Şimdi Ara

AMD: Graphics CoreNext mimarisine sahip tüm ekran kartlarımız DirectX 12'yi destekleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
3.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AMD: Graphics CoreNext mimarisine sahip tüm ekran kartlarımız DirectX 12'yi destekleyecek







     

     

    AMD ürün müdürü Devon Nekechuk, şirketin düzenlediği Grafiklerin 30. Yılı etkinliğinde, müjdeli haberi verdi ve önümüzdeki yılın sonlarına doğru çıkması beklenen DirectX 12 teknolojisinin, Graphics CoreNext mimarisine sahip tüm ekran kartları tarafından destekleneceğini açıkladı. Hali hazırda DirectX 11.2 ile uygulama geliştirme arayüzünün en son versiyonuna destek veren AMD, kendi geliştirdiği Mantle arayüzü üzerine yoğunlaşmayı tercih ederken, DirectX konusunda da kullanıcılarına en güncelini vermeyi hedefliyor.

     

    DirectX 12 aynı Mantle teknolojisinde olduğu gibi sistem kaynaklarının en yüksek verimlilikte çalışması ve özellikle işlemci bağımlılığını en aza indirerek grafik işlem birimlerinin daha etkin kullanılmasını hedefliyor. Yapılan kimi demolara göre DirectX 12, yerini alacağı DirectX 11'e kıyasla aynı güç tüketiminde %50 daha fazla performans veya %50 daha az güç tüketiminde aynı performansı sunmayı başarıyor. Konsollardaki gibi metal seviyesinde içerik geliştirme stratejisinini benimseyen DirectX 12, AMD'de geniş bir ürün grubu tarafından desteklenecek.

     

    Graphics CoreNext mimarisi AMD tarafından ilk olarak Radeon HD 7000 serisinde kullanılmış ve ardından HD 8000 serisi OEM ürünlerine ek olarak Rx 200 serisi güncel ekran kartı ailesinde de kullanılmıştı. Bu mimari sadece bağımsız ekran kartları değil aynı zamanda "Temash", "Kabini", "Kaveri", "Beema" ve "Mullins" serisi Fusion işlemcilerinde de dahili grafik birimleriyle karşımıza çıkıyor. PlayStation 4 ve Xbox One'da yer alan AMD üretimi grafik işlemcileri de benzer şekilde Graphics CoreNext mimarisini kullanıyor. Şu anda 1.1 versiyonu kullanılan GCN mimarisi, zar üstü ses işlem motoru, reviz edilmiş PowerTune teknolojisi gibi önemli yenilik ve geliştirmeleri de beraberinde getiriyor. 

     







  • mantle ın çakması
  • Ee? Hd 5000-6000 Serisi yetim mi kaldı yani şimdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ens1252

    Ee? Hd 5000-6000 Serisi yetim mi kaldı yani şimdi?

    HD 5000 - 6000 serisi GCN mimarisi üzerine kurulu değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ens1252

    Ee? Hd 5000-6000 Serisi yetim mi kaldı yani şimdi?

    kaç sene geçti üzerlerinden daha mı destek versin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vayyy bu iyi haber kart degiştirmeye gerek kalmıyacak desenize dx12 geldiginde :)

  • Etiket manyağı haberler serisi.

  • Mantle varken DX12`yi de desteklemeye devam etmek gönül isterr :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • süper haber arada böyle çılgınlıklar yapılsın direct x 12 için hiç canım istemiyordu hd 7870 hawk imi değiştirmeyi :) mutlu oldum lan

