Şimdi Ara

Milli Savunma Bakanı'ndan Bedelli Askerlik Açıklaması | Bu Sefer Kesin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Milli Savunma Bakanı'ndan bedelli askerlik açıklaması

    Türkiye'de 800 bin civarında vatandaşı ilgilendiren bedelli askerlikle ilgili açıklama Milli Savunma Bakanı Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "Başbakanımızun Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasının ardından ele alınacak ilk konular arasında" diyerek müjdeyi verdi, ama Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda daha kesin konuştu: Çıkıyor, az kaldı, bekleyin.

    Yılmaz, Erdoğan'ın 28 Ağustos'ta Köşk'e çıkmasının ardından bu konuyu ele alacaklarını söyledi. Hükümet kanadından yapılan açıklamalarda 800 bin kişinin bedelli askerlik beklediği belirtiliyor.

    ERDOĞAN UMUT VERMİŞTİ
    Erdoğan, seçimler öncesinde "Bedelli konusunda her türü kolaylık için gerekli adımları atacağız. Seçimden sonra Genelkurmay Başkanımız, Savunma Bakanımızla gerekli görüşmeler sonunda bir neticeye varırız" açıklaması binlerce kişinin umudu olmuştu.

    YENİ YASAMA YILINDA MECLİS'E SEVK EDİLEBİLİR
    Bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin Erdoğan'ın da talimatları doğrultusunda olgunlaştırılarak, Ekim ayında başlayacak yeni yasama yılında TBMM'ye sevk edilmesi bekleniyor.

    10 MİLYAR LİRA GELİR BEKLENİYOR
    Yeni çıkarılacak bir bedelli uygulamasında ücretin en fazla 20 bin TL olması bekleniyor. Ancak bu bile çok büyük bir tahsilat anlamına geliyor. 500 bin kişinin bedelli uygulamasından yararlanmak üzere 20 bin TL ödediği varsayıldığında, devletin kasasına tam 10 milyar TL girmiş olacak.

    Kaynak:ensonhaber







  • Bugün hemen hemen tüm gazete manşetlerinde bu haber vardı. Bedelli çıkacak o biliniyorda iyide ne zaman çıkacak? 2 sene sonra çıkacaksa anlamı yok. Milleti sürekli tarih vermeyip oyalıyorlar. Geçen yılda aynı haltı yediler. Ben kasımda gidiyorum artık askere, ekim ayına kadar celbi iptal etme hakkım var. Ekimde çıkarırlarsa yasayı düşünürüz gitmek için yoksa paşa paşa gidecez.

    Fiyat olarak öngörüm : 25 Yaş - 15Bin TL olmalıdır. Bunun sebebiyse yurtdışında çalışanların yaptığı dövizli askerlik bedeli bu sene 6.000EURO'ya indirildi. TC vatandaşı da 17.500 TL'den fazla vermemeli , 15bin idealdir.
  • Bir yıldır aynı hikaye. Gruplar kurduk, twitterda api yazdım trend topic olsun diye, telgraflar mailler mesajlar hep aynı hikaye ben gidiyorum askere çıkarsa çıksın artık :)
  • 25 yaş a gelmesi imkansız. en az 28 olur. ücrette en az 20 binTL
  • ben yararlanamadim ama umarim cikar da millet rahat eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 yılında çıkardıklarında 30 yaşından gün alanlar ve 30 bin tl olarak çıkmıştı ancak 70 bin kişi yararlanabildi, 20 bin 27 yaş olarak çıkarsa seçim öncesi hükümet ciddi bir kaynak toplar gibime geliyor. Bakalım ne olacak...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ben daha onceden askere gidecekken cikan aksilikler nedeniyle askere gitmemi erteletmek zorunda kaldim 36 madde ile. Ama benim siniflandirmam yapildi yani nereye gidecegim ne olacagim belli anlayacaginiZ. Ogrenmek istedigim bu bedelli benim icinde sarflari uygun olursa siniflandirmam yapildi diye yararlanamayacagim manasina gelmez degil mi ?
  • inş en kısa zamanda çıkar....
  • Ben tecili bozdurdum Kasımda askere gidiyorum peki celbi iptal etme hakkım ve bedelli çıkarsa başvuru yapma hakkım bulunur mu acaba?
  • Safak oldu coni moni (22) simdi mi cikiyor

