Şimdi Ara

1.DH Hayvanları Sevindirme Yarışması(ssli )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
6
Favori
2.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  1.DH Hayvanları Sevindirme Yarışması(ssli )

Merhaba arkadaşlar bu konuyu açma nedenim sokak hayvanlarına duyulan duyarsızlıktır. sizden bu konuda beklediğim bu dilsiz dostlarımızı anlamanızdır sadece.
    Mahallemizin kedisini besledim bu gün. Bu kedi bir yıl içinde çok zayıfladı. eski fotolarını da ekleyeceğim konuya. Çok üzüldüm bu duruma günden güne zayıflıyor kedi.
    Yine peynir atıcaktım yesin diye ama evde peynir kalmamıştı. Gittim yarım kilo taşlık aldım. başka kediler de geldi nasiplendi , 2 yavru vardı onlarda yedi sanırım.

Yarışmaya katılmak için yapmanız gereken tek şey
    Beslediğiniz hayvanın fotosunu konuya eklemek

Katılımcıların fotoğraflarından en çok beğenilen ve en mutlu gözüken sokak hayvanın dostu yarışmayı kazanır.
    bu yarışmanın amacı tabiki de hava atmak değildir .sadece konunun tutması ve daha çok hayvanın karnının doymasıdır.

En Ucuz Hayvan Yemeği
    TAŞLIK 3tl
    tavuk satan heryerde bulabilirsiniz , kilosu 6,5 tl dir ,yarım kilo alsanız bir çok hayvan doyar bukadar etle. hatta 250 gram alsanız bile 2 kediye yeter bu miktar.(köpekler daha çok yiyor ve hiç köpek besleme fırsatım olmadı malesef.)

Buda

CİĞER VE KEDİ PAYI 5 tl ( inci sözlükte ravil nickli arkadaşın entrysinden alıntıdır)

yaklaşık 5 liraya köpeğinden kedisine bütün sokaktaki hayvanları besleyebilirsiniz nasıl mı ? işte böyle panpalar

en yakın ciğerciye sakatatcıya veya tavukçuya gidiyoruz kedi payı istiyoruz ciğerciden dana akciğer alırsınız tavukçudan çar çöp çorbalık vs vs atar poşete bir şeyler en fazla 5 lira tavukçuya verirsiniz size oldukça çok kedi payı verecektir fakat akciğerin yerini tutmaz ve bunu önermiyoruz... ( neden önermiyon panpa ? / tavuk artıklarında bulunan kemikler kediler yerken dişlerine damaklarına batma riski çok yüksek diken gibi kemikler kedilere zarar veriyor bu yüzden pek önermiyoruz ama ciğerci yok tavukçuya gidebilirim başka çarem yok diyenler için ise aldığınz tavuk artıklarını ayağınızla çekiçle vs vs parçalayın öyle verin )

ciğerciden 5 liraya aldığımız 6 7 poşete bölünen dana akciğer her poşet 1 günlük yemektir panpalar 3 öğün çıkar 1 poşetin içinden kesimi ve dağıtımı ayarlanmıştır.

aldığımız ciğeri bir tencere ye koyuyoruz. ( donmuş olmaması gerek yumuşak ve soğuk olabilir donmaması için dışarda bekletin koku yapmaz )

bıçak yardımı ile parçalıyoruz çatal ile tutup bıçak ile kesebilirsiniz

böyle dilimler halinde kestim ben caps : [simage]http://imgim.com/2h47r.jpg [/simage]

ciğer parçası bu hale geldi caps : [simage]http://imgim.com/2h490.jpg [/simage]

soğuk havada soğuk yemek vermeyelim biraz hem ciğeri yumuşatalım hemde ısıtalım sıcak suya tutuyoruz ciğeri 2 veya 3 dakika icinde pembelesince aliyoruz ( ben sıcak suya tutuyorum sizde böyle yapabilirsiniz kokuya dayanırım diyen kaynatsın tencereye biraz su katıp )

ciğerlerimiz pembeleşti

şimdi isterseniz kesebilirsiniz çok kedi varsa kesin ama 3 4 tane vs varsa böyle atarsanız daha çabuk doyarlar

yemek hazir  1.DH Hayvanları Sevindirme Yarışması(ssli )

gazeteye koyarsanız dövüşmeden yiyebilirler poşete biri kafasını sokup hepsini yiyor arkada kalanlar ise aç kalıyorlar

(poşetten verirken telefon yanımda yoktu. dolaptan alıp biraz daha verirken çektim bunu .tabiki de bir parça vermedim sadece konuyu saptırmak isteyen arkadaşa uyarı olarak yazma gereği duydum)

Bir yıl öncesine ait fotoğraf

migros daki ekonomik mamalar

kuşları beslemek isteyenler için:
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=86415202&p=1#86415202

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikirist -- 27 Eylül 2014; 23:14:57 >

• tutmadı
  • Çiğ çiğ atılır mı onlar pişirip at

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oha, tutması gereken bir konu aslında. Yaptığınız çok güzel birşey hocam, tebrikler.

Edit: Yuh yani böyle iyi niyetle yazdığım şeyi de eksileyen varsa forum batmış demektir.

Edit2 : Teşekkür ediyorum artılayan arkadaşlara. Bu kadar artıya gerek yoktu. 0'a tamamlasaydınız da olurdu ama teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xyoline -- 29 Ağustos 2014; 18:54:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fikirist

tutmadı

hll qnq

• Benimde var iki tane ciğer veremiyorum ama ekmekle besliyorum.Evimizin yakınında çöplük vardı oraya atmışlardı.Birkaç aydır besliyoruz.Forumda benden çok hayvanı olan yoktur sanırım.Hiçbirine eziyet etmedim etmemde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #ŞARBAY# -- 29 Ağustos 2014; 18:46:17 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ödül ne ?

