Şimdi Ara

Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.737
Cevap
28
Favori
147.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HUAWEI ASCEND P7 KULÜBÜ: ROM, ROOT, FOTO ÖRNEKLERİ, YARDIM

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


    Ender Yıldız ve Kaan Arlı'nın Huawei Ascend P7 İncelemesi (Bağlantıyı yeni sekmede açmanızı öneririz)

    Huawei Ascend P7 Fotoğraf Örnekleri Galerisi (Bağlantıyı yeni sekmede açmanızı öneririz)

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


    Merhaba arkadaşlar, bu bölümde ayrıntılı bilgilendirmeden ziyade son kullanıcının anlayacağı şekilde yazmayı uygun gördüm.
    Ayrıntılı özellikler içeriğin sonlarında bulunmaktadır.

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

    HUAWEI ASCEND P7'E İLK BAKIŞ

    Cihaz, genel yapısı itibariyle piyasadaki çoğu telefondan daha şık bir telefon. Yan hatlarının metal olmasının şıklığına etkisi büyük. İki yüzeyde cam bu biraz sağlamlık hissiyatını alt seviyeye çekse de iki camında gorilla glass 3 ile korunduğunu söylememde fayda var. Arka yüzeyde garip bir doku kullanılmış ve 7 katmandan oluştuğu söyleniyor. Arka tarafı ışığa tuttuğumuzda Huawei'nin logosunun etrafı ışık hüzmesi şeklinde camın geneline yayılıyor. Arka tarafının cam olmasının verdiği ufak bir eksiden söz etmek gerekirse; evet, cihaz eğri bir yüzeye bırakıldığında kaymaya başlıyor ancak elde hiç bir şekilde kayma hissiyatı yaşamadım (eliniz terli ise bilemeyeceğim).


     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

    TEKNİK ÖZELLİKLER

    Son kullanıcının anlayacağı dilde yazmak gerekirse cihaz 2014'de çıkan amiral gemi cihazların teknolojisinden aşağı kalmıyor. Çin pazarının diğer telefonları gibi 3-5 gün sonra kasmaya başlamıyor. Huawei'nin Çin markası olması sizi yanıltmasın gayet üst seviye bir işçilik kullanılmış. Malzeme kalitesi tatmin kar. Cihazda 1.8Ghz hızında çalışan 4 çekirdekli HiSilicon Kirin 910T işlemcisi kullanılmış. Bu işlemcinin 32bitlik çipsete sahip olduğunu söylemekte fayda var (yeni çıkan bazı telefonlar 64bit). Cihazda aynı zamanda 2 GB Ram bulunuyor. Ancak, sistem uygulamaları dışında yalın olarak 1.2GB'ını kullanabileceğinizi söylemekte fayda var. (Bu tabii sonradan yüklediğiniz uygulamaların arkaplanda çalışma gücüne bağlı olarak değişebiliyor.) Ekran bileşeni yani GPU'su Mali-450MP4 teknolojisini kullanıyor. (2014'ün üst seviye teknolojilerinden olsa da son çıkan ya da yüksek grafik isteyen oyunları oynarken görüntü kalitesini düşürmeniz gerekebilir.) 2500mAh Lityum polimer batarya cihaza eşlik ediyor. Cihazın arka kapağını çıkartmak mümkün olmadığı için batarya değiştirilemiyor. (Teknik bir dille söylemek gerekirse cihaz unibody). Ekran 5" ve 1080p görüntü kalitesiyle geliyor ancak pilden tasarruf etmek ve cihazın işlem gücünü arttırmak için 720p'ye düşürülebiliyor. (Görüntü kalitesinde gözle görülür fark oluyor.) Telefonun hafızası 16 GB ve MicroSD kart ile 64GB'a kadar çıkartılabiliyor. Her ne kadar henüz ülkemizde bulunmasa da cihaz 4G destekli geliyor. Cihaza 13MP arka 8MP ön kamera eşlik ediyor.


     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

    MASAÜSTÜ ARACI: HiSuite

    Rehber, fotoğraf, uygulama ve diğer yedeklemeler için gerekli masaüstü yazılımıdır.
    HiSuite:http://consumer.huawei.com/minisite/HiSuite_en/


     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

    />

    ROM & ROOT & GÜNCELLEME

    NOT: Bu aşamada yaşadığınız sıkıntılara ile elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacak olsam da sorumluluk kabul etmemekteyim.

    Cihaz ülkemizde yalın hali ile B122 sürümüyle piyasada bulunmaktadır. Zannediyorum Vodafone'un sattığı ürünlerde B125 güncellemesi sunuluyor (vodafone'un gereksiz uygulamalarının beraberinde geldiği.) Türkiye'ye Huawei'nin verdiği destek kısıtlı olduğu için B133 ve üstü güncellemeleri bu başlık altında paylaşacağım.


    GÜNCELLEME VE FIRMWIRE NASIL YÜKLENİR?

