Şimdi Ara

Miyamoto: 'Casual Oyuncuların Etkinliği Acınılası Durumda'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •      Nintendo ve oyun dünyasının mihenk taşlarından Shigeru Miyamoto, Edge dergisine verdiği geniş çaplı röportajda casual/gündelik oyuncularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlk defa Nintendo'nun tepe isimlerinden birisi casual oyunculukla ilgili bu kadar açık ve net konuşurken, açıklamalar Nintendo'nun ilerleyen dönemlerde çizeceği strateji konusunda da ipuçları sunuyor.
     
    İşte üstadın casual oyuncuların oyunlarla olan etkileşimi ve etkinliği konusundaki yorumları:
     
    "Bu tarz oyuncuların oyuna yaklaşımı; örnek vermek gerekirse bir nevi film izlemek veya Disneyland'a gitmek  gibi. Şöyle bir tavırları var: 'Ben bir müşteriyim, beni eğlendirmeniz lazım'. Bu son derece pasif bir tavır ve benim için yetersiz ve acınılası. Şayet çok daha çetrefilli oyunları deneseler, daha zorlu oyunlar içinde mücadele etseler; bunun ne kadar ilgi çekici olduğunu bilirlerdi."
     
     
         Röportajın ilerleyen bölümlerinde Shigeru Miyamoto, akıllı telefonların ve artan tablet kullanımına karşı Nintendo'nun yeni oyunlarını daha geniş alana ulaştırma noktasında nasıl sıkıntı yaşadığını anlatıyor:
     
    "O dönemlerde Nintendo, DS ve Wii ile elinden gelenin en iyisini yapıp oyun nüfusunu arttırmaya çalıştı. Kullanımı artan akıllı cihazlar sayesinde çok daha fazla insan tarafından kabul edilebilir bir eğlence aracı haline geldi oyunlar. Bu bizim için de bir bakıma iyi bir şey çünkü casual oyuncuların da ilgisini çekecek oyunları yaparak genel kitleye oyun tanıtma çabası ihtiyacımız olmayacak."
     
    Umarız Nintendo, Gamecube dönemindeki oyun politikasıyla tekrar karşımızda olur.
     








  • Bir yandan haklı da, wii zamanında o kesimden parayı götürüyordu, işler istediği gibi gitmeyince suçlu aramak lazım tabi.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zakatek

    Bir yandan haklı da, wii zamanında o kesimden parayı götürüyordu, işler istediği gibi gitmeyince suçlu aramak lazım tabi.


    Wii'nin casual kitleye yönelik çok oyunu olduğu doğru ama bunların hiç biri Miyamoto'nun değil Miyamotonun yarattığı oyunlarını oynayanlar bilir oyunlar zordur ve kafa patlanman lazım...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Sonuna kadar hakli, acinasi bir mobil oyun kulturu var.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bana biraz samimiyetten uzak gibi geldi açıklaması. Zira yıllarca mario ve donkey kong gibi oyunlarla casual kitlenin iliğini kurutmuş bir firma nintendo. Zor oyunları yok mu bu serilerin var elbette ama bir silent hill bir resident evil ya da alone in the dark veya mgs, tomb raider misali zorlayıcı veya günler aylar tüketen oyunlar yapmıyor firma.

    Bir de aklıma gelmişken nintendo yıllarca amacımız eğlence ve eğlendirmek diye bir slogan benimsememişmiydi şimdi eğlence kısmına niye yüz çevrilmiş onu çözemedim. Zira bu konsolu halan herkes amacım eğlence ondan aldım hardcore game istesem diğer konsolları alırdım diye bir argüman kullanıyordu.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • firmaların casual oyuncuları hedeflemesi çok aptalca bir durum.casual oyunculara adını duyurmak çok zor bir iş.casual kitle 3 veya 4 markadan fazlasını bilmez ve o markalardan başka bir şey almaz.bu yüzden çoğu firma casual kitleye adını duyurmaya çalışır ama başaramayıp düşük satış rakamlarına ulaşır.ki oyun piyasasındaki satışların çoğu hardcore kitleye aittir.mesela god of war veya gears of war.her ikiside geçen yıl ara oyun niteliğinde kalitesi fazla olmayan oyunlar çıkardılar ve ana oyunlara oranla düşük puanlar aldılar ve oyunun satışları 1 milyonu geçmedi.ac veya cod en aşağıda puanları alır her yıl fakat serinin satışları düşmez.ac cod dışında casual kitlenin aldığı oyun yok.ya da resident evil.son oyunu düşük puanlar aldı ve satış rakamları düşüktü.firma adını casual kitleye doyurmaya çalıştı ama başaramadı.bugün ben şunu anlıyorum.oyun piyasası içi boş action oyunları istemiyor.oyun firmaları casual kitleyi istiyor.her gece yatarken casual kitlenin kendi oyununu aldıklarını hayal ediyorlar.o yüzden bu kadar fps var piyasada.ama işin garip yani çoğu casual kitleye hitap amaçlı çıkan fps oyunlarını hardcore kitle alır.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Mario ve Donkey Kong'a casual oyun gözü ile bakan kitlenin yorum yaptığı bir forumdayız. Ellerine versen Mario'yu bitirebilirler mi meçhul?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    Mario ve Donkey Kong'a casual oyun gözü ile bakan kitlenin yorum yaptığı bir forumdayız. Ellerine versen Mario'yu bitirebilirler mi meçhul?

    Başkan maalesef özellikle ülkemizde böyle bir sıkıntı var. Mario'nun son yıllardaki oyunları cinnet geçirtip konsolu parçalatacak düzeyde. İyi derecede zamanlama ve gamepad hakimiyeti isteyen oyunlar. Zelda'ya baksan adventure türünde en iyi seri olarak kabul ediliyor ve hala gelmiş geçmiş en iyi oyun olarak Ocarine of Time gösteriliyor ki puan ortalaması rekorunu hala kıranda yok.

    Nintendo kendi bünyesinde inanılmaz oyunculuk kabiliyeti isteyen oyunlara sahip ama bunu ne sen anlatabilirsin ne ben ne başkası ;)




  • Casual kitle Cod ve ac bilir sadece onları alır geri kalan boş zamanlarında flapy bird Angry bird oynayarak geçirir.türkiyede ise oyun alınmaz korsan indirmeyi Crack felan yapmayı bilmediği içinde mobil platform dısında baska hiç bir yerde oyun oynamaz
  • Ondar kendine oyuncumu diomus
  • İlla herkes hardcore oyun oynamak zorunda mı Miyamotocum
  • ''Casual'' oyuncu kitlesi oyun oynasın diye oyunların çoğunun o mest eden derinliği gitti.Ve bu duruma düşülmesinin bir numaralı sorumlusu daha fazla para kazanmak isteyen yapımcılardır.
  • Casual oyuncu oyuncu değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut söyler

    firmaların casual oyuncuları hedeflemesi çok aptalca bir durum.casual oyunculara adını duyurmak çok zor bir iş.casual kitle 3 veya 4 markadan fazlasını bilmez ve o markalardan başka bir şey almaz.bu yüzden çoğu firma casual kitleye adını duyurmaya çalışır ama başaramayıp düşük satış rakamlarına ulaşır.ki oyun piyasasındaki satışların çoğu hardcore kitleye aittir.mesela god of war veya gears of war.her ikiside geçen yıl ara oyun niteliğinde kalitesi fazla olmayan oyunlar çıkardılar ve ana oyunlara oranla düşük puanlar aldılar ve oyunun satışları 1 milyonu geçmedi.ac veya cod en aşağıda puanları alır her yıl fakat serinin satışları düşmez.ac cod dışında casual kitlenin aldığı oyun yok.ya da resident evil.son oyunu düşük puanlar aldı ve satış rakamları düşüktü.firma adını casual kitleye doyurmaya çalıştı ama başaramadı.bugün ben şunu anlıyorum.oyun piyasası içi boş action oyunları istemiyor.oyun firmaları casual kitleyi istiyor.her gece yatarken casual kitlenin kendi oyununu aldıklarını hayal ediyorlar.o yüzden bu kadar fps var piyasada.ama işin garip yani çoğu casual kitleye hitap amaçlı çıkan fps oyunlarını hardcore kitle alır.


    casual kitle assasins creed veya call of duty alıyor diye oyun casual olmaz.
    ona bakarsak küçük çocuklar gta gta diyip duruyor.
    ac aldı başını gidiyo,call of duty ise bence biraz düzeliyor gibi.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Adam sonuna kadar haklı. Nintendo oyunlarının casual kitleye hitap ettigini de ilk defa burda duydum. Casual kitleyi hedef alsalardı şimdi mobilde 99999 tane ücretsiz nintendo oyunu olurdu. Özellikle mobil platform çok bozuldu. Mesela iosda monster hunter, dragon quest, final fantasy, max payne, infinity blade gibi oyunlar şu an ne kadar oynanıyor merak içindeyim demiyecegim çünkü kimse oynamıyor. Nintendo umarım mobil platforma kaymaz

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    ''Casual'' oyuncu kitlesi oyun oynasın diye oyunların çoğunun o mest eden derinliği gitti.Ve bu duruma düşülmesinin bir numaralı sorumlusu daha fazla para kazanmak isteyen yapımcılardır.


    ve çoğu da başaramaz.oyunlarını hardcore kitle alır

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Dikkat edersen Zelda demedim, bak ciddi söylüyorum, bu forumda iyi oyun oynadığını iddia eden insanların yarısından çoğu Zelda'yı bitiremez, açık ve net!!!

    Bir de Zelda'nın daha ne olduğunu bilmeyenler, bu oyunun taklitçisi hafifletilmiş aksiyon-macera oyunlarını ayıla bayıla oynar, Zelda dediğinde, "Ha o mu, casual oyun ya, ne de olsa Nintendo oyunu değil mi" der çıkarlar. Durum maalesef böyle ve yapacak bir şey yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: legendwarior3

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: umut söyler<br><br>firmaların casual oyuncuları hedeflemesi çok aptalca bir durum.casual oyunculara adını duyurmak çok zor bir iş.casual kitle 3 veya 4 markadan fazlasını bilmez ve o markalardan başka bir şey almaz.bu yüzden çoğu firma casual kitleye adını duyurmaya çalışır ama başaramayıp düşük satış rakamlarına ulaşır.ki oyun piyasasındaki satışların çoğu hardcore kitleye aittir.mesela god of war veya gears of war.her ikiside geçen yıl ara oyun niteliğinde kalitesi fazla olmayan oyunlar çıkardılar ve ana oyunlara oranla düşük puanlar aldılar ve oyunun satışları 1 milyonu geçmedi.ac veya cod en aşağıda puanları alır her yıl fakat serinin satışları düşmez.ac cod dışında casual kitlenin aldığı oyun yok.ya da resident evil.son oyunu düşük puanlar aldı ve satış rakamları düşüktü.firma adını casual kitleye doyurmaya çalıştı ama başaramadı.bugün ben şunu anlıyorum.oyun piyasası içi boş action oyunları istemiyor.oyun firmaları casual kitleyi istiyor.her gece yatarken casual kitlenin kendi oyununu aldıklarını hayal ediyorlar.o yüzden bu kadar fps var piyasada.ama işin garip yani çoğu casual kitleye hitap amaçlı çıkan fps oyunlarını hardcore kitle alır.</blockquote><br><br>casual kitle assasins creed veya call of duty alıyor diye oyun casual olmaz.<br>ona bakarsak küçük çocuklar gta gta diyip duruyor.<br> ac aldı başını gidiyo,call of duty ise bence biraz düzeliyor gibi.


    ac ve cod bu yıl bi düzeliyo ama sonra yine eski sisteme bağlayacaklar ve benim kastettiğim casual kitleye hitap etmenin aptalık ve başarısızlık olduğu.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    Dikkat edersen Zelda demedim, bak ciddi söylüyorum, bu forumda iyi oyun oynadığını iddia eden insanların yarısından çoğu Zelda'yı bitiremez, açık ve net!!!<br> <br> Bir de Zelda'nın daha ne olduğunu bilmeyenler, bu oyunun taklitçisi hafifletilmiş aksiyon-macera oyunlarını ayıla bayıla oynar, Zelda dediğinde, "Ha o mu, casual oyun ya, ne de olsa Nintendo oyunu değil mi" der çıkarlar. Durum maalesef böyle ve yapacak bir şey yok...


    maalesef çoğu kişi hardcore yapımları sinema filmi tarzı oyunlar olduğunu sanıyor.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sir Maximus

    Casual oyuncu oyuncu değildir.


    katılıyorum aslında(bence) casual dediğmiz kitle belli bir iki oyunu oynar çabuk sıkılır
    lol,dota,knight,metin2...gibi (oyuna benzemeye çalışan)oyunları oynarlar.
    oyun oynuyom sanarlar.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.