Şimdi Ara

Philips düşük maliyetli yeni 4K monitörünü duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Philips düşük maliyetli yeni 4K monitörünü duyurdu


     

     

    Akıllı telefonlarımız dahi 4K video kaydı gerçekleştirilebilirken, bunları izleyebileceğimiz televizyon ve monitörlerin sayısı ise bir elin parmaklarını geçmiyor, bulunabilir olanların  fiyatları ise genellikle el yakıyor. Amerika'da Seiki gibi firmalar 500 doların altı fiyatlar ile 4K televizyonlar sunarken, bunların kalite ve performansı ise soru işaretleri yaratıyor.

     

    4K içerikleri izleme konusundaki bu sıkıntıya çözüm arayışları devam ederken, üreticiler de düşük maliyetli görüntüleme cihazları üzerine çalışmalarını sürdürüyorlar. İşte o firmalardan biri olan Philips, görece uygun maliyetli olarak tanımlanabilecek 4K monitörünü duyurdu. 288P6LJEB model adına sahip olan 28-inç büyüklüğündeki yeni monitör, genel olarak şık bir tasarıma sahip. TN panel kullanan ve parlaklık seviyesi 300cd/m2 olarak açıklanan monitörün tepki süresi 1ms, tazeleme hızı ise 60Hz.. Dinamik karşıtlık değeri 50,000,000:1 olan monitör, görüntü aktarımı için DVI, HDMI 1.4 , VGA ve DisplayPort 1.2 konnektörlerini kullanıyor.

     

    Her biri 3 Watt gücünde iki adet yerleşik hoparlör ve biri USB 2.0 diğeri ise USB 3.0 iki adet bağlantı portuna sahip olan monitörün yüksekliği ayarlanabiliyor ve dikey modda kullanılabiliyor. 4K çözünürlükten pratik kullanımda yüksek verim ve keyif alabilmek için büyüklüğün 30-inç ve üzeri olması, haberimize konu olan monitör için belli soru işaretleri yaratırken, uygun maliyet ile 4K görüntü deneyimini tecrübe etmek isteyenler içinse cazibe merkezi olabilir çünkü Amerika'da 599 dolar, Avrupa'da ise 599 Avro'dan kullanıma sunulacak. Özellikle Amerika fiyatı ile dikkat çeken Philips 288P6LJEB'nin yakında raflara girmesi bekleniyor.

     







  • Uçan ekonomimiz nedeniyle uçan bir fiyatla buraya gelecektir

  • quote:

    el kızarıyor
    birazcık dikkat...
    Ayrıca haberde 4k monitörler için min 30 inç büyüklüğün tavsiye edildiğini belirtmiş fakat ürünün 28 inç olmasından dolayı eleştirel bir cümle göremedim....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 7 Ağustos 2014; 19:28:06 >
  • Samsung U28D590D 4K ile şu an türkiye pazarında 1600TL ile silip süpürüyor. Diğer markalar da haliyle ekmek savaşına girecek.

  • Ne zaman türkiye gelir ki

  • quote:

    Orijinalden alıntı: depeche35

    Samsung U28D590D 4K ile şu an türkiye pazarında 1600TL ile silip süpürüyor. Diğer markalar da haliyle ekmek savaşına girecek.

    Birincisi..
    Herhangi bir hakaret, taciz, ima içermediği halde mesajını - leyenin nedenini merak ediyorum...
    İkincisi..
    Haberdeki söz konusu ürün ile yazdığın model 4k nın hakkını verebilecek, kullanıcısına gerçek 4k deneyimi yaşatabilecek pozisyonda değil..Bir çok neden söz konusu fakat ikisininde TN panele sahip olması bile bunun için yeterli..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 7 Ağustos 2014; 19:39:09 >
  • Bence normal kullanıcılar için henüz erken. 23 inç ekranda Full HD çok iyi iş görüyor. Oyun performansı da çok daha iyi oluyor 4K ekrana göre. Televizyonlarda da çok lüzumlu olmadığını düşünüyorum. Televizyon zaten belli bir mesafeden izlenir. Böyle olunca pikseller seçilmez kolay kolay. Telefonlarda ise 2K falan tam bir fiyasko. Telefonlarda da Full HD fazlasıyla yeterliyken HD de gayet yeterli.

    Yalnız 4K monitörler profesyonel çalışmalar yapanlar için çok iyi olacaktır. Ekranda çok fazla detay görülmesi bu konuda oldukça faydalı olur. Ancak Photoshop gibi programlar kullananlar için 4K tek başına bir şey ifade etmeyebilir. Aynı zamanda panelin de kaliteli bir IPS olması gerek.

  • Nezaketiniz için teşekkür ederim. Dediğinize aynen katılıyorum. Daha zaman gerekli... Bahsini ettim marka 60Hz olması avantaj ama başka sorunları var. Maliyeti düşürmek adına TN panel kullanıyor.
  • Abi 2K yı bir beklesek.Daha çok az ekran kartı 2k oyun oynatıyor.Telefonlarda full hd ye yeni adapte olmadan 2k ya geçti. Sadece film için lüzumsuz maliyetler

  • 30 inç sınırı çok mantıklı bir söz olmuş .. Bence 2k ekran için en az 10 inç ekran sınırı lazım

  • 4k nın oturması için 3-4 yıla ihtiyaç var hemen fiyatlar düşer.

  • quote:

    Amerika'da 599 dolar, Avrupa'da ise 599 Avro'dan

    Türkiye'de de 599 liradan satışa sunsunlar.
  • Bu nasil bir fiyat belirleme :) philips hollanda mali diye biliyorum.. dolar 2tlden desek 1200tl eder ama vatani avrupa 1800tl den satilacak :/ degisik.. o zaman Turkiye de de 599tl den gelsin ;)

  • sunu 450 euro yapalim ne o euro dolardan pahali TL hepsinden daha pahali..
    2000Tl isterler buna ,yeni teknolojiya birde 3000 Tl giydirmezler ise ne ala :D

  • Artık 4k televizyonlarda 480p dizi izleriz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "4K çözünürlükten pratik kullanımda yüksek verim ve keyif alabilmek için büyüklüğün 30-inç üzeri olması, haberimize konu olan monitör için belli soru işaretleri yaratırken,"
    O zaman cep telefonlarına ne diyeceğiz?
    Önemli olan sahip olabilmek, boyut küçük dense de, ayrıntı ve görüntü keskinliği açısından tatmin edici olacaktır.

  • TN panel?

  • Tasarım olarak başarılı ancak çerçevesiz ekran kullanılsaydı çok daha iyi olabilirdi.
  • alma o zaman zorla aldırmıyorlar benzininde litresi pahalı ama isyan eden olamadı daha demek ki para çok ama lafta sadece karalama yapmak amaçlı konuşuyorsunuz şimdi sen fakirim ben de dersin o zaman al hd ekran otur oturduğun yerde

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.