    Önce indirdiğimiz zip dosyasını telefonun ana dizinindeki veya karttaki dload klasörüne atıyoruz.Dload klasörü yoksa seçenekler ile klasör oluşturuyoruz.Daha sonra HiSuite ile veya telefonun yazılım güncelleme yardımcısı ile yerel güncelleme seçeneğini seçerek dosyayı gösteriyoruz ve yüklüyoruz. Bu kadar basit. Yazılım güncellemesi sırasında kablo bağlantısını kesinlikle kesmeyin veya telefonu kapatmaya çalışmayın. (microSD kart kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.)


    B133 YAZILIM GÜNCELLEMESİ

    B133 Yazılım güncellemesi:http://www.huaweidevices.de/ascend-p7?show=downloads
     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:



    B133 BETA UYARISI HAKKINDA

    Eğer b602 ve üstü sürümleri yükleyecekseniz vendor dosyasını yüklemeden root yükleyip(ya da yüklemeyip) devam edebilirsiniz. Ancak B133'de kalmak isterseniz yüklemenizi öneririm.

    quote:

    Orijinalden alıntı: krky

    Eğer B133SP01 sürümü kullanıyorsanız ve beta uyarısı alıyorsanız uyarının çıkmaması için aşağıdaki bağlantıdaki dosyayı indirip sd kartınızın ana dizininde dload klasörü oluşturun. Bu dload klasörü içine indirdiğiniz zip dosyası içindeki UPDATE.APP dosyasını kopyalayın ve güncelleme uygulamasına girip yerel güncelleme yapın. Telefon açıldığında bildirim alanında uyarı artık görünmeyecektir.

    Yükleyeceğiniz güncelleme sadece vendor güncellemesi olacak zaten dikkat ederseniz boyutu 18 kb civarında. Uygulamaları silip silmediğini hatırlamıyorum bu yüzden lütfen yedek almadan güncelleme yapmayınız. Ayrıca bu dosya sadece B133SP01 içindir diğer versiyonlarda denemeyiniz.



    ÖNEMLİ NOT: Vendor işlemi sisteminizdeki tüm dosyaları sileceğinden HiSuite ya da telefonda format öncesi yedeğinizi alarak kendinizi güvenceye alın. Ayrıca root işleminden önce vendor işlemini yapmanız gerekmektedir zira vendor işlemi atılan rootu silebiliyor.

    B133 Vendor dosyası:https://yadi.sk/d/ErA1G8wqewfyn
     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:



     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

    ROOT HAKKINDA AÇIKLAMA


    B621 ROOT İŞLEMİ (YENİ)

    quote:

    Orijinalden alıntı: ocankurt

    B621 ROOT ETME YÖNTEMİ:

    B621 yazılımını telefona kurduktan sonra,

    1) Cihazın, ayarlar-telefon hakkında-derleme numarası kısmına 7 defa basıp, geliştirici seçeneklerini aktif ediyoruz.Geliştirici seçeneklerinden usb hata ayıklamayı işaretliyoruz.

    2) Hi suite programı bilgisayarda kurulu değil ise kuruyoruz.

    3) Telefonu bilgisayara” hsuite modunda” bağlıyoruz.

    4) Minimal fastboot 1.1.3 exe dosyasını indiriyoruz. Bilgisayara kuruyoruz.

    5) TWRP-2.8.7.0.img ve BOOT_EMUI3.0_621_UNLOCKED dosyalarını Minimal fastboot 1.1.3 programının kurulu olduğu;
    C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot klasörünün içine atıyoruz.

    6) Minimal fastboot programını Yönetici olarak çalıştırıyoruz.

    -İlk olarak telefonu bootloader moduna almamız gerekiyor

    -“adb reboot bootloader” komutunu verip enter tuşuna basıyoruz. Telefon kapanıp, bootloader modda açılıyor.

    -“fastboot flash boot BOOT_EMUI3.0_621_UNLOCKED.img” komutu ile enter tuşuna basıp bootloaderi yüklüyoruz. (Tırnak içindeki komutu aynen kopyala- yapıştır yapın)

    -“fastboot reboot” komutu ile telefonu yeniden başlatıyoruz.

    -Telefon açıldıktan sonra “adb reboot bootloader” komutu ile cihazı yeniden bootloader moda alıyoruz. Şimdi twrp recovery sürümünü yükleyeceğiz.

    “fastboot flash recovery TWRP-2.8.7.0.img” komutu ile twrp recovery’yi yüklüyoruz. (Tırnak içindeki komutu aynen kopyala- yapıştır yapın)

    “fastboot reboot” komutu ile telefonu yeniden başlatıyoruz.

    Telefonun sd kart veya cihaz hafızası kısmına UPDATE-SuperSU-v2.46.zip, Stock-Advanced-Kernel-B621.zip ve busybox.1.23.2.zip dosyalarını atıyoruz.

