tşk. fuatturkrap. müşteri hizmetleri (9dk. sonra bağlanabildiğim) ısrarla tv kumandasından yapmanız gerekiyo diyodu, ve sayıları da kafadan sallıyodu 19:4, 13:6 filan bişiler dedi sonra biraz bekletebilir miyim diye beklemeye aldı gariptir bağlantı kesildi sonra...
adil müşteri hizmetlerine baglanmanın kolay yolunu söliyim,toplamda 3 sanıyede baglanıyorsun bu yontemle. tel actıgında direk 0 usuna bas ,yanlıs tusa bastınız deyınce gene 0 a bas,sizi müşteri hizmetleri yetkılısıne baglıycak otomatık.(bızım dıgıturk servısı söylemıstı:))
tşk. fuatturkrap. müşteri hizmetleri (9dk. sonra bağlanabildiğim) ısrarla tv kumandasından yapmanız gerekiyo diyodu, ve sayıları da kafadan sallıyodu 19:4, 13:6 filan bişiler dedi sonra biraz bekletebilir miyim diye beklemeye aldı gariptir bağlantı kesildi sonra...
Önemli değil . @gidakontrol'un da dediği gibi 0'a basarsan müş. hizmetlerine bekletmeden bağlıyorlar...
Sen tanımazsın ama bu adam terstir. Tersi de pistir. Bulaşmaya değmez; senden zeki değildir. Lost izlemez, facebook hesabı bile yok modern zamanlarda bir delidir. Nargileden çektiği ilk(ve son) nefesten boğulur. Her yaştan alkolik felsefesini öğrenmiştir. Depremden, davul gürültüsünden dahi etkilenmez, uyur.. Ders çalışması gerektiğini bilir ama çalışmaz, ilgi göstermesi gerektiğini bilir ama göstermez; sorumsuzun biridir. Galeyana çabuk gelmez genelde durulur. Çılgın atsan dinmeni bekler, fırtınası sonradan gelir, ama gerekirse bir kaşık suda anafor çıkarır. Hiç uğraşma adam olsun diye, ben denedim olmuyor…
ince çözümleriniz için tşk. ama esas sorun geçmedi maalesef, yoksa bi sorun yok mu aslında bunu da anlayamadım.opts tuşunda, tv ayarları yok kullanıcı ayarları var, ordan da görsel ayarlar, ordan da geniş/normal/letter box'dan geniş'i seçiyorum ama info'ya dönünce görüntüyü hep 4:3 formatında buluyorum. 'yayınlanmakta olan programın yayın formatı' diyor.yani aslında ayarlardan kaynaklanan bi sorun yok yayının kendisi mi 4:3?
sayın adiltuzcu digitürk yayınları genelde 4:3 formatında.yayınlanan program eğer 16:9ise yayın öncesinde eğer tv niz destekliyorsa bu programı 16:9 formatında izleyebilirsiniz diye bir uyarı çıkıyor.sizin seçminiz doğru geniş ekranı seçeceksiniz.programın formatına göre 4:3 yada 16:9 olduğunda otomatik olarak görüntü değişecektir.
çok tşk. atamelih çünkü bikaç gün önce 16:9 gördüğüme emindim info'da sonra kumandayı kurcalarken 4:3'ü görünce aha dedim işte bozdun sonunda..neyse rahatladım valla.tekrar tşk.
bende 37r81b samsung lcd tv var bugun digiturku cnr kutu ile 16:9 formatında ızlemek ıstedım,nedense logolar hep ekranın ortasında kaldı.goruntu hd yayına gectı ama logolar gecmedı yani.arıza kaydı verdım ve bugun philips kutu ile gene denedım aynı sorun ondada var.acaba sorun ne olabılır?tv 16:9 a ayarlı,herhangi bir sorun yok tv de,kutudanda 16:9 ve rgb modu secılı(tv de desteklıyor rgb yi). işin ilginci normal 4:3 yayınlarda(kanal d ,veya dizimax in reklamlarında vs) logo sorunum yok,nezaman 16:9 formatında fılm baslasa veya dizi logo ortaya kayıyor. acaba opentv mi nedir o kutu sorunumu çözermi yada baska bılmedıgım bır ayar falan mı var.