    Neyse ciksin da millet yararlansin gelmeyin sakin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaş 28 ücret 15bin olucak.. şafak 70
  • 2012'de yararlanmıştım umarım yeniden çıkar ve özellikle ben gibi yaşı ilerleyip çoluk/çocuk sahibi olanlar faydalanır da ailelerinden uzaklaşmazlar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ciudad de México

    Ben tecili bozdurdum Kasımda askere gidiyorum peki celbi iptal etme hakkım ve bedelli çıkarsa başvuru yapma hakkım bulunur mu acaba?

    Var
  • Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın “Bedelli çıkıyor, az kaldı bekleyin” açıklaması, bedelli askerlik bekleyenler tarafından heyecanla karşılanırken, geçtiğimiz günlerde birliklerine teslim olan kısa dönem ve yedek subaylarda ise soğuk duş etkisi yarattı. Haberin ardından ülkenin dört bir yanındaki kışlalarda istenmeyen olaylar yaşanırken, Bitlis Tatvan 4. Er Eğitim Alayı, 3 gün önce teslim olan Asteğmen Onur Cansavar’ın (31) bu sabah yaktığı koğuşun yaralarını sarmaya çalışıyor.

    Yaşananları hatırlayamıyor...

    Tatvan’daki askeri birlikte yaşanan elim olayın ardından kaldırıldığı hastanede bir açıklama yapan Asteğmen Onur Cansavar, pişman olduğunu ve olay anında şuurunun yerinde olmadığını ifade etti. Bedelli haberini sabah içtimasından hemen sonra aldığını belirten çiçeği burnunda Asteğmen, “En son hatırladığım 'dağlara kurarız pusu...' diye marş söyleyerek koşuyorduk. Dediklerine göre koşuyu bırakıp uygun adım yürüyerek koğuşu ateşe vermişim. Kendime geldiğimde hortumla üzerime su sıkıyorlardı. Arasını hatırlamıyorum. Benden başka yaralanan olmaması en büyük tesellim...” sözleriyle olay nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

    Ailesini suçladı

    83 doğumlu olduğunu ve bir önceki bedelliyi de 1 seneyle kaçırdığını belirten Cansavar, "Şu anki bedelliyi de sanırım bir 100 günle falan kaçıracağımı düşününce haliyle bir cinnet durumu oldu. Beni hiç olmayacak bir senede dünyaya getiren ailem de en az benim kadar bu işin sorumlusudur. Hesap solrulacaksa onlardan da sorulsun. Böyle ana babalık olmaz... 83 ne ya!” şeklindeki sert sözlerle de ebeveynlerine yüklendi.

    Talihsiz Asteğmen, verilen sakinliştiricilerin etkisiyle bir süre sonra kendinden geçerken, yetkililer tedavinin tamamlanmasının ardından askeri mahkemeye çıkarılacağını ve vatani hizmetinin geri kalanını 15 ay süreyle er olarak yapacağını henüz kendisine söyleyebilmiş değiller.

    Türkiye olaylarla sarsıldı...

    Bedelli haberinin duyulmasıyla birlikte ülkenin diğer bölgelerindeki kışlalarda da benzer vakalar yaşanırken, şu ana dek ajanslara düşen kimi haberler şöyle:

    Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Komutanlığı: Askerliğinin bitimine 119 gün kalan Onbaşı Ahmet Tanaloğlu, kantini soymasının ardından topladığı 10.275 lira 55 kuruş'u Askeri Saymanlık’a zorla verip tezkere almaya çalışırken nöbetçi Astsubay tarafından etkisiz hale getirildi.

    Manisa Kırkağaç Er Eğitim Birliği: Nizamiye önünde toplanan erlerin bordro yakma eylemi, Altan Yüzbaşı'nın öğle içtiması alacağı haberinin ardında olaysız bir biçimde dağıldı. Eylemciler, içtima boyunca aslında “duran adam” eylemi yaptıklarını iddia ediyor...

