Şimdi Ara

Dh John Lennon hayranları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • uzun zamandır vakit ayıramadığım için açamadığım grubu bugün açıyorum herkes az buçuk tanıyordur şöyle bir hayatınında kesit verelim buraları tarihin en güzel parçalarıyla dolduralım sizde bana takılın


    Hayatı
    John Lennon, 9 Ekim 1940'da İngiltere'nin Liverpool kentinde dünyaya geldi. Birer işçi olan anne ve babası Lennon iki yaşındayken boşandılar. Teyzesi ( Mary "Mimi" Smith ) ve amcası tarafından büyütülen Lennon, annesini ancak lise çağında tanıyabildi. Annesi 1958 yılında trajik bir kaza sonucu öldü.

    1955'de Teyzesi ona ilk gitarını hediye etti. Bu sırada Paul McCartney'le tanıştı. Şubat 1958'de Paul McCartney, George Harrison'ı Lennon'a tanıttı. Daha sonra yakın arkadaşı Stu Sutcliffe basçı olarak gruba katıldı ve grubun adının 'The Silver Beatles' olmasını önerdi.

    Temmuz 1960'da grubun 'The Silver Beatles' olan adı 'The Beatles' adına çevrildi. Bir yıl sonra da Ringo Starr gruba katıldı. Grubun ilk 45'liği olan 'Love Me Do' Ekim 1962'de piyasaya çıktı. The Beatles ile dünya çapında başarı kazandılar, bazı eleştirmenler tarafından dünyanın gelmiş geçmiş en iyi grubu olarak nitelendirildiler.

    Hem bu kadar ünlü olmak, hem de aykırı tavır takınmak elbette birtakım problemlere de yol açacaktı. 1966'da Filipinler'e gittikleri bir sırada devlet başkanının grubu davet etmesinin ve Beatles'ın da resmi davetleri kabul etmediğini açıklamasının ardından ülkeden ayrılırken yanlarına koruma verilmedi ve havaalanında saldırıya uğradılar.

    Daha sonra Amerika'daki bir röpörtajında John Lennon o olay yaratacak sözü söyledi:Beatles şu anda İsa'dan daha popüler. Her ne kadar espri olsun diye söylemişse de bu söz elbette dokunduğu konu dolayısıyla toplumun büyük bir kesiminin tepkisiyle karşılaştı. Amerika Birlesik Devletleri'nde büyük sorun yaratan bu açıklama sonrasında Beatles plakları yakılmaya başlandı. Daha sonra ABD basınına yaptığı açıklamada: "Eğer televizyon İsa'dan daha popüler deseydim muhtemelen yakamı kurtaracaktım. Ben İsa'dan daha iyiyiz, mükemmeliz demiyorum veya karşılaştırmıyorum. Sadece söylediğim şekilde söyledim; ama yanlış bir ifadeydi ya da yanlış algılandı; hepsi bu. Bunun için üzgünüm; din karşıtı bir söylem değildi. Hala bu kadar yanlış ne yapmış olduğumu tam olarak anlamıyorum. Size ne demek istediğimi anlatmaya çalıştım; ama benden mutlaka bir özür bekliyorsanız ve bu sizi mutlu edecekse özür dilerim." şeklinde konuşmuştu.

    1969'da Yoko Ono ile evlenen John Lennon, yine ayni yıl The Beatles'dan ayrıldı.

    Bu dönemden sonra Lennon'ın hayatında birçok iniş ve çıkış oldu. Beş yıl aradan sonra müziğe dönme hazırlıkları yaptığı dönemde, akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen Mark David Chapman tarafından 1980 yılında New York'ta kaldığı otelin önünde silahla öldürüldü.

    Ölümünden bir ay önce son albümü olan 'Double Fantasy' yayınlanmış ve Lennon, eski politik çizgisinden uzaklaşmış hayatı ve yaşamayı kucaklayan bir çalışma hazırlamıştı.

    Ölümü
    Kariyerinde yeniden yükselmeye başladığı bir dönemde, Beatles hayranı olduğunu iddia eden ve akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen Mark David Chapman tarafından, 8 aralık 1980'de New York'ta kaldığı otelin önünde öldürüldü. Lennon vurulduğu anda yanına yaklaşan polis memuru tarafından, aldığı yaranın bilincini etkileyip etkilemediğini kontrol etmek için adı sorulduğunda "Ben John Lennon, The Beatles'in John Lennon'u" yanıtını verdi.



    John Lennon'ın İmzası
    Bir İngiliz olmasına rağmen New York aşığı olan ve orada hayatını sürdüren Lennon, Nixon yönetimi sırasında ulusal tehlike olarak hedef gösterilmiş ve sınırdışı edilmek istenmişti. Çünkü Lennon, insanları yazdığı ve bestelediği parçalarıyla; katıldığı televizyon programlarında cesur, özgür açıklamalarıyla; peşinde dolanan kameralara verdiği zekice cevaplarıyla ve yaratıcı eylemleriyle her daim barışa çağırıyor, Vietnam Savaşı'nı sorgulatıyordu. Bunu o kadar başarılı yapıyordu ki kitleleri mıknatıs gibi kendine çekiyordu.