    Artık twrp recovery telefona kuruldu. Şimdi telefonu recovery modda açıp, yukarıdaki zip dosyalarını yüklememiz gerekiyor.

    (Recovery moda girme: Ses açma+ses kısma ve güç tuşlarına aynı anda basıyoruz, huawei yazısı gelince güç tuşunu bırakıp, ses açma ve kısma tuşlarına basmaya devam ediyoruz, 15 saniye kadar sonra twrp recovery açılıyor.)

    Yukarıdaki 3 adet zip dosyasını flashlıyoruz. Telefonu yeniden başlatıyoruz.

    Telefon yeniden başladığında, Supersu yüklenmiş olarak açılıyor. Telefonumuz artık rootlu. Güle güle kullanın.

    Gerekli dosyalar:

    hsuite 2.3.55.1

    https://mega.co.nz/#!QlhmCL7J!IWVOijxm9bdbFFCb5qAg8G9LuNkDweFO_6pnDkT6F7g

    minimal adb fastboot 1.1.3

    https://mega.co.nz/#!UsZCjajZ!ovKnSpV0XreUsPJFvGGYOHmeb8JbV7-iwe8f36EN_1s

    B621 kilitsiz bootloader

    https://mega.co.nz/#!Io4DgLpZ!7i-WYtgf7q8UzsFVhJ4xm-2WtOLY-k0X2T-Zt062ICk

    twrp 2.8.7.0 touch recovery

    https://mega.co.nz/#!NwoX3RbI!7snO8pByJBaGItKfaJnJs3joU9jFk7EnRxeLYLpf9_I

    update supersu 2.46

    https://mega.co.nz/#!41A2FLRI!xyXe6GPjNoa_f3ShMqoUHFr5JTfkoJVupfjyzdW6x9c

    b621 stock advenced kernel

    https://mega.co.nz/#!J5QTHT5Y!uoKDw-XhU8qLbJKIQmSJNGudLbSctcNIf64Rk3DbMu4

    busybox 1.23.2

    https://mega.co.nz/#!x15DTZYQ!j70ye4hQwVWlxLeW_JeDaz7ctNSaK8lVSyf39fvQEl0


    Tüm dosyaların güncel sürümleri, yukarıdaki adreslere yeniden yüklenmiştir.




    B133 kurulumu sonrası b602 ve b609'a geçip root yapmak istemiyorsanız aşağıda ki adımı uygulamayınız ancak b602 ya da b609'a geçtikten sonra root atmak sıkıntı çıkaracaktır.

    B133 sonrası root işlemi: Eğer cihazı rootlamak istiyorsanız B602 ve B609 sürümüne geçmeden önce şuan karar vermeniz gerekmektedir.
    B133 yazılım güncellemesi sonrası aşağıda yazanları (alıntıları göster butonuna tıklayıp açtıktan sonra) uygulayarak cihazınızı rootlayabilirsiniz;

    quote:

    Orijinalden alıntı: nefesalmak

    UYARI!!!
    B609 (Emui 3.0) yüklüyse ilk mesajda yazılanları yaparak root yapamıyorsunuz. Ama Emui 2.3 ise yazılanlarla root yapabilirsiniz. Örneğin B133SP01 yüklüyse root yaptıktan sonra üstüne B602 yüklediğinizde ve B602 üstüne B609 yüklediğinizde root hala devam ediyor.
    Hi Suite programını pcnize kurun.

    http://rootgeniusdownload.com adresinden Root Genius adlı programı da pcnize indirip kurun yalnız dikkat edin İngilizce versiyon olsun. Çince de olsa önemli değil ama ekranda yaılanları anlamıyorsunuz. Şayet bir şekilde Çince kurarsanız açılan pencerenin ortasında daireye tıklayın, program başlıyor ve işlemi bitiriyor.

    Ben İngiizce versiyonu başarıyla kurduğunuz varsayarak devam ediyorum:

    - PC' nize USB kablo ile telefonunuzu bağlayın ve HiSuite adlı programı açın.
    - İlk kez bağlantı kuruyorsanız, HiSuite P7' ye bir uygulama kuracak. Kurulumdan sonra telefonunuzdan P7 için bağlantı modu olarak HiSuite ‘i seçin.
    - Daha sonra USB kabloyu telefondan çıkartın ve HiSuite uygulamasını kapatın.

    Şimdi root için gerekli işlemlere başlıyoruz:
    – Root Genius uygulamasını yönetici olarak bilgisayarınızda açın
    – USB kablo ile P7’yi bilgisayarınıza bağlayın
    – Bağlantı türü olarak telefonunuzda HiSuite' i seçin
    – Root Genius uygulamasında Next tuşuna basın ve bekleyin
    – İşlem bitince P7 yeniden başlayacak ve açılışta ROOT için gerekli yüklemeler yapılacak.

