Şimdi Ara

Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
21
Favori
16.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖN BİLGİ: Motorola, Android 5.1 Lolipop güncellemesi resmi olarak yayınladı.


     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)

    ------------------------------------------------------
    GİRİŞ


    Bilindiği üzere Moto G şu aralar oldukça revaçta olan bir akıllı telefon. Birçok tüketici bu cihaz hakkında bilgi sahibi olmak istiyor, kullanıcı yorumlarına başvuruyor ki; bu sebeple cihazın ana konusu bilgiye meraklı tüketicilerin sorularıyla dolu. Sağ olsunlar konudaki üyelerimiz oldukça ilgili ama aynı sorular farklı kişiler tarafından sorulmaya devam ettikçe arkadaşlarımız ister istemez bunalıyor. Ben de ortamı rahatlatmak için meraklı dostlarımızın cevabını öğrenmek istediği soruların çoğunu bir arada bulabilecekleri bir inceleme yazısı yazmaya karar verdim.

    Yaklaşık 1 yıldır Moto G'yi kullanıyorum ve Moto G hakkında yeterli tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum. Öncelikle belirtelim, cihazın kronik bir sorunu yok. Bir de şu parti olayına değinmek istiyorum. Evet moto g'nin iki parti halinde piyasada olduğu doğrudur ama donanımsal olarak bir farkları yok. Yani ilk parti nasılsa ikinci olan da öyle. Partiler arası tek fark, ikinci partinin arka kapağındaki Motorola logosunun gümüş renkte olması ve kapak yüzeyinin biraz daha kaymayan bir malzemeyle kaplı olması.

    Moto G'nin özelliklerine daha yakından göz atmak isteyenler için link;http://www.gsmarena.com/motorola_moto_g_dual_sim-5978.php

    PERFORMANS


    - Kamera: Bu telefonu tercih edecek kişi, kameradan çok şey beklemesin. Yani 5MP'in en kaliteli hali diyebilirim ama 5MP işte. Gündüz çekimleri güneşli ortamlarda güzel çekiyor ama zoom yapayım demeyin, netlik bozuluyor. Gece çekimleri vasatın altı, ön kamera da sadece ışıklı(güneşli) ortamlarda iyi çekiyor. Fotoğraf kalitesini; Retrica, Google Kamera, Aviary, PicsArt gibi uygulamalarla daha güzel hale getirebilirsiniz. Özet olarak günlük kullanımda, instagram, facebook vb. sosyal ağlar için yeterli kalitede. Zihninizde netleşmesi için incelemenin sonuna birkaç fotoğraf ekleyeceğim.


    - Oyun: Ben çok oyuncu biri değilim ama Clash of Clans, Real Racing3, Asphalt8, Subway Surfers, Dr.Driving, Dead Trigger2, Hungry Shark, Traffic Racer gibi oyunlarını takılmadan oynayabildim.(Evet hiç oyuncu değilim ) Forumu takip ettiğim üzere de diğer üyelerimiz oyun performansından oldukça memnun. "Şu oyun takılıyor, açmıyor" gibi bir şikayet görmedim.

    - Arayüz/Geçiş hızı: Moto G, saf androidli bir işletim sistemine sahip yani; androidin ellenmemiş, gereksiz uygulamaların yüklenmemiş hali.(Samsung Touchwiz arayüzü bilirsiniz, kasılma ve takılmalarla ünlüdür. Çoğu kullanıcı Samsung'dan başka marka androidli telefon kullanmadığı için androidi takılan, yavaşlayan bir sistem olarak bilir. Bu büyük bir yanılgı.) Motorola'nın eklediği 1-2 ufak uygulama var ama bunlar sisteme etki etmiyor. Bundan dolayı gayet akıcı bir arayüze sahip olmakla birlikte donma, takılma gibi sorunları yok. Sosyal uygulamalarda ve tarayıcı da rahatça gezebiliyorsunuz, oldukça seri.

    - Hoparlör/Kulaklık Ses Kalitesi: Öncelikle şunu söyleyeyim dışarıya verdiği ses gür ve temiz, memnun kalırsınız. Kulaklık olayına gelince; ben beats audio özellikli HTC WP 8X'den geçtim bu telefona. Açık konuşayım bass/tiz performansıyla aşağı kalır yanı yok, çok memnunum. Kulaklığım da SONY MDREX50LPB tavsiye ederim.