    Albümleri
    Double Fantasy - 1980
    Rock 'n' roll - 1975
    Walls and Bridges - 1974
    Mind Games - 1973
    Some Time in New York City - 1972
    Imagine - 1971
    John lennon / Plastic Ono Band - 1970
    Live Peace in Toronto - 1969
    Wedding Album - 1969
    Unfinished Music no. 2: Life with the Lions - 1969
    Unfinished Music no. 1: Two Virgins - 1968

    Gençlik yıllarını anlatan filmin fragmanı



    Hakkında yazılış hoş bir yazı

    Kimi adamlar vardır, öldüğüne üzülürsünüz, ‘yazık oldu’ der, geçersiniz.. Kimi adamlar vardır, öldüğüne üzülürsünüz ve ‘yazık oldu dünyaya’ der, ölüme söversiniz. John Lennon, bu adamlardan ikincisine denk düşer, ölümü dünya için büyük bir kayıp ve yıkımdır. Sadece bir ‘beatle’ olmanın ötesindedir, o. Müzisyen kimliğinin yanında dünya barışını simgeleyen bir duruşu, provokatif ve protest bir kimliği vardır. Yoko’suyla birlikte yürüdüğü yeşil yolun sonunda beyaz bir eve girip bembeyaz bir piyanonun başına oturur. Yoko, o beyaz evin bembeyaz pencerelerini tek tek açarken ‘Imagine’ ı fısıldamaya başlar, John. Evin karanlık sureti aydınlanır, hayaller başlar… ‘Hayal et’ der, hayal et ki cennet diye bir şey olmasın. Tabii bize dair bir cehennem de olmasın” diye kelimeler dökülür umut veren sesinden. Dinler, inançlar, ülkeler, açlık, sefalet, savaşlar olmasın, sadece barış içinde bir yaşam olsun diye anlatır durur bizim ‘hayalperest’. Ama bilir ki o bu düşüncede yalnız değildir, başkalarının da aynı barış çığlığında toplandığını hayal eder. Piyano sustuğunda, Yoko’nun dudağına öpücük kondurur. O beyaz ev artık tamamen aydınlıktır.Yaşasaydı 74 yaşında olacaktı dediğimiz adam, John Lennon, bu hafta sonu anılıyor. Hayranları, müzik dünyası, yas tutmak yerine, Lennon’ın biricik eşi Yoko Ono’yla birlikte efsanevi şarkıcı için anma törenleri ve festivaller düzenliyor. 9 Ekim 1940 yılında İngiltere’nin Liverpool kentinde dünyaya gelen John, 8 Aralık 1980 yılında, New York’taki apartman dairesinden çıktıktan birkaç dakika sonra öldürülmüştü. Tetiğin ucunda Mark David Chapman, efsanenin sırtına dört defa ateş etmiş ve “Onun en büyük hayranıyım” açıklamasıyla asıl fanatik hayranları derinden yaralamış hatta çıldırtmıştı.Lennon’ın ölümünden bu yana efsaneliği gitgide büyümüş ve tüm dünya onu sadece bir müzik adamı değil, bir düşün adamı olarak da anmaya başlamıştı. İyi ya da kötü, John Lennon’ın müziği, kreatif bakış açısı ve barış mesajları, günümüzde pek çok şarkı, program ve prodüksiyonla birlikte hatırlatılıyor, canlı tutuluyor.The Beatles grubunun elemanı ve solo müzisyenliğiyle birlikte, Lennon artık klasikleşmiş düzinelerce şarkıya imza attı. Bunlar arasında ‘Imagine’ ve ‘Give Peace a Chance’ de var. Onun şerefine, Los Angeles’tan Liverpool’a kadar pek çok şehirde konserler, konferanslar, film gösterimleri hazırlanıyor.



     Dh John Lennon hayranları


    Ve kapanış
    Hayal edin dinler,diller,ırklar yok hiç bir ayrımcılık yok tüm insanlar barış içinde yaşıyor...




    İmza kullanmak isteyenler

    [image]https://store.donanimhaber.com/cc/b7/62/ccb762176e6bd7069f437fda8ce9aada.jpg[/image][/center][center][color=darkblue][b][link=http://forum.donanimhaber.com/m_95647447/f_//tm.htm#95647447]John Lennon Hayranları[/link][/b]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorradam -- 6 Ağustos 2014; 19:37:14 >







  • 2.mesaj şarkılar eklemek için ayrılmıştır

    sizde şarkı eklemek istiyorsanız spoiler ile eklerseniz sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorradam -- 6 Ağustos 2014; 19:40:56 >
  • Beatles'dan ziyade bireysel olarak seviyorum ama hayranlık seviyesinde mi bilmiyorum .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerdarSarpSr

    Beatles'dan ziyade bireysel olarak seviyorum ama hayranlık seviyesinde mi bilmiyorum .

