Şimdi Ara

Samsung maliyetleri kısıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Samsung maliyetleri kısıyor





    Son dönemde kötü giden satışlar ve azalan karlar nedeniyle Samsung cephesinde yeniden yapılanma kararı da gecikmedi. Firma maliyetleri azaltma yoluna gidiyor. 




    Güney Kore'den gelen bilgilere göre Samsung bu yıl maliyetleri azaltacak bazı tedbirler alma yoluna gidiyor. Son çeyrekte faaliyet karının yüzde 25 azalması ve mobil bölümün de yüzde 30 düşüş göstermesi kemer sıkma politikasının temel sebepleri oldu.




    Samsung işten çıkarma veya model azaltma yerine yönetici makamlarında bazı tedbirler uyguluyor. Örneğin firmanın yüzlerce yöneticisi son çeyrekteki ikramiyelerini geri verdi ve yaklaşık 2.9 milyon dolarlık bir tasarruf sağlandı. Ayrıca iş seyahatleri de kesintiye uğrayan kalemler arasında.




    Geçen yıl Samsung bu seyahatlerde uçak biletlerine 38 milyon dolar ödedi. Bu yıl ise 29 havayolu şirketi ile en ekonomik bilet ayarlanması konusunda görüşmeler yapılıyor. Bu indirimin yüzde 20 civarında tasarruf sağlayacağı öngörülüyor. Samsung ayrıca en övündüğü tarafı olan reklam ve pazarlama giderlerinde de kısıntıya gidecek. 




    Ancak önümüzdeki dönemde yükseliş yaşanmazsa yöneticilerden başlamak üzere işten çıkarmaların yaşanabileceği tahmin ediliyor. Beraberinde ise tedarikçi firmalarda da azaltıma gidilebileceği ifade ediliyor.  

     

     



    Kaynak:http://www.androidauthority.com/samsung-belt-tightening-416814/







  • Daha ne kısacak ya telefonları plastik yerine kartondan, mukavvadan mı yapmaya başlayacak :)

  • O kadar ah aldıktan sonra normal böyle olması

  • Biraz daha kısıntı yapıp bunu ürünlerinde malzeme ve tasarım olarak öne çıkarsalar maliyetlerinin 2-3 katını alırlar zaten :D

  • Ben Samsung'un plastikten vazgeçeceğini pek zannetmiyorum.Metale dönseler bile geç kaldılar.

  • kaliteyi yükselteceğine düşürüyor ilginç
  • Haberde ürünlere harcanan maliyetten bahsetmiyor. Haberi okumadan yorum yapıyorsunuz. Reklam giderleri ve bazı gereksiz harcamaları kısacaklarmış.

  • Yazılım desteği ve fiyat politikası yüzünden.
    Note 2 ve Note 3 satın aldım ve kullandım arkadaşımla ve bir daha ki telefonum note 4 veya samsung olmayacak.
    Xiaomi, Oppo, Lenovo, 1+1 gibi markalar varken samsunga dünyanın parasını vermek delilik!

  • İşin sonuna bak sen nokia gibi batıp gitmesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışanların işten çıkarılmaması örnek bir davranış samsung'u ilk defa kutlarım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aazeri11

    Daha ne kısacak ya telefonları plastik yerine kartondan, mukavvadan mı yapmaya başlayacak :)

    Örneğin butun rakiplerinin kullandigi ucuz ips ekrani kullanabilir. Boylece 30 dolar daha malieytte fayda saglar :) aklinizca samsungu kucumsuyorsunuz. Ancak teknoiji metal veya plastikle olculmuyor malesef. Dedigim gibi ips ekran kullanirlarsa 30 dolar kara gecerler. Siz bilmezsiniz boyle seyleri. Metale devam :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 12 Ağustos 2014; 15:59:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala Samsung'un sadece telefon sattığını zannedenler var. En fazla mobil pazardan çekilir ki Android'de Samsung'un lider olduğunu düşünürsek kısa vadede böyle bir durum zor.
  • üretim maliyetlerinden bahsetmiyor di?er gider kalemlerini kysacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silikon telefonlar geliyor yuppi. En azından çerçeveleri soyulmaz
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Ekran fiyatı konusunda yanılıyor olabilirsiniz. Telefonların ekranları 50$ bile etmiyor. Çoğu 30-40$ civarında. Bu nedenle ekran değişikliği yaparak 30$ kara geçmesi imkansız gibi. Aşağıda Galaxy S5 ve iPhone 5S bileşen maliyetlerinin olduğu site ve resim var. Amacım Apple fanlığı yapmak değil. Bulsaydım LG G3 bileşen maliyetlerini koyacaktım.

    Aşağıdaki linkte Galaxy S5 bileşen maliyetleri var.

    Ekran 38.42$ olarak belirtilmiş.

    http://s-smartphone.com/cell-phones/samsung/price-components-of-a-galaxy-s5-is-about-206-44/

    Aşağıdaki resimde de iPhone 5S bileşen maliyetleri var.

    Ekran 41$ olarak belirtilmiş.

    Samsung maliyetleri kısıyor




  • vamp kullanıcısına yanıt
    galaxy s2 sinin 2 defa ekranı kırılmış 1 defa anakartı yanmış üzerine babasına verdikten sonra sadece alo demek için kullanan babası bile rehberinin kilitlenip durmasından isyan etmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki, en büyük ödünü malzeme kalitesinden veriyor ve aynı sebeple benim gibi birçok kullanıcıyı kaybediyor. Kullandığı malzeme dayanıklı olsa kimse bu kadar yüklenmez hemen herkes plastik malzeme kullanıyor ancak şuan kullandığım 600 liralık Çin malı telefon s2 den çok daha kötü kullanılmasına rağmen hala sapasağlam elimde duruyor. Çim malı diye kalitesizliği ile ön yargılı olduğumuz telefonlar bile daha dayanıklı olduğu ve malzeme kalitesinden aynı ödünü vermeye devam ettiği sürece Samsung daha çok maliyet kısmak zorunda kalacak. insanlar artık s3 deki gibi hiç kullanmayacağı sensörler için heyecanla telefon almıyor. İnsanlar denedi gördü bilinçlendi ve Samsung u maliyet kısmak zorunda bıraktı. Evet maliyeti gereksiz harcamalardan kısacağı söyleniyor ama birde kullanana sorun. hee ekran konusuna da gelirsek s2 de kullandığı süper amoled ekran her seferinde orjinali ile değiştirmeme rağmen beyaz renkleri mavimsi koyu tonlarda gösterdi bencede ekranda da maliyet kıssa iyi olur çünkü fazladan verdiği 30 dolar benim ve etrafımdaki kimsenin beğenisini kazanamadı :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlderGamer -- 12 Ağustos 2014; 16:33:39 >




  • Samsung BİM ile anlaşma yapmış, BİM sponsorluğunda poşetlerden telefon üreteceklermiş...

  • Sonunu hazırlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger bir firma birseylerden kismaya baslamissa hem prestijini hemde kendini bitirme sürecine girmis demektir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkdiva

    Haberde ürünlere harcanan maliyetten bahsetmiyor. Haberi okumadan yorum yapıyorsunuz. Reklam giderleri ve bazı gereksiz harcamaları kısacaklarmış.

    Başlığa bakıyorlar aha fırsat buldum şimdi bir güzel döşerim firmaya diyorlar.İşin komik tarafı o işi yapan adama diğerlerininde artılayarak destekte bulunması.Okumadan etmeden bol keseden sallama tam bizim milletin işi...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.