    - Batarya(Pil): Pil performansında asıl dikkat etmemiz gereken şey aldığımız "ekran açık kalma süresi"dir. Full Wi-fi kullanımı ile 7 saat 10 dakika'lık(Lolipop'ta 7 Saat 20dakika) bir performans elde etmiştim. Full 3G'de ise 3.5-4 saat(Lolipop'ta 4-5 saat) arası değerler alıyorum. Demek istediğim oyun oynamadan 1 günü rahatlıkla çıkarabiliyorum, akşam eve rahat yetişiyorum. Hatta %40 civarında şarjı oluyor hala. Fakat çok oyun oynarsanız bu değerler yarı yarıya azalır belirteyim. Pil tasarrufu sağlamak için yapmanız gerekenleri incelemenin devamında paylaşacağım.

    Burayı özellikle yeni alanlar okusun; İlk %10'luk dilim çabuk bitiyor ama son %10'luk kısım bitmek bilmiyor. Bunu daha önce buradaki arkadaşlarla test etmiştik. Yani %100-%90 arası biraz hızlı düşebilir ama %10-%1 arası çok uzun gidiyor. Dolayısıyla ilk %10'un hızlı bittiğini görüp şarjının az gittiğinden endişe edenler rahat bir nefes alsın.

    - Ekran: Ben bu cihazın ekran kalitesini, canlılığını çok beğeniyorum. Simgeler içinden fırlayacak gibi gözüküyor. Parlaklık çok iyi. Piksel yoğunluğu harika. Gorilla Glass3 ile çizilmeye ve kırılmaya dayanıklı özelliği var. (Bu yüzden ekran koruyucuya gerek duymuyorum ama çizilmez ekran deyip hor kullanmayın yine de.) Ekran 4.5" ama sanal tuşlar biraz daha küçültüyor. Merak etmeyin oyun oynarken veya video izlerken sorun olmuyor, otomatik olarak gizleniyor. Varsayalım ki gizlenmedi veya siz normal kullanımda da o sanal tuşları sadece ihtiyacınız olduğunda görmek istiyorsunuz, işte bunun çözümü var, incelemenin devamında anlatacağım.

    - Görüşme: İletişim konusunda ses alışverişi net. Yalnız bazı kullanıcılar karşıdan gelen sesin cızırtılı olduğundan yakınıyordu. Bazı moto g'lerde en yüksek ses seviyesinde böyle bir durum olabiliyormuş. Ben cihazı ilk aldığımda birkaç kez başıma geldi ama her seferinde ses seviyesini bir tık düşürdüğümde geçiyordu, daha sonra düzeldi o günden beri hiç rastlamadım. (Güncelleme: forumda, uzun bir süredir cızırtı ile ilgili bir sorundan bahsedilmiyor.)

    - Wi-fi Kalitesi: Çok iyi, hiç üzmedi. Bir diş çekse bile seri şekilde internette gezebiliyorsunuz. Burada wireless paylaşımı yapan modemin kalitesini de düşünmek lazım. Lolipop 5.0.2 güncellemesi ile wifi performansı daha da arttı.

    -----------------------------

    - Hafıza: 16GB olan hafızası sistemin kapladığı yerle bize 13GB civarında boş bir alan ile geliyor. Yetmez diyorsanız Google Drive size hediye olarak 50GB'lık sanal alan veriyor. Bir başka alternatif de OTG destekli USB bellek kullanmak. Bende kingston marka var, ufacık bir şey. Örneğin uzun yolculuklarda telefonunuzdan izlemek için film indirdiniz. Bunu bahsettiğim OTG USB belleğe atıp Moto G'ye takıyorsunuz ve izlemeye başlıyorsunuz. OTG USB belleğin linki:http://www.hepsiburada.com/liste/kingston-8gb-dt-microduo-usb-20-micro-usb-otg-dtduo-8gb/productDetails.aspx?productId=bd500948&categoryId=970

    - Malzeme Kalitesi: Sağlam bir yapısı var. Ergonomisi, ele oturuşu güzel. Elinize aldığınızda kalitesini hissediyorsunuz. Benim tek sıkıntım; ekran ile kasanın birleştiği yerde çok ufak açıklık oluyor ve buraya toz kaçıyor. Tozları temizlemesi biraz uğraştırıcı. Bunun için çözümüm, ince kenarlı bir kağıdın sivri tarafını kullanmak. (Diğer bir çözüm ise Grip shell almak. Türkiye'de bulunmadığından aliexpress, ebay, amazon gibi sitelerden temin edebilirsiniz.

    Arka kapağı değiştirebiliyoruz; bu renk değişikliği yapmak isteyenler için güzel. Pil çıkmıyor. Yandaki tuşlar tam sabit değil, biraz oynuyor ama rahatsız edecek seviyede değil.

