Şimdi Ara

HGST kurumlara yönelik en hızlı SSD çözümünü geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • HGST kurumlara yönelik en hızlı SSD çözümünü geliştirdi





    Western Digital çatısı altında faaliyet gösteren HGST, dünkü flash bellek temalı konferansta kurumlara yönelik olarak geliştirdiği en hızlı SSD çözümünü lanse etti. 




    HGST'nin yeni SSD çözümü 512 byte'lık sıralı verinin her biri için 3 milyon IOPS okuma değerine ulaşabiliyor. Sırasız ayarlar da ise rastgele okuma gecikmesi ise 1.5 mikro saniye (saniyenin milyonda biri) olarak gerçekleşiyor. 




    HGST yeni SSD çözümünde yüksek değerlere ulaşabilmek için faz değişim belleklerinden - PCM oluşan bir sürücü kullanırken, düşük gecikme süresi sağlayan bir arayüz protokolü de geliştirmiş. Saydığımız değerlerin NAND bellek kullanan SSD'ler tarafından elde edilemeyeceği belirtiliyor. 




    PCM bellek teknolojisi NAND flash belleklerin yerini alacak bir teknoloji olarak görülüyor. Yüksek yoğunluklu ve değişken olmayan PCM, NAND belleklere göre daha hızlı veri erişimi ve daha düşük okuma erişim zamanları sunabiliyor. Böylece çok yüksek hızlara erişebiliyor. 




    HGST'nin yeni SSD çözümünde 45nm fabrikasyon sürecine sahip yongaya sığdırılmış 1GB boyutunda PCM bileşenleri kullanılıyor. Çok sayıda PCM bileşeni biraraya getirilebiliyor ve tam uzunlukta PCIe tabanlı 2x4 SSD kartları oluşturulabiliyor. 




    HGST, düşük gecikme sunan arayüz protokolü için Kaliforniya Üniversitesi araştırmacıları ile uzun süredir bir iletişim protokolü geliştiriyor ve bu protokol ilk kez yıl başında duyurulmuştu. Protokol sadece bu bellek teknolojisi için geliştirildi.  

     

     



    Kaynak:http://www.zdnet.com/superfast-solid-state-drive-unveiled-7000032295/







  • Boyutlar büyük hızlı ve ucuz ssd ler yakında çıkar mı

  • Western Digital'in neden bu zamana kadar sessizlikle mekanik disk pazarında durduğu belli oldu. Bu ürünler OCZ Endüstriyel olarak ürettiği ürünleri performans olarak bi kaç kat geçiyor.Yani Western Digital yine ipleri eline alıyor.

  • Walla fiyatı performansıyla aynı oranda olursa raflarda anca izleriz heralde

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her bir 512 bayt için 3,000,000 IOPS. Akıl almıyor.

  • PCM bizlere hatta kucuk capli kurumlara bile cok uzak bir teknoloji.Son teknoloji MLC ler bile hala pahali ki birde bu isin SLC kismi var.Ayrica son yillarda ucuncu sinif TLC lerinde yayginlastigini dusunursek bu gidisle SLC lerin bile ucuzladigini ve son kullaniciya ulastigini goremeyecegiz.
  • Sayfayı aşağı kaydırdığımda konu resmi beyni etkiliyor.

  • Mause tekerleğiyle hızlıca resmin üzerinde yukarı aşağı yaparak ilüzyonu görebilirsiniz.

  • Gece772 kullanıcısına yanıt
    Bunlar sana bana değil NSA'ya. Bunun senin bilgisayarına gelme olasılığı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.