Şimdi Ara

YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
284
Favori
82.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
156 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar,

    burda 3 yıl boyunca deneyimlediğim, gerek zamanında gittiğim lise ve dershanemde gerekse kendi çalışma programımda kullandığım ve bana en çok faydası dokunan kitapları adım adım paylaşmayı düşünüyorum. Paylaştığım kaynakları onlarcasını ayıklayarak hazırlayacağım. Yani çözüp de işime yaramamış olan, bana ekstra bir şey katmamış olan kitaplar burda yer almayacaktır. Öneriler; YGS için tüm dersler LYS içinse SAYISAL alanında geçerlidir ve bu kitaplar size gerekli alanda full çektirebilecek kadar bilgiyi verecektir, en azından öyle umut etmekteyim.



    TARİH
    2014 sorularının zor olduğunu düşünüyorum, bilgi ağırlıklıydı ve yorum sorularının çoğu da bilgi gerektiriyordu. Tabii bunun dışında bilgiyi kullanmaya gerek kalmayacak yorum soruları da vardı (her yıl olduğu gibi) geçen sene 1 adet seçici soru varken (Fars kültüründen etkilenme) bu sene 2-3 tane saf bilgi gerektiren eleyici soru bulunuyordu (laiklik - halkçılık sorusu, zaman makinesi sorusu ve fransızların çekildiği savaş sorusu) 2012'ye baktığımda ise bu tarz bilgi sorusundan 1 tane gözüme çarpıyor ve o da kolay bir soru (antlaşma sorusu basın kitapçığı 12.soru) ... Yani uzun lafın kısası son yılda da görüldüğü üzere yüksek netler istiyorsanız tarih'in bilgi kısmına da çalışmalısınız. Ancak bu oturup tüm tarihi baştan sona ezberlemek demek değil. Zaten bilgi sorularına da bakıldığında görüleceği üzere bu soruların geldiği yer İnkılap Tarihi ve İslam Tarihidir. Bu iki ders harici konuları ise bir iki kez okuyup fazla üstelemeye gerek olmadığını düşünüyorum.

    Tablo, şema ve konu özetleri nedeniyle EDAM yayınlarını öneririm:

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)



    FEM Simetri deneyimim de oldu ancak cidden o kadar bilgiyi tek tek okumaya gerek yok, edam yayınları ise konuyu çok güzel tablolar halinde hazırlamış ve önemli kısımları ise belirtmiş. Çıkmış soru incelemeleri yapmışlar ve en çok çıkan kısımlar ise ayrıca belirtilmiş. EDAM sayısalcı arkadaşların işini fazlasıyla görecektir. Ancak LYS tarih hakkında bir bilgim olmadığından yorum yapamayacağım.

    Soru çözmek ise bence çok önemli değil. Ben daha çok denemeler üzerinden gittim. Ama inkılap tarihi bilgilerini pekiştirmek amacıyla soru çözmek isteyebilirsiniz. Bunun içinde PALME yayınlarını öneririm

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)



    Kalın bir kitaptır. Yorum soruları, bilgi soruları ve yorum+bilgi soruları gerektiği miktarda kitapta bulunuyor. Ayrıca sayfaların yanında bir palme klasiği olarak konuyla ilgili kısa hatırlatıcı bilgilerde var. Bunları okuyup bir yandan da soruları çözerseniz size yardımcı olacaktır. Ama dediğim gibi kalın bir kitap, bence soru çözmeye niyetliyseniz hemen alıp başlayın sene içinde denemelerle tarih sorularını ilerletirsiniz sayısalcıysanız bir de bu kalın kitabı bitirmekle uğraşmayın yani.


    Çözülmemesi Gereken Kaynaklar
    FEM Tarih Soru Bankası = Gereksiz kolay
    Güvender Tarih Soru Bankası = Gereksiz kolay
    FEM 5 Hamlede YGS = Tarih kısmı gereksiz kolay
    Güvender YGS Konu Anlatımlı Tarih = Lise okul sınavları için ideal ancak ygs için
    o kadar bilgi gereksiz.




    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    COĞRAFYA

    2014 soruları bundan önceki sınav sorularına göre oldukça zorlayıcıydı. Maalesef ösym tüm soruları yayınlamıyor ve şu an inceleyemiyoruz. Ama şöyle diyeyim bundan önce hiçbir denemede bu kadar harita görmemiştim. Sınav başlamadan önce kitapçığı hızla çevirirken bir basım hatası mı var diye düşünmedim değil O kadar harita sorusu bende şansa ardı ardına gelmişti.

    Bu ders için FEM SİMETRİ kullandım ve memnun kaldım ancak objektif baktığımda öyle çok aşırı detay ezberlemeye gerek olmayan ucu açık sorular geldi 2014'de. Yani gidipte bu saatten sonra "Aşağıdakilerden hangisi dünyanın günlük sonuçlarından biridir?" gibi bir sorunun geleceğini sanmam.