    Çanakkale 101. Ana Bakım Komutanlığı: Sivilde "Yok abi gidin yapın, hayatta çıkmaz bi daha bedelli" sözleriyle kendilerini askerliğe sevkeden mahalle arkadaşları Tahsin Uluban'ı asker ziyaretinde gören erler, talihsiz gence saldırdı. Uzun süre tartaklanan Uluban, sivil kıyafetlerinin elinden alınmasının ardından er gazinosu önünde mıntıka temizliğine başlatıldı.

    İstanbul Esenler Otogarı: Sabah saatlerinde tam da bedelliye ilişkin haberin alındığı sırada, askere uğurlanmak üzere havaya fırlatılan Can Berksoy, 3. fırlatmada tutunduğu üst kattan firar etti. Askeri inzibatların bölgede arama çalışmaları sürüyor

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı: Askerliği süresince 3 iş mülakatı, 2 master kabulü kaçırıp, sevgilisinin nişanlandığını öğrenen Tunç Yıldırımlar, bedelli haberinin ardından kendisini iyi hissetmediğini söyleyerek revire çıkış istedi. Komutanından aldığı "Yok yok turp gibisin maşallah ne reviri?" cevabıyla bir kez daha yıkılan Yıldırımlar, arkadaşları tarafından palaskalarla bağlandığı ranzasında sakinleştirilmeye çalışılıyor.


    ZAYTUNG




  • geçen sefer 29 yaşından gün alanlar başvurabiliyordu ve beklenen olmadı, şimdi de bu 28'e mi çekilecek? bu kadar tatava 1 yaş için midir yani?
  • Hükümetin gelir beklentisi


    TSK mevcut personel sayısının olabilecek en az düzeyde azalmasını isterken, hükümet ise en yüksek geliri elde etmeyi planlıyor. 2011’deki bedelli uygulamasının ücreti olan 30 bin lira yüksek bulunmuştu. Bu bedelliden 70 bin kişi yararlanmış, 2 milyar lira gelir elde edilmişti. 2 taksit halinde istenen ücretin ikinci 15 bin liralık kısmını yatıramayan çok sayıda vatandaş ise 2011’deki bedelliden yararlanamadı. Yeni çıkarılacak bir bedelli uygulamasında ücretin 20 bin lira olması durumunda 250 bin kişi yararlanırsa Hazine'ye 5 milyar lira girecek. Askerlikle bir şekilde ilişkisi olan bakaya ve yoklama kaçağı yaklaşık 800 bin kişi bulunuyor.

    CNN Turk..

    25 yaş olmasına ihtimal vrmiyorum.
    28 olacaktır. Ücrt içinde görüşmler var asıl dğişiklik bunda.30000 dn 20000 inecek.
    Yani bnim tahminime göre :
    28 yaş 20.000 lira olacak.2015 Seçimleri öncesinde de yasa çıkacak.Yani Kasım dönemleri bence yararlanamayacak,yetişmyecek.Sonraki celp dönemi yetişecek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maestro_34

    geçen sefer 29 yaşından gün alanlar başvurabiliyordu ve beklenen olmadı, şimdi de bu 28'e mi çekilecek? bu kadar tatava 1 yaş için midir yani?

    Geçen sefer 30 yaşından gün alanlar ve 30.000 bin tl'idi ücret şimdi 25 yada 26 yaşından gün alanlar faydalanacak muhtemelen fiyat 20.000 olması gündemde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 16 Ağustos 2014; 13:53:41 >
  • 25 yaş olması çok zor.
  • Janissary. J kullanıcısına yanıt
    Kardeşim nasıl bir yol izlenmeli ? Bende aynı durumdayım.
  • Arkadaşlar eylül 2.grup olarak askere gidicem yerim ve sevk tarihim belli ancak bu bedelli askerliğin çıkacağını düşünürsek bakaya ya kalırsam bu yasadan faydalanabilirmiyim bilgi veren olursa sevinirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.