Şimdi Ara

ACİL! PC Reset Atıyor, Power Tuşuna Basıyorum Açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün bilgisayarda yaklaşık 10 saat falan takılıp sorunsuz kapadım bilgisayarı bu sabah kaltım bilgisayarı açıcam Power tuşuna baştım hiçbir tepki yok. Birkaç kere bastım falan birden açıldı, sonra oyuna girdim pat kapandı birden reset attı kendi kendine.

Baktım fanlar bir acayip 2 si dönüyor 2 si dönmüyor, işlemci ekran kartı fanları çalışıyor. bilgisayar açılmaya çalışırken tekrar kendine reset atıyor, tekrar tekrar tekrar defalarca kendi kendi aniden açılıp kapandı. Kasanın içini açtım baktım bi anormallik yok, ramleri çıkarıp taktım, bios pili yok sanırım kullandığım anakartta göremedim. Neyse tekrar taktım fişe çalıştırdım. Gene fanlar bi acayip dönüyor sanki açılmak istiyor PC ama açamıyor kendi, birkaç kere masaüstüne kadar geldim ama gene reset attı kendine. Bi 10-15 dk ellemedim sonra tekrar açmaya çalıştığımda sorunsuz açıldı yaklaşık 7-8 saatir kullandım bilgisayarı.

Az önce tekrar reset attı oyunun ortasında ve gene aynı şeyler tekrar etmeye başladı. Anakartın bir yerinden Mavi bi ışık yanıp söndüğünü gördüm bir kaç kez. Nedir ne değildir bu ışık bilmiyorum. Sıcaklık değerleri vs herşey normal gözüküyordu kullandığımsürede bir anda böyle birşey yapmaya başladı. Şuan bunları yazarken tekrar reset attı 2-3 dakika kullanıyorum şuan reset atıyor.

Ve şuan hiç görüntü gelmiyor kendi kendine açılıyor power tuşuna basıyorum 5-6 saniye sonra açılıyor onda da ekrana görüntü gelmiyor fanların 2 si dönüyor 2 si dönmüyor. Şuan iyice kafayı yedi.

Özelikler

MSI GTX 770
    MSI Z97 Gaming 3 Anakart
    4x4 8GB RAM
    700 Watt PSU
    4670K İntel işlemci

Ne yapmamı önerirsiniz, bilgisayarı yaklaşık 1,1,5 ay önce vatandan topladım bu zamana kadar sıkıntısız kulladın neden birden böyle birşey yaptığını anlamadım.

Bu aralar çok elektrik kesintisi oldu bizim burada bu hafta içinde 6-7 kere bu yüzden aniden kapandı bilgisayar bir bağlantısı olabilir mi bilmiyorum

Format atiyim diye düşünüyorum fakat formatın ortasında da reset atarmı bilemedim.

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • Format sırasında Reset atmaz ise devam edin ancak sorun devam ederse elektrik kesilmesi ile birlikte power ve HD zarar görmüş olabilir.Elektrik kesilmesi yüzünden mağdur olmuş biri olarak regulatör ve akım koruyucu priz kullanıyorum
    Sorunu halledemezseniz vatana götürün ve elektrik kesilmesinden falan bahsetmeyin.Sadece aniden bu sorunu yaşadığınızı söyleyin.Garanti kapsamında sorun hallolur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ama dediğim gibi şuan sorun yok gibi.. Yalnız formattan sonra ilginç bir olay oldu.. Açılışta Windows 8 logosu gelmiyor, yani eskiden MSI anakartının menüsü çıkar ardından Windows 8 yükleme ekranı gelirdi fakat şimdi direk MSI logosu geliyor öylece kalıyor sistem öyle açılıyor.

Hiç görmediğim garip garip sorunlar yaşıyorum bu ara valla anlamadım.

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • An itibariyle sorun tekrar etmeye başladı, format attıktan sonra neredeyse 1 gün boyunca sorunsuz kullandım bilgisayarı az önce tekrar kapandı ve defalarca reset atmaya başladı kendi kendine.

Şimdi vatan bilgisayara götürsem yarın orada açtıklarında böyle bişey yapmayabilir. Sorun bir oluyor bir olmuyor nasıl bir yol izlememi önerirsiniz.

EDİT: Hangi bileşenin bu soruna yol açtığını nasıl tespit edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 12 Ağustos 2014; 1:50:07 >

• Güncel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkdaşlar şimdi farkettim, kasanın Power tuşunun ışığı hiçbir şekilde yanmıyor. Fakat bu sorunu yaşamadan önce sorunsuz yanıyordu. Kasanın içini açıp baktım, Vatan Bilgisayardaki arkdaş kullanma klavuzunda bahsedilenin aksine çok alakasız yerlere takmış LED'leri.

JFP1 ve JFP2 slotlarından sadece JFP2'ye Power Ledleri bağlamış. Çıkarıp kullanma klavuzunda gösterdiği gibi JFP1'e aldım Power LED'leri fakat halen Power LED in ışığı yanmıyor.

Vatan bilgisayarda toplayan arkadaşın neden böyle bir çılgınlık yapıp kullanma klavuzunun aksine farklı bir yere taktığını hala anlamadım Power Ledleri... Power LED bozulmuşsa kısa devre yapıyor olabilir mi bu sorunların sebebi bu olabilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.