    Dünya levha haritası, iklim haritası, sıcaklık kuşakları vs. vs. hepsini iyi bilin çünkü harita soruları bu sene yine bolca gelecektir. Dış kuvvetler konusu ise yine dikkat edilmesi gereken konulardan biri.

    Soru bankası olarak ne alırsanız alın ygs'ye yaklaşamayacaktır bile. Fem çözdüm ben ama soruları çok klasikti ve eski tarz sorular vardı. ÖSYM'nin yeni tarz sorularını yakalayan bir soru bankasına denk gelmedim. O yüzden diyeceğim soru çözmeseniz de olur, sürekli fem simetriyi tekrar edin. Zaman denemelerinin sosyal soruları kaliteli oluyordu (tek sosyali beğeniyordum zaten) Ordan haftalık coğrafya sorusu çözümünüzü yaparsınız ayrıca sürekli deneme de çözeceğinizden coğrafyayı öyle halletmeye çalışırsınız.

    Bir diğer önerim ise, türkiyede hangi il nerede haritada gösterebilecek şekilde öğrenin (aynısı ülkeler için de geçerli, hangi ülke nerede hangi su yolu nerede vs.) . 2014'de çıkmadı ama 2013'de çıkan bir soruda hangi ilin daha doğuda olduğunu bilmek gerekiyordu. Basit bir soruydu aslında ancak daha zorlayıcısı da gelebilir.

    Dünya levha haritası http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ8TSR1WU5qwMg3o_WSS4iRiHcR-esSZssUFm4xbflY4hVqY1h2yg
    Direkt olarak bu harita geldi ve neyi temsil ettiğini sordu sanırsam dağ sıralarıydı cevap tam hatırlayamadım soruyu ama levhalara bağlı olarak oluşan seçeneği işaretleyecektik
    Dünya su kanalları haritası http://video.eba.gov.tr/636/251/70b/f21/258/3a4/30e/b45/1a5/c33/978/229/601/69e/001/63625170bf212583a430eb451a5c3397822960169e001.jpg?name=D%C3%BCnya%20%C3%9Czerindeki%20%C3%96nemli%20Bo%C4%9Fazlar%20ve%20Kanallar%20Haritas%C4%B1.jpg
    2014'de insan eliyle açılan kanalın hangisi olduğu soruldu harita üzerinden numaralandırılmıştı. 2010'da ise A ülkesinden B ülkesine hangi su yoluyla gidileceğini sormuştu. LYS sözeldeki soruyu çok beğenmiştim, o su yolununun bir bölgeden tek çıkış kapısı olduğuyla alakalı bir soru gelmişti. Bu sene belki de en yoğun su yolu gelir.

    Dünya iklim haritası https://cografyabilim.files.wordpress.com/2011/09/iklimharitasi.jpg
    Türkiye şehir bulma oyunu http://www.turkiyeharitasi.gen.tr/sehir-bulma-oyunu/


    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    FELSEFE VE DİN
    Felsefe adına konuşmak gerekirse 2012 ve 2014 sınavları efsanedir, 2013 ise daha hafif bir sınavdı. 2012'de ise bir anda soru tarz değişince birçok kişi eminim şoke olmuştur. 2012 öncesinde soruların 1-2 si hariç hepsi direkt yorum iken 2012 ve 2014'de de görüldüğü üzere konuyu tam bilmeyi gerektirici sorular çıkıyor. 2012'de mesela direkt adamlar felsefe nedir? diye sormuşlar ve üstteki parçaya göre yanıtlarsanız cevap başka çıkıyor. Bu sorunun cevabı MEB kitabının ilk cümlesi. O yüzden MEB'den çalışmanızı öneriirm.

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)



    Bunun dışında bir de fem simetri kullanabilirsiniz, simetri cümleleri daha derli toplu vermiş. MEB ise biraz kafa karıştırıcı.

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)


    Sadece terimlerin ne anlama geldiğini öğrenip sınava girmeniz yetmeyebilir bu yüzden felsefi akımlarla ilgili bir çalışma yapmanızı yani meb ve simetriden konuları birkaç kez geçmenizi öneriyorum. Tabii oturup saatlerce çalışın diyemem çünkü sayısalcıların önceliği felsefe olmamalı. Fem simetri ince bir kitap 2-3 günde ortalama bir çalışmayla biter ve sene içerisinde de denemelerden önce falan bir kez üstünden geçtiniz mi tamamdır artık.

    burdan felsefi akımlara ulaşabilirsiniz. Konu bitirdikten sonra burdan tekrarınızı yapabilirsiniz.


