Şimdi Ara

Samsung'un yonga bölümü de düşüşte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Samsung'un yonga bölümü de düşüşte





    Önceki yıllarda hem Galaxy ailesindeki mobil cihazları için hem de Apple için yongaseti tasarlayan veya üreten Samsung, bu sayede pazarda hatırı sayılır bir gelir ve pay elde etmeyi başarmıştı. Ancak son dönemde Apple ile yaşanan problemler ve satışlardaki gerileme yonga bölümünün gelirlerinin azalmasına neden oldu.




    Yapılan analizlere göre Samsung'un yonga bölümü bu yıl gelirlerde 851 milyon dolar gerileme yaşayacak. Faaliyet karında ise geçen yıla göre 197 milyon dolar düşüş görünüyor. Samsung düşüşün en büyük nedenini müşterilerden gelen talebin azalması olarak açıklıyor.




    Düşüşün en büyük sebebi ise elbette Apple. Her ay yaklaşık 16-17 milyon iOS cihazı satan Apple, A serisi yongalarının üretimini Samsung'a yaptırdığı için yüklü bir miktar ödemeyi de firmaya bırakıyordu. Ancak son dönemde Apple'ın yonga üretimi için TSMC ile anlaşması ve siparişin büyük bölümünü Samsung'dan kaydırması yaklaşık 1 milyar dolarlık bir zarara sebep oldu.




    Exynos yongasetlerinin revaçta olduğu 2012-2013 yıllarında da bazı Çinli üreticiler Samsung'dan tedarik yapmaya başlamıştı. Ayrıca Galaxy S2 ve Galaxy S3 satışları da yonga bölümüne adeta patlama yaptırdı. Ancak bugün Exynos yongasetine rağbet yok ve Galaxy S5 modeli de Qualcomm yongasetleriyle pazara çıktı. 




    Analizler Apple'ın kararının gelecek yıl ortalarına kadar Samsung'u zarar ettirmeye devam edeceğini belirtiyor. Bu dönemden sonra bölümde yapılacak revizyon ile maliyetlerin azaltılarak dengenin sağlanabileceği tahmin ediliyor.  

     

     



    Kaynak:http://www.businessinsider.com/apple-changes-its-chip-making-hurts-samsung-2014-8







  • Ekrem Bey aynı hatayı üçüncü kez yapıyorsunuz. S5 in Exynos versiyonu da var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung düşüş içinde gözükse de pazarda hala hatrı sayılır bir yeri var.
  • Bu ekrem beyde post kasiyor sanki? Her mesaj alinti yahu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam "Samsung kesin batacak" demiştim ki,yan tarafta Note 4 haberini gördüm,note 4 samsung için kurtuluş olacak ama gereksiz bi cihaz şu an için

  • Samsung para kaybediyor yazık beee

  • beter olsun çekik gözlüler

  • Bise olmaz o kadar kayiptan.beyaz esya televizyon vb. den kapatırlar o açığı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav daha yeni Apple'ın Samsung ile üretim ortaklığı yapacağı söylenmiyor muydu? Şimdi bu yazıdan anladığım Apple uzun bir süre daha TSMC ile üretime devam edeceği

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.