    GENEL YORUM


    Moto G'yi özellikle öğrencilere ve telefona çok harcama yapmayı mantıksız bulanlara tavsiye ederim, sizi üzmez. Fiyat/performans açısından herkesin bildiği gibi öne çıkan ilk akıllı telefonlardan biri. Saf android olmasından dolayı RAM olayına takılmıyoruz. 1GB RAM'in en az 350MB'ı boş kalıyor.(Lolipop'ta 400'den aşağı inmiyor.) Ayrıca sistem açtığınız uygulamaya göre RAM'de yer açıyor. Mesela firefox'u açtığımda boş ram miktarı 440MB'a çıkıyor. Moto G'nin nexus programı kapsamında olduğunu da unutmayalım. En az 18 ay güncelleme desteği var ve son çıkan güncellemeleri nexuslar ile birlikte ilk alan telefonlardan biri.

    Bu telefonu;
    - f/p ürünü olsun,
    - ekran büyüklüğü orta seviye olsun,
    - kamerası idare etsin,
    - oyunlarımı rahat oynatsın,
    - videomu takılmadan izletsin,
    - sistemin takılma, yavaşlama derdi olmasın,
    - güncelleme desteği olsun,
    - sosyal ağlarda, internette rahatça gezebileyim,
    - müziğimi kaliteli dinleyeyim,
    - pili bir günü rahat çıkartsın, diyenlere tavsiye ederim.




    TELEFONU ALDIKTAN SONRA YAPMANIZI TAVSİYE ETTİĞİM DÜZENLEMELER


    - Ayarlar>Telefon hakkında>Sistem güncelleştirmelerinden gerekeni yapın. 5.0.2 Lolipop'u yükleyin.
    - Ayarlar>telefon hakkında>derleme numarasına 8-9 defa basıyoruz ve geliştirici oluyoruz, sonra geri gelip "telefon hakkında"nın üzerinde beliren "geliştirici ayarlarına girip biraz aşağılarda göreceğiniz "animasyon ölçekleri"nin üçünü de 0,5x'e getiriyoruz.
    - ES Dosya Yöneticisi'ni yükleyin. Sistemin olmazsa olmazı.

    PİL TASARRUFU SAĞLAMAK



    1- Ayarlar>Kablosuz>Gelişmiş>bütün işaretleri kaldırın.("kablosuz kapalı olsa bile taramaya devam et", "ağ bulduğunda haber et" gibi özellikleri kapatın.)
    2- Konum(GPS)'u kullanmıyorsanız kapatın, acayip şarj yer.
    3- Kullanmıyorsanız bluetooth'da kapalı olsun.
    4- Parlaklık ayarı ortanın biraz aşağısında kullanın. (Dışarıdayken otomatiğe alın.)
    5- Dokunmatik titreşimi kapalı olsun.
    6- Sadece wifi'deyken ayarlar>diğer>mobil ağlardan (GSM)2G'yi tercih edin ve veri paylaşımını kapatın.
    7- Eğer sadece 3G kullanıyorsanız ve işiniz sadece whatsapp, facebook messenger gibi sohbet uygulaması kullanmaksa 2G'ye alın. 3G boşuna şarjı sömürmesin.
    8- Çok widget(ana ekrandaki hava durumu, saat göstergeleri vs.) kullanmayın. Hatta hiç kullanmazsanız performans artar.
    9- Şarj sömüren launcher kullanmayın. (kullanacaksanız nova launcher ve google asistan launcher'ı öneririm.)
    10- Hangouts, google+ vs gibi kullanmadığınız uygulamaları devre dışı bırakın.(Motorola uygulamalarına ellemeyin.)
    11- Antivirüs, cleanmaster gibi ram temizleme uygulamaları kullanmayın, arka planda çalışarak şarjı ve RAM'i boş yere sömürürler. Ayrıca siz ram boşalttıkça kapanan uygulamalar tekrar açılır ve sistem daha çok enerji harcar, şarjınız daha çabuk biter.
    12- Facebook uygulaması da şarjı sömürür, çok kullanmıyorsanız silip mobil sürümü kullanın.
    13- Ayarlar>Hesaplar>Google'da hesabınızın üzerine tıklayın ve kullanmadığınız senkronizasyonları kapatın.(Örneğin: Drive, Google fit verileri, Google Play Gazetelik, Google Play Müzik, Takvim.)