    Bu işlemler sırasında P7 yeniden başlar fakat Root Genius çalışmaya devam ediyor gibi görünürse kabloyu çıkarın ve yeniden bağlayın. Programın sol altında Rooted yazdığını göreceksiniz.

    Ben bu işlemi defalarca yaptım, hatta yaptım yaptım bozdum. En az 10 defa rootu kaldırıp yeniden kurdum. Sorunsuz rootlanıyor. Bu arada root iznini veren program Super Su olmuyor, P7' ye Kingroot ya da Kinguser adlı bir uygulama yükleniyor. Bu Super Su gibi zaman zaman sizden root yetkisi istiyor.

    Bilgilerin büyük kısmıwww.ertemur.com adlı siteden alıntıdır. İlgili site sahibi bir şekilde bu mesaja rastlarsa "neden izinsiz aldın" demesin diye belirtmek istedim.

    Bu arada ek bir bilgi vermek istiyorum, özellikle telefonunu Vodafone taahhütlü olarak almış olanlar, root işleminin ardından marketten Solid Explorer adlı dosya yöneticisini indirerek uygulamayı açsın ve uygulamanın altında yeralan Atla butonuna tıklasın. Burada Cihaz' ı seçsin. Büyütece cust yazsın, açılan alanda Preinstalled adlı klasöre girsin ve P7 de bulunan inanılmaz sayıda Vodafon apk sını görsün. İsteyen bu uygulama ile bu apkları silebilir. Açılış ve kapanış animasyonlarından kurtulmak isteyen arkadaşlar da yine Cust adlı alanda dolaşsın ve Media klasörünün içindeki Zip dosyasını silsin. Zip dosyasını açıp içindekileri silmek isterseniz izin vermryrbilir ama Zip komple silmenize izin veriyor uygulama.

    Yine uzun uzun yazdım, kalın sağlıcakla.





     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


    EMOTION UI 3.0

    B133'den B609'a geçiş 2 şekilde sağlanmaktadır;
    İlk yol bizim burada uygulayacağımız önce B602'ye sonra da B609'a geçiş.
    Diğer yol ise 1.2GB'lık dosya ile B609'a direk geçiş (ancak bu yolun rootu iptal etme ihtimali olduğundan aşama aşama gideceğiz.)

    Emotion UI 3.0 BETA B602:https://mega.nz/#!2wMgCbrZ!isnT03ZHS-ro5kcOUyhdltBikDQslyc9374zop7FhXQ
     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


    Emotion UI 3.0 STABLE B609 (B602 kurulmuş olması gerekli):https://mega.nz/#!b11FER7B!Fdx9bHVdgGZmUcmJssIInJmnAuY6A1_00H9uKDYTxlw
     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


    Bilgilendirme: Dload klasörüne atmadan önce isimlerini ne olur ne olmaz Update.zip olarak değiştirin.

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


    Emotion UI 3.0 STABLE B619 (Resmi Türkiye Emotion 3.0)
    B619 Türkiye için çıkarılmış emotion ui 3.0 güncellemesdir kurulum ve detaylar;http://consumer.huawei.com/tr/mobile-phones/support/downloads/detail/ascend-p7-tr.htm?id=42902

    B615 güncellemesi hakkında: Güncellemenin bir ülkede ki 4G problemlerini çözmesi üzerine çıktığı için kurmanıza gerek yok. (50mblık dosya olmasından da anlaşılıyor) Ayrıca şarj süresinde düşüş varmış o yüzden linkini hiç paylaşmayacağım gereklilik halinde paylaşabilirim.



     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


    ANDROID LOLLIPOP 5.1 GÜNCELLEMESİ HAKKINDA

    Android lollipop güncellemesinin Temmuz ayının başlarında geleceği duyruldu ayrıca beta kullanıcısı olmak isteyenler için de resmi sayfadan şöyle bir içerik gönderildi;https://www.facebook.com/Huaweiemui/posts/1743757782431763

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


    SÜRÜM DÜŞÜRME ANLATIM(YENİ)
    Orijinalden alıntı: krky

    Emui 3.0'dan Emui 2.3'e dönüş yapmak isteyen arkadaşlar için güvenli bir yol var.http://consumer.huawei.com/nl/mobile-phones/support/downloads/ascend-p7-nl.htm bu bağlantıdaki dosyayı Nu downloaden'a tıklayarak indirin.

    1. Sıkıştırılmış arşiv içindeki Step 1 Transition package klasörü içindeki dload klasörünü sd kartınızın ana dizinine kopyalayın ve yerel güncelleme ile güncellemeyi yapın. Sonra telefon açıldıktan sonra Ayarlardan telefon hakkında kısmına girip sürümü kontrol edin. Sürümün B603SP01 olduğundan emin olun.

