Şimdi Ara

2. el araç konusunda yardım (Detaylar İçerde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2. el araç konusunda özellikle kullananlardan ve bu işten anlayanlardan tavsiyelerinize ihtiyacım var.

    Bütçe: 25000-28000 tl
    Kullanım amacı: İşe gidiş geliş (toplam 50 km/gün)
    Kilometre: Max. 50000-60000
    Model: 2007-2012

    Daha önceki ilk aracım 2007 Hyundai getz 1.5 vgt idi. 84000 de alıp 89000 de sattım. Getz performans olarak çok iyiydi. Ancak gitmesine gidip, durmaya gelince durmuyordu ve boyuma göre küçük geliyordu.

    Yakıt: Öncelikli isteğim dizelden ziyade benzinli araç. Bana masraf çıkartmayacak bir araç. Düşük kilometrede temiz dizel de olabilir tabi. Hesabıma göre ayda yapacağım km ye göre dizel ile benzinli arasında ay bazında 120-150 tl arası fiyat farkı var. Senede ortalama max 1500 tl yapar. Kısmetse aldığım araca 2-3 sene binmeyi düşünüyorum. Aradaki fiyat farkına dizel motor için değmeyeceği kanaatindeyim.

    Aradığım özellikler: Uzun boylu birisi için (190) için rahat olması, görüş açısının geniş olması, getz kadar uçan teneke kıvamında olmaması ( bu fiyatta en kalitelisi ne ise işte), en az iki airbag olması, manuel vites.







  • Aradığın araç Colt

    Aradığın fiyatta Colt manuel köpekbalığı tasarımlı bulabilirsin.
    Yakıtına gelirse uzun yolda 5lt benzin, şehiriçi 7lt benzin. LPG'ye karşı önyargım yok diyorsan, ben AMT yani tek kavrama yarı otomatik olanı BRC marka düzgün montajlanmış ve düzgün ayarlanmış olarak kullanıyorum. Bu yüzden motor arıza ışığı yanmıyor. Bir kere kötü yakıttan yandı, yakıt bitince söndü. Adı sanı belli olmayan veya güvenilir olmayan istasyonlardan alınca hemen yakıtın kalitesini arıza ışığı ile görebiliyorsun. Aracıma binen kaç kr yakıyor diyene kadar aracın lpg'li olduğunu anlamıyor. ortalama 19kr deyince lpg'li mu bakışlarını görüyorum Şehir dışında 6-6,5lt; şehir içinde 8-9lt lpg arasında geziyor. İzmirde 20gün boyunca her gün 17*2=34km yol gidip geldim genelde 8lt ortalama veriyordu ve gidip geldiğim yer şehiriçi bol ışık, sabah-akşam trafiğin olduğu yerler idi. Zaten trafik olmayınca o yolda 7.3lt lpg ortalamaya kadar inebiliyordum.

    Aracın içi çok ferahtır, 180 boy ile araç çok büyük geliyor bana niye bu kadar yüksek yapmışlar tavanı 5cm daha indirseler olurmuş çok gereksiz tavan yüksekliği var diyorum ama sonra ferah ve sıkmayan havası aklıma geliyor... öne 190 biri oturup ayarlasa arkaya da 190 biri koltuğa değmeden oturur.

    Performans olarak ciddi anlamda iyidir. Yanılmıyorsam manuel colt 0-100km/h 10.5sn civarında olacak. Fren konusunda on numaradır çünkü gerekli bütün destek sistemleri vardır. Aracımı süren bütün arkadaşlarım frenlerinin çok iyi olduğuna dikkat çekiyor. Aracın şehiriçinde fren konusunda yormasın diye BA yani break asistant türkçesi mekanik fren desteği diyebiliriz. Pedala bastığınızda mekanik bir destek de sizinle beraber basar. Hergün trafikte ilerlerken ışıkta durduğumda pedal ayağımın altında ileri gidiyor BA devreye giriyor.

    Elegance donanım coltta 2airbag, abs, yarı otomatik şahane klima, yağmur, fark ve park sensörü, start stop sistemi var. Bu donanım verdiğim değerlerin yarım litre kadar altına inebiliyor. Yani 4.5-6,5lt benzin yakabilirsiniz.

    İnvite donanım ki benim aracım da bu donanım ve tavsiye edeceğim donanımdır; elegance'ın aksine 4airbag olup sensörler yer almamaktadır ve start&stop sistemi yoktur. Park sensörü dediğimiz şey 100tl zaten, aracm lpg'li olduğu için de hiç start stop aramıyorum çünkü lpg sistemi her startta benzinle çalışıyor ve ilk gaz kesmede lpg'ye alıyor. Özetle yağmur ve far sensörüm yok onları da aramıyorum o kadar da üşengeç değilim.