     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)


    BİLDİRİM ÇUBUĞUNU DÜZENLEME VE SANAL TUŞLARI GÖRÜNMEZ YAPMAK


     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)



    Bunun için ilk işimiz marketten Power Toggles adlı uygulamayı yüklemek. Daha sonra uygulamaya girip "notification" sekmesine tıklıyoruz, özelliği açıp özelleştir diyoruz. Buradan çubuğa istediğiniz temayı seçebilir ve kısayolları ekleyebilirsiniz. Sanal tuşları görünmez yapmak için "+geçiş ekle"den "immersive mode"u bulup çubuğa ekliyoruz. Buna tıkladığınızda sanal tuşlar görünmez olur, siz parmağınızı ekranın altından ya da üstünden içeriye doğru sürüklerseniz tuşlar geri gelir. Yalnız bu mod açıkken klavye gelmiyor şuan için.
    Ayrıca bu uygulamayı yüklerseniz bildirim çubuğunuzda şarjın yüzde kaç olduğunu gösteren bir simge belirir.

    5.0 Lolipop kullananlar için sanal tuşları gizleyip klavyeyi de sorunsuz kullanmanın rootsuz romsuz basit bir yolu:

    Not: öncelikle 5.0 lolipop yüklü olmalı.

    1- All in one gestures adlı uygulamayı telefonunuza yükleyin.

    2- Telefonunuzda ayarlardan geliştirici ayarlarına girip "USB Hata Ayıklaması"nı açın. (Geliştirici ayarları açık değilse; Ayarlar>Telefon Hakkında'ya girin ve "derleme numarası"na 9-10 kez üst üste basın. Sonra geri gelin, ayarlarda telefon hakkındanın üzerinde "geliştirici ayarları"nı göreceksiniz.)

    3- ADB:http://files.androidpit...t/adb-tools_treiber.zip
    ADB'yi PC'ye indirin ve içindeki "adb-tools" dosyasını bir yere çıkartın.

    4- Telefonu USB kablo ile PC'ye bağlayın.

    5- "adb-tools" dosyasının içine girip boş bir yere shift'e basılı tutarak sağ tıklayın ve "komut penceresini buraya aç"a tıklayın.

    6- Açılan siyah pencereye adb shell yazın ve enterlayın.

    7- Sonra bunu yazın ve enterlayın; pm grant com.phoenixstudios.aiogestures android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS

    8- Artık gerekli ayarı yaptık, işimiz bitti. Şimdi telefonda "all in one gestures" adlı uygulamaya girin ve SWIPE'a tıklayın. Orada sanal tuşları ekranın hangi tarafından kaydırarak açıp kapamak istediğinizi seçin ve çıkan yerde en altta bulunan "Tam Ekran"a tıklayın.

    9- İşlem tamam.

    Tavsiye Ettiğim Uygulamalar


    -Power Toggles: Özellikle kontrol paneline kısayol eklemek için.
    -Spotify: Müzik için.
    -CamScanner: Defterdeki, tahtadaki notların daha keskin ve net şekilde gözükecek şekilde fotoğrafını çekip işliyor.
    -PicsArt: Fotoğraf düzenleme.
    -ES Dosya Yöneticisi
    -Greenify: Arkaplanda kullanmadığınız halde ramden yiyen uygulamaları uyutmaya yarıyor, böylece ramden ve şarjdan tasarruf ediyorsunuz. Siz o uygulamaya tekrar girene kadar uykuda kalıyor.
    -Google Kamera
    -Touchpal X Klavye
    -Omich Player - Müzik için.
    -Fing: Wireless ağınızda kimlerin olduğunu görmenizi sağlıyor.
    -Google Keep: Pratik bir şekilde not tutmanızı sağlar ve bu notlara size hatırlatması için alarm ekleyebiliyorsunuz.
    -QuickPic: Telefonun normal galerisinden daha kapsamlı ve hoş bir galeri uygulaması. İstediğiniz video ve fotoğrafları da gizleyebilirsiniz.
    -WPS Office: Bildiğiniz Microsoft office programlarının android hali gibi, oldukça küçük hoş bir uygulama.

    metalisnotdead adlı kullanıcımızın güç tuşunu kullanmadan ekranı açıp kapatmaya yarayan uygulama tavsiyesi; (kendisine teşekkür ediyoruz. )

    quote:

    Orijinalden alıntı: metalisnotdead

    gravity screen diye bir program var.indirin store'dan.daha sonra ayalarını şu şekilde yapın :
    cep algılayıcısı : 60
    masa : 0
    telefonun yüzü yukarı dönük : kapalı
    yakınlık algılayıcısıyla ekranı kapatın : kapalı
    yakınlık algılayıcısıyla ekranı açın : açık
    ekranı hareketle açın : kapalı
    ekranı hareketle açık tutun : açık
    hassasiyet : 30
    hızlandırıcı açık

    ayarları bu şekilde yaptığımızda,telefonun ahizesinin oralardaki yakınlık sensörü üzerinden elimizi geçirdiğimizde ekran açılıyor.telefonu cebimize koyar gibi başaşağı çevirince
    kapanıyor.açıları falan ayarlayabiliyoruz istediğimiz gibi.
    umarım memnun kalırsınız ben çılgınlar gibi memnunum günlerdir power tuşuna bir defa bile basmadım.