    2. Sıkıştırılmış arşiv içindeki Step 2 EMUI 2.3 package klasöründeki UPDATE.APP dosyasını sd kartınızın ana dizinindeki dload klasörüne kopyalayın (Bu işlemden önce eski UPDATE.APP dosyasını silmeyi unutmayın). sonra tekrar yerel güncelleme ile güncellemeyi kurun. Telefon açıldığında Emui 2.3'e dönüş yapmış olacaksınız ve sürümü B133SP01 olacaktır.


    NOT: Bu dosya B609'dan B133SP01'e dönüş yapıyormuş ama B616 için de sorunsuz bir şekilde dönüş yaptı.

    UYARI: Güncelleme sonunda tüm verileriniz silinecektir.

    ESKİ SÜRÜM YÜKLEME (SÜRÜM DÜŞÜRME)
    B133'den dönmek herhalde mümkündür ancak b609'dan b125'e bu dosya ile dönen varsa lütfen bana iletebilir mi?

    B125'e geri dönmek için:https://mega.co.nz/#!kRIhBayb!ruw6kLvus3XUP9tKrlDV1o3dnxY3d3N2ef7V8-p1tMY

    Emotion UI 3.0'dan 2.3'e geri dönme:https://mega.co.nz/#!iNRRwTTZ!oxqO8vtQvruGF2Ac12sfzhECGENpp-rex7qNlMTg3cY
    (bu linki kontrol ediniz:http://forum.xda-developers.com/ascend-p7/general/emui-3-0-to-emui-2-3-official-downgrade-t3043700)

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

    AKSESUAR VE KILIFLAR

    Henüz aksesuar ve kılıf inceleme fırsatım olmadı. Arkadaşlar konuya destek amaçlı kullandıkları aksesuarları ve satın alma linklerini benimle paylaşırsa konuya eklemeyi düşünüyorum.


     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

    PÜF NOKTALARI

    Püf noktaları son güncelleme 23 Mart 2015 02:53


     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

    Enerji Tasarrufu İçin Yapılması Gerekenler

    1) Cihazın ekran parlaklığı modunu otomatik moddan çıkartarak manuel olarak yarıya indirin.
    2) Cihazdaki gereksiz uygulamaları uygulama yöneticisinden kapatın.
    3) Cihazın RAM ini zoramamak için gereksiz uygulama yüklemekten kaçının.
    4) Cihazın güç tasarrufu ayarlarından ROG teknolojisinden TOG teknolojisine geçin ve ekran çözünürlüğünü 720p ye düşürün. Bu hem RAM de boş yeri arttıracak hem de enerji tasarrufu sağlayacaktır. (B602 ve üstü için ayarlarda ki ekran koruma kısmından bu ayarı açabilirsiniz ancak altı sürümler için şu mesajı okuyunuz.)
    5) Cihazın Multi Tasking(Dokunmatik Butonların En Sağındaki) tuşuna basın ve arkada açık olan uygulamaları temizleyin.
    6) Cihazın telefon yöneticisini ara ara kullanarak temizleme ve optimizasyon yapın. Ayrıca bu menüden,arkada açık kalmasını istemediğiniz uygulamaların tiklerini kaldırın.
    7) Cihazın internetini çok aktif kullanmıyorsanız 3G modunu değiştirip 2G moduna alınız.



     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


    Ram optimizasyonu

    Telefonun sisteminde yüklü gelen ancak bir çoğunuzun kullanmayacağı uygulamaları "Uygulama Yöneticisi"nden devre dışı bırakarak RAM'den tasarruf edebilirsiniz.
    @Sympatique nickli arkadaşımızın yazdığı optimizasyon mesajı;

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sympatique

    Aşağıya eklediğim uygulamaları gönül rahatlığı ile devre dışı bırakabilirsiniz. Bir çoğu kullanmayacağınız ve işinize yaramayacak uygulamalar. Bu uygulamalar çalışmayacağı için ram kullanımı da optimize edilmiş oluyor. Benim cihazımın ortalama ram kullanımı kullandığım uygulamalara bağlı olarak 590 Mb ile 930 Mb arasında değişiyor. Cihazın çok nadiren 1 Gb ram kullandığını görüyorum.


     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü: Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü: Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü: Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü: Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü: Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü: Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:



     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


    Ses Düzeyini Arttırma

    Root kullanarak daha fazla ses arttırma mümkündür ama teknik olarak DTS modunu aktif ettiğinizde belli düzeyde kaliteli ses artışı gerçekleşecektir.


     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


    Kamera Kullanımı

    Cihazın kamerası otomatik modda kullanım olarak gayet yeterlidir ancak;cihazda AF sorunu az da olsa görülmektedir.Yazılım güncellemesi ile düzeltilecektir muhtemelen.Kamerayı kullanırken açık havada HDR moduna geçmenizi öneririm.HDR modunda Flaş kullanılamamaktadır ancak ışık koşulları yeterli olduğundan buna gerek yoktur.Gece çekimlerinde ise Normal Moda alarak Flaşla çekim yapmanızı öneririm.