  • işte budur.çöp mantle dan sonra beklenen haber.mantle şu anda hala sorunlu ilerde düzelirse tekrar bakarız ama dx12 dururken kimse mantle ın yüzüne bakmaz.oyun yapımcıları için forever dx12.
  • 5000 6000'e de destek verseydi ne onlarin mimarisi o mimariye destek vermeye devam etmek zorunda kalacakti.nvidia 400'den itibaren mi destek verecem dedi o kesin mi?belki yine mimari ile alakali bir sey vardir temelde aynidir 400'e kadar destek vermesi farketmiyordur ama gcn komple farkli bir mimari o yuzdendir diye dusunuyorum.dx12 kac sene sonra cikacak kim bilir o zamana kalacak mi bakalim 5000 6000 kullanicisi.mantle de vermiyor ona kalirsa 5000-6000'e.bence dx12 cikana kadar mantle ile idare edebiliriz ki dx12 ciktiktan sonra da devam edecek gibi gorunuyor mantle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    5000 6000'e de destek verseydi ne onlarin mimarisi o mimariye destek vermeye devam etmek zorunda kalacakti.nvidia 400'den itibaren mi destek verecem dedi o kesin mi?belki yine mimari ile alakali bir sey vardir temelde aynidir 400'e kadar destek vermesi farketmiyordur ama gcn komple farkli bir mimari o yuzdendir diye dusunuyorum.dx12 kac sene sonra cikacak kim bilir o zamana kalacak mi bakalim 5000 6000 kullanicisi.mantle de vermiyor ona kalirsa 5000-6000'e.bence dx12 cikana kadar mantle ile idare edebiliriz ki dx12 ciktiktan sonra da devam edecek gibi gorunuyor mantle.

    Fermi'nin çekirdek ve SM yapısı ile Kepler'in SMX yapısı arasında ufak benzerlikler mevcut. GCN ise VLIW'e göre daha farklı bir mimari, bu yüzden NVIDIA GTX 400 serisinden itibaren destek verebilir. Dikkat edilirse Mantle da sadece GCN mimarisine destek veriyor, arada VLIW 5 - VLIW 4 farkı gibi birşey olsaydı, HD 5000 serisinden itibaren rahatça destek verebilirlerdi. Rubisco konuya gelirse, yazılım tarafında daha aydınlatıcı cevaplar verecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Ağustos 2014; 12:53:24 >




  • amdtestappleanakartsonyekran kartı500wblackNokiaho güzel tag

  • Oyunlar desteklemesede performans artisi oluyormu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolferto

    Oyunlar desteklemesede performans artisi oluyormu

    hayir oyunun desteklemesi lazim yani mantle gibi.dx12 cikar oyunlar dx11 devam ederse olmaz dx12 destekli oyun cikarmalari lazim.win9 ile birlikte gelecekse daha bir kac sene dx12 ve oyunlarini goremeyiz.
  • Ozaman kimsenin uzulmesine gerek yok eger 3 sene icinde toplamislarsa destekleyen gpu lari almislardir 3 sene önce almislarsa degistirmelerine 2 sene kalmistir demektir :) sıkıntı yapmaya gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolferto

    Ozaman kimsenin uzulmesine gerek yok eger 3 sene icinde toplamislarsa destekleyen gpu lari almislardir 3 sene önce almislarsa degistirmelerine 2 sene kalmistir demektir :) sıkıntı yapmaya gerek yok

    yukaridaki mesajimdaki su cumleyle ben bu dedigini anlatmaya calismistim: "dx12 kac sene sonra cikacak kim bilir o zamana kalacak mi bakalim 5000 6000 kullanicisi" bence de kimsenin uzulmesine gerek yok ne zaman cikip da yayginlasacak kim bilir o zamana desteklemeyen kart kullananlarin zaten degistirme vakti gelmis olabilir.
  • Yeni nesil bir AMD sistem toplayıp windows 9u beklemenin vakti geldi artık .
  • HD7670m destekliyor mu şimdi? :)

  • Bu sevindirici bir haber. Hem grafik olarak daha iyi oyunlarla karşılaşacağız dx12 ile hem de daha verimli olduğundan şuan güncel kartların performansı da artacağından uzun süre bizi idare edecektir. Tabi fps çılgınlarını bu durum kart değiştirmek için engellemeyecek
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.