    ÖRNEK KULLANICI YORUMLARI


    quote:

    Orijinalden alıntı: adanalivlkn1234

    Arkadaşlar telefonum dün geldi, telefonun hızına hayran kaldım, 28 adet uygulama yükledim hiçbir donma kasma yok.
    Oyun olarak ise asphalt 8 yükledim o da gayet akıcı.
    Kamerası bence abartıldığı kadar kötü değil orta seviye.
    Üzerindeki şarj ile (%35) telefonu 6-7 saat kadar kullandım.
    Eğer kamera sizin için çok önemli değil ise her oyunu oynayabildikten sonra her programı kullanabildikten sonra note 3, s5 vb cihazlara ortalama moto G'nin 3 katı para bayılmanın hiçbir anlamı olmadığını düşünüyorum.


    quote:

    Moto G ve 5s kullanıyorum kamera dışında 5s'le yaptığım herşeyi Moto G rahat yapıyor. Kasa çok sağlam ve çok stabil.


    quote:

    Orijinalinden alıntı: Frobisher

    merhaba arkadaşlar,bende yeni aldım 627 TL'ye gelbial.com'dan bugün çok hoşuma gitti bendeki s3ü babama verdim bunu kullanıyorum sırf hızından ve akıcılığından dolayı.



    SIKÇA SORULAN SORULAR


    1)-Telefonun kronik bir sorunu var mı?
    +Hayır yok.

    2)-Telefonum çok yavaş şarj oluyor, bir sorun mu var?
    +Orijinal şarj aleti ile %100 şarj olma süresi 3 saattir. Pil ömrünün daha uzun olması için bu durum faydalı. İsterseniz başka orijinal şarj aletleriyle de şarj edebilirsiniz ama tavsiye etmem.

    3)-Telefonu tam dolmadan şarjdan çıkarmanın sakıncası var mıdır? Pil tam bitmeden şarja takmanın sakıncası var mıdır?
    +Lityum iyon piller şarj olmayı sever. Yani tam dolmasını veya iyice bitmesini beklemenize gerek yok. Örneğin; konuşma yapacaksanız şarjdan çıkarın, bitince tekrar takın. Hem sağlık açısından böylesi daha iyi.
    Ayrıca şarj etmek için pili tamamen bitirmenize gerek yok, hatta bu pil ömrünü olumsuz etkiler. Tavsiyem %20'yi görünce müsaitseniz şarja takın, kapanana kadar kullanmak pilin ömrünü ciddi derecede azaltır.

    4)-Hangi kılıfı önerirsiniz?
    +Motorola'nın moto G için ürettiği grip shell ve flip shell kılıfları var. Grip olan henüz ülkemizde yok, ebay-amazon gibi sitelerden temin edebilirsiniz. Flip shell ereyonda mevcut. Youtube'dan isimlerini yazarsanız daha iyi görürsünüz nasıl bir şey olduğunu. Ben flip shell kullanıyorum tavsiye ederim, fotoğrafları aşağıda.

    5)-İthalatçı firma ve teknik servis aynı firma mı? Değilse kim bunlar?
    +İthatlatını Brightstar yapıyor, teknik servisi Teleservice yani farklı firmalar.

    6)-Su geçirmez özellikli mi?
    +Sadece su sıçramalarına(örn:yağmur) karşı dayanıklılığı var. İçi su dolu leğenlerde su geçirmezliğini test etmeye kalkmayın, pişman olabilirsiniz.

    7)-Yere düşünce ne oluyor?
    +Genelde bu tarz kazaları çiziksiz atlayanlarla birlikte, "kenarları ezildi", "camı tuz-buz oldu" diyenler var. Tamamen düşme açısıyla alakalı.

    8)-Radyo var mı?
    +Var.

    9)-Android L gelecek mi?
    +Evet. Geldi bile.

    10)-Ekran görüntüsü almak için ne yapmalıyım?
    +Güç ve ses kısma tuşuna aynı anda 2-3 saniye basılı tutun.

    11)-Mesaj yazarken oluşan titreşimi nasıl kapatabilirim?
    +Ayarlar>Dil ve giriş>Google Klavye'nin yanındaki simgeye tıklayın. "Tuşa basıldığında titret" özelliğini kapatın.

    12)-Şebekem gidip geliyor, 3G kesiliyor ne yapmalıyım?
    +Sim kartınız kesilmiş ise, orijinal mikro sim kart almanızı öneririm. Kesilmiş sim kartlar sıkıntı çıkarıyor.

