Şimdi Ara

CSS Öğrenmek için Site Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EDIT : Arkadaşlar HTML dersleri bitti, şimdi CSS'e geçiyorum. Fakat hangi kaynaktan çalışmamı önerirsiniz, birkaç site buldum ama sizin de bildiginiz güzel kaynaklar varsa yazarsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alakurt79 -- 26 Ağustos 2014; 15:10:57 >



  • html ve html5 arasında sadece tag farkları var mesela birinde <div class="menu"></div> kullanırken birinde menüları <nav></nav> tag leri arasında kullanabilirsin bunun için html5 tag diye aratırsan bulursun ayrıntılı olarak. XML'e gelince xml ile site haritaları oluşturabilrisin, daha farklı olarak xml e-ticeret sitelerinde toplu ürün girme işinde kullanılır tedarikçi ürünlerini xml'e döker sende onları çekersin, şuanlık buna pek ihtiyacın olmaz dinamik site haritası yapabilecek kadar öğrensen yeter. Hazır sitemap oluşturan sitelerde var. Tema için xml sitemap için olabilir.
  • ApeXiRubbEr kullanıcısına yanıt
    Sitemap oluşturmayı biliyorum orası pek sorun değil. HTML'i öğrendikten sonra HTML5 basit gelir zaten de, ben HTML-CSS'yi çözdükten sonra bloggera tema hazırlayabilir miyim, yani HTML CSS bilgisi yeter mi sıfırdan bir blogger teması oluşturmak için. (Photoshop biliyorum hatta hali hazırda blogger temalarım var yaptığım.)
  • blog teması oluşturmak için css ve html bilgin olması yeterli ama, bunun yazılım kısmı var ? PSD olarak hazırladığın temayı css/html'e döktün yazılım kısmı nasıl olacak ? Bana sadece tema yeter diyorsan html css öğrendim diyorsan rahatlıkla yaparsın.
  • ApeXiRubbEr kullanıcısına yanıt
    Yazılım kismi zaten blogger için yapacağım için admin paneli vesaire programlamama gerek kalmayacak ki. Sadece PS de yaptığım temayı HTML cssye döküp bloggera yukleyecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben blogger kullanmadım hiç ama şöyle bir durum var temayı html yapıp direk yüklersen bağlantılar nasıl çalışacak ? Veri tabanından gelecek verileri bir şekilde bağlaman lazım diye düşünüyorum blogger kullanan varsa beni de aydınlatsın. Direk html dökümü yüklemek bağlantıların otomatik bağlanmasını sağlamaz. Mesela hazır şablonları netten indirip yayınlarken bile veri tabanı bağlantısı yapıyorsun bir şekilde, bunu otomatik algılayabilecek bir sistem yok manuel olarak yerleştirmen lazım diye düşünüyorum. Arayüz kod kısmını WP'ye aktarırken bağlantıları yapıyorsun mesela blogger'da öyledir.
  • ApeXiRubbEr kullanıcısına yanıt
    Evet iste onun icin Xml de bilmek gerekiyormus. Keşke HTML yerine XML ogrenseydim. Gerçi bir konudaki arkadaş 'herkes tema editliyip kolaya kaciyor, sıfırdan tema yapan kişi cok az' yazmıs ama ben sıfırdan kendi emeğimle yapmak istiyorum. XML olmadan da olmayacak galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xml ile alakalı olduğunu sanmıyorum ben, html çıktıyı wp ye yüklerken bağlantıları yapıyorsun seninki de aynı mantık, bağlantıları yapman lazım zaten dinamik bir web sayfası istiyorsan yazılım dili bilmen gerek. Şuana kadar bir çok web sayfası yaptım sadece sitemap'da xml kullandım. Bu arada ben yazılımcı değilim sadece kendi ihtiyaclarımı karşılayacak derecede php bilgim var.
  • ApeXiRubbEr kullanıcısına yanıt
    Bağlantıları yapmak kolay, zaten temayı hazırlarken daha önceden yapılmış bir temayı açıp onun kodlarına bakacağım nasıl şekilde yazılmış ona göre yazacağım yani sıfır hata olacak ama blogger temalarının uzantısı .xml .yani html/css ile yaptığım temayı xml'e dönüştürmem gerekiyor yoksa kullanılmaz diye düşünüyorum. doğrusu internette bunlarla ilgili ayrıntılı bir kaynak ta yok şuan yabancı sitelerden araştırıyorum ama XML gerekiyor mutlaka sanırım. Bu arada ben de HTML,CSS öğrendikten sonra PHP veya ASP.NET öğrenmeyi düşünüyorum aslında amacım C#'a geçmekti bunlar bitince ama şimdilik web programlamayla ilgileniyorum amatörce.