     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


    Çizilmeleri Önlemek İçin

    Cihazda Gorilla Glass 3 cam bulunmaktadır ancak;sadece ön tarafta.Cihazın gördüğüm kadarıyla çizilmeye en müsait yeri kamera merceği.Bundan korunmak için en azından arka tarafın sürtünmesini azaltmak için silikon kılıf kullanılmasını tavsiye ederim.Ön tarafta kendiliğinden jelatinli bir telefonumuz var bu konuda sıkıntı yok.


     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


    />

    KAMERA İNCELEMESİ

    Normal Işık Koşullarında HDR Foto Örnekleri:HDR Photo Samples

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:
     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:
     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:
     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

    Makro Örnekleri:Makro Photo Samples

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:
     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:


    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Telefon çift sim kart destekliyor mu?

    Hayır, Türkiye'de satışa sunulan modeller (P7-L10) çift sim kart desteklemiyor. Ancak yurtdışında özellikle Çin pazarında P7-L00 modelleri çift sim kart destekli modellerdir. Tek imei olduğundan hafıza kartına mini sim takıldığında çalışmayacaktır.


    Açılıştaki Vodafone logosunu nasıl kaldırırım?

    B133 güncellemesi sonrası root işlemini yaparak logoyu kaldırmış olursunuz.


    Ekran görüntüsü(ScreenShot) nasıl alabilirim?

    Cihazın güç ve ses kısma tuşlarına bir süre basılı tutarsanız ekran görüntüsü almış olursunuz. Ayrıca kısayollar kısmında da ekran görüntüsü almak için dokunmatik bir tuş mevcut.


    AnTuTu Benchmark sonucu nedir?

    Cihaz'a ekran koruma açıkken yani ekran 720p iken antutu testi yaptım sonuç 30365 Puan. 1080p'de 29bin civarı almaktadır.

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

    Uzun kullanımda ekran ve şarj durumu?

    Kullandığım uygulamalar whatsapp, instagram, twitter gibi günlük yaşamda kullandığımız uygulamalardı. Ekran süresinin yarısı wi-fi yarısı 2g modunda geçti. (oyun oynanmamıştır sadece günlük deneyim test edilmiştir.) Ayrıca b609 rom ve 720p ekran ile olan test sonucudur. Konuda belirtilen ram optimizasyonu yapılmıştır.

    Ekran - Telefonun açık olduğu süre

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü: Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

    HUAWEI ASCEND P7 KULÜBÜ İMZA

    Telefon kullanıcılarının şanına yakışır bir imza hazırladım isteyen profil kısmına ekleyerek konuya destek olabilir ve telefonunun bilinirliğini arttırabilir.

    Önizleme:
     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:

    Huawei Ascend P7 Kullanıcı Kulübü

    Kod:
    [image]https://store.donanimhaber.com/43/9a/d3/439ad3e408a78d484371710e848d26cf.png[/image] 
    [b][link=http://forum.donanimhaber.com/m_95622893/mpage_1/tm.htm]Huawei Ascend P7 Kullanıcı Kulübü[/link][/b]


     Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü:



    AYRINTILI TEKNİK ÖZELLİKLER

    ====Genel====	   
    *2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
    *3G Network HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
    *4G Network LTE 800 / 900 / 1800 / 2100 / 2600
    *SIM Micro-SIM

    ====Ölçüler====
    *Boyut 139.8 x 68.8 x 6.5 mm (5.50 x 2.71 x 0.26 in)
    *Ağırlık 124 g (4.37 oz)

    ====Ekran====
    *Model IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
    *Çözünürlük 1080 x 1920 pixels, 5.0 inches (~441 ppi pixel density)
    *Multitouch Var
    *Koruma Corning Gorilla Glass 3
    *Arayüz Emotion UI 2.3

    ====Ses====
    *Alert types/Vibration/MP3 ringtones
    *Hoparlör Var
    *3.5mm jack Var
    **Dolby Digital Plus sound enhancement

    ====Hafıza====
    *Kart Girişi microSD, up to 64 GB
    *Dahili Hafıza 16 GB, 2 GB RAM

    ====DATA====
    *GPRS Up to 60 kbps
    *EDGE Up to 236.8 kbps
    *Speed HSDPA, 42 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps; LTE, Cat4, 50 Mbps UL, 150 Mbps DL
    *WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot
    *Bluetooth v4.0, A2DP, LE
    *NFC Yes
    *USB microUSB v2.0, USB On-the-go

    ====KAMERA====
    *Ana Kamera Özellikleri F2.0 PopupBack-illuminated sensor (BSI), Autofocus, Face detection, Smile detection, Exposure compensation, Burst mode, Geo tagging, High Dynamic Range mode (HDR), Panorama, Night mode, Effects, Voice activation
    *Video çözünürlüğü 1080p@30fps, check quality
    *İkincil Kamera 8 MP, Panaromik Özçekim

