Şimdi Ara

Açık lise sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 3 aydır açık lise konusunda kafamda soru işaretli var.Size kendimi anlattıktan sonra fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim,özellikle de tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

-9-10. sınıfta 470 puanlık bir lisede okudum 11.sınıfta evime yakın olan vasat bir anadolu lisesine geçtim

-Açığa sadece daha iyi ders çalışmak için geçmek istiyorum fakat Final Dershanesi haftalık 18 saat veriyor.Bu 12.sınıf konularını öğrenmemde zor olur mu?

-Açığa geçersem nasıl bir çalışma programı uygulamalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amonraaa -- 18 Ağustos 2014; 16:50:30 >

Ozel derssiz yapilabilir yapilmaz degil ama zorlar seni cunku dershanedekiler bilecek herseyi sen bilmeyeceksin(mezun icin konusuyorum)

Yok normal 12lerle derse girsen oda kotu ders saati az olacak yalapsap gececekler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

*mezun olabilmek için 192 kredi almış olmak
    *en az 8 dönem okumş olmak
    *normal liseden açığa geçiliyorsa enaz bir dönem okumuş olmak
    *ZORUNLU DERS leri geçmek yada muaf olmak.. dil anlatım muaf hakkı yok
  • Amonraaa A kullanıcısına yanıt
    GEL GELELİM BENM DÜŞÜNCEME;

'ben 3 sınıfta Anadolu lisesini terk edip açık liseye kaydoldum' okulumdan nefret ediyodum.. bana yanılmıyosam 110 kredi geldi... yaklaşık 30 tanede zorunlu ders geldi
    şimdi bu zorunlu ders ne diceksin belkide bilysundur ama ben yinede anlatyım formu okuyan olur sa flan; mezun olmak için 192 krediye ihtiyacın varyazorunlu derslari
    geçmeden 192 kredi yapsan dahi mezun olamıyosun.. oyüzden zorunlu dersler önceliğin olsun.. zorunlu derslerden muaf olmak nedemek: 3 kere girdiğin halde geçemezsen
    muaf olursun, geçmiş sayılırsın 192 yapıp mezun olursun... en az 8 dönem okumak nedemek; sen şuan 3.sınıfı bitirip açığa geçtiğn zaman zaten 6 dönem okumuş görünceksin
    .. 7.dönemden başlıyacksın..bir senede 2 dönem vardır.. normal lisede de 4yılda mezun oluyudun buradada aynı..
    lise eğtimi her kese 4 yıl olması için bu şart..

Ben tam bir senede mezun oldum(normal lisemde bi yıl devamsızlıktan kalmıştım) , normal liseye devam etsem 2 yılda olcaktım.. Anadolu lisesinden açığa geçen adama
    çok kolay gelir, hiç korkun olmasın o konuda..

bir dönemde en fazla 30 kredilik ders seçebiliyorsun, istedin dersi seçmkte özgürsün.. sınavlar test şeklinde oluyo tabiyki.. 3yanlış bi doğru götrme gibi bişey söz
    konusu değil..açık lisede alan seçme zorunluluğuda kalktığı için alan dersi zorunlu yok işte alan dersinden şu kadar kredi lazım diye bişey yok, formlarda okursan onlar eski
    formlar, eskiden öyleydi ciddiye alma..
    AYRICA!!; sen şimdi 12.sınıfı(7. ve 8. dönem) açıktan okuyacaksınya haliyle ünüversiteye gitceksin, şayet geçemediğin ders olursa temmuzda kurtarma sınavına girme hakkın var
    17 yada 18 yaşından büyük olanlar, öss ye girenler ve mezun olma ihtimalleri olanlara böyle bi hak ta var..
    TAHMİNİM sana 140 kredi ENAZ gelir.. benim gibi zorunlu dersinde oldukça fazla olmaz.. tahmnen analitik, cumhuryet dönemi gibi bikaç
    tane zorunlu dersin olur okadar zaten ygs-lys çalışırken bunları halledersin...