    13)-Anasayfadaki "Google Arama" çubuğunu nasıl kaldırabilirim?
    +Ayarlar>Uygulamalar bölümüne gelerek "Google Arama" uygulamasını bulun ve devre dışı bırakın. Ardından telefonu kapatıp açtığınızda çubuk gitmiş olacak.

    14)-OTG desteği var mı?
    +Evet, var, sorunsuz çalışıyor.

    15)-Kamera uygulamasını açtıgınızda "tık" şeklinde bir ses geliyor telefondan, nedendir?
    +Mercekler açılıp kapanıyor, sorun yok. Hatta objektifin altına tıklayıp dikkatlice dinlerseniz tıkır tıkır ses geldiğini fark edersiniz.

    TEKNİK DESTEK


    A.Temiz Format Atma

    - Telefonu kapatın.

    2- Ses kısma + güç tuşuna aynı anda 5-6 saniye basın ve bırakın.

    3- Çıkan menüde ses kısma tuşunu kullanarak "recovery"nin üzerine gelin ve onaylamak için ses açma tuşuna basın.

    4- Açılış ekranından sonra karışınıza "komut yok" ekranı gelecek. Şimdi güç tuşuna 5sn basılı tutun sonra güç tuşu basılı haldeyken ses açmaya da basın ve çekin.

    5- Çıkan menü de sırasıyla wipe data ve wipe cache yapın.

    6- İşlemler tamamlanınca "reboot system now" deyin. Sistem baştan başlayacaktır. Açılış ekranında 15 dakika kadar bekleyeceksiniz.

    NOT: Bahsettiklerim temiz bir format için yapılması gerekenlerdi. Siz sadece ön belleği temizleyecekseniz sadece wipe cache yapın.


    MOTO G ARKA KAMERA İLE ÇEKİLMİŞ BİRKAÇ FOTOĞRAF:


     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)
     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)
     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)
     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)


    ÖN KAMERA İLE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLAR;

     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)



    Benim MOTO G'den birkaç kare:


     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)
     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)

     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)
     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)

     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)
     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)

     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)
     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)


     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)

     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)
     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi) Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)

     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FikirLideri -- 8 Ekim 2015; 20:29:59 >







  • Elinize sağlık hocam, yalnız ekran boyutunu yanlış yazmışsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: giovannidrogo

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    mesajım bulunsun abime aldık gelince bakarım burdan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MiraiMisa

    mesajım bulunsun abime aldık gelince bakarım burdan

    Alıntıları Göster
    @ridvan171

    Rıdvan Bey düzelttim, teşekkür ederim.

    @giovannidrogo

    Teşekkür ederim biraz hızlı yazdım, daha da oturtmaya çalışacağım incelemeyi.
  • Elinize emeğinize sağlık
    Güzel bir konu olması dileğiyle böyle bir konu açtığınız ayrıca teşekkür ederim .
  • Telefonu alan ve alacak olan arkadaşlara ricam bu konuyu okumadan moto g ana konusunda girmesinler. Gereksiz yere konu kirliliği yapıyorlar

    Tüm sorunların cevabı burda fazlasıyla var.

    Güzel konu olmuş emeğinize sağlık

    Bu arada cameradan fazla verim almak için camera zoom FX adlı programın full versiyonunu indirip. HDR modu acik olarak fotoğraf çeksinler daha az bozulma oluyor ve resimler daha kaliteli çıkıyor HDR sen dolayı.

    Bu benden bir tüyo olsun
  • kantay kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşekkür ederim ekliyorum hemen.

    Ana konuda moto g ile ilgili fikir sahibi olmak isteyen ve soruları olan üyelere bu konunun linkini verelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FikirLideri

    Öneriniz için teşekkür ederim ekliyorum hemen.

    Ana konuda moto g ile ilgili fikir sahibi olmak isteyen ve soruları olan üyelere bu konunun linkini verelim.
    Gönüllü arkadaşlar varsa, bu telefonu neden tercih ve tavsiye ettiklerini belirten ufak bir yazı yazarlarsa eğer ilk mesajdaki örnek kullanıcı yorumlarına ekleyeceğim. Faydalı olacağını düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kantay

    Telefonu alan ve alacak olan arkadaşlara ricam bu konuyu okumadan moto g ana konusunda girmesinler. Gereksiz yere konu kirliliği yapıyorlar

    Tüm sorunların cevabı burda fazlasıyla var.

    Güzel konu olmuş emeğinize sağlık

    Bu arada cameradan fazla verim almak için camera zoom FX adlı programın full versiyonunu indirip. HDR modu acik olarak fotoğraf çeksinler daha az bozulma oluyor ve resimler daha kaliteli çıkıyor HDR sen dolayı.

