Şimdi Ara

Çin hükümet kurumlarında Apple kullanımına yasak geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Çin hükümet kurumlarında Apple kullanımına yasak geldi





    Bazı politik problemler nedeniyle ABD firmalarına ve ürünlerine karşı sert tedbirler almaya başlayan Çin son darbeyi de Apple'a vurdu.




    Çin hükümeti, kurumlara gönderdiği talimatta güvenlik gerekçesiyle Apple donanım ürünlerinin kullanılmasını yasakladı. Hükümete bağlı Çin Ulusal Geliştirme ve Reform Komisyonu, iPad ve MacBook cihazlarının da bulunduğu 10 maddelik bir Apple listesi yayımladı.




    İşin ilginç tarafı bu cihazlar henüz Haziran ayında kurum ihalelerine girmek için hükümet tarafından onaylı cihazlar listesine alınmıştı. Aradan bir ay geçtikten sonra yeniden yasaklandı. Yasak merkez ve taşradaki tüm kurumları kapsıyor. 




    Snowden'in ABD teknoloji devleri ile ilgili itirafları ve ABD'nin siber ajanlıktan 10 Çin askerini gözaltına alması Çin'in kararlarında etkili oldu. Bu yıl içerisinde kamu kurumlarında önce Windows 8 sonra da Symantec yazılımının kullanılması yasaklanmıştı.  

     

     



    Kaynak:http://www.reuters.com/article/2014/08/06/us-china-apple-idUSKBN0G60JQ20140806







  • Yeni mi akıllarına geldi casusluk tehlikesi bizim ülkemizden bu durumdan bihaber belli ki, sonuçta kalkıp ben engelliycek değilim bu tür casusulukları 'dünya liderimiz!' halleder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaytunali -- 6 Ağustos 2014; 16:49:56 >
  • Siber güvenlik açısında gerekli bir tedbir.

    Bakalım amerikanın cevabı ne olacak.

    Çinlileri savunduğum yok.

    Yönetim olarak müdehale etmeleri takdire değer.
  • Türkiyenin bütün devlet bilgileri windows serverlerinde bizimkilerinde el atıp kurtulması taraftarıyım

  • işte ironik bir durum :) yıllarca abd başta olmak üzere çine bir sürü ambargo uyguladılar en son bitti ve insanlar okadar çok çalışkanlar ki dünyanın en iyi devletlerinden en başarılı ülkelerinden olmayı başardılar ve dünya devi markaları bir kalemde siliyorlar tebrikler :)

  • Rusya ve Çin tedbirlerini almaya başladı,tabi diğer yandan bu ülkelere ambargo uygulanmaya başlanacak.Bu konuda Rusya acısını çekmeye başlarken Çin'de yavaş yavaş etkilenmeye başlayacak.Bildiğiniz gibi Obama Ukrayna olaylarından dolayı Rusya'ya bazı yaptırımlarda bulunmaya başladı,tabi Rusya teknoloji cephesinde tedbirler almaya başladı.A.B.D Çin için şirketlerini kendi topraklarına yada farklı yerlerde üretim yaptırmaya teşvik ediyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkaytunali

    Yeni mi akıllarına geldi casusluk tehlikesi bizim ülkemizden bu durumdan bihaber belli ki, sonuçta kalkıp ben engelliycek değilim bu tür casusulukları 'dünya liderimiz!' halleder.

    Ülkemiz zaten abd'nin yörüngesinde bir alt ülke, atacağımız her adımdan onları kendimiz haberdar ediyoruz. Bu durumda zaten casusluk pek de önemsenmiyor,
    Telefon dediğin nedir ki, devletten askeriyeye bütün sistemlerimiz abd yazılımlarıyla çalışıyor hemen hemen. Bağımsız bir ülke olduğumuz zaman belki biz de çin gibi yaparız.
  • Bakalım sıra hangi firmada

  • cin yasaklamis bir seymi. applea amerikanin kendisi bile guvenmiyor. amerikan baskaninin iphone kullanmasi yasak. gecenlerde barak obama bizzat aciklamisti bunu. sadece blackberry nin ozel modifiye bir versiyonunu kullanmasina izin veriyorlar.

  • Helal olsun çinliler gitsin Miui kullansın.

    Türk azıcık iyi marka olsa zaten gider (mesela raks olabilirdi mesela) raks kullanırdım.
  • Komünist diye tü kaka diye lanse ettiğiniz Çin bizden daha milliyetçi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkaytunali

    Yeni mi akıllarına geldi casusluk tehlikesi bizim ülkemizden bu durumdan bihaber belli ki, sonuçta kalkıp ben engelliycek değilim bu tür casusulukları 'dünya liderimiz!' halleder.

    yasak sevmeyen insanlardan şaşırtıcı sözler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matmuhendisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkaytunali

    Yeni mi akıllarına geldi casusluk tehlikesi bizim ülkemizden bu durumdan bihaber belli ki, sonuçta kalkıp ben engelliycek değilim bu tür casusulukları 'dünya liderimiz!' halleder.

    yasak sevmeyen insanlardan şaşırtıcı sözler

    Aynı olay burda yaşansa beni çokta etkilemez Çin devlet kurumlarında böyle bi yasağa gitmiş.
  • Biz bu tarz yasaklar getirsek ABD mallarına kıçımızdaki donu alırlar :) Şaka bir yana helal olsun adamlara !!

  • Identifying Back Doors, Attack
    Points, and Surveillance
    Mechanisms in iOS Devices

    http://www.zdziarski.com/blog/wp-content/uploads/2014/07/iOS_Backdoors_Attack_Points_Surveillance_Mechanisms_Moved.pdf

  • Boykot böyle olur, marketten alınan coca colayı yere dökerek olmaz.

  • Bu gidişle çin markaları dışında tercih hakkı tanımayacaklar herhalde evvela adamlar oppo,xiomi gibi sağlam markalar çıkarıp bunada tedbir almışlar,ancak bu markalarda avrupa ya girmekte zorlanabilir hükümetlerinşn yasaklarının karşılığı olarak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence siyasi değil siber cassuluk yüzünden olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    cin yasaklamis bir seymi. applea amerikanin kendisi bile guvenmiyor. amerikan baskaninin iphone kullanmasi yasak. gecenlerde barak obama bizzat aciklamisti bunu. sadece blackberry nin ozel modifiye bir versiyonunu kullanmasina izin veriyorlar.

    Blackverry'nin batma seviyesine gelme sebebi blackberry messenger'ın bilgilerinin hiç kimseye, hiçbir hükümete verilmemesidir. Zamanında ne kadar sıkıştırdılar firmayı ama asla vermedi. Baktılar olmuyor bu günkü hali ortada

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.