Şimdi Ara

Yeni nesil elektirikli kombi? Avrupada)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun Aleyküm arkadaşlar. Geçenlerde bir Siemens bayiinde müdürden yeni nesil elektrikli ocaklarda kullanılan teknolojinin avrupada kombilerde kullanilmaya başlandığını soyledi. Dogalgazdan cok daha az masrafli oldugunu ancak henüz Türkiye'ye gelmediğini ilave etti. Acaba boyle bir kombiyi duyan bilen veya kullanan varmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenshinn

    Selamun Aleyküm arkadaşlar. Geçenlerde bir Siemens bayiinde müdürden yeni nesil elektrikli ocaklarda kullanılan teknolojinin avrupada kombilerde kullanilmaya başlandığını soyledi. Dogalgazdan cok daha az masrafli oldugunu ancak henüz Türkiye'ye gelmediğini ilave etti. Acaba boyle bir kombiyi duyan bilen veya kullanan varmi?

    Türkiye' de doğalgazdan elde edeceğiniz ısının birim maliyeti elektrikten daha düşüktür. Bu nedenle doğalgazla ısınmak daha doğrudur.

    Saygılar...
  • kenshinn kullanıcısına yanıt
    Avrupada elektrik fiyatları genelde düşük olur o yüzden uygun olabilir ama Türkiye şartlarında ekonomik olacağını zannetmiyorum.
  • Henüz dogalgaz gelmeyen yerler var hocam. Mevcut piyasada dediğiniz gibi zira klasik elektrikli kombiler çok masrafli. Ancak ben yeni bir teknolojiden bahsediyorum. Ve arkadaşın iddiasina göre piyasayi sarsacak diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenshinn

    Henüz dogalgaz gelmeyen yerler var hocam. Mevcut piyasada dediğiniz gibi zira klasik elektrikli kombiler çok masrafli. Ancak ben yeni bir teknolojiden bahsediyorum. Ve arkadaşın iddiasina göre piyasayi sarsacak diyor.

    Elektrikle çalışan ürünlerin çoğunun verimi oldukça yüksek, zaten elektrikle ısınacaksanız en verimli yöntem yağlı radyatördür. Daha fazla verim elde etmenizde mümkün değil. (%100'e yakındır verim)

    Isı pompalı sistemler ve klimalar konumuzun dışında olduğu için değinmedim.

    Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.