    Din kısmında ise şöyle diyeyim, 2013 sınavından sonra terim ağırlıklı beklerken 2014 sorularının tamamı yorumdu. Sene içinde 20 küsür zaman denemesinde bilmediğim terimleri çıkarıp onları ezberleyip girmiştim ama bir işe yaramadı. 2013 daha zordu bence din bakımından ama 2015 sınavı 2014 gibi gelecek demek değildir bu. Bilgi/Terim soruları gelirse kimse itiraz edemez sonuçta. Konu çalışmayı gerekli görmüyorum dinde, denemeden denemeye girin çözün yapamadığınız soruları bilgi eksikliğinden yapamazsınızdır zaten bir yere not alın gerçek ygs'den önce bir kez tekrar edersiniz.




    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    MATEMATİK
    Geldik şimdi birçok insanın sıkıntılar yaşadığı matematiğe. 3 ders haricinde temeliniz olmasa da oturup çalıştınız mı o dersleri yaparsınız. Ancak geometri, matematik ve fizik biraz alt yapı ister. Konular bağlantılıdır, birbiri ardında öğrenmeniz gereken konular vardır. Mat1 olmadan mat2 olmaz, geometride tüm konular iç içedir 3-4 konuyu kapsayacak soru gelebilir, fizikte aynı şekilde. Eğer temeliniz yoksa, arkadaşlarımdan gördüğüm ve önerebileceğim ANTRENMANLARLA MATEMATİK kitabı var. Bu cidden temeli olmayan biri için iyi bir kaynak. Orda günlere bölmüşler her gün şunu çözün diye ancak o kadar süreniz yok, alın bir günde 5-6 günü çözün. Matematik zaman ister, matematik öğrenmek bir süreçtir. Bir dil gibi, tabii lise anlamıyla daha basiti. Zamanla geliştiğinizi göreceksiniz. Antrenmanlarla matematik sonrasında 40 soruluk bir denemede 10 net civarı yapabilir hale gelirsiniz. Bunu 30 küsüre çıkarmak amaç onun için de GÜVENDER'in konu anlatımlı kitap serisini öneriyorum sanırsam 3-4 kitaplık ve yine bu da temeli pek sağlam olmayanlar için bir kitap (birazdan temeli olanlara da geçeceğiz) O kitabı bitirdikten sonra basit soruları yapabilir orta-zor sorulara ise fikir yürütebilir kıvamına geleceksiniz. Bu sırada soru çözmek istiyorsanız, yani kitabı henüz bitirmeden bir yandan soru çözeyim, Güvender'in soru bankası kullanılabilinir.

    YGS'ye baktığımızda son 3 yıldır çıkan sorular çok benzer, gidip en temel şeyleri soruyorlar (bazı sorularda zor kalıba büründürerek) uyduruk uyduruk sormuyorlar (142384 sayısının 11 ile bölümünden kaçtır ya da 67! in 7 ile bölümü kaç basamaklıdır vs. vs. anladınız siz) ÖSYM'nin diğer yaptığı sınavları da iyi inceleyin. KPSS soru tarzıda YGS'ye benziyor. ALES biraz daha farklı ama onu da inceleyebilirsiniz. Bu soruları iyi analiz edip, sürekli incelemenizi öneririm. Bir süre sonra ÖSYM soru tarzını kavrayacaksınız ve 40/40 yapmanız zor bile değil.

    Şimdi gelelim güvender bitti ya da sizin zaten temeliniz vardı 25 30 net yapıyordunuz da üste çıkarmak istiyordunuz. Yaz henüz bitmedi neredeyse okulların açılmasına 1 ay, mezunların dershanesine ise bir o kadardan fazla var. FEM SİMETRİ 3 kitap almanızı öneriyorum. Bol bol örnek içeren, konuyu iyice kavratabilecek bir kitap. Sanırsam her gün bir konu bitirerek 28 günde bitiyordu. Bir konu bitirme süresi ise ortalama 2 saat civarı. Eğer bir konuyu kitaptan anlamadıysanız TEKNOFEM'de fem simetriyi baz alarak konuyu hoca anlatıyor ordan da çalışabilirsiniz.


     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)



    Bazıları bu kaynak için ezberci diyor ancak katılmıyorum, bol bol örnek ve konuyu yavaştan kavratması açısından bana çok faydası dokunmuştu. Açıkçası soru bankasına bile gerek duymadım ve bu sene çözmedim. 2012'de ilk girdiğim sene SINAV YAYINLARI kullanmıştım ancak önermiyorum soruları çok klasik 2000 ve öncesi öss sorularına göre hazırlanmış. Bunun yanında FEM MATEMATİK SORU BANKASI ise iyi denebilir, zor sorular var onda da. Fonksiyon, mantık, kümeler kısmı çözülebilir. Çarpanlara ayırma moral bozacak cinsten

    Deneme kısmına gelelim, bu sene çok araştırmama rağmen maalesef ösym formatında bir denemeye rastlamadım. FEM'in matematik kapsülü ortalamaydı ve kolay denebilir. Güvender'i aldım o ise berbattı! 15 dakikada 40/40 yapılacak cinsten. Son günlerde BİREY'i denedim o da kötüydü, o da 15 dakikada fulle geç. Körfez'i inceleme fırsatım oldu o da eski tarz sorulardı. PALME denemedim ama incelersiniz siz onu. Şu ana dek güncel soru kalitesine yaklaşan bir yayın bulamadım. Gelelim ZAMAN Denemesine, bu denemenin matematik kısmında evet orijinal sorular var ancak tamamiyle ösym'den uzak bir kalitede. Düşük yaparsanız boşuna moralinizi bozmayın, benim full yaptığım zamanda oluyordu 20. ve son denemede ise 6y yaptım sınavdan 1 hafta öncesinde boş yere moralimi bozdu. Gerçekte ise 40/40 yaptım ama. Yani bu denemeyi çözerken sadece orijinal soru görmek için çözün (matematik adına konuşuyorum) netlere takılmayın. Zaten bir zaman denemesi elinize alıp öbür yandan 2013 ygs matematik sorularını (ya da 2012) açarsanız farkı göreceksiniz.

    MAT 2'ye daha sonra, ygs öneri bittiğinde geçeceğim.


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    GEOMETRİ
    Geometri temel isteyen 3 dersimizden birisi. Ben başladığım zaman geometrim kötüydü cidden, mf3 diye de pek takmamıştım ancak yine de üst sıraları istiyorsanız 20+ çıkarmak zorundasınız. Bunun için başta temel yapmayla başladım. Konuyu nerden çalıştığınız cidden önemli değil çünkü geometri konu çalışma dersi değil. Hangi kaynağı alırsanız alın konu anlatımı için, içinde hep benzer şeyler var. Palmenin sitesinden pdf'lerden çalışabilirsiniz kitap almak istemiyorsanız, fem simetri yine ygs-lys birleşik bir kitap var içindeki soru sayısı da doyurucudur onu kullanabilirsiniz, ya da dershanenizin föylerini-konu anlatım kitaplarını- dergilerini vs. kullanabilirsiniz. Teknofem'den de konu dinleyerek bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz yalnız dersi anlatan hoca biraz ağır anlatıyor ben pek dinleyemiyordum o yüzden canım sıkılıyordu.

    Soru bankası birden fazla çözülmeli bence, ben temelim olmadığından ilk olarak ara sınıf kitabı ZAMBAK kullandım. Sorular basit ve öğretici, komplike değil ve moral bozmuyor. ÖSYM sorularına göre evet hafif kalıyor ancak bu kitabı kullanacaksanız zaten sadece temel yapmak için kullanacaksınız. Güvenderin basit geometri kitabı da varmış ben kullanmadım ama geometrisi kötü olanlara onu da öneriyorlar.

    İlerleyen zamanlarda final, sınav, fem, zafer, birey, palme, karekök deneyimlerim oldu ve abartsız en güzel kaynağın SINAV olduğunu söyleyebilirim. Bence piyasadaki en kaliteli, en zorlayıcı, en güzel geometri kaynağı SINAV'ındır.

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)


    Bunun yanında sene ortasında konu tekrarı yapmak için test grup öneririm:

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)



    Ve analitik geometri için tartışmasız birey (çok zamanınız varsa sınav yayınlarının da analitik diye ayrı bir soru bankası vardı ona da bakabilirsiniz ama bence birey daha iyi)

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)



    Geometri sürekli soru çözmenize ve bu sorulardan yapamadıklarınızı sıcağı sıcağına hocaya sormanızla gelişecek bir ders. Ayrıca son 3 yıldır sorularda bir değişme var, döndürmeli sorular, simetri alma soruları, analitikle karıştırılmış normal geometri soruları, çizdirmeli sorular vs. pek yayınlarda bulunmuyor. Bunları 2012 2013 lys sorularından incelemenizi tavsiye ediyorum


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    FİZİK
    2 yıldır LYS fizik soruları zor. Sınava girmeden önce kesinlikle meb'in 4 tane kitabını da baştan sona okuyun. X ışınlarının oluşum sorusu geldi direkt. Konu anlatımı fizikte biraz sıkıntı maalesef 3 yıl öncede böyle sıkıntılıydı şimdide sıkıntılı ancak güncel sorulara göre konu anlatımı çalışmanın önemi fizikte bir hayli arttı. Eskiden elektrik konusu mesela ne tarz soru geleceği belliydi 15 dk konu anlatımı çalışırdın sonra soru bankasına gömülürdün ama artık öyle değil adamlar senden klasik soruları çözebilmenin yanında konuyu iyice kavramış olmanı o konunun felsefesini çözmüş olmanı istiyor.

    YGS çizgisi ise pek değişmedi, 4 yıldır benzer. Bu sene sadece 4 temel kuvvetten zor bir soru + nitel/nicel bilgi sorusu geldi (bu sorunun tartışmasını açtığım konulardan bulabilirsiniz) Bu iki soru haricindeki sorular klasik yapılabilir sorulardı. YGS'den bu senede pek sürpriz beklemiyorum zorlayıcı olan LYS olacaktır.

    Konu anlatımı için önerim PALME'dir. Hatta tabletiniz varsa palme kendi sitesinden konu anlatımının pdf 'leri mevcut ben burdan sınava yakın her gün 1 konu tekrarı yaptım. Özellikle YILDIZSILAR ve KUARKLAR konuları çok çabuk unutuluyor bunları sık sık tekrar etmenizi öneriirm.

    Burdan palmenin pdf'leri yayımladığı siteye ulaşabilirsiniz. Burda biyoloji ve kimyada göz atıması lazım. Özellikle biyolojide bitkiler konusunu baya iyi anlatmış pdf kitabı (sistemlerde gereksiz ayrıntılar gördüğüm için önermiyorum ama bu kısmı daha ayrıntılı biyoloji önerilerinde konuşuruz)

    Tekrar ve tekrar çıkmış soruların öneminden bahsedelim. Şimdi 2013 ygs sorularından basın kitapçığında (burdan) fizik 8.soruya bakalım. Bu soru zamanında çok tartışmalara neden oldu, isterseniz forumdan da arama yaparak bu sorunun tartışıldığı konulara ulaşabilirsiniz sanırsam 100 mesaja yakınlık bir konu vardı. ÖSYM burda yeni bir soru tarzı öne sürerek "İki maddenin ısısının karşılaştıralamayacağı" bilgisini doğru olarak sunmuş. (MEB kitabı ile çelişmekte ancak el mahkum ösym'ye bağlıyız biz o ne derse o'dur) Bu baya bir eleyici soru oldu, 2014 sınavında ise (burdan) adamlar gelmiş bir yıl önce doğru kabul ettikleri bilgiyi bir daha gözler önüne sermiş! Neredeyse soru birebir, yapmış olmamız gereken tek şey zamanında ygs 2013 sorularını göz gezdirip o çay bardakları sorunun çözümünü öğrenmekti ve tertemiz +1 neti de ygs 2014'te kapmak.

    Zaten Ali Demir yaptığı açıklamalarda ne dedi, biz zamanında sorduğumuz ve eleyici nitelikte olan soruları bir daha benzerini sormak istiyoruz o yüzden de soruları basına vermek istemiyoruz Adamlar bu uygulamaya çoktan başladı zaten. Bakın bir tane daha örnek vereyim, 2011 LYS sınavında 2 paralel levha vermiş bir tanesinde elektrik alan diğerinde ise manyetik alan uygulanıyor ve cisimler bırakılıyor bu yerlere. Hangisinin hızı artar azalır diye sormuş. Geldiler aynısını 2012'de bir daha sordular bir de bunun yanına ayın çekim kuvvetini eklediler sadece!

    Konunun amacından çıkmadan kısacası dememiz gereken ÇIKMIŞ SORULARI BAŞTAN AŞAĞI GEREKİRSE BİN KEZ taramak. Boş vaktiniz mi var açın oturun çıkmış soru okuyun, canınız mı sıkıldı? Açın 2010 lys biyoloji sorularını inceleyin, akşam uyku mu tutmadı? Açın 2011 lys fizik sorularını okuyun. Bu size sadece çıkmış soruları görmenin yanında ÖSYM'nin terminolojisini de kazandıracak (biyolojide buna daha ayrıntılı değineceğim)

    Şimdi ise kitap önerilerine devam edelim, konu anlatımlı olarak palme önerdik ve bunu satın almanıza gerek olmadığını (ama yine de alın derim her zaman kitaptan çalışmak > bilgisayar-tabletten çalışmak) söyledik. Soru bankaları 3 yıldır gözlemlediğim kadarıyla modayı takip etmiyor. Yine yine klasik fizik sorularını önümüze koyuyor. Başlangıç seviyesi olarak, hemen ygs'yi aradan çıkarmak isteyenler olacaktır, orta ayarda konuyu kavratıcı olarak ygs güvender fizik önerebilirim.

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)


    Yalnız baştan söyleyeyim bu kitapta "ouvv ne soruydu be abi" diyeceğiniz soru nerdeyse sıfır. Amaç konuları pekiştirmek ve palmeden çalışırken bir yandan cila atmak. Bunun dışında bireyin mavi kitabı var ve işte bence o güzel bir soru bankasıdır. Ben şansa bir arkadaşımdan buldum ama sanırsam piyasada satılmıyor çünkü internetten bulamadım resmini.

    FEM'in fizik soru bankası zor, konulara göre test sayısı fazla değil o yönden hızlıca bitirilebilecek bir kitap. Eğer fiziğiniz iyiyse almanızı öneririm ama sorular ÖSYM standartlarının üstünde. Ona göre alın baştan moralinizi bozmayın.

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)


    Ve tabii ki palmeyi önermeden olmaz, palmede soru sayısı fazla ve güzel bir kitap. Tüm sene içerisine yayarak çözmenizi öneririm. Ayrıca konu anlatımlı kitabı da alırsanız onun içindeki soru sayısı da doyurucudur onlarla beraber de çözdünüz mü artık soru sıkıntısı çözmezsiniz.

    FEM EKSPRESS ve TEST GRUP fizik yaprak testleri ise konular bitti ve hala soruya açsanız çözülebilinir.

    Ayrıca mekanik kısmında bence en iyi soruları FEN BİLİMLERİ üretiyor,

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)


    Bence birinden bulup mekanik kısmını (dinamik, iş güç enerji, çembersel hareket vs) fotokopi çektirip dershanede konu anlatıldıktan sonra yaprak test çözer gibi çözerseniz bir hayli faydası dokunur


    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    KİMYA
    Kimyayı bu kadar geciktirmemin nedeni daha önce nerdeyse yazıyı bitirmiş olup kaydetmeden sayfayı kapamam ve taslaklarda da bulamamamdı sinirlendim açıkçası ve birkaç gün geçmesini bekledim.

    Kimya, bir sayısalcı için çalıştı mı rahatlıkla fule yakın yapabileceği alan. Son 2 yıldır LYS'de zor organik soruları gözümüze çarpsada (2011 ve öncesi ama cidden basitti o da haksızlık oluyordu) geri kalan kimya konuları, konuyu genel hatlarıyla bilme ve her konuyla ilgili testlerdeki ilk 1-2 testi çözmeyle rahat halledilir. YGS kısmına ise hiç girmiyorum, gidip ösym tarihindeki tüm sınavların dökümünü bile çıkarabilirsiniz adamlar bir kez bile birinci bölümde kimyayı zorlamamış. Bundan sonra ise zorlamaları mantıksız ve yapmayacaklarına neredeyse emin olduğum bir şey. (son 3 seneden de anladık ki sosyal ve türkçeyi zorluyorlar ygs'de özellikle SOSYAL)

    Fizik dersi altında çıkmış soruların öneminden bahsetmiştik ve bu bahsi burda değil ancak biyolojide devam ettireceğim ve ösym terminolojisi biraz daha açacağım ancak kimya dersi altında şu an bu gereksiz, tabii ki diğer derslerde olduğu gibi burda da aynısı geçerli. Boş vaktiniz mi var? Oturun açıp okuyun baştan sona çıkmış soruları. İsterseniz çözemeyin hiç önemli değil, önemli olan ösym'nin soru kalıbını kavramak ve bu da çıkmış soruları defalarca bir kez daha bir kez daha çözmekle olacak bir şey.

    YGS açısından işiniz çok rahat, öyle tonla test kitabı sakın bitirmeyin gereksiz olacak. Ben bu noktada YGS GÜVENDER K.A öneriyorum ve bu kitabın altını iki üç kez çiziyorum. Muazzam bir kaynak, eşi benzeri olamaz! İçerisindeki testler bile o kadar doyurucu ki aslında, ama siz sayısalcıların bunla yetinmek istemeyeceğini biliyorum, bu konu anlatımlı kitabı bitirdiğinizde çok rahat 13'te 13 yapacak bilgi birikiminiz olacak ama yine de içinizde şüpheler olacak ve soru bankası çözmek isteyeceksiniz. Bunun için yine güvender soru bankası öneririm.

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)


    Konuyu o kadar muazzam anlatmış ki, 0 bilginiz olsun isterseniz kimya nedir onu bile bilmeyin bu kitap size sonunda 13'te 13 yapacak bilgiyi verir. Bence hiç fem simetri almayın (o da popüler bir kitap) o kitap ince ve içerdiği sorular yetersiz. Güvenderin konu anlatımı içinde bile doyurucu tonlarca örnek var.

    Soru bankası isteyeceksiniz demiştik, bunun için önerim PALME'dir.

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)



    Bu kitabı bence çözmesenizde olur çünkü güvender yeter de artar Ama içinizin rahat etmeyeceğini biliyorum hele arkadaşlarınız eminim bir sürü soru bankası tarayacak ve sizde buna mecburmuş gibi hissedeceksiniz. Ancak kişisel ricamdır palmeden sonra bırakın artık ygs kimya kapansın denemeler üzerinden tekrarınızı yaparsınız.

    Ve tabii YGS öncesinde kesinlikle göz atılması gereken 1-2 nokta var. Birincisi bilim adamları (ilk kez 2010'da soruldu ve 2014'te lys de geldi. Bir dalga daha bekliyorum ben ama bu yıl mı olur diğer yıl mı bilemem ygs'de gelecek gibime geliyor) Hayatımızda kimya ve tabii ki bileşikler. Bileşikler her sene banko gelen ve her sene de gittikçe zorlaşarak gelen bir konu.

    LYS'ye geçelim, organik kimya 3 senedir zor demiştik. (2012 biraz geçiş senesiydi ve sorular daha normaldi ama 2013 ve 2014 ağırdı) organik kimyayı sene içinde sürekli baştan sona geçmemiz gerekir. Bu şekilde düzenlenmiş en iyi kitap Fem ve Birey kullanmış biri olarak BİREY'dir diyorum. Fem'de müfredatı takip ederek gitmiş ve bence anlaşılması biraz daha zor bir kitap ortaya çıkmış. Birey ise kendine özgü bir müfredat çizgisi işlemiş ancak tabii ki müfredatın tamamı var ama sırası farklı ve bu sıra tam olarak konuyu öğrenmeye yönelik. Mezunların anlayacağı şekilde şöyle söyleyeyim; müfredat daha alkan alken göstermeden bunların tepkimesini gösteriyor. Birey ise önce alkan alken fonksiyonal grupları vs. gösterip tepkimeleri ve elde yöntemlerini göstermiş ve bence çok başarılı bir iş çıkmış.

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)



    Sürekli baştan sona bu kitabı tarayın derim, tepkimeleri çok iyi öğrenin bu sene zorlayıcı kısım tepkimelerden geldi. 2 senedir 1 tane müfredat dışı saçma sapan soru geliyor o soru şansınıza kalmış maalesef (2013 eter elde etme sorusu 2014 Cl bağlanma sorusu)

    Soru bankası olarak tartışmasız palme derim, adamlar aşmış!

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)



    Bunun dışında 10 ve 11. sınıf kimya konuları için şiddetle LYS GÜVENDER KONU ANLATIMI öneriyorum, soru bankası için ise PALME LYS KİMYA SORU BANKASI.

    Kimyayı daha fazla incelemek istemiyorum çünkü 5 sayısal dersinden en anlaşılırı, en öğrenci dostu, çalıştın mı tam yapabileceğin bir ders ve çok taktik strateji gerektirmiyor.






    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    BİYOLOJİ
    Tatilde olduğum ve geri döner dönmez okulun proficiency sınavına girdiğim için konuyu biraz boşladım ve biyolojide haliyle gecikti öncelikle kitap almak için konumu bekleyen arkadaşlardan özür dileyerek söze başlayalım ve bir kez daha ösym çıkmış soruların öneminden fizik dersinde zamanında yazdığım bir cümle alıntısıyla devam edelim;

    Zaten Ali Demir yaptığı açıklamalarda ne dedi, biz zamanında sorduğumuz ve eleyici nitelikte olan soruları bir daha benzerini sormak istiyoruz o yüzden de soruları basına vermek istemiyoruz. Adamlar bu uygulamaya çoktan başlamıştı bile.



    Ne demiştik? Sürekli çıkmış soruları çözün ve ösym terminolojine hakim olun. Soruyu doğru çözmek, soruyu yapmak doğru seçeneği bulmak asıl önemli olan değil. Yanlış şıkları da okuyacaksınız ve içinde geçen terimlere göz atacaksınız. Mesela hemen 2011 LYS Biyoloji kitapçığına burdan bakalım. 29.soruda A seçeneğinde "Balıkların ve yunusların mekik şeklinde gövdeye sahip olması" ifadesi yazmakta. Peki nedir bu mekik şekil? MEB kitaplarına bakarsanız mekik şekil ifadesi lise kitaplarında ilk olarak karşımıza 12.sınıf kas sisteminde çıkıyor ancak hiçbir yerde bize bu mekik şeklinin aynı zamanda "YÜZMEYE UYGUN VÜCUT TİPİ" olduğu söylenmemiş. Biz bunu 2011 sorusundan sonra çıkarıyoruz. Adamlar gelmiş bu mekik şekil ifadesini 2013 LYS Biyolojide'de sormuşlar. Burdan 30.soruya bakarsanız ne demek isteyeceğimi anlayacaksınız. Bu şıkkı gördüğünüzde kafanızın karışmaması için sadece ve sadece 2011 lys sorusuna göz atmanız yeterliydi.

