Şimdi Ara

NVIDIA, Android için 64-bit destekli Denver platformunu duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • NVIDIA, Android için 64-bit destekli Denver platformunu duyurdu





    Yıl başında Cortex-A15 tabanlı Tegra K1 Logan sürümünü ve 64-bitlik iki özelleştirilmiş çekirdeğe sahip Tegra K1 Denver sürümünü lanse eden NVIDIA, bu hafta içerisinde bu platformlarını bir kez daha lanse etti. 




    Bu kez Android için geliştirilen ilk 64-bitlik yongaseti olduğunu duyuran NVIDIA, yongasetleri ile ilgili bazı detayları da açıklığa kavuşturdu.




    Tegra K1 platformu genelde benchmark skorlarında ilk iki sırayı korumaya devam ediyor. Yaygın kullanımda olmadığı için gerçek hayat performansı konusunda fazla bilgi sahibi olmadığımız Tegra K1 için NVIDIA'nın Android ekosisteminden yeni ortaklar aradığı anlaşılıyor. 




    ARM'ın v8 komut seti üzerine özelleştirdiği 64-bitlik Tegra K1 sürümü çift çekirdek olmasına rağmen oldukça başarılı işler çıkarıyor. 7 yollu Superscalar yani her bir frekans başına 7'ye kadar eş zamanlı mikro işlem yapabilme özelliğine sahip olan yongaseti her iki çekirdeğe de hizmet eden 128KB 4 yollu Seviye 1 komut belleği, 64KB 4 yollu Seviye 1 veri belleği ve 2MB 16 yollu Seviye 2 önbelleği ihtiva ediyor. 




    Platform 128MB ana bellek tabanlı bir optimizasyon ön belleğine sahip ve Dynamic Code Optimization adlı yenilikçi bir süreci barındırıyor. Bu süreç sık kullanılan uygulamaların yazılım rutinleri için yeniden optimize edilmesi ihtiyacını azaltıyor ve böylece hem performansa hem de enerji tasarrufuna olumlu katkı yapıyor. 




    NVIDIA, Denver yongasetinin PC sınıfında da başarılı olacağına inanıyor ve enerji tüketim değerleri ile bazı ana akım PC sınıfı yongasetleri ile başabaş bir rekabete girebileceğini belirtiyor. Hali hazırda bazı Chromebook modelleri Tegra K1 yongaseti kullanmaya başlamıştı. NVIDIA alt seviye dizüstü segmentinde üreticilerin ilgisini çekmeye çalışacak. 64-bitlik Tegra K1 yongasetinin yıl sonunda veya gelecek yıl başında ilk cihazlarda yerini alması bekleniyor. 

     

     







  • en çok çalışan editör helal olsun

  • Nvidia, Tegra 3 ile kaybettiği imajını geri kazanabilir umarım bu alanda.

  • "NVIDIA alt seviye segmentte üreticilerin ilgisini çekmeye çalışacak." Alt seviye değil ki bu chipset?
  • Aslında Chrome OS ve K1 birleşimi bana x86'nın yerini almaya başlayan Arm ve Windows'un egemenliğine tehdit oluşturan Linux gibi bir birleşimin gerçek olabileceğini gösterdi.

  • atı alan üsküdarı geçti be nvidiam sen bunları tegra 2 den sonra yapıcaktınki işe yarasın. artık hangi üretici sana güvenip cihazına koyacak kaynak kodlarıda vermiyorsun zaten.
  • k1 denverin x86 intel haswell seviyesinde performans verdigini soyluyorlar ama hele usun bir ciksin oyle gorelim. nvidia tanitimlarinda urunlerini asiri abartmaya bayilir. yanlis bilmiyorsan yeni nexus 8.9 tablet denver k1 islemci ve android L ile gelecek. dag fare dogurmazsa devrimsel bir urun olmasi muhtemel.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkest earth

    "NVIDIA alt seviye segmentte üreticilerin ilgisini çekmeye çalışacak." Alt seviye değil ki bu chipset?

    Dizüstü segmentine göre alt seviye denmiş.
    Yoksa arm tabanlı işlem ilere karşı üst seviye olduğu söylenebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbald


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkest earth

    "NVIDIA alt seviye segmentte üreticilerin ilgisini çekmeye çalışacak." Alt seviye değil ki bu chipset?

    Dizüstü segmentine göre alt seviye denmiş.
    Yoksa arm tabanlı işlem ilere karşı üst seviye olduğu söylenebilir.