    ====OS ve İşlemci====
    *OS Android OS, v4.4.2 (KitKat)
    *Chipset HiSilicon Kirin 910T
    *CPU Quad-core 1.8 GHz Cortex-A9
    *GPU Mali-450MP4
    *Sensors Accelerometer, proximity, compass
    *Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM
    *Browser HTML5
    *Radio FM radio
    *GPS Yes, with A-GPS, GLONASS
    *Java Yes, via Java MIDP emulator
    *Colors Black, white, pink
    - Active noise cancellation with dedicated mic
    - XviD/MP4/H.263/H.264/WMV player
    - MP3/eAAC+/WMA/WAV/Flac player
    - Google Search, Maps, Gmail,
    YouTube, Calendar, Google Talk
    - Organizer
    - Document viewer
    - Photo viewer/editor
    - Voice memo/dial/commands
    - Predictive text input

    ====BATTERY====
    Değiştirilemez Li-Po 2500 mAh battery
    Stand-by (2G) / Up to 422 h (3G)
    Talk time Up to 22 h (2G) / Up to 14 h (3G)
    MISC Price group About 300 EUR
    TESTS Display Contrast ratio: 843 (nominal), 1.992 (sunlight)
    Camera Photo / Video
    Loudspeaker Voice 63dB / Noise 66dB / Ring 70dB
    Audio quality Noise -92.7dB / Crosstalk -32.0dB
    Battery life
    Endurance rating 53h


    YAPILACAKLAR

    Başlığın eksiklerinin farkındayım bunun için herkesin anlayacağı şekilde bir başlık olması için çalışmalarım olacak aşağıda ki listeden çalışmalarımı görebilirsiniz.

    • Videolu firmwire yükleme anlatımı yapılacak (b122'den en güncel sürüme kadar her birinin videosu)
    • Cihazın bilinmeyen (ya da az bilindik) özelliklerini gün yüzüne çıkaracağım.
    • Yeni püf noktaları ekleyeceğim.
    • Aksesuarlar eklenecek.
    • Kutu içeriği hakkında daha ayrıntılı bilgi eklenecek.
    • Sıkça sorulan sorular kısmı yenilenecek.


    KATKISI GEÇEN DİĞER KULLANICILAR

    @lazloo, @krky, @Sympatique
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Irak'da bu telefon resmi olarak mı satılıyor yoksa kaçak mı? Yani Huawei var mı orada yoksa Irak'a da mı kaçak olarak getirilmiş?
  • Hafıza kartı yuvasına sim kart takma olayını anlayamadım, denediniz mi? Eğer oluyorsa anneme alabilirim. Çift hatlı telefon ihtiyacı var.
  • Isınma olayını ortalamanın altında demişsiniz de bi kıstasınız varmı daha önce kullandığınız telefonların ısınmasıyla ? bu telefonu alıcam satışa başlayınca da tek çekincem bi önceki modeldeki gibi ısınması.
  • Resmi olarak Irak'ta satılıyor. Erbil'den almıştım. Daha önce Sony Ericsson Arc S ve Xperia P kullandım. Bir önceki modelindeki ısınma durumunu bilmiyorum fakat kesinlikle el değmeyecek ya da elini terletecek kadar ısınmıyor. Yani bence ideal bir sıcaklığı var bu ince kasaya göre. Aslında Çift sim kart olayını denemedim fakat denesem bile o kısmında pasaport kaydıyla açılması gerekiyor belki hafıza kartında sıkıntı yaşarım diye denemedim. Bence TR'ye girdiğinde elinize alın 5 dk'da olsa inceleyin derim. Ben şuan Samsung'dan uydurma bir ekran jelatini kullanıyorum :) TR pazarına girdiğinde ise kılıfını alcam nolur nolmaz diye :)
  • +1 mümkün değildir hocam öyle bir şey micro sd yuvasına sim
  • Edition Region Provider Version SIM NFC
    P7-L00 China Unicom Customized Dual
    P7-L05 China Mobile Single
    P7-L07 China Mobile Customized Single
    P7-L09 China Telecom Customized Dual
    P7-L10 Overseas Generic European Band Single X
    P7-L11 Australia Generic Single
    P7-L12 Latin America Generic Latin Band Single
    P7-L01 China Unicom Dual X
    P7-L06 China Mobile Dual X
    P7-L08 China Telecom Dual
    P7-L16 Overseas Generic Single X
  • Inceleme videosu koyunuz full nettr takili kac saat gider tahmince

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesintisiz offline oyun süresi nasıl?