    Bu benden bir tüyo olsun

    Örnek resim işyerinden


     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)


    Resmi kaydedip yakınlaştırma yapın normalden daha az dağılma var ve resim daha kaliteli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kantay -- 21 Ağustos 2014; 10:56:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kantay

    quote:

    Orijinalden alıntı: kantay

    Telefonu alan ve alacak olan arkadaşlara ricam bu konuyu okumadan moto g ana konusunda girmesinler. Gereksiz yere konu kirliliği yapıyorlar

    Tüm sorunların cevabı burda fazlasıyla var.

    Güzel konu olmuş emeğinize sağlık

    Bu arada cameradan fazla verim almak için camera zoom FX adlı programın full versiyonunu indirip. HDR modu acik olarak fotoğraf çeksinler daha az bozulma oluyor ve resimler daha kaliteli çıkıyor HDR sen dolayı.

    Bu benden bir tüyo olsun

    Örnek resim işyerinden


     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)


    Resmi kaydedip yakınlaştırma yapın normalden daha az dağılma var ve resim daha kaliteli

    Alıntıları Göster
    burayıda takip edelim bakalım
    yıl sonuna kadar bekleyeceğim. sony z1 1000tl altına düşerse onu düşmezse moto G alır 2 sene kullanırım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kantay

    quote:

    Orijinalden alıntı: kantay

    Telefonu alan ve alacak olan arkadaşlara ricam bu konuyu okumadan moto g ana konusunda girmesinler. Gereksiz yere konu kirliliği yapıyorlar

    Tüm sorunların cevabı burda fazlasıyla var.

    Güzel konu olmuş emeğinize sağlık

    Bu arada cameradan fazla verim almak için camera zoom FX adlı programın full versiyonunu indirip. HDR modu acik olarak fotoğraf çeksinler daha az bozulma oluyor ve resimler daha kaliteli çıkıyor HDR sen dolayı.

    Bu benden bir tüyo olsun

    Örnek resim işyerinden


     Motorola MOTO G İnceleme ve Rehberi (5.1 Lollipop Geldi)


    Resmi kaydedip yakınlaştırma yapın normalden daha az dağılma var ve resim daha kaliteli

    Alıntıları Göster
    flood oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamidowic -- 21 Ağustos 2014; 11:42:51 >




  • hamidowic kullanıcısına yanıt
    Z1 gibi bir akıllı telefonun 5 ay sonra 1000TL altına düşmesi imkansıza yakın bence. Seneye bu aralar belki 900TL olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FikirLideri

    Z1 gibi bir akıllı telefonun 5 ay sonra 1000TL altına düşmesi imkansıza yakın bence. Seneye bu aralar belki 900TL olur.
    şu anki fiyatlar
    Z1 http://www.akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-sony-xperia-z1-honami-fiyati,1265489.html
    Zc1http://www.akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-sony-xperia-z1-compact-fiyati,1998897.html

    alt tarafı 300tl daha düşecek daha 4 ay var. her ay 70tl düşse. umut fakirin ekmeği. ben yinede bekleyeceğim. belki kupon bonus vb gibi şeylerle o fiyatlara alınabilir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FikirLideri


    Tavsiye Ettiğim Uygulamalar


    -Power Toggles
    -Spotify
    -CamScanner
    -PicsArt
    -ES Dosya Yöneticisi
    -Firefox
    -Google Kamera
    -Touchpal X Klavye
    -Sony Walkman ---> APK Linki:https://www.dropbox.com/s/3z180ax6vl...08.4.A.3.1.apk


    ellerinize sağlık. bende nexus 5 kullanıcısıyım pil kısmındaki tavsiyelerinizi uyguladım bakalım işe yarar umarım. moto g ninde pil ömrü nexus 5 le sanırım hemen hemen aynı


    tavsiye ettiğiniz programlar arasında sony walkman linkini açamadım, linki yenileyebilirmisiniz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamidowic

    şu anki fiyatlar
    Z1 http://www.akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-sony-xperia-z1-honami-fiyati,1265489.html
    Zc1http://www.akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-sony-xperia-z1-compact-fiyati,1998897.html

    alt tarafı 300tl daha düşecek daha 4 ay var. her ay 70tl düşse. umut fakirin ekmeği. ben yinede bekleyeceğim. belki kupon bonus vb gibi şeylerle o fiyatlara alınabilir

    Alıntıları Göster
    Yeni kullanıcılar için çok iyi bir konu olmuş, eline sağlık.
    Bir sorum olacaktı 4.4.4 sürümünü rootlamak için şu konudakileri uygulasam bir sorun çıkar mı?
    http://forum.donanimhaber.com/m_92660101/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanasm

    quote:

