldukça memnunum diyebilirim. Önce standart kulaklık özelliklerinden bahsedeyim. Ardından fonksiyonel özelliklerine değinirim.:)

    Kulaklık oldukça rahat. Üzerinde gelen kulaklık uçları benim kulağıma tam oturdu. Yinede farklı kulak tiplerine göre yanında fazladan uçta verilmiş. Diğerlerini kullanmadım. Kutusuyla rafa kaldırdım. Kanat diye bahsettikleri çıkıntılı uçlar kulağa takarken sanki kilitleniyor gibi ses çıkartıyor (ve öyle de bir his veriyor). Ardından dış Dünya ile aranızda bağ baya baya kopuyor. Kulaklık takılıyken ve müzik dinlemiyorken yolda kendi adımlarımın oluşturduğu bas sesleri duyabiliyorum. Onun dışında yanınızdan araba geçmiş, köpek havlamış bunlar için baya dikkat kesilmek gerekiyor. Benim gibi dışarda kullanacak arkadaşların dikkatli olması lazım.

    Müzik konusunda bana tatmin edici geldi. Kulak içi kulaklık olduğundan haliyle baslar daha baskın. midler konusunda birazcık vasat. Fakat keyifli bir şekilde müziğimi dinledim. Telefonun yanında gelen dandik kulaklıklar gibi değil. Kendi üstündeki düğmeleri ses arttır/azalt, durdur/çal, Sonraki şarkıya geç gibi fonksiyonlara müdahale edebiliyor. Ayrıca şarkı çalmıyorken yada telefonla görüşmüyorken ses düğmelerine basarsanız batarya hakkında bilgi veriyor. Yani illaki telefonun ekranına bakmak zorunda değilsiniz. Düğmeler fonksiyonel ama kullanımı biraz yavaş. iPhone kullanıcısı iseniz Siri ye ulaşmak için orta tuşa uzun basmak lazım. Fakat biraz daha uzun basarsanız (4-5 sn gibi) kulaklığa kapatma komutu gidiyor. Hiç yaşamadım ama her basmamda bir tereddüt oldu.

    Şarjı için çok çok iyi diyebilirim. 4.5 - 5 saati bulan bir sarj süresi sunuyor. 1 haftalık kullanımda zaten 5-6 kere spor yapma şansım oldu. Zaten 40-45 dk lık koşu yeterli oluyor. daha hiç şarj etmedim.

    Gelelim esas kulaklığın olayına, Yani nabız ölçümüne. :)

    Ben bişeyler alırken biraz pimpirikliyimdir. İnanın ince eledim sık dokudum. Jabra Pulse u aldıktan sonra (D&R yüzünden baya bir geç geldi) kalp ritmi ile spor yapmak ile ilgili ne bulduysam okudum, izledim. Size özet geçecek olursam "kalp ritmi demek - kandaki oksijeni hücrelere daha çok taşımak demek. Oksijen demek daha çok yağ yakmak demek." Bu bağlamda ürün öylesine tasarlanmış bir cihaz değil. Evdeki tansiyon aletinin göstergesinde nabız ne gördüysem emin olun onu sonuç olarak kulaklıktan aldım. Zaten %99.2 gibi yüksek bir doğrulukla ölçtüğü sitesinde bahsedilmiş.

    Ürünü telefonunuza tanıttıktan sonra jabra sport uygulaması üzerinden değerleri ayrıntılı bir şekilde görebiliyorsunuz. ürünü takar takmaz ayakta belli bir süre beni bekletip ardından 15 sn kadar tabiri caizse tepinmemi söyledi :) bir ölçüm alıp dingin ve tempo altındaki kalp ritmi aralıklarımı ayarladı. Peşinden birkaç test daha var. Doğru sonuç almak için bunları da yapmanızı istiyor. Mesela sabah kalkar kalkmaz bir ölçüm alın dedi. Dinlenirken ki sabit kalp ritmimiz bu şekilde ölçülüyormuş. İlginç bişey daha anlatayım. Ortostatic HR testini denemek istedim. (Malum insan hevesli oluyor. Yeni ürün olduğunda :) ) Bu teste fazla antraman yaptığınızda bazı ölçümler alıyorsunuz. Tabi bende antraman falan yoktu. direk testi açtım. Sonuç olarak fazla antraman yapmış gözükmüyorsunuz uyarısı verip testi bitirmedi :))). Yani içindeki testler yıllardır spor konusunda insanların deneyip sonuca vardığı testlerle aynı algoritmayı kullanıyor. Mutlaka yapılması lazım.

    Spor salonuna ilk gittiğinizde size söylenen cardio yapılmasıdır. Fakat cihaza göre cardio altında çıktığınız kalp ritmi yüzünden verimli bir şekilde yağ yakamıyorsunuz. Daha alt kalp ritimlerinde FatBurn yani yağ yakma aşamasında çalışmak lazım. Bende öyle yaptım. Yavaşladığımda hızlan dedi. Hızlandığımda yavaşla dedi. Beni sürekli istediği ritimde tuttu. İlk Antreman sonunda 48 dk içerisinde 364 kcal harcadım, ortalama 139 kalp atışında kaldım. Şunu anladım ki ben zaten cardio yapamıyormuşum.

    Uygulaması gayet güzel. Sürekli kayıt altında GPS konumuzdan harita üzerinde nerede hangi aralıkla çalıştığınıza kadar gösteriyor. Fakat sosyal ağlarda paylaşım gibi bir düşünceniz varsa o konuda çok çok kötü. Sadece performansınızın harita görüntüsünü alıp fotoğraf olarak paylaşıyor. Runtastic gibi ayrıntılı değil.

    Runtastic demişken, otomatikman kalp ritmi algılama cihazı olarak kulaklığı tanıdı. Kalp ritmi cihazlarını tanıyan tüm uygulamalar ile de sorunsuz çalışıyor. Runtastic ile Jabra Sport uygulaması arasındaki doğruluğu ölçmek için bir test daha yaptım. Runtastic ile eş zamanlı jabra sport uygulamasını çalıştırdım ikiside birebir aynı kalori yakımı sonucunu verdi. İlginç olan kulaklığı almadan önce runtastic ile gittiğim aynı güzergahta çalıştım. runtastic kalp ritmi algılamasıyla yaptığım antraman da daha fazla kalori harcağımı gösterdi. Zaten kalp ritmi ölçüm cihazınız yoksa, gittiğiniz yolda normal bir bireyin metre başına harcadığı ortalama kalori üzerinden değerlendiriyorsunuz. Yani daha doğru bir ölçüm alındığını da kanıtlamış oldum (Kendi çapımda)

    Kusura bakmayın uzun bir yazı oldu ama inşallah tüm merakları giderebilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etabek -- 20 Eylül 2015; 15:26:01 >




  • Merhaba arkadaşlar jabra sport pulse satmak isteyen olursa alabilirim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.