    Bunu belirlemek güç olursa

    Wifi stabilite çekim gücü bataryaya etkisi nasıl. Misal pil yüzdeyüz gibiyken bir 2gb torrenti wifiden indirip sonraki şarzı anlatabilir misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediğim gibi daha onu denemedim ama benim için önemli olan genel işlevi :)
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Genelde oyunların çoğu nete dayalı olduğu için şöyle diyebilirim; dün gece şarjım 15'de iken offline bir oyun açtım 1 buçuk saatte %8 kalmıştı. Online modda ise şuana kadarki gözlemlerim ise Batman Arkham Origins'i 2 saate yakın oynadım ve şarjım %20 civarında gitti. Aynı şekilde Hercules oyununu ise 1 saatte %8-9 gibi bir oranla oynadım. Zaten wifi telefon uykudayken belli bir süre sonra kapanıyor ama ön planda değil arka planda çalışıyor bildirimler felan geliyor yani. Torrent indirmedim genelde pc'den çekerim torrenti :)
  • Türkiyede 1.300 tl acaba lg g2 mi bu mu ?
  • DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    Sana samimi cevabımı vereyim. LG G2'yi kız arkadaşım kullanıyor. Telefondan memnun ama o kadarda kullanımı pratik bir telefon değil. Mesela arka kamera arkasında bulunan açma kapama tuşu gibi. Yani alışkanlıkların dışında bir telefon. Kamerası ise orta seviye. Huawei ile ne tasarımı ne hızını kıyaslamam şahsen. :)
  • sercandalforum kullanıcısına yanıt
    hmm anladım bilgiler için sağol yane huawei yi çevremde bilmeyen insan çok çıkarsam göstersem bune lan deyip gülmeye başlarlar aslında huawei nin ne oldugunu bilen bilir ama kafamda yazılımsal olarak kötü destek veren bir firma prestiji var haricinde şirket çok iyi kendi chipsetlerini kendi geliştiren bir şirket ..
  • mhmt_tkmk M kullanıcısına yanıt
    İnceleme videosu biraz güç ve benim içinde epey bir zaman kaybı olur inan. Türkiye Turu'm var anlatacağım yerlere çalışıyorum. Ben bu telefonu zaten Tur'da sorunsuz bir şekilde kullanabilmek adına aldım. Sabahın 7'sinde açıp gece 2 olduğunda hala şarjı %20'lerde olan bir batarya ve senkronizasyon uyumu var.
  • DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    Haklısın tereddüt etmekte. Ama benimde çevrem bu ne lan adı ney bir daha söyle gibilerinden espri konusu olmuş bir telefon fakat şu özellik var şu kadar gidiyor felan dedikçe dumur ettiğimi bilirim :) Bak ben mesela yıllardır SONY kullanırım ve bunu almadan önce XPERIA Z1 alacaktım fakat baktım menüsü aynı hala güncelleme yok neden aynı özelliklere sahip başka telefon bakmıyorum dedim baktım bunu gözüme kestirdim. İyiki almışım diyorum bu konuyu açmamdaki neden ise daha çok kullanıcı sahiplensin ön yargılarını kırsın. Araştırdığında göreceksin HUAWEI'nin ÇİN pazarında APPLE ve SAMSUNG'dan sonra en çok satılan 3. telefon firması olduğunu. Güncelleme konusunda benimde umudum yoktu fakat daha ilk haftadan güncelleme geldi.
  • Kamera konusunda SONY ile çalışmış ve HUAWEI için adamlar özel ön kamera üretmiş. Bu da bahsettiğim Panoramik Selfie modu ve 8 mp olması. Piyasadaki hiç bir telefonda bu özellik olmayınca HTC ONE M8'in selfie kamerası dahil fotoğraf çekimlerinde herkes benimkini eline alıyor
  • sercandalforum kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin rakamlar güzel ama şarz doğru orantıyla mı gider hiç belli olmuyor. Bahsettiğin şarz gidişine doğru orantılı yansırsa kabataslak 10 saat offline oyun süresi varsa güzel. Bazen oyunu bıraktığında şarz iyi görünüm sonra birden düşebiliyor.

    Ama enazında günde 1-2 saat ofline oyun oynarım geçmem diyenler için iyi görünüyor. Mali 450 şarzda mali 400 den epey iyi olmalı çünkü mali 400 pek iyi değil.

    Torrenti bende bilgisayardan indiriyorumda çok fazla bağlantı kurduğu için wifiyi test etmek için güzel. Hatta ufak ufak veri yazıp cihazı ısıttığı içinde sdcard uyumsuzluğunu en güzel torrentte sorun çıkınca yakaladım.



    Telefonun açığınıda aramak değil amacım. Teknik olarak döneme göre olması gerektiği gibi olan ilk huawei. Yoksa sormam zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 9 Ağustos 2014; 17:57:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sercandalforum kullanıcısına yanıt
    Gece çekimlerini bekleriz. Bide ağaçların gögelediği bir yerde ormanlık gibi bir yerde hani ışık ağaçların arasından sızar ya havaya ağaçlara doğru tutup bir deneme yaparmısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sercandalforum kullanıcısına yanıt
    Çin pazarında en çok satan telefon xiaomi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.