    Orijinalden alıntı: FikirLideri


    Tavsiye Ettiğim Uygulamalar


    -Power Toggles
    -Spotify
    -CamScanner
    -PicsArt
    -ES Dosya Yöneticisi
    -Firefox
    -Google Kamera
    -Touchpal X Klavye
    -Sony Walkman ---> APK Linki:https://www.dropbox.com/s/3z180ax6vl...08.4.A.3.1.apk


    ellerinize sağlık. bende nexus 5 kullanıcısıyım pil kısmındaki tavsiyelerinizi uyguladım bakalım işe yarar umarım. moto g ninde pil ömrü nexus 5 le sanırım hemen hemen aynı


    tavsiye ettiğiniz programlar arasında sony walkman linkini açamadım, linki yenileyebilirmisiniz..
    @hamidowic

    İnşallah düşer de alırsınız.

    @osmanasm

    Teşekkür ederim, linki düzelttim -->https://www.dropbox.com/s/3z180ax6vlmcv6w/Walkman_%208.4.A.3.1.apk

    Pil tasarrufu için ART moduna geçmeyi de unutmayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FikirLideri

    @hamidowic

    İnşallah düşer de alırsınız.

    @osmanasm

    Teşekkür ederim, linki düzelttim -->https://www.dropbox.com/s/3z180ax6vlmcv6w/Walkman_%208.4.A.3.1.apk

    Pil tasarrufu için ART moduna geçmeyi de unutmayın.
    Hocam çok güzel inceleme zenfone 5 ile moto g arasında kalmıştım moto g almaya karar verdim ama size bir kaç sorum olacak.
    1-Android L güncellemesinden sonra moto g güncelleme almaya devam edecek mi ?
    2-Resimdeki renkli kapaklar tr cihazlarında çıkmıyor sanırım onları alabileceğimiz bir site var mı ?
    3-Birde cihazı internetten alıcam hangi siteyi tavsiye edersiniz acaba ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RamazanDogukan

    Hocam çok güzel inceleme zenfone 5 ile moto g arasında kalmıştım moto g almaya karar verdim ama size bir kaç sorum olacak.
    1-Android L güncellemesinden sonra moto g güncelleme almaya devam edecek mi ?
    2-Resimdeki renkli kapaklar tr cihazlarında çıkmıyor sanırım onları alabileceğimiz bir site var mı ?
    3-Birde cihazı internetten alıcam hangi siteyi tavsiye edersiniz acaba ?

    Alıntıları Göster
    @CatchFire

    Teşekkür ederim. Root olma ile ilgili ana konuya danışmanızı öneririm. Vinewood adlı üyemiz iyi anlıyor o işlerden.

    @RamazanDogukan

    Teşekkür ederim.

    1- Android L'den sonrasını alıp alamayacağını şuan bilemeyiz. Bu fiyata L güncellemesini alabiliyor olması bile çok iyi. Tahminim L güncellemesinin düzeltmelerini de alır.
    2- Evet siyah kapaklı şekilde geliyor. Ben hepsiburada'dan aldım orijinal renkli kapağını.
    3- Yine hepsiburada'yı tavsiye ederim çünkü en güvenilir ve en ucuz satan elektronik mağaza orası. Birçok kişi de oradan aldı.

    Hayırlı olsun şimdiden. Zenfone5 de iyi cihaz, onun da kullanıcı konusunu araştırmışsınızdır muhakkak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FikirLideri

    @CatchFire

    Teşekkür ederim. Root olma ile ilgili ana konuya danışmanızı öneririm. Vinewood adlı üyemiz iyi anlıyor o işlerden.

    @RamazanDogukan

    Teşekkür ederim.

    1- Android L'den sonrasını alıp alamayacağını şuan bilemeyiz. Bu fiyata L güncellemesini alabiliyor olması bile çok iyi. Tahminim L güncellemesinin düzeltmelerini de alır.
    2- Evet siyah kapaklı şekilde geliyor. Ben hepsiburada'dan aldım orijinal renkli kapağını.
    3- Yine hepsiburada'yı tavsiye ederim çünkü en güvenilir ve en ucuz satan elektronik mağaza orası. Birçok kişi de oradan aldı.

    Hayırlı olsun şimdiden. Zenfone5 de iyi cihaz, onun da kullanıcı konusunu araştırmışsınızdır muhakkak.

    Sağolun hocam cevabınız için :) Zenfone hakkında kötü yorumlara denk gelmeye başladım ve vazgeçtim artık o cihazdan :)




  • Hocam YouTube videolarını telefona nasıl indirebilirim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.