Şimdi Ara

Y.dişindan I phone alımı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar meraba. umarım konuyu dogru yere acmısımdır.. sımdı ben I phone 4s almayı dusunuyorum. telefocuları vs cok arastırdım. Türkiyede garantısını genpa yada telpa saglayan ve y.içi kayıtlı adam gıbı telefon bulamadım. bulduklarımda 850 950 TL civarında idi.. y.dişi almayıda istemıyorum garantısı olmadıgı ıcın. sonra kafamda simsekler caktı ve y dısından almak geldı aklıma. amazon die bi siteden baktım 4s ler 300-350 dolar cıvarı yanı TR de ıkıncı elı 800 TL iken y dısında 600 tl. durum boyle olunca y dısından alma ımkanım olursa ı phone 5 alma kararı aldım onların sıfırıda 500-550 dolar cıvarında. artık ona karar vermedım ama asıl sorum su:

    şimdi ben y.disi sitelerden telefon alamam sanırım? gumrukte yakalanırsın yasak oldugu ıcın gerı yollanır dedıler bu konuda bılgısı olan varmı ? bnm amerıka kanada avustralya norvec ve iranda rkadaslarım var.. onlardan ıstesem onlar oradan alıp yollasalar ve paket ıcerıgını oyuncak olarak gosterseler felan yıne de gumrukte problem cıkar mı ?
    ıkıncı olarak; olakı dedık telefon bı sekılde elıme ulastı. TR de yapılacak islemler nelerdır ? TR de garantısı yok telefonun. olakı arıza verıse aldıgım ulkedekı arkadasıma mı yollamam lazım ?
    ucuncu olarak y disi dan gelen telefonun kaydı nasıl yapılır ? eskı telefonumn IMEI sıni kopyalatatabılırmıyım ? ya da daha baska ne gibi işlemler yapmam gerekir ? IMEI islemınden sonra telefon simkilidi acılır mı ?
    cvp verenlere sımdıden tşk ler.. ha bırde iran da da arkadasım var demıstım ve onlar sureklı ırana gıdıp gelyolar egr ucuz ıse oradan o arkadasım alsa turkıyeye geldıgınde bana teslım etse olur mu ? ve iran da telefon fıatlarını gorebılecegımbı alısverıs sıtesı bılen var mı ?







  • Bu konular yüzlerce kez konusuldu forumda. Arastirma yaparsan cok detayli bilgiler var hali hazirda. Ama ben yinede kisaca cevap vereyim.

    1) Yurtdisindan kargo ile gelen tum telefonlar gumruge takilir ve teslim alamazsin. İster arkadasin gondersin ister siteden kendin al farketmeksizin takilir gumruge. Tabii sansin varsa yada gumrukte bir hata olursa bir ihtimal gecebilir ama cok cok zor. Gumruk calisanlari cizgi film kahramani degiller :) oyle ustune oyuncak yaziyim hediye yaziyim vs.. Yemezler yani.

    2) Yurtdisindan gelen bir arkadasin telefonu kendi yaninda getirebilir bu konuda bir sikinti yok. Ama bunun da adet olarak bir limiti var. Yasal olarak her yolcu yaninda 2 adet telefon getirebilir.

    3) Yurtdisindan gelen bir iphone , ne sekilde gelirse gelsin ve hangi ulkeden alinirsa alinsin kesinlikle 120 TL vergisi odenerek pasaporta kayit ettirilmek zorundadir. Iphone'lara imei kopyalama gibi islemler yapilamiyor.

    4) Kayit islemini yapabilmen icin son 2 ay icinde yurtdisindan gelmis birinin pasaportu gerekir ve pasaport sahibinin hangi ulkeden geldiginin bir onemi yoktur. Herhangi bir ulke olabilir farketmez.
    5) Pasaport bulamazsan , forumda ve internette pasaport hakkini satan kisiler bulabilirsin. Bunun icin ise ekstradan 100-150 TL odemen gerekir. Yani vergiyle birlikte toplam 200-270 TL civarinda bir masrafi gozden cikarmalisin.

    6) Yurtdisindan alacagin bir telefonun garantisi burada gecerli olmayabilir. Bildigim kadariyla Amerika'dan gelen iphonelarin burada garantisi yok. Yani cihaza bisey olursa ya burada ucretli servise vereceksin yada Amerika'ya geri gondereceksin. Ama Avrupa cihazlari burada da garanti kapsaminda. Fakat İran vs gibi ulkeler icin durum nedir bilemiyorum ama muhtemelen onun da garantisi burada gecerli olacaktir. Bu konuda en saglam bilgiyi Apple ile iletisime gecip ogrenebilirsin.

