Şimdi Ara

MIUI 6 arayüzü duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • MIUI 6 arayüzü duyuruldu

     

    Çin'in yeni bir numarası Xiaomi'nin donanım tarafında olduğu kadar yazılım tarafında da başarılı olduğunu MIUI arayüzünün sıkı takipçileri çok iyi bilir. Xiaomi baştan ayağa yeniden tasarladığı MIUI arayüzünü resmen lanse etti.




    Bu yıl Google'ın başlattığı sade arayüz ve düz ikon geleneği Xiaomi tarafından da benimsenmiş. Canlı renkler ve çizgi roman tarzındaki görsellik yerine düz ve renkli bir görünümü tercih eden Xiaomi yeni arayüzün görsel olarak şaşırtıcı ve sade olduğunu belirtiyor. 




    Xiaomi yeni arayüzünde ana ekrana sürükleme hareketleri desteği eklemiş. Herhangi bir ekranda iken aşağı doğru sürükleyerek bildirim paneline, yukarı doğru sürükleyerek arama paneline ulaşabiliyorsunuz. 




    Firma MiCloud bulut altyapısına bookmark senkronizasyon özelliği eklemiş ve diğer MIUI yüklü cihazlarınız varsa tarayıcınızdaki bookmark'larınızı senkronize edebiliyorsunuz. Arayüzün varsayılan tarayıcısında da sade tasarım ögelerini görmek mümkün.




    MiCloud altyapısı MIUI 6 kullanıcılarına 10GB depolama alanını ücretsiz sunuyor ve buradaki arama kayıtları, rehber, mesaj, resim, video gibi içeriklerinizi diğer Mi cihazlarınızla senkronize edebiliyorsunuz. MiCloud verileri şifreleyerek saklıyor ve çift aşamalı bir şifre sistemi uyguluyor. 

     

    MIUI 6 arayüzü duyuruldu 




    Performans ve batarya tüketimi konusunda da firma bazı adımlar atmış. Smart CGroup, Bitmap Cache, TrimHeaps ve ZRAM gibi optimizasyonlarla hem Linux Kernel'i hem de RAM optimize ediliyor ve daha akıcı bir performans elde ediliyor. Arayüzde ekstra olarak bir güç tasarruf modu da mevcut. 




    Kamera, galeri, numara çevirici ve rehber yazılımları yine sade tasarımdan nasibini almış. Numara çevirici de artık almak istemediğiniz çağrılar için işaretleme yapabilme ve engelleme opsiyonları daha detaylı hale getirilmiş. Emil uygulaması ise aynı konuya sahip epostaları bir klasöre topluyor ve eklenti listesi sayesinde eklentilere buradan ulaşarak kaydedebiliyorsunuz. 




    Xiaomi güvenlik konusunda daha hassas bir yöntem izliyor. Arayüz kendi içerisinde yetkisiz uygulamaların verilerinize erişmesini önlemek için bir izin sistemi geliştirmiş ve Virus Scan virüs tarayıcısı ile Clean Master bellek temizleme aracı da arayüze dahil edilmiş. Ayrıca hücresel veri kullanımınız da sürekli ölçülüyor. MIUI 6 arayüzü önümüzdeki günlerde Mi2, Mi2S, Mi3, MiPad modellerine sunulmaya başlayacak.  

     

     



    MIUI 6 arayüzü duyuruldu










     










    Kaynak:http://en.miui.com/thread-34895-1-1.html







  • suna bak ios cakması
    orjinali varken çakmasıyla ugrasılmaz
    avrupaya gelirse apple cok tazminat alır
    bunları gordukce Apple iyiki var diyor insan.

  • MiCloud nedir arkadaş adamlar harbiden ismine kadar çakma yahu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çok güzel olmuş rom yükleme ihtiyacı duyarsam ilk kuracağım rom MIUI olur tabi telefonum desteklerse :))

  • Önemli olan fiyat performans cihazı olması.

    Mipad,micloud olsa ne yazar olmasa ne.

    İşletim sistemleri farklı.

    Firmalar hayrına telefon dağıtmıyor.