    Hür düşünce sahibi kaliteli bir sanatçı dünyaya kolay kolay gelmiyor bu kadar cesur ve özgürüde ilerde plug.dj John Lennon geceleri düşünüyorum katılmak istersin belki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • overrated kralı bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zorradam


    quote:

    Orijinalden alıntı: SerdarSarpSr

    Beatles'dan ziyade bireysel olarak seviyorum ama hayranlık seviyesinde mi bilmiyorum .

    Hür düşünce sahibi kaliteli bir sanatçı dünyaya kolay kolay gelmiyor bu kadar cesur ve özgürüde ilerde plug.dj John Lennon geceleri düşünüyorum katılmak istersin belki

    Seve seve katılırım .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WISDOM

    overrated kralı bence

    underrated diyecektin sanırım başlarda karisabiliyor bu iki kelime ama ben anladim seni

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence dünyanın istiklal marşı olması gerekir imagine, kendisini çok severim, ayrıca working class hero da muhtşemdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanto

    bence dünyanın istiklal marşı olması gerekir imagine, kendisini çok severim, ayrıca working class hero da muhtşemdir.

    güzel yorumların için teşekkürler beğendiğin parçalarını bizlerle paylasirsan sevinirim bende ikinci mesajı editlicem kisa zaman içinde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu emeğe saygı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Working Class Hero

    "daha hiç zaman tanımadan
    doğduğun anda küçücük sandırırlar sana kendini
    acı artık hissedilemez hale gelene kadar büyünceye dek

    işçi sınıfı kahramanı olunmalı
    işçi sınıfı kahramanı olunmalı

    evde itilir kakılırsın, okulda döverler
    eğer zekiysen senden nefret ederler aptalsan da aşağılarlar,

    işçi sınıfı kahramanı olunmalı
    işçi sınıfı kahramanı olunmalı

    ta ki öfkeden kudurup onların kurallarına uyamaz hale gelene kadar
    tuhaf bir yirmi yıl boyunca sana işkence edip korkuttuktan sonra
    daha korkudan doğru dürüst yaşamayı beceremezken
    kendine bir meslek edinmeni beklerler

    işçi sınıfı kahramanı olunmalı
    işçi sınıfı kahramanı olunmalı

    seni din, seks ve televizyonla uyuşmuş halde tutarlar
    böylece kendini son derece zeki, sınıf çelişkilerinden bağımsız ve özgür hissedersin
    ama görüyorum ki sen de köylülerin sırtından geçiniyorsun

    işçi sınıfı kahramanı olunmalı
    işçi sınıfı kahramanı olunmalı

    tepede hala boş yer olduğunu söylüyorlar
    ama eğer yukardaki efendiler gibi olmak istiyorsan
    önce öldürürken gülümsemeyi öğrenmen gerekiyormuş

    işçi sınıfı kahramanı olunmalı
    işçi sınıfı kahramanı olunmalı

    eğer bir kahraman olmak istersen eğer tamam hadi gel benle
    eğer bir kahraman olmak istersen eğer tamam hadi gel benle"




  • Ekleyebilirsin

  • İşte aradığım ruh bu devam beyler güzel paylaşımlar var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sarkıya bugun rastgeldim , henüz dinlemememe ragmen dogru düzgün, sizinle paylasayım istedim .

    dogrumu gerçi onuda arastırmadım .




    düzeltme :

    amann working class adlı bir sarkının üzerine söylemisler, bende john lennon özel beste yaptı sanmıstım ,
    nese yinede dinlemek istersiniz belki fanı olarak , güzel sarkı olmus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanmısbozuka -- 8 Ağustos 2014; 1:19:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yanmısbozuka

    bu sarkıya bugun rastgeldim , henüz dinlemememe ragmen dogru düzgün, sizinle paylasayım istedim .

    dogrumu gerçi onuda arastırmadım .




    Sanmıyorum ama öyleyse güzel çalışma

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sayenizde filmi izledim , aslına tam olarak benzemede harika bir filmdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerdarSarpSr

    Sayenizde filmi izledim , aslına tam olarak benzemede harika bir filmdi


    Birde katilinin hikayesini anlatan bir film var bu film kadar iyi olmasada bakabilirsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zorradam


    quote:

    Orijinalden alıntı: SerdarSarpSr

    Sayenizde filmi izledim , aslına tam olarak benzemede harika bir filmdi


    Birde katilinin hikayesini anlatan bir film var bu film kadar iyi olmasada bakabilirsin

    Hocam filmin ismini bir ara yazarken çok iyi olur .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerdarSarpSr

    quote:

    Orijinalden alıntı: zorradam


    quote:

    Orijinalden alıntı: SerdarSarpSr

    Sayenizde filmi izledim , aslına tam olarak benzemede harika bir filmdi


    Birde katilinin hikayesini anlatan bir film var bu film kadar iyi olmasada bakabilirsin

    Hocam filmin ismini bir ara yazarken çok iyi olur .

    The Killing of John Lennon hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Baska bir film daha var beyler bakıp eklicem

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.