    edit : Kodları anladığım kadarıyla inceledim ve Jquery de bilmek gerekiyor sanırım ya da Javascript. Ayrıca baya uzunmuş kodlar, gözüm korktu açıkçası. Sanırım tema editleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alakurt79 -- 25 Ağustos 2014; 12:11:42 >
  • Sen yaptığın html sayfayı xml e çevirirsen google onu xml olarak okur. Tarayıcının yorumlaması için sayfanın html olması lazım ve css'den stil yapılarını çekmesi lazım. Şimdi sen xml'i bir kenara koy html ve css'e devam et. Yazılım öğrenmek istiyorsan da tavsiyem php ben C# ile başladım ama php daha anlaşılır geldi bana. Blogger'da hesabıma baktım kendi sayfam için tanıtım açmıştım entegre edilecek alanı bulamadım. Dediğim gibi blogger'dan pek anlamıyorum ama mantık aynıdır dinamik site istiyorsan yazılım bilgin biraz olmalı. Bu iş içinde en mantıklısı wordpress. hazırladığın şablonu wordpress e sorunsuz aktarabilirsen isteklerini elde edersin.
  • ApeXiRubbEr kullanıcısına yanıt
    Aynen CSS HTML'e devam edip bitireceğim, zaten az önce kodlara baktım çoğunluk olarak CSS-HTML. Olmadı tema editlerim. Yazılıma şimdilik ara verdim,1 yıl önce C# a başlamıştım ama birkaç hafta sonra sıkıcı gelmişti hatta Herkes için c# denen kitabı almıştım hala başlamadım ileride başlayacağım sonra dediğim gibi php'ye geçeceğim. Şimdilik HTML-CSS beni idare eder. Teşekkürler bu arada cevaplar için hocam.
  • önemli değil, kolay gelsin
  • dinamik bir web sitesi yapabilmek için yani üyelikli, veri girişi yapılabilen, admin paneli olan bir web sitesi yapabilmek için php veya asp bilmen lazım. php açık kaynak kodlu olduğu için öğrenmen daha kısa sürer. eğer javascprit alt yapın varsa mantığı birbirlerine benzer kısa süre içerisinde çözersin.
  • Biliyorum ama şimdilik web programlamaya geçmeyeceğim, web tasarım yapacağım sadece. İleride PHP'ye başlayabilirim fakat şimdilik zor. Tahminimce siteyi güncellemek,veri girişi yapmak için hazır admin panelleri vardır onları kullanırım şimdilik.İleride kendim öğrendiğimde kendim yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alakurt79 -- 25 Ağustos 2014; 20:19:15 >
  • up

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtube
  • ApeXiRubbEr kullanıcısına yanıt
    sanırım şu gorsel.tv nin derslerini diyorsun hocam o dersler çok uzun 90 video nedir hepsi de 13-15 dk yani birkaç haftada o dersler bitmez ek olarak derslerin çoğunda photoshop anlatıyor sanırsam, zaten ben photoshoptan iyi sayılabilecek düzeyde anlarım 3-4 yıldır haşır neşirim. Yani benim istediğim sadece kodları anlatacak fazla detaya girmeyecek bir site. fatih hayrıoglunun derslerini buldum ;http://fatihhayrioglu.com/css-dersleri/ ve de zin zin zibidinin dersleri zinzinzibidi.com/web_tasarim/css3/temel_css3_dersleri acaba hangisinden çalışsam sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alakurt79 -- 26 Ağustos 2014; 16:16:43 >
  • yok gorsel tv demiyorum, bu işi amatör(amatör derken anlatım yapan kişinin bilgi kapasitesi anlamında değil) olarak çok güzel yorumlayanlar var, prototürk var mesela ben php derslerini ondan öğrendim, css-html anlatıyor olması lazım. Ben rahat adamların anlatımlarından hoşlanıyorum daha kalıcı oluyor.

    fatihhayrioglu'da iyidir.
  • ApeXiRubbEr kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, html derslerini egitimofis'in derslerini izleyerek ögrendim anlatan adam çok açıklayıcı ve rahat anlatıyor, hem de çok kısa sürüyor videolar en fazla 4-5 dakika. Şimdi prototürke baktım daha önce abone olmuşum. CSS dersleri de varmış fakat 5-6 video var sadecehttp://www.youtube.com/playlist?list=PLfAfrKyDRWrFS4L_VsQp_wkYI7JxoVddN . eğer dersler sadece bu kadar ise ben 1,5 saatte bitiririm CSS'i.
  • CSS ve HTML yaza yaza daha kalıcı olur aklında, sürekli bi proje tasarla kenara at kayma problemleri filan yaşayabilirsin,http://www.w3schools.com/ sitesinden kod örneklerine bakabilirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.