Cilerde gelir şimdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TimeMachine

Çiğ çiğ atılır mı onlar pişirip at

evdekiler kızıyor beslemeye gizli gizli yediyorum . bu tavsiyene uyucam bidahaki sefere, hiç aklıma gelmedi pişirmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: #ŞARBAY#

Benimde var iki tane ciğer veremiyorum ama ekmekle besliyorum.Evimizin yakınında çöplük vardı ofraya atmışlardı.

bizim ki ekmek yemiyor niyeyse bitek peynirle et yiyor.
  • Helal

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikirist kullanıcısına yanıt
    Cigere alışmış o ama alışırsa yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #ŞARBAY# -- 29 Ağustos 2014; 18:48:47 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Benim bir kaç yıl önce beslediğim bir kedi vardı süt verirdim kendisine daha sonra yavruları olmuş bir yavrusuyla her gün aynı saatte gelirdi süt verdiysem sütü içerlerdi kemik verdiysem kemiği yer giderlerdi. Anlayamadığım tek şey o saati her gün nasıl tutturuyordu.
  • Destekliyorum konuyu
  • MERHABA
    BAKIRKÖY DE İKAMET EDİYORUM VE RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTAHANESİNDE ÇALIŞIYORUM.
    ÇALIŞTIĞIM HASTAHANENİN BAHÇESİNDE OKADAR ÇOK KEDİ VE KÖPEK VARKİ
    BAZEN EŞİM İLE KİLOSU 5TL DEN KURU MAMA ALIP YOĞURT KAPLARI İÇİNDE HAYVANLARA DAĞITIYORUZ.
    EYER BAKIRKÖY TARAFLARINDA OTURAN VE HAYVANLARA YEMEK VERMEK İSTEYEN OLURSA MUHAKKAK RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİNİN BAHÇESİNE GELİP YEMEĞİ VEREBİLİRLER.
    AYRICA BU KONUYU AÇAN ARKADAŞI KUTLARIM.
  • Bizimde binanin altinda besledigimiz 5 tane kedi var. 2 si yavru onlar gecen hafta geldiler. İkisini yaklasik 2 senedir besleriz. 1 tane de bizim evi gormustu ama kalici olmadi maalesef .

Her hafta 2 paket mama aliriz geldikce kediler ya ben indiririm ya babam ya annem besleriz yavrularimizi

Edit: hocam hayvanlarin yaklasmasina izin vermeyin gidip sevmeyinde hatta bazen kovalayin cunku herkes senin benim gibi iyi niyetli degil. Ulkede hergun hayvanlara zarar veren bir serefsiz cikiyor. Eger eller ve insanlara alistirirsaniz herkesi oyle sanar ve zarar gorebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Dragonborn Comes -- 29 Ağustos 2014; 18:59:41 >
  • Aslında yakınınızdaki petshoplardan birine gidip sokak kedileri için kuru mama alabilirsiniz. (Böyle söyleyin anlar onlar, düşük maliyetli iyi bi mama verirler kilosu maksimum 5-6 liradır)
    Sürekli alırım bi' miktar, yanımda taşıyorum, gördüğüm kedilere pay ediyorum, mahallenin kedileri ben eve gidene kadar kuyruk oluşturuyor peşimde. Ama dikkat edin kuru mama susatır, yakınlarında su içebilecekleri bir yer olması lazım.
    Edit: Whiskas'tan kaçının. Gideceğiniz petshop'un açık mama sattığından emin olun.
    Edit 2: Easter. +1, çok şerefsiz var çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seventy -- 29 Ağustos 2014; 19:08:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Easter.

Bizimde binanin altinda besledigimiz 5 tane kedi var. 2 si yavru onlar gecen hafta geldiler. İkisini yaklasik 2 senedir besleriz. 1 tane de bizim evi gormustu ama kalici olmadi maalesef .

Her hafta 2 paket mama aliriz geldikce kediler ya ben indiririm ya babam ya annem besleriz yavrularimizi

Edit: hocam hayvanlarin yaklasmasina izin vermeyin gidip sevmeyinde hatta bazen kovalayin cunku herkes senin benim gibi iyi niyetli degil. Ulkede hergun hayvanlara zarar veren bir serefsiz cikiyor. Eger eller ve insanlara alistirirsaniz herkesi oyle sanar ve zarar gorebilir

son yazdığına katılıyorum malesef. ben zamanında sevdim bunu her insana yamanıyor ve bigün başına bişey gelicek diye korkuyorum. birini bişey yaparken görsem döveirm oracıkta ağzını burnunu dümdüz ederim de göremezsem ne olacak ? . çok kötü niyetli şerefsizler var burda. hayvanalra zarar veriyorlar hep

• Harbiden bu aralar gordugum en adam akilli konu. Kopekler icin ucuz kuru mamalar falan ideal oluyor ama suru halindelerse fazla dayanmiyor, kedileri doyurmak daha az masrafsiz tabii yeri gelir o bile fazla masraf olabilir. O yuzden en azindan mamaya ayirabilcek paraniz olmasa bile her gun 2 dk ayirip kapinin onune bir yerlere su koymaya calisin.Fazla sevmeyin diyen arkadasa da katiliyorum herkesi iyi bilmeleri onlar icin kotu sonuclabiliyor.

• Helal olsun
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.