Şimdi Ara

Gigabyte Aivia Osmium Mekanik Klavye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
2.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gigabyte Aivia Osmium almayı düşünüyorum.Kimsede görmedim incelemesinide görmedim Steelseries 6gv2 7g daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Linki:http://www.hizlial.com/gigabyte-aivia-osmium-kablolu-gaming-klavye/10359738?gclid=CM-CpquS978CFSvpwgodj30Amg

• Tam F/P canavarı gibi. Şu anki klavyem bozulursa kesinlikle bunu alırım(tabi bozulursa ). Yabancı sitelerde incelemeleri var.

http://techreport.com/review/24522/gigabyte-aivia-osmium-mechanical-keyboard-reviewed

Burada da G710+ ve BlackWidow'la karşılaştırmışlar:

http://www.tomshardware.com/reviews/mechanical-keyboard-razer-logitech-gigabyte,3505-3.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Maiden 

Tam F/P canavarı gibi. Şu anki klavyem bozulursa kesinlikle bunu alırım(tabi bozulursa ). Yabancı sitelerde incelemeleri var.

http://techreport.com/review/24522/gigabyte-aivia-osmium-mechanical-keyboard-reviewed

Burada da G710+ ve BlackWidow'la karşılaştırmışlar:

http://www.tomshardware.com/reviews/mechanical-keyboard-razer-logitech-gigabyte,3505-3.html

eyvallah kardeşim incelemeleri anlamasamda kaliteyi sadece markalarda aramaktansa araştırınca daha ucuza daha kaliteli daha çok özelliği olan şeyler çıkabiliryor ve bugün yarın siparişini vericem

• 4 mekanik klavye arasında baya detaylı bi karşılaştırma olmuş, ilgilenenlere;
    Logitech G710, Ducky DK9008, CM Storm Trigger, Gigabyte Aivia Osmium;
    incelemeVideo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merl -- 21 Ağustos 2014; 22:49:54 >
  • Bide Türkçe Q ile geliyor ve fiyat diğer mekanik klavyelere göre en uygunu gibi.

Galiba mekanik klavye alınacaksa bu alınır artık

Edit: Bu arada klavye hangi mekanik tuşu kullanıyor bilen var mı?
    Cherry MX Blue, Red, Brown?

Blue demek istiyorum arka ışıklandırmasına bakarakta hiç bir yerde belirtmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 21 Ağustos 2014; 23:02:21 >
  • kesinlikle oyle. makro tuşlar yukarıda. sol tarafta serçe parmak en ucu okşadığında ctrl, tab, esc gelmeli arkadaş! ne öyle makro tuşlar sol kanadı ele geçirmiş(pek oyuncu biri değilim, daha çok yazılım). yani hem mekanik olması, hem multimedya tuşları olması ki sesi açıp kapama iyi olmuş, fn tuşuna gerek kalmadan. benim tek korkum, resimlerde ışığı tabandan verip tuş aralarından çıkması(light bleeding) idi. ama videolara bakarsak kısık ışıkta öyle bir sorun yok. ışık ayarını köklerseniz gazinoya dönüyor, ki gerek yok.
    sanırım osmium'u alacağım, 2 saattir inceliyorum bi yamuğunu görmedim.
    ışıkAyarıSeviyeVideo

edit:türkiyede satılan red kullanıyor. videodaki de red, adam bahsediyor zaten.
    edit2: bir de brown kullanan verisyonu var onun aydınlatma beyaz, ama sanırım tr'de türkçe q versiyonu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merl -- 21 Ağustos 2014; 23:17:25 >

