Şimdi Ara

Kaçak akım rölesi nasıl takılır ??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
5
Favori
222.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ayrıca şu aşağıda görülen otomatın yakın görüntüsünde 1-3-5 ayaklarının yanında gösterilen yıldız ikonu yükü temsil etmiyor mu? o zaman şebeke altta dağıtım üstte olmaz mı?
     Kaçak akım rölesi nasıl takılır ???


     Kaçak akım rölesi nasıl takılır ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 26 Kasım 2008; 0:00:17 >




  • Resme göre tesisatın 1 fazlı o zaman bir fazlı KAR kullanacaksın...Ama sigorta kutunda yer yok gibi .Bağlantıları yapamazsan 12 li kutu takabilirsin...

  • ya arkadaşlar bi kaçak akım rölesi hem atıp hem nasıl yanar röle yandı 10 tane flüöresan patladı güvenlik kamerası sisteminin güç kaynağı yandı yani röle attığı halde nasıl yandı? Ya bide o panonun olduğu yere ufo falan takıldığındda receivere tv ye falan zarar veriyo ne yapabilirim bu panoya
  • kaçak akım rolesi sigortadan önce baglanıor deilmi arkadaslar dikkat edelimde
  • bir arkadaşım anlatmıştı.evinde(yeni bina) kaçak akım rolesi varmış,tost makinası bozulmuş oda kablosunu oynatırken tost makinanın girişinden şelale yaparak ana sigorta bile atmış.bu durumda k.a.r devreye girip şelale yapmadan sigorta atması lazım değilmiydi.yoksa k.a.r devre dışımı acaba ??? ana sigorta atmaması lazım değil mi??
  • fahri_16 benim gördüğüm panolarda bağlantı şöyle 3 faz ana sigortaya giriyo çıkışından röleye giriyo ordan da alttaki sigortalara dağılıyo fazlar yani ana sigortadan sonra bağlanıyo
  • quote:

    teknomania19 Tarih 9 Ocak 2009; 18:35:37
    ya arkadaşlar bi kaçak akım rölesi hem atıp hem nasıl yanar röle yandı 10 tane flüöresan patladı güvenlik kamerası sisteminin güç kaynağı yandı yani röle attığı halde nasıl yandı? Ya bide o panonun olduğu yere ufo falan takıldığındda receivere tv ye falan zarar veriyo ne yapabilirim bu panoya


    büyük ihtimalle sigorta'nın değeri tesisatın hesaplanan değerinin üzerindedir, yada sigorta arızalıdır. tesisatına dokunmadan uzman bir elektrikçiye göster. elektrik işlerinin ehliyetsiz kişilerin yapması ve hesaplanmamış, standart dışı malzemelerin kullanılması bu gibi sonuçlara neden olur.

    ısıtıcı gibi yüksek akım çeken cihazlarla dijital cihazların aynı hattan beslenmesi sakıncalar yaratabilir. başka bir prizden deneyin.




  • 1- 40 amperlik 300 ma korumalı ana panodaki Kaçak Akım rölesi faz-nötr ksa devresinde sigorta görevi yapıp atarmı? Yani fazla akım çekildiğinde ayrıca sigorta görevi görürmü?

    2-Yine Kaçak akım rölesinin içinde bulunan direnç yanıp elektronik devresi bozulduğunda faz nötr kısa devresinde veya kapasitesinden fazla akım çekildiğinde yine sigorta gibi devreyi açar mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sarp yılmaz

    1- 40 amperlik 300 ma korumalı ana panodaki Kaçak Akım rölesi faz-nötr ksa devresinde sigorta görevi yapıp atarmı? Yani fazla akım çekildiğinde ayrıca sigorta görevi görürmü?

    2-Yine Kaçak akım rölesinin içinde bulunan direnç yanıp elektronik devresi bozulduğunda faz nötr kısa devresinde veya kapasitesinden fazla akım çekildiğinde yine sigorta gibi devreyi açar mı?