    2donanımda da direksiyondan kumanda teyp ve cruise kontrol içeren deri direksiyon standart olarak geliyor.

    Bana sorarsan bu aracın hangi eksileri var;
    -süspansiyonları biraz sert(benim için eksi değil alıştım aksine böyle seviyorum, ama genelin dikkati buna takılıyor)
    -A sütunları bazı virajlarda görüşü azaltıyor.

    Artıları ise:
    -F/P aracı
    -donanım olarak tatminkar
    -yakıt olarak çok iyi
    -yol tutuşu olarak b sınıfında en iddialılarından(sanırım bu yüzden sert süspansiyonlar var diyebiliriz)
    -Motoru gerçekten performanslı ve cimri, frenleri son derece iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 29 Ağustos 2014; 19:17:54 >




  • hocam al bi tane toyota avensis az yakar sıkıntısız masrafısz
  • mitsubishi colt çok az yakıyor gerçekten onun dışında corsa fiesta bakabilirsiniz
  • Colt goruntu olarak beni cezbetmiyor. Opel corsanin saglamligi one cikiyor. Grande puntonun da motoru fena degil.
    Corsa 80000km de 25000lira dizel buldum bi tane. Nasildir? Yada toyota corolla 1.4 terra benzinli 140000de 28000tl benzinli .toyotanin o kmde bile olsa motorunun saglam olacagini dusunuyorum. Bunlar icin ne dusunursunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guvenlik takıntınız var ise b serisine hic bulaşmayın :)

    kaportacı bir arkadaşıma gitmiştim. pert bir colt geldi onaracaktı arac bildiğin kagıt. colt ve jazz arasında kalmıstım. jazz aldım. ama oda basınca gitmiyor. değişecegim kısmetse.

    corsanın yası onemli kac yılı onemli. 2004 model easytronic kullandım 1 sene. vites kanser etti.

    yıllık ortalaman esktralarla min 15.000 olacak gibi duruyor.

    2. el düşünüyorsan kesinlikle dizel. sıfır düşünüyorsan hesap kitap yapmak lazım. az yakan c3 olabilir gibi geliyor bana. hatta 2008 ler baksım şimdi 28.000 civarı.

    hem aracı buyutursun tok olur hemde geniş olur kanısındayım.
  • 307 1.6 HDi 2006 ve üzeri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki fiat linea mı ( dizel 90000km 25-28 tl arası) yoksa grande punto mu (dizelleri 27-30 arası 70000km, benzinliler 25000 tl max 50-60000km)
    genişlik rahatlık bakımından linea diyeceksiniz belki ama özellikle şehir içi kullanım amacına göre tercihiniz ne olurdu? Ayrıca fiatların motoru nasıldır dizelde 150-200000e kadar sıkıntı olur mu? Çok sıkıntı çıkartan araçlar mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora_man -- 1 Eylül 2014; 15:50:35 >
  • 30-31 civarına çıkarsanız Fiat Bravo olabilir.

    Fiat Linea:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ilk-sahibinden-fiat-linea-1.4-fire-active-plus-177530834/detay

    Renault Megane2

    Skoda Fabia

    Chevrolet Cruze
  • aslında benzinl meganelar da ilgimi çekiyor. herkes iyi araba olduğunu söylüyor ama 1.4 motorun araca yetmediğini söylüyorlar. hoş performans arayan birisi değilim ama megane dayanıklılık, servis bakımı ve ucuzluğu gibi konularda öne çıkıyor.
  • Automobiliste A kullanıcısına yanıt
    Linea ların 0 ı ne kadar acaba
  • dizel 45000
    benzinli 38000
    clasic modellerinde
  • Eskisi 37.000 yenisi de 38.000 en boş sıfırı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gercekten kararsizlik hat safhada. Sifirini hem daha ustalasamadigimdan hemde kredi borcuna girmek istemedigimden almak istemiyirum. Bir de uzerine artan 2. el fiyatlari. Acaba duser mi bu fiyatlar? 1 ay sonra bayram. Kasimla ocak arasi duser mi fiyatlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Automobiliste A kullanıcısına yanıt
    en dolusu ne kadar 50 varmı
  • yok mu tavsiye verecekler.
  • Tavsiyemi dikkate alirsan cok memmun kalirsin.Diger arkadaslarin tavsiyeleride iyi ama yarin öbür gun o arabayi satmaya kalkarsin mitsubishi falan ikinci el tutulma zor satarsin bakan olmaz.