• bugün aldım klavyeyi.
    7-8 senedir kullandığım eski klavyem(microsoft digital media keyboard 1.0) artık iyice çileye dönmüştü. klavye arayışlarına girdim. ışıklı bir şey arıyorudum. mekanikler ise pahalılar. eh araştırmalar başlladı, ilk başta a4 tech bloddy b120 yi gözüme kestirdim. vatan'a gittim denedim falan pek hoşuma gitmedi. sonra logitech g105'e bakındım. normalde de pek sevmem logitech'i. şimdi logitech fanları kızacak ama öyle ahım şahım bi marka değildir, olmamıştır. bu tıpki memleketimde en iyi kulak içi kulaklığın sennheiser sanılması gibi bir şey. ürün çeşitliliği yokluğundan oluyor. her neyse mecbur logitechlere kaldık. ha bu arada microsoft 2000 curve comfort'u da uzun zamandır arıyordum efsane klavyedir, lakin üretilmediği gibi artık bulmakta oldukça zor. her neyse logitech g105 ten de vazgeçtim çünkü harici tuşları yoktu. müziği kısmak için ayrı tuşlara basmak istemiyordum. o sebeple g110 'a çevirdim gözleri. heh aradığım şeydi. 110-120 liraya bulunabiliyordu. lakin istanbulda bulması hayli zordu derken bunun bi büyük abisi logitech g510'u farkettim. her ne kadar sol tarafta 2. bi klavye oluşturacak kadar ekstra tuş barındırmış olsa da, ışık renginin istenilen renge ayarlanması bir artı idi. üstelik şu an teknosada 150 lira gibi fiyattan satılması beni iyiden iyiye cezbetti. biraz tırsıyordum tabi, el sol taraftaki tuşlara gidecek hep nasıl alışacam diye. bir de hep söylenen tuşlarının küçük olduğuydu. tüm bu süreç yaşanırken tamamiyle fantezisine mekanik klavyeleri de araştırmaktan geri kalmamıştım. işte logitech g710+, steelseries apex, razer blackwidow, corsair k serisi, ducky shine serisi, das keyboard, cm strorm vs. vs. yurtdışından getirtmeyi düşündüm ancak türkçe karakterleri içermesi önemliydi. sonra gittididiyorda gigabyte osmium'u gördüm. yorumları oldukça iyidi(hoş tr sitelerde böyle yorumları pek kaale almam zira, bizim millet ürün bozulmadıkça ister o ürün, en tırt ürün olsun gider oraya ben memnunum süper yazar.) osmium'u araştırdım lakin ilk başta soğumuştum. neden derseniz, ışıkları açıkken sadece tuşlar değil bütün alt taban da aydınlanıyorıdu, ve pek görmek isteyeceğim bi durum idi. yani en azından resimlerde böyle gözüküyordu. diğer yandan razer blackwidow'a da 350 küsür lira vermek istemiyordum. iyiden iyiye rotayı g510 a çevirdiydim artık teknosaya gidecektim ürünü incelemeye ve hatta almaya. derken nerden karşıma çıktı hatırlamıyorum osmium yine karşıma çıktı. nasıl olduysa youtube'dan unboxing videosu izlemek aklıma geldi, normalde izlerim zaten bütün logitechleri izledim lakin osmium'u başta eledğim için bakmamıştım. sonra klavye ışığının kısıldığında o tabandaki ışık suzmesinin olmadığını gördüm. meğersem ışık ayarını köklersek gazinoya dönüyormuş. başladım araştırmalara, yok brown cherry switch şöyle yok kırmızı böyle falan derken. almaya karar verdim. hepsiburada'da 256 liraya satılıyordu. 4 günde kargoya verilir uyarısını gördüm, içime sıkıtnı düştü, artık bir an önce almalıydım. biraz araştırma sonucunda, üsküdarda oturmam ve daha önce alışveriş yapmam sebebi ile sadecenotebook.com da ürünün satıldığını gördüm ve hemen gidip ofisinden ürünü aldım(251tl). şu an şu satırları osmiumdan yazıyorum.
    hep derler ya hani mekanik kalvye ayrıdır diye. hakikaten öyle insanın yazdıkça yazası geliyor.

osmium'u seçme sebeplerim;
    *ben çok oyuncu biri değilim. nadiren kendi halinde starcraft, total annihilation, jedi academy, bioshock infinite falan takılırım anca. o yüzden pek makro tuş atamaya ihtiyacım yoktu. çoğu oyuncu klavyelerinde sol tarafta illa bi şerit kuş takımı oluyor. ben daha çok kod yazıyorum o yüzden sol tarafta makro tuşlarına pek dokunmak istemiyordum. osmiumda üst tarafta 5 tane var. şimdi pek bilemiyom wow vs. oynayanlar için bu tuşların üstte olması muhtemelen pek kullanışlı olmayabilir. çünkü düşünüyorumda oyun esnasında ulaşması gerçekten zor. ama benim için daha iyi sol tarafta uçta sol serçe parmak tab, shift tuşarının üzerinde duruyor direk. ayrıca üstteki makrolara da kendime göre bir şeyler atadım misal g1'e bastığımda "<div class=""> </div> yazıyor direk ki ne büyük nimetmiş geç keşfediyorum böyle şeyleri.
    *ışıklı olması onemli idi. ama tuşların altında light bleeding olmamalıydı. çok açmazsak osmiumda olmuyor ayrıca resimlerde videolarda klavyeyi her yukarıdan görüyoruz. ama tabi kullanırken bu bleeding olayını fazla gözlemleyemiyoruz. en azından rahatsız edici seviyede değil.
    ürününü yanında tuş çıