Şimdi Ara

RivaTuner'ın yazarı düz 6800'lerde kapalı 4 pipeline'ı açtı ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ekran kartlarında OC yapabilmeyi kolaylaştırıp pek çok çok gizli özelliği açığa çıkaran popüler RiveTuner yazılımının yazarı Alexey Nikolaychuk şimdi de 299$'dan (ABD) satılan düz 12 pipeline'lı (veri hattı) GeForce 6800'lerdeki 4 kapalı pipeline'ı açtığını iddia ediyor !

    GeForce 6 ailesinde düz 6800 modeli hariç diğer GT ve Ultra modelleri 16 pipeline'a sahip.

    Şu ana kadar RivaTuner'ın bu yeni sürümündeki sürprizi doğrulamak açısından pek test yok, sadece Digit-Life sitesi elindeki MSI GeForce 6800 ile bunu denediğini ve işlemin gerçekten işe yaradığını doğrulamış, ama herhangi bir benchmark yayınlamışlar. (NOT: Üstteki resimlerin tüm hakkıDigit-Life'a aittir !)

    Eğer bu başka sitelerce de denenir ve gerçekliği onaylanırsa düz 6800'ler 6800GT'lerin popülerliğini geçebilir. Öte yandan hemen şunu da ekleyelim düz 6800'ler yerlerini bir süre sonra daha ucuza mal olan NV43'e (6600GT) devredeceğinden ilerleyen günlerde bu kartları stoklarda bulmak güçleşebilir.








  • GPU başına stabil çalışma olasılığı yüzde 1 bile değil. VGA BIOS u herzaman override edebilirsiniz ancak bu eşitliğin diğer tarfında "farklı" algılanacaktır. Bence bu bir yalan haber ve Digit-Life a olan güvenin sorgulanması durmunu ortaya atıyor.
  • bu kadar basit olabilirmi nvidia böyle bir şeyi kabullenebilirmi. resimdekine bakılırsa bi rbebek bile bu işi yapabilir. okadar da değil bence
  • E canım ati de o kadar soft mod yapıyor millet... 15000 puandan 20000 e fırlıyor... Ati nasıl müsade ediyorsa nvidia da öyle müsade edecektir... Sonuçta bu 16 piplineo lunca 6800ultra satılmayacak mı ki...

    Yooo param olsa gene ben ultrayı tercih ederdim arada 400 mhz ram hızı farkı ve 128 mb var...


    Ben olmuştur kesin demiyorum ama olursa da imkansız yada izin verilemez birşey değil... Sonuçta kullanılan gpu çekirdeği aynı zaten...
  • Bu gerçekse mükemmel birşey.
  • Peki rivatuner'ın bu yeni sürümünü indirebileceğimiz bir site biliyormusunuz. Link verirseniz sevinirim.
  • www.guru3d.com
  • x-bitlabs'ta da benzer seyi biosla yapmislardi ama freeQ'nun dedigi gibi basari sansinin cok dusuk oldugu soyluyorlardi. hatta 16 pipeline'i acan biosu kurduktan sonra geri orjinal biosa donmek icin ozel alet-edevat kullandiklarini falan soyluyorlardi.
  • 16 pipeline olsa bile gt onu bariz farklı biçimde yine tokatlar

    nvidia düz 6800ü pazarlama taktiği olarak bunu yapmış olabilir.
  • asusun 6800 gamer editionu alınır ve 16 pipelline yapılırsa ucuza 6800ultranız var demektir. ati kartları da bu kadar kolay softmod oluyordu. yüklüyordun omega driverlerini 8 pipellinli bir kartın oluyordu. tabi şans şans şans....
  • FreeQ, 9500-9700 modlarını nasıl açıklıyorsun o zaman? Eşitliğin diğer tarafı (hangi eşitliğin hangi tarafı?) farklı algılanıyorsa (??) 4 pipeline'lık ekran kartı nasıl 8 pipeline'la çalışıyor?
  • Downgrade diye bir sey var. Ornegin testlerde 2.5GHz calisabilen chipleri piyasadaki talep dogrultusunda 2GHz olarak ayarlayarak piyasaya surulur. Bu butun silikon teknolojisi icin gecerlidir. Hatta HD lerde bile. Yonga serisi tasarlanirken bu 8 pipe olsun bu 16 olsun diye dusunulmez. Seri bastan 16 olarak tasarlanir. Cok iyi bilinirki uretim bandinda hersey cok iyi gitse bile manyetik sorunlar yuzunden wafer'ler [turkcesi olmaz bunun) paketlenirken "hatali" yadali "ayipli" paketlenmis olur. Paketleme teknolojisi cok onemlidir aslinda. Bundan sonra geri donus yoktur zaten. Ayipli mallar iste MX LE yada hede hode olur SOHO piyasasina hizmet eder. Sonucta 16 pipeline i da "neredeyse" iyi calisan 500-1500 civari sayida 8 pipe BIOS lu GPU olmasi hic kacinilmazdir. En cok sorulan sorulardan 64bit memory controller hangi akla hizmet yapiyorlar diye soranlar ciin cevap budur. Kisacasi butun NV4X serisi 16 pipelinedir.

    Kermit, mesela tek islemcili sistemlerde BIOS tan SMP 1.4 olarak ayar yaptiginda OS dual islemci olarak calismaz. Bu IRQ steering icin MMU yu bir nevi kandirmak icin yapilmistir. Yuksek IRQ isteyen kartlar icin tasarlanmistir. Video Montaj kartlari gibi. Yani BIOS tan yaptigin ayarin, esitligin diger tarafi olan (bu konu icin) OS tarafinda karsiligi vardir.




  • Evet, zaten olay tümüyle OS tarafında, sürücünün 16 pipe görmesi sağlanıyor.
    Demek istediğim BIOS tarafında bir işlem yok zaten. Ben nasıl 9500'üm için sadece Omega sürücülerini kullanarak 4 pipe açıyorsam, burada da aynı durum var.
    Yani eşitlik yok, diğer taraf yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.