    2004 Opel Astra Clup 1.4 lpg ile kullaniyorum.
    12bin km de almıştım o zamanlar 19bin tl ye almistim su an 20den basliyor 24 e kadar.Siz 1.6 classic opel astra alabilirsiniz abimdede ondan var.Memnun oldugumuz için hem abim hem ben hemde enistemde var.

    Araca gelirsek lpg ile sehir ici 20 25 kurus yakıyor normal kullanimda ani hizlanmalar tabiki oluyor arada iyice sakin kullamim değil.1.4 motor bize yetiyor uzun yolda yormuyor ama arabaya 5 kisi 6 kisi binerse ve uzun yol yaparsan iskence oluyor.Abimin 1.6sinda boyle birsey yok o gayet iyi çekişi farkediyor zaten.

    Bizim araclar hic ariza vermedi Allaha şükür belkide biz temizlerini almisizdir ondardir su an 120binde masallahi var ariza vermedi ama temiz kullanirsan.

    Ikinci el konusunda götür arabayi pazara çıkar ayni gun istediğin fiyata satarsin en geç 2 gün.

    Gorunus olarakta guzel oturakli bir araç ha ama öyle katlanir kararir ayna,hiz sabitleme,isitmali koltuk dijital klima park sensoru vs gibi seyler ararsan yada multimedya anlaminda birşey bekleme gerci bi pioner yada kenwood alıp kullanabilirsin.

    Uzun yolda 5 6 kisi binmezse arabana 1.4 cok rahat yeter ki ani hızlanmasi ve torku kasasina yeterli ama butcen madem 28 e kadar 1.6 2005 model classic alabilirsin abim 25e almisti 3 yil falan oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fat304h -- 2 Eylül 2014; 9:37:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @fat304h teşekkür ederim.

    2007 model 40000 km de 30000tl ye bir astra classic var. fiyatı nasıl. Benzinli 1.4 motor. sonradan lpg taktırsam uyum sorunu olur mu? parçaları nasıldır. Bana en azından 4-5 yıl sorunsuz gider mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora_man -- 2 Eylül 2014; 11:01:19 >
  • bora_man B kullanıcısına yanıt
    Hocam bilen biriyle gidin arabyi iyice inceleyin temizse ve eğer sende arabayi temiz kullanirsan 5 sene degil 10 senede gider.Tekrar söyleyeyim bu araclarin yol tutusu agirligi duruşu gidişi iyidir sorun cikarmaz az yakar konforlu ama eglence anlaminda pek bir özellik yok eğer arabayi surerken egleneyim dersen fazla birsey beklememelesiniz.

    Hocam ben şu an bilmiyorum piyasasini benim 9 sene falan olacak alali 30bin degilde pazarlik edip 28 29 birakirsa alabilirsin.

    Yoksa bu fiyat bandinda bu aractan ozellikli şık araçlarda var ama chevrole cruze falan gibi yada mazdalar falan var ama ikinci elde deger kaybeder yada zor satılır.Astra nin piyasasi cok iyidir.

    Birde ben seneye degistirecegim araci 9 senedir kullaniyordum aracı hala cok saglam en ufak sorunu olmadi bir kere yolda bırakmadı temiz kullanilirsa 10 sene götürür rahat.Opel e hosunuza gitmezse eger Volvo S40 a da bakin.Astradan şık eger butceyi 30 35 yaparsan 2007 Volvo s40 alabilirsin.Onlarda 25 kurus yakiyor 1.6 dizel cok saglam şık araba arti Astradanda iyidir eger o kadar para fazla olur ya da dizel riske girilmez dersen al astrayi bin lpg de takarsin saglam bir ustaya taktirirsin 10 sene kullanirsin.Ben seneye yada 2 sene sonraya degistirecegim 2012 volvolara bakiniyorum acele etmeyin arac alırken ama dedigim gibi ikinci el piyasasi iyi arac almaya gayret edin hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fat304h -- 2 Eylül 2014; 12:29:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Opeller hoşuma gidiyor. Aracı alırken hem tanıdığım ustaya hem de yetkili servisine göstereceğim. Aslına bakarsanız fiat vs belirtme sebebim parçasının ucuz olması ve az yakmaları. Yoksa rahatlık ve güven konusunda opel daha üstündür. İki aracında ikinci el piyasası var. Ama uzun ömürlü kullanım bakımından yine opel önde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.