Şimdi Ara

Az Yakacak Uzun Yol Arabası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öğrenciyim üniversitem evimden tam 80 km ve araç arıyorum.Motorun ne kadar büyük küçük olduğu 3 kapı 5 kapı 10 kapı fark etmez beni götürsün dizel ,benzin, lpg ve uçak yakıtlı olduğu önemli deil. 80+80 toplam 160 km yi 20 30 liraya götürüp getirecek ama kesinlikle ve kesinlikle KLİMA'sı olucak bir araç arıyorum az biraz baktım corsa 1.3 1.7 dizeller 206 van bunlar uygun ama ben alıcam 4 yıldan aşşagı satmıycam 200 binde alsam 350 400 binden aşşağı da satamayacam motorunun ömrünün uzun olduğu bir araç arıyorum tavsiyede bulunursanız şimdiden teşekkürler

    Not:15 binliraya kadar(20 binliraya kadarda söylebilirsniz onada bakarız)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YozgatLee0666 -- 22 Ağustos 2014; 2:41:13 >











  • 1.3 mjet motorlu araclar sizi uzmez. Albea, punto, linea vs. Ancak gunde 30 liradan ayda 20 gun 600 lira yapar. Eve cikilir o parayla, yolda harcanacak zaman yaniniza kar kalir. Ki zaten mazota surekli zam gelmekte, maliyetiniz daha da artacaktir. Kaskosu sigortasi falan da var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle. Eğer olağanüstü bir şey yoksa evde bakılacak hasta, evlilik vs araçla gidip gelmek çok mantıksız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okuluna tren otobüs tarzı şeyler kaç liraya gidiyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

    Arkadaşlar öğrenciyim üniversitem evimden tam 80 km ve araç arıyorum.Motorun ne kadar büyük küçük olduğu 3 kapı 5 kapı 10 kapı fark etmez beni götürsün dizel ,benzin, lpg ve uçak yakıtlı olduğu önemli deil. 80+80 toplam 160 km yi 20 30 liraya götürüp getirecek ama kesinlikle ve kesinlikle KLİMA'sı olucak bir araç arıyorum az biraz baktım corsa 1.3 1.7 dizeller 206 van bunlar uygun ama ben alıcam 4 yıldan aşşagı satmıycam 200 binde alsam 350 400 binden aşşağı da satamayacam motorunun ömrünün uzun olduğu bir araç arıyorum tavsiyede bulunursanız şimdiden teşekkürler

    Not:15 binliraya kadar(20 binliraya kadarda söylebilirsniz onada bakarız)

    bu arada en yakın arkadaşım nick'inizi kullanıyor yozgatın neresinden




  • Sen de İstanbul'da oturup Kocaeli Üniversitesi'nde mi okuyorsun yoksa?
  • A ya da B segment dizel araçlar çok az yakar.
    sizin işinizi fazlasıyla görür.
  • Klima demişsiniz, aktif olarak klima kullanacaksanız multijetleri geçin bir kere. Motor araca yetiyor ancak klimada çok gaz istiyor, dolaylı yoldan yakıt artırıyor klimayı açınca. Eski model temiz bir d sınıfı bakın. Şehiriçinde çok yakar ancak uzun yolda küçük araç ile aynı yakıt tüketir, konforlu olur, yolu tutar. Klima açınca da gitmem demez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powermoon

    Sen de İstanbul'da oturup Kocaeli Üniversitesi'nde mi okuyorsun yoksa?

    Ben Mersin Çağ Üniversitesinde okuyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağrı

    1.3 mjet motorlu araclar sizi uzmez. Albea, punto, linea vs. Ancak gunde 30 liradan ayda 20 gun 600 lira yapar. Eve cikilir o parayla, yolda harcanacak zaman yaniniza kar kalir. Ki zaten mazota surekli zam gelmekte, maliyetiniz daha da artacaktir. Kaskosu sigortasi falan da var.

    Ben zaten kendi ailem ile Mersindeki evimizde kalıyorum eve çıkmak benim rahatımı baya kaçırır:). Üniversitenin yanında sağında solunda ev yok yurt yok.Mersinden sabah sadece 7.20 de bi tane ücretsiz servis kalkıyor ve akşam saat 16.30 17.00 arası geri mersine hareket ediyor. O yüzden bir araba alıp sürekli otobandan gidicem giderken haliyle az yakması lazım 1.500 lira cep harcılıgı var,aylık 1000 lira yakıta versem bana ne kalıcak :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YozgatLee0666 -- 22 Ağustos 2014; 13:19:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: o.lut03

    okuluna tren otobüs tarzı şeyler kaç liraya gidiyor ?