    Körü körüne savunma yapmadan önce düşünmek lazım.
  • Biri uretiyor biri caliyor

    Hirsizdan yana olmam isterse 100 tl satsin

    Bu zihniyette olduklari icin foxconndakiler kopek gibi sabah aksam apple a calisiyorlar.

  • Böyle çalışacaksa can kurban ama halen android L derim

  • Benim anlamadığım em dandik uygulamalar neden yüklü geliyor (clean master ne abi ccleaner olsa anlarında)

  • Çalıntı diyen arkadaşlar iOS 7'den sonra mı iPhone gördü hayatlarında ilk defa acaba? iOS 7'nin MIUI'ın önceki sürümleriyle benzerliklerini bir araştırmak lazım çalıntı demeden önce. Ayrıca Flat tasarım diye bir tasarım ekolü var. Bunu Apple icat etmedi. Fanboyluk yapıcam diye saçmalamayın.

  • Hirsiz diyenler falan var oldum gulmekten. Yahu adamlarin kendisi söylüyor apple hayrani olduklarini. Ornek aldiklarini.

    Bir de sade pastel renkli tasarimi apple buldu sanan var hala o daha komik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalıntı mı bilmem ama arayüzden ziyade cihazlarının tasarımlarında apple esintileri sürekli var. Aslında çinlilerden çok iyi cihazlar çıkmaya başladı, şu özgünlük olayına
    da bir el atsalar uluslararası pazarda kimse tutamaz.
  • Firmanin adi mi=mobile internet, mipad, redmi, mi3, mitu, miwifi, mirouter, mitv 2(4k), mibox, miui gibi herseyinde mi hecesini kullaniyorlar,

    Arayuz ilk bakista araklama gorunuyor ama kullandikca vazgeçilmez oluyor

  • Şu telefonun tasarımına bakar mısın arkadaş ya gelsin hemen alacağım beyaz renk bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • I9100 için arayüzü kusursuz akıcı bir sürüm gelmedi v4 ten beri v6 telefonumda akıcı olsun. MIUI'ı kötülemiyorum tabiki, bir türlü galaxy s2 için bu sorunu çözemeyen geliştiricilere kızıyorum. Bana MIUI haram resmen. Halbuki en çok hoşuma giden rom.

  • miui6 kitkatla beraber mi geliyor acaba bilen var mı?

  • miui discovery de kullanıyorum. gayet başarılı.

  • Motorola Razr telefonumda 4.4.4 miui rom kullanıyorum çatır çatır valla. telefonun kendi yazılımı o kadar yavaş ki bunun yanında.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    miui discovery de kullanıyorum. gayet başarılı.

    aynen
  • miui iyidir çakma diye baştan savuşturmak olmaz, deneyip görmek lazım. çok iyi yenilikler var abidik gubidik çok özelliklerle geliyor ve hoşuna gidiyor insanın. ayrıca tema marketleri harika, oturup uğraşıcam dersen tek tek zevkine göre özelleştirirsin telefonunu kilit ekranının açılış şeklinden efektlere yazı stillerine her şey ayrı ayrı değiştirilebilir birbirinden bağımsız.

    ayrıca cleaner dedikleri arka uygulamaları kapatma zımbırtısı, uygulama sınırlama programı da çok faydalı, markette dengini arasan saçma sapan 50 tane şey kurarsın ama bununla gelen tam ihtiyaca yönelik 3-5 uygulama var ve iyi çalışıyorlar alternatifini aramıyorsun.

    miui arayüzlü telefonlar türkiyeye gelirse kesinlikle bir şans vericem

  • şu ios çakması muhabbeti de sıktı artık. görende telefonu apple icat etti sancak, apple babalarının malı sanacak, apple dan çalınıyorda apple hiç mi çalmıyor? şurda sorsan cep telefonunu ilk bulan markayı çok az kişi bilir ama o bilmeyenlerin hepsi de gelir burda ios çakması muhabbeti yapar. 5 senedir apple ve androidi birlikte kullanıyorum ama olay çalmaksa ikisi de çalıyor, bırakın artık şu muhabbetleri.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.