• Amonraaa A kullanıcısına yanıt
    söyliceklerim bukadar..aklımada daha fazla bişey gelmiyor.. BEN KİMSEYİ YANLIŞ YÖNLENDRMEK İSTEMEM
    bunlar benm şahsi görüşümdü bi tarafı sevmli göstermk gibi bir amacımda yok tercihde takdr de size aittir tabiyki..
    meb'in sitesinden olsun açiklise.net olsun nerden bulursanız okuyun iyi araştrın , muhasebenizi iyi yapın öyle karar verin arkadaşlar

edit: parmaklarım yoruldu

Orijinalden alıntı: Pandoora

Yazının bir kısmını okudum. Bence açık lise için düzenleme gelecek çünkü çok talep var. Biraz şansına bakan bir olay.
    Ayrıca fen lisesindeymişsin yerinde olsam paşa paşa okurum okulumu CV yazarken bile o fen lisesi sana çok yardım edecek.

Hangi açıdan yardım edecek? Şimdiki fen liseleri eğer İstanbul, Ankara, Bursa yahut İzmir gibi bir yerde değilse kusura bakma, adam gibi eğitim vermiyor. Tamamen öğrenciye bağlı her şey. İmkan bile vermiyorlar gerçi okulda. CV yazarken de okuduğun lisenin bir avantajı olmaz eğer Galatasaray gibi bir lise değilse.
    MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
    MADDE 3: Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır.
    MADDE 4: Anayasa'nın 1'inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyet'in nitelikleri ve üçüncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: %95

quote:

Yazının bir kısmını okudum. Bence açık lise için düzenleme gelecek çünkü çok talep var. Biraz şansına bakan bir olay.
    Ayrıca fen lisesindeymişsin yerinde olsam paşa paşa okurum okulumu CV yazarken bile o fen lisesi sana çok yardım edecek.

Hangi açıdan yardım edecek? Şimdiki fen liseleri eğer İstanbul, Ankara, Bursa yahut İzmir gibi bir yerde değilse kusura bakma, adam gibi eğitim vermiyor. Tamamen öğrenciye bağlı her şey. İmkan bile vermiyorlar gerçi okulda. CV yazarken de okuduğun lisenin bir avantajı olmaz eğer Galatasaray gibi bir lise değilse.

Bak bakalım yarıyor mu yaramıyor mu:
    http://www.bilgisayarmuhendisleri.com/sayfa.aspx?s=123

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: %95

quote:

Bak bakalım yarıyor mu yaramıyor mu:
    http://www.bilgisayarmuhendisleri.com/sayfa.aspx?s=123

Eğer okuduğun üniversite iyiyse, sen stajlara katılmışsan, başarı elde etmişsen, istersen düz lisede oku CV'de yazsan da yazmasan da kimse iplemez.
    MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
    MADDE 3: Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır.
    MADDE 4: Anayasa'nın 1'inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyet'in nitelikleri ve üçüncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

• Arkadaşlar sanırım sonuna kadar okumamışsınız okuduğum özel fenden ayrıldım.Evimin yakınındaki vasat anadolu lisesine kaydoldum.Öğrenciler ve hocalar kalitesiz ama ulaşım sorunum yok evime yürüyüş mesafesinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01anavarza

Hocam bende final dershanesindeyim.Bende açığa geçmeye tam anlamıyla karar verdim.Ama dediğinizi anlamadım açığa geçersem 18 saat az ders göreceğim demişsiniz.Ne demek istediniz anlamadım

Yani beni mezun grubuna da alsalar ya da 12.sınıf grubundan da devam etsem haftada 18 saat ders göreceğim
    ________Katranı kaynatsan olmaz şeker, cinsini sevdiğim cinsine çeker____________
  • Takip iyi bir al de okuyorum ama okulumu sevmiyorum o yuzden acik liseye gecmeyi dusunuyorum
    Edit:final dershanesindeyim mudur acik liseye gecersen seni mezun gruplara alabilirz dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amonraaa -- 18 Ağustos 2014; 16:54:44 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.