Şimdi Ara

Tizen tabanlı Samsung Z tamamen iptal edilmiş olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Tizen tabanlı Samsung Z tamamen iptal edilmiş olabilir





    Samsung'un uzun süredir beklenen Tizen işletim sistemi nihayet ilk akıllı telefonunda kendisini göstermiş ancak Samsung Z adındaki bu model ertelenince hayaller yarım kalmıştı. Firmadan gelen bilgiler Tizen stratejisinin bir türlü oturtulamadığını gösteriyor. 




    Samsung'un Android bağımlılığından kurtulmak için alternatif olarak geliştirdiği pek çok kez dile getirilen ve yaygın bir kullanım alanı bulacağı düşünülen Tizen işletim sistemi şimdilik sadece Gear akıllı saatlerinde kendisine yer bulabildi. Bunun en büyük sebebinin ise firmanın kötü giden satışlar nedeniyle riske girmek istememesi.




    Yeni bilgilere göre Samsung, Z adlı akıllı telefonunu tamamen iptal etti. Bunun yerine giriş seviyesi çift SIM kartlı SM2130H modeline ağırlık verilecek. Samsung yeni stratejisinde orta alt akıllı telefon segmentinde Çinli ve Hintli rakiplerine karşı mücadele etmek istiyor. 




    Ancak bu değişikliğin Tizen geliştirici ekosisteminin gelişimine olumsuz katkı yapacağına inanılıyor. Zira ucuz telefon sahipleri uygulamalara daha az para harcadığı için geliştiricilerin de Tizen platformundan çok fazla kazancı olmayacak. Yıl sonuna doğru 2 Tizen konferansı yapacak olan Samsung'un bu konuları netleştirmesi bekleniyor.  

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Samsung-ditches-the-Tizen-powered-Z-phone-shifts-Tizen-strategy-to-low-end-handsets_id59218







  • Lg nin L serisinin ilk telefonlarina benziyor modeli

  • Ust segmentlerde android ios yarisi var. Alt segmentlerde ki android biraz cop oldugu icin windows phone 500 800 lira civarina biraz daha hakim. Tizenin cok tercih edilecegini sanmiyorum hem alt segment icin hem ust segment icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir launcher yapamayanlar işletim sistemi yapacak. Boşuna uğraşıyorlardı zaten.
  • Ne var yani SAMSUNG WAVE 2 tarzı premium bir Android cihazı yapsan içini öldürdün Bada'nın, hiç olmazsa dışını yaşat...
    Tizen ise daha çıkmadan sıkıntı iyisin ama daha iyisi olmamak için çabalıyorsun.

  • maceraya gerek yok, doğru karar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exfat

    Bir launcher yapamayanlar işletim sistemi yapacak. Boşuna uğraşıyorlardı zaten.

    oo çok sert
  • Tizen'den umutluydum ama bir yanda Bada faciası dururken başarabilirler mi diye düşünüyorum. Yine de bir telefon görseydik iyi olurdu.

    Bence rakip sistemler çoğalmalı, Ubuntu Touch, Firefox OS, Sailfish OS, Windows Phone gibi girişimler piyasada daha çok yer bulsun ki Android-iOS tekelinden kurtulalım.

  • Tizenli ceptelefonu üreteceğine şimdiye kadar ürettiği android telefonlarına tizeni uyarlasa androidden bıkan ve yenilik arayan gençler için çok cazip olacağını düşünüyorum. Bu şekilde windowsphone u bile geride bırakabilir. Galaxy gear a yaptığı tizen bile saatin şarjını bir gün daha uzatmaya yetti. Aynı performansı telefonda gösterse hiç tereddüt etmeden geçerim tizene. Zaten günlük kullanımda en çok kullanılan 10-15 uygulamayi tizene getirse yeter.

  • Bazı lüzumsuzların dediği gibi her sektörde var samsung ama işletim sistemi yapmaktan aciz...

  • tizen piyasaya cikacakda, pek cok sayida satacakda, uygulama arsivi gelisip buyuyecekde bizde kullanabilcez. microsoft gibi bu konuda uzmanlasmis bir dev bile piyasaya gec girmenin acisiyla istedigi yerlere ulasamiyorken bu saatden sonra baskasinin basarmasi cok zor. samsung tizeni muhtemel google dayatmalarina karsi koz olarak kullandi ama simdiden sonra google da ciddiye almiyordur, samsungun kendiside.

  • Ürün kısıtlaması

  • farklı işletim sistemleri ancak multi mağaza gibi birşey olursa yaşar. kimse androidte onlarca uygulama almışken gidipte bir başka sisteme kolay kolay geçmez. ta play storeda aldığı uygulamalar diğer sistemlere geldiğinde para ödemeden kullanmaya devam edebildiğinde... tabi bu kez de geliştirici niye gelsin, aynı kullanıcılardan para kazanamayacaksa... (yukarısı bıyık, aşağısı sakal =)

  • Kemer sıkma politikalarından biri olabilir.

  • Riske girmek istemiyorlar zira mali sıkıntılar başladı
  • Samsungun yapacağı şey çok basit tizeni olabildiğince akıllı saatler için özelleştirecek arayüzü akıllı saatler için çok daha kullanışlı bir hale getirecek. Şuan vaad ettiği pil ömrü ve yetenekleri ile Android wear'dan çok daha iyi bir durumda tizen. Amoled ekranlarının tüketimini iyice düşürüp 1 haftaya çıkarabilir askıllı saatlerini daha güzel tasarım ile bütün android dünyasına açar ise yazılım geliştiriciler tizen platformuna döneceklerdir akıllı saat platformunda. Bu avantajlarını iyi kullanması lazım samsung'un.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allons-y -- 12 Ağustos 2014; 19:37:35 >
  • Hayır olamaz ollamaz!

  • Ee samsung Badayı çip etmeseydin şimdi tizen filan derdin olmayacaktı. Bada 2.0 ile gayet iyi bir sistemdi halen devam etseydin ve chaton kullanılsın diye whattsapp ı getirmemek gibi sapan saçma hamlelerin olmasaydı şimdi samsung mobil dünyaya çok farklı bir pencereden bakıyor olurdun.

    Şahsen olur ya samsung telefon alacağım android dışında bir telefonunu kesinlikle almam, alırsam da Note serisinden olur gerisine bakmam bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuexSeeL -- 13 Ağustos 2014; 0:37:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exfat

    Bir launcher yapamayanlar işletim sistemi yapacak. Boşuna uğraşıyorlardı zaten.

    Android l sürümünde google ın samsungdan yardım aldığını unutmamak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müşteri kandırmaktan başka bir şey değil !

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.