    Tamamdir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız bomba olmuş

  • Xiaomi Mipad 64 bitlik işlemciyle ülkemize gelse de biz de K1'i erkenden görebilmek :)

  • Şaka gibi. Nvdia ve mobil. cıksss tutmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    k1 denverin x86 intel haswell seviyesinde performans verdigini soyluyorlar ama hele usun bir ciksin oyle gorelim. nvidia tanitimlarinda urunlerini asiri abartmaya bayilir. yanlis bilmiyorsan yeni nexus 8.9 tablet denver k1 islemci ve android L ile gelecek. dag fare dogurmazsa devrimsel bir urun olmasi muhtemel.

    okadar işlem gücünü verebilecegini zannetmem denver ın öyle birşey olursa tabletlere ve arm a tam anlamıyla çağ atlatır
  • magicool M kullanıcısına yanıt
    haswell seviyesinden kasitlari haswell celeron. bu seviyede bile olsa gercekden cag atlatir. ayrica nvidia masaustu seviyesinde gpu icerdiginide iddia ediyor. gelsin gorecez ne kadar dogru.

    NVIDIA, Android için 64-bit destekli Denver platformunu duyurdu
  • Gereksiz gibi duruyor

  • Bence Nvidia ile Qualcomm iş birliği yapmalı cpu yongaset qualcommdan gpularda nvidiadan olsa ortaya şahane kombinasyon çıkar tabi bu şahsi görüşüm :)

  • Nvidia artık ARM a ürün sunmayacağız dememiş miydi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum

  • Tegra lı bi cihaz şart ya android tarafına çıkan en güzel oyunları oynayamıyoruz

  • Bu Nvidia'nın kullandığı yönteme benzer şeyler yapıp sonuçları hiç iyi olmamış örnekler var geçmişte. Nvidia'nın tam olarak neyi nasıl farklı yaptığını bilmiyoruz. Standart bi ArmV8 A-57 tasarımı değil bu yaptıkları, en azından öyle söylüyorlar. Aynı frekanstaki bi A57 ile karşılaştırılabilir seviye performansları varsa bi işe yaramamış demek olur.

    Geekbench'de Snap 800 (Krait 400) 2.2 ghz'de olsa bile Celeron 2955U'u %30 geçebildiği yerler var. Krait >> Haswell mi diyecez şimdi? Üretim teknlojisi ve bunun için gerekenler olmadan, daha da önemlisi daha iyi üretim teknlojisini kullanmanı gerektirecek pazar olmadan kimse "daha farklı segmente" hizmet edecek CPU veya SOC veya çip geliştirmez.

    Eğer öyle olsaydı 16 çekirdekli CPU'su olan 32 çekirdekli GPU'su(SGX545MP32 mesela, veya daha yeni Rouge MP64 gibi) olan mobil SOC temelli konsol çipi görürdük, hemde 3ghz'i bile bulabilen. Ama böyle farazi bi çipi farazi konsol dışında kullanamayacaklardı. Oysa mobilcilerin amacı tek çip üret farklı, imkan varsa başka yerde kullanmaktır. O yüzden üretim teknolojiside, daha yüksek frekansa çıkabilmek için gereken maliyetlerin altına giremezler.

    K1'in Bi tür emülasyon ile çalışacak olmasıyla ilgili şeyleri Project Denver >> Echelon ile ilgili yazdığım şeylerde de bahsetmiştim. Şimdilik tek fark büyük / küçük çip ayrımları yok (Mesela 4 tane büyük çekirdek, 128 tane küçük çekirdek gibi, ACMP yapısı yok). Çip üstünde fiziksel olarak Nvidia'nın belirlediği yapı ARM'dan farklı. Açıkladıkları ARM >> Nvidia çevrimi yaptıkları. Bunu mesela PTX sanal makinasına çevirerek yapabilirler diye bahsetmiştim. ARM komut kümesinde değişikliğe gidemiyorlar, ARM müsade etmiyor (farklı komut ekleyemiyorlar). Ama ARM uyumlu olan (veya Arm V8'i çalıştırabilen) kendi alt seviyeli yapısında istedikleri cilayı çekebilirler.

    Dediğim gibi standart A57'den yeterince farklı bi performansı yoksa pek bi işe yaramaz şimdilik. Nvidia'nın Echelon'u için altyapı hazırlamış olur.

    Samsung 20nm ile geliyor bu arada.




  • antutu sonucları ii
    NVIDIA, Android için 64-bit destekli Denver platformunu duyurdu
    NVIDIA, Android için 64-bit destekli Denver platformunu duyurdu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskin53 -- 15 Ağustos 2014; 0:13:51 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.