bende 37r81b samsung lcd tv var bugun digiturku cnr kutu ile 16:9 formatında ızlemek ıstedım,nedense logolar hep ekranın ortasında kaldı.goruntu hd yayına gectı ama logolar gecmedı yani.arıza kaydı verdım ve bugun philips kutu ile gene denedım aynı sorun ondada var.acaba sorun ne olabılır?tv 16:9 a ayarlı,herhangi bir sorun yok tv de,kutudanda 16:9 ve rgb modu secılı(tv de desteklıyor rgb yi). işin ilginci normal 4:3 yayınlarda(kanal d ,veya dizimax in reklamlarında vs) logo sorunum yok,nezaman 16:9 formatında fılm baslasa veya dizi logo ortaya kayıyor. acaba opentv mi nedir o kutu sorunumu çözermi yada baska bılmedıgım bır ayar falan mı var.
Hocam o bir sorun değil.Bende de herkes te de aynı oluyor.Birkaç kişinin TV'sinde de o şekil oluyor.16:9 formatında yayın yapan kanallarda o şekilde oluyor.Diğer normal ulusal kanallarda logolar olması gereken yerde.Actionmax MGM gibi kanallarda film 16:9 formatındaysa dediğin gibi oluyor.4:3 formatındaki filmlerde normal yerinde oluyo.16:9 formatında normal olarak sağda ve solda daha geniş alanı görme imkanı olduğundan logo da ortaya kayıyor.
bugun digiturk yetkılı servısı gelıp tüm kutuları sırayla denedi,dcr,philips,birde optv.sonunda digiturkte hata oldugunu kabullendıler,bunun çözümü 800 ytl civarı para verip ikinci bir uyelık açacakmısım,onlarda bana hd uyumlu receiver verecekmiş,böyle sacmalık olmaz.Bu olayların bir faydasıda dokundu açıkçası,ben sımdı bunu öne sürerek,16:9 destekledıgını ve sorunsuz oldugunu beyan ettıklerı halde uyumsuz kutu verdıkleri için tüketici mahkemesine basvurup 2 yıllık abonelık tahahhüdünden kurtulmayı dusunuyorum,bu sonuçta gizli ayıptır.siz ne dusunuyorsunuz acaba,kazanırmıyım yoksa ugrasmaya degmezmi?
sevgili gıdakontrol, '16:9 desteklediğini ve sorunsuz olduğunu beyan ettikleri' demişsin, dt'nin bu beyanı nerede geçiyor, ona bakmak lazım, sözleşmede ya da reklamlarında filan var mı acaba? eğer yoksa aletten böyle bir beklenti (16:9 desteği) hiçbir yerde yazmasa bile genel kabul gören bi beklenti midir onu düşünmek lazım..ikise de değilse biraz zor olabilir...
bugun digiturk yetkılı servısı gelıp tüm kutuları sırayla denedi,dcr,philips,birde optv.sonunda digiturkte hata oldugunu kabullendıler,bunun çözümü 800 ytl civarı para verip ikinci bir uyelık açacakmısım,onlarda bana hd uyumlu receiver verecekmiş,böyle sacmalık olmaz.Bu olayların bir faydasıda dokundu açıkçası,ben sımdı bunu öne sürerek,16:9 destekledıgını ve sorunsuz oldugunu beyan ettıklerı halde uyumsuz kutu verdıkleri için tüketici mahkemesine basvurup 2 yıllık abonelık tahahhüdünden kurtulmayı dusunuyorum,bu sonuçta gizli ayıptır.siz ne dusunuyorsunuz acaba,kazanırmıyım yoksa ugrasmaya degmezmi?
Dostum anlamadım şimdi.Nasıl yani.Logo ekranın tam ortasında mı yani ekranın merkezinde mi çıkıyor?