    Uzun lafın kısası çıkmış sorular çook önemli çook. Ana kaynağınız çıkmış sorular olsun (2011 2012 2013 2014 - 2014 soruları maalesef bulunmuyor bulunsa da zor ve eksik olabiliyor)

    Biyoloji'de 12.sınıf konuları için tartışmasız MEB kitabı derim. 12.sınıf kitabı çok güzel hazırlanmış ve aslında sadece 12 değil 9 10 11 kitapları da güzel. Bunun yanında konu anlatımlı kitapta kullanmak isteyeceksiniz. FDD, Fem simetri, Final, Sınav, Palme kullanan biri olarak Palmenin bitki fizyolojisi fem simetrinin sistemleri derim.

    O yüzden Palme'nin 11.sınıf konu anlatımlı kitabını + Fem simetri lys biyolojiyi alabilirsiniz (Palmeye para vermek istemezseniz kendi sitesinde pdf'leri var)

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)


    Ayrıca içinde bolca soru da barındırır.

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)



    Sakın güvender almayın kötü bir konu anlatımı. Şimdi geldi sıra soru bankasına. Bunun içinde birinci önerim PALME'dir ve bu seferde fem almayın diyorum soru bankasını hiç beğenmedim. İkinci önerim ise finaldir ama yazarı Aslan Cingiz olandır. Soruları baya baya öğreticidir.

     YGS-LYS Kitap Tavsiyelerim (İlk 5K ve Üst Sıralamalar İçin)



    Fem'in kapsül lys denemesi de çok güzeldir ve alın bitirin derim onu da.
    Fem'in ekspress testleri vardı biyolojisi güzeldir onun da konular bittikten sonra cila atmak için kullanılabilinir
    Ayrıca fem simetri lys, ygs kitabını da barındırmaktadır ikisini de ayrı ayrı almayınız.


    TM'cilere ve fende çözmek isteyen sözelcilere önerim konu anlatımı olarak ygs fem simetri almalarıdır. Gayet güzel bir kitaptır. Bunun yanında denemeden denemeye soru çözmek dışında soru bankası bitirmek istiyorsanız önerim GÜVENDER YGS SORU BANKASIdır. YGS ayarında orta bir kitaptır. Hala hızınızı alamıyorsanız BİREY YGS SORU BANKASI alınabilinir.

    Bunun dışında femin lys bölüm denemesi ve karekök ygs biyoloji denemesini öneririm.


    MATEMATİK-2
    Bu uzun süre zarfında, pm'den yardım isteyen herkese mat2 hakkında kullandığım kaynakları yazdım. Bunlar maalesef sınırlı kaynaklar ancak bende baya bir etkili oldular. İki sene boyunca bunlar sayesinde 48-2 yaptım; konu anlatımı ve konuyu kavramaya yönelik sorularda;
    FEM SİMETRİ 4'Lü kitap
    çözdüm. 2.kitap biraz sıkıcı olduğu için atlamalı ilerledim ancak 4.kitabı türev-integral-limit içerikli olanı bence muazzam. Kesinlikle edinip bitirin derim. Hiçbir hoca yardımı olmadan integrali o kitaptan öğrendim ve yanlış hatırlamıyorsam 2 sınavda da türev-integral ful yaptım tamamen bu kitap sayesinde ve aşağıda yazdığım soru bankası sayesinde
    Soru bankası olarak ise KAREKÖK çözdüm. Hepsini çözmedim ancak gene türev, integral kısmını bitirdim ösym'nin zor sorduğu belli konular var çıkmışların öneminde de bahsetmiştim soruları iyi analiz ederseniz nerelerden zorladıklarını görürsünüz bunlar genel olarak;
    Karmaşık sayılar - matriks - limit - türev - integral 'dir
    Bunların sorularını karekökten çözdüm ve baya bir gelişme sağladı bana.

    Dediğim gibi mat2'den diğer derslerde olduğu gibi geniş bir yayın yelpazesi kullanmadığım için pek bir şey öneremiyorum maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gianuzzi Yarımayı -- 29 Ocak 2015; 12:18:33 >







  • takipteyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip.
  • Mf önerisi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mf konu anlatim icin oneri bekliyoruz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bakar mısınz ?https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=95673696

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fizik için takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözülmemesi gerekenler kısmı ekledim, coğrafya ile öğleden sonra devam edeceğiz. Hepsini bir anda yazamıyorum maalesef işlerim var.
  • Bekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüm dersler için tavsiyeleri bekliyoruz, takip
  • takipteyim , ygs mat lys sayısalı bekliyorum ...
  • beklemedeyiz
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.