Şimdi Ara

Babam Dandik Bisiklet Almış Ne Yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Babam dandik bir marka bisiklet almış. Alma dedim ama almış 370 TL mi ne vermiş. Neyse markası Brava mı Bravo mu nedir sorun çıkmaya başladı. Koltuğu oynuyor,kaldırıyorum iniyor,vites zor atıyor takır takır ses çıkarıyor geçmeyince. Sispansiyonlu bisikletlerden hiç hoşlanmıyorum. Bana kalsa city sport 60 aldırmak istiyordum ama almış işte.

    Buna ne gibi modifiye yaparsam düzelir? Vites Shimano ama en ucuz versiyonu herhalde. Bana önerebileceğiniz uygun fiyatlı parçalar varsa almayı isterim. Aliexpress olur,DX olur böyle sitelerden de alabilirim yani Çin'den.



  • Ne demek dandik ? Belki adamın parası ona yetti seni kırmamak icin onu aldı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • #ŞARBAY# kullanıcısına yanıt
    Ondan değil. Babama dedim ki gel baba iade edelim hani bunların sorunu çok olur parana yazık olmasın. Sonra alırız bir tane. İnat etti ben kullanırım diyor. Neyse staj maaşımla parça falan hani önerisi olan var mı? Frendir,Vitestir,Zincirdir gibi gibi.
  • Para harcadıgina degecekse harcamalisin yoksa daha fazla fara harcayip bisiklete binmeyeceksen bosver bence.Ayrica iad erme durumun varsa et baban kendinebde almis olabilir tabi o zaman sezon da biterken indirimli sekilde bir Cf 60 alabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dediğin sorunlar muhtemelen montajdan kaynaklanıyordur ver bi bisikletciye 10-15tl ye ayarlar.el becerin varsa vitesleri kendin dd ayarlaya bilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendin para biriktir al o zaman
  • Bir sene bu şekilde bin ve para biriktir.Bir yılın sonunda bu bisikleti ister satarsın ister babana verirsin kendi biriktirdiğinle bisiklet alırsın.Hem yeni aldığın bisikletten 10 kat daha keyif alırsın ve senin için daha değerli olur hemde babanı zorlamamış olursun.Şimdilikte memnun olmasan bile bunu babana fazla belli etme belki adamın durumu ona yetmiştir onu alabilmiştir.
  • Ufaktefe ayarlarını yaptır önümüzdeki yaza kadar bakkala çakkala giderken kullan yazında kendi paranla alırsın güzel bisey.Bunuda babana verirsin okullanır.hem bu bisiklette acemiliğini atarsın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım sağolun yorumlarınız için. En azından vites,zincir gibi ekipmanları değiştirsem daha iyi olmaz mı?
  • mamlamoz M kullanıcısına yanıt
    Acemilik derken 7 yaşımdan beri bisiklet kullanırım şuan 18 yaşındayım neyse araştırma yapayım parça bulursam alırım internetten.
  • bosuna yedek parcaya paranı harcama. en ıyısı paranı bırıktır sıfırından kalıteelı bısewy al. carraro önerırım. crs 600
  • Üzerindeki vites sistemi nedir tam olarak bilemiyorum, shimano'nun imitasyonu çin malı vites sistemleri mevcut onlar olabilir. Çünkü Shimano'nun en alt modelleri olan SIS ve Tourney sistemler bile uzun müddet problemsiz çalışır. Aldırmak istediğiniz City Fun 60'da da Tourney vites grubu bulunur.
    Bu sistemi yenilemek isteseniz vites/fren kolundan arka dişliye neredeyse tüm parçaları değiştirmeniz gerekecek. Bu da 150-200 TL masraf demek, ki hiç gerek yok. Arkadaşların da söylediği gibi elinizdeki bisikleti bir bisikletçide ayarlattıktan sonra keyif almaya bakın. Bu arada para biriktirin ve istediğiniz bisikleti de kendi kazandığınız para ile almanın tadına varın.
    Ayrıca babanıza da darılmayın, bu zamanda ev geçindirmek çok zor iş. Evlenip çocuk sahibi olduğunuzda parmak kadar ayakkabıya 150 TL verince gayet iyi anlarsınız.
  • Montaj hataları onlar bisikletçiye ver vites ayarı yapsın
  • valla zor bir durum bi yanda baban seni düşünmüş çocuk bisiklet istiyor diye gitmiş sana bisiklet almış ama çok da anlamadığı için rasgele birşey almış belki parası da ona yetmiştir.işte burda şimdi iade ettirsen baban üzülürse insan da vicdan yapar ne olursa olsun üzülür.öte yandan da normalde tavsiye istesen burdaki arkadaşlarda diyeceği şey şu olurdu ona para verme biriktir biraz daha sabret daha uygun aliminyum kadrolu birşey alırsın ama işte baba faktörü girince olay duygusal olarak değişiyor :)
    belki şöyle yapabilirsin bunu kullan denildiği gibi kendin para biriktir daha iyisini al bunuda kardeşin vs varsa ona bırakırsın.birde adam para vermiş ticari antlaşmayı sağlamış ben binerim dediğine görede şimdi geri vermekte ayıp olur düşüncesi de hakim olabilir o yüzden onu gurur yapabilir,birde tanıdıktan felanda aldıysa...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RonaldPeterson

    Babam dandik bir marka bisiklet almış. Alma dedim ama almış 370 TL mi ne vermiş. Neyse markası Brava mı Bravo mu nedir sorun çıkmaya başladı. Koltuğu oynuyor,kaldırıyorum iniyor,vites zor atıyor takır takır ses çıkarıyor geçmeyince. Sispansiyonlu bisikletlerden hiç hoşlanmıyorum. Bana kalsa city sport 60 aldırmak istiyordum ama almış işte.

    Buna ne gibi modifiye yaparsam düzelir? Vites Shimano ama en ucuz versiyonu herhalde. Bana önerebileceğiniz uygun fiyatlı parçalar varsa almayı isterim. Aliexpress olur,DX olur böyle sitelerden de alabilirim yani Çin'den.

    eğer bisiklet çift amortisörlüyse hiç para harcama parça falan değiştirme sadece gerekli ayarlamaları yaptır yeter yoksa parana yazık
  • Aynı benim babama benziyor benim babam da aynı kafadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk geldiğinde hiç binmese idiniz 1şeyler olurmuş.....
    Şimdi çözüm zor...
  • Hocam büyük ihtimal o bisiklete yatırdığın para ölü yatırım olur. Bi kere kadrosu çok önemli. Alüminyum mu ağırlık durumu nasıl sanırım mtb bisiklet almışsınız.
    O sesler montaj hataları vs olabilir.Ayrıca vites artırırken nasıl artırıyorsunuz ona da dikkat edin. Kısaca tavsiyem alüminyum ve carraro salcano astro ağırlıklarındaysa yatırım yapabilirsiniz.
  • Oturduğun ili bilmiyorum fakat 370 liraya 2. el çok güzel bisikletler alınabilirdi.
  • dodoruh kullanıcısına yanıt
    Almış işte ilk bisikletim de dandik markaydı hep sorun çıktı sonra delirdim sattım 30 TL'Ye
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.