    7) O sitelerde gordugun fiyatlarin uzerine kargo ucretleri dahil edilmemis olabilir. Hesap kitap yaparken bunu da göz önunde bulundur.


    Gumruk sıkıntısı olmasa bile bence kesinlikle degmez. Neredeyse buradaki fiyata yakin bir fiyata geliyor ve cihazi gormeden ne oldugunu bilmeden aliyorsun , gunlerce bekliyorsun ve imei vs icin de ayrica ugrasman gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1 ay değilmiydi o süre
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgaaydin

    1 ay değilmiydi o süre

    Hayir , yeni yasayla birlikte bu sure 60 gune cikmistir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barocker kullanıcısına yanıt
    2 ay olduysa çok iyi :) Daha vaktim var demektir :)
  • barocker kullanıcısına yanıt
    yukarıdaki 1.maddede yazdıklarınız doğru lakin o halde bu telefon işi yapan vatandaşlar hala nasıl gümrükten telefon geçiriyorlar sürüyle..? sanalpazar sahibinden ilanlar çakılı durumda...bu arkadaşların kayıtdışı getirdiği belli...

    evet gümrük çalışanları çizgi film kahramanı değil lakin işini ciddi yapan insanlar da değiller kesinlikle..

    ayrıca dünyanın bugün hiçbir ülkesinde olmayan şeyler bizim ülkemizde mevcuttur, imei kaydı,postayla telefon getirtme yasağı gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: righteous@

    yukarıdaki 1.maddede yazdıklarınız doğru lakin o halde bu telefon işi yapan vatandaşlar hala nasıl gümrükten telefon geçiriyorlar sürüyle..? sanalpazar sahibinden ilanlar çakılı durumda...bu arkadaşların kayıtdışı getirdiği belli...

    evet gümrük çalışanları çizgi film kahramanı değil lakin işini ciddi yapan insanlar da değiller kesinlikle..

    ayrıca dünyanın bugün hiçbir ülkesinde olmayan şeyler bizim ülkemizde mevcuttur, imei kaydı,postayla telefon getirtme yasağı gibi


    Elbette herkes bir yolunu bulmuş , bir şekilde getiriyorlar cihazları. Ama bunların hepsi kaçak ve yasa dışı yollardan gelmiyor tabiki. Mesela yurtdışına sürekli gidip gelen 3-5 kişilik bir arkadaş yada akraba grubunuz olduğunu ve bu seyahat durumunun düzenli olarak gerçekleştiğini düşünün. Her kişi 2 hatta şartları zorlayarak 3 telefon getirse tek seferde 15 cihaz yasal yollardan gümrükten geçmiş olur. Bu kadar basit. Yada çok cüzi komisyon ile cihaz getirtebileceğiniz öğrenci kafileleri. 20-30 kişi düşünün. Tek seferde 60 ila 100 cihaz arasında gelebilir.

    Her neyse bunlar sadece yasal yollardan cihaz getirmeyle ilgili örnekler.

    Şunu söyliyim, hiçbir gümrük yetkilisi yurtdışından size kargo ile gelmiş bir yada iki adet gibi komik miktarlardaki yasa dışı ürünler için kendini riske atmaz. Yani sizin bireysel olarak getirtmeye çalıştığınız 1 adet 300-500 dolarlık telefonunuzdan rüşvet alsa nolur almasa nolur:) bunun için işlerini son derece düzgün yaparlar ve telefonunuz gümrüğe takılır. Ama..... Esas mevzu çok daha derin sularda dönüyor. Siz bir konteyner dolusu cihaz getirin, milyon dolarlar konuşulsun işte o zaman işin rengi değişir.

    Ve birde başka başka elektronik cihazları söküp içine telefon koyup getirenler var. Mesela bataryayı falan çıkarıp , bir hardiski söküp içini boşaltıp , içine telefonu koyup getirtenler. Kutusu apratlar falanda sonradan geliyor. Bu tip yollar kullananların çoğunun yurtdışında yaşayan adamları ve bağlantıları var zaten.

    Hani bizim ülkemizde fırından ekmek çalan adama 8-10 yıl verirler ama bankaları hortumlayanları serbest bırakırlar ya , işte o hesap :)

    Neyse bu konular derin konular:) umarım anlatabilmişimr bazı şeyleri.

    İyi günler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.