    otobüs dolmuş yok malesef.Mersin-Adana arası banliyo treni var yenicede bırakıo oda okula gene 3 yada 3.5 km yürümem lazım :)

    Yozgat Merkez bu arada ama mal mülk Şefaatli'de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YozgatLee0666 -- 22 Ağustos 2014; 13:16:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: syerturan

    Klima demişsiniz, aktif olarak klima kullanacaksanız multijetleri geçin bir kere. Motor araca yetiyor ancak klimada çok gaz istiyor, dolaylı yoldan yakıt artırıyor klimayı açınca. Eski model temiz bir d sınıfı bakın. Şehiriçinde çok yakar ancak uzun yolda küçük araç ile aynı yakıt tüketir, konforlu olur, yolu tutar. Klima açınca da gitmem demez.

    Aynen bende şöle 99 2000 ztec motorlu motorlu yada 2.0 sport trendleri flnda bakıyorum onlar hakkında bilgisi olan biri olsa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: syerturan

    Klima demişsiniz, aktif olarak klima kullanacaksanız multijetleri geçin bir kere. Motor araca yetiyor ancak klimada çok gaz istiyor, dolaylı yoldan yakıt artırıyor klimayı açınca. Eski model temiz bir d sınıfı bakın. Şehiriçinde çok yakar ancak uzun yolda küçük araç ile aynı yakıt tüketir, konforlu olur, yolu tutar. Klima açınca da gitmem demez.

    179 euro racechip taktırıım sorun olmaz :)
  • Güzel konu. Hayırlısı olsun inşallah. Eğitim hayatınızda da başarılar bu arada.

    Takip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuvnera yardımcı olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorko15

    Güzel konu. Hayırlısı olsun inşallah. Eğitim hayatınızda da başarılar bu arada.

    Takip.

    Teşekkürler hayrılısı olur inşallah.Şimdiden başladım her sabah o yol servis araba tren bisiklet fark etmez nasıl çekilir diye :)
  • Bildiğim kadarıyla çağ üniversitesinin servisi var mersinden hatta durumu daha iyi olan tanıdıklarım araba almayıp servisle gidip geliyor. Araba olursa her gün arabayla gidip benzine para yetişmez gibi bir düşünceleri var.
    Ben ille araba alacağım dersen 1.3 mjet arabalara bak. Aldığın arabanın arka koltuğunu falan söküp, tüm ağırlıkları atıp yakıt tüketimini iyice düşürebilirsin. Ama benim tavsiyem arabayı alacaksan al ama servisle git gel. Ya da yanına 1-2 kişi daha bul en azından yakıta ortak çıksın. Yapacağın km az değil sadece yakıt değil, aracın ağır bakımları, lastikleri falanda değişecek yakın periyotlarla. Bunlarda az masraf değil. Aylık 3000 km ye yakın yapacaksın 5 ayda bir bakıma girecek araba 14-15 ayda lastik ömrü bitecek bunuda her gün okula gitmediğini ve başka yerlere gitmeyeceğini düşünürsek yani en iyi ihtimalle söyleyebiliriz. Yani işin biraz sakat diyebilirim. Birde alacağın araba eski olacağı için beklenmedik masraflar çıkabilir, motoru elinde kalabilir bu durumda da lanet edersin. Bence durumunuz varsa hiç yoktansa sıfır mitsubishi space star 2013 modelini 40 bin lira altına bırakıyorlar araç lpg ye de uyumlu bu durumda kmde 14-15 kuruş civarı yakıt tüketiminiz olur böyle bile olsa aylık yakıt masrafınız 450 lirayı bulur. Bu araçta 20000 km de bir bakıma girer yani ortalama senede 2 bakım görürsünüz: kısaca vaz geçin bu maceradan ya da yanınıza en azından 2 kişi daha bulun.




  • renault symbol euro 5 az yakar ama çok uzun yola gelmez.

    YENİ SYMBOL. DACIA STEPWAY VE SANDERO ARACLARA YOL BİLGİSAYARI VE RAMPA KALKIŞ DESTEK SİSTEMİ PROGRAMI UYGULANIR. 100.00 TL

    0532 407 96 82 SELİM USTA
  • Aynı kriterlerde bende araç aramaktayım,

    evin 3. aracı olacak düşük bütçeli 13-14 bin tl civarlarında, az yakan klimalı km önemli değil. tek kapı tercihimdir.

    ilgilendiklerim;

    -peugeot 206 1,4 hdi

    -citroen c2 1,4 hdi

    -opel corsa 1,7

    varsa bildiğiniz başka sağlam araç önerilerinize açığım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.