    Ben denemesini yaptım atmıyor. Birkaç tanesinin içini açtım. Sadece faz ve nötr akımları farkı olusa atıyor bu meret. Önüne bir çiftli kesici takılmalı aynı değerde.




  • O zaman panodaki kaçak akım rölesinin önüne bir tane de sigorta konması gerekmez mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sarp yılmaz

    O zaman panodaki kaçak akım rölesinin önüne bir tane de sigorta konması gerekmez mi?

    Panodakinin başında zaten kompakt şalter var arkadaşım.
  • arkadaşlar benim evde flash marka k.a.r var ama bugun durmadan attı bütün elektrikli aletleri cıkardım prizden ama yinede atıyor...komşular onu cıkarıp su aletten takmışlar acaba işe yararmı



     Kaçak akım rölesi nasıl takılır ???
  • her ihtimale karşın tesisatı kontrol ettirmende yarar var. elektrikte işi şansa bırakmaktansa ayrıntılı kontrol ettirmek daha güvenlidir.
  • bizim yan taraftaki gecekonduda bu aksam düğün var malum ses sistemi hoparlörler ışıklar 10 tane bunlar acaba elektriği kaçakmı cektiler yoksa ev şebekesi bu kadar yükü kaldırmaz...

    benim k.a.r sinin zırt bırt atmasının nedeni bu olabilirmi...
  • eğer sizin pano'dan çekmedilerse birşey olmaz. ses sisteminin ve ekstra ışıkların gücünü bilmiyorum, ama mahallenizin dağıtım sisteminin gücü sınırda değilse gerilim düşümü gibi zararlı etkilerde bulunacağını zannetmiyorum. ama düğünden öncede de evinizde gerilim düşümü veya ışık şiddetinin düşmesi gibi sorunlar varsa, o zaman bu ekstra yük etkiliyebilir.
  • evet evde gerilim düşmesi var bu mahallede cok oluyor...

    şimdi ben bu aletten alacam ama bunda 3 giriş var k.a.r ise 4 giriş var bu 4 girişi 3 nasıl bağlayacağım..

     Kaçak akım rölesi nasıl takılır ???


     Kaçak akım rölesi nasıl takılır ???




  • acaba toprağı bağlamayacakmıyım...sağ alt taki kabloo...birde sağ üstte siyah kablo bağlı...
  • resimdekiler 3 fazlı sigorta ve k.a.r.'dır. evindeki tesisisat 3 fazlı değilse kullanamazsın. ihtiyacın olan tek fazlı k.a.r. ve sigortalardır. en iyisi işi deneyimli bir elektrikçiye yaptır. bu forumda daha öncede yazdım işçilikten edeceğiniz tasaruf, olası bir elektrik kontağı yangınındakaybedeceklerinizin yanında hiçtir. elektrik kesinlikle hobi olarak yapılabilinecek bir alan değildir.
  • ben az bucuk bu işin mantığını bilirim...komsulara baktım onlar 3 fazlı sigorta ile değiştirmişler bina yeni bina bana sende değiştir yoksa başını alamazsın dediler...durmadan atıp duruyormuş..

    ben k.a.r yi söktüm sadece k.a.r bağlı 4 kablo var bu kablolardan hangisinni 3 fazlı sigartaya bağlamayacağımı bilmiyorum..

    birde benim k.a.r topraklama kablosu bağlanmış okuduğum kadarı ile bu alete topraklama bağlanmıyormuş...

    bi eşleştirme yapabilirmisiniz..
    a-1,b-2,c-3 gibi

    ben harfr ve sayıları yazdım bana sadece eşleştirme yapın ben bağlarım...
  • topraklaması bulunmayan yerlerin ilk önce bu sorunu gidermeleri gerek,çünki kapsama alanı geniş,ve hayati önem arz edebilecek bir gerçeği söz konusu
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.