Şimdi Ara

Klima&LPG Kalkışta Gaz Yememe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bir süredir karşılaştığım bu sorunumun sebebini araştırmaya çalışıyorum henüz bir ustaya gitmedim. Olay şu: Araç benzinde hiçbir sorun çıkarmadan gidiyor. LPG'de de aynı şekilde hiç sorun yok ancak ne zaman ki klimayı açıyorum özellikle ilk çalıştırmada motor tüpe geçtikten sonra açınca klimayı, ilk kalkışta bir iki saniye adeta gaz yemiyor gitmemek için zorlanıyor sonra düzeliyor.

    Dün mesela ekstrem bir örnek yaşadım. Yaklaşık 10 km.lik seyirden sonra eve doğru geçtim, sokağın bir ucu aşağı doğru yokuş, o yokuşun başına kadar geldim, hafif eğimli haldeyim, geri geri gelerek park edeceğim, o pozisyonda hiç gaz yemedi (klima full açık, lpg, aşağı doğru hafif eğim) ve klimayı kapatmadan geri geri gelemedim. Yani düz zeminde gaza fazla basıp devir yükselterek kalkabiliyorum mesela kavşakta falan durunca, ama o yokuşta ne kadar devir yükseltmeye çalışsam da boğuldu adeta araba. Tabi kavşaklarda falan da tehlike oluşturuyor bu durum. Ani kalkmam gerekse olmayacak.

    Bana sorun sebeplerini sıralayabilirseniz ona göre hareket edeceğim. Ustaların çoğu maalesef anlamıyor bu konulardan.

    * LPG Prins VSI 2, 10.000 km. yi biraz geçmiştir taktıralı, kitapçıkta ilk filtre değişiminin 20.000 km'de olacağı belirtiliyor o yüzden henüz değiştirmedim. Ancak filtre bazlı bir sorun olsaydı genel çekişte de ciddi bir fark olurdu diye düşünüyorum.

    Aracım Alfa Romeo 147 1.6 TS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesrine -- 29 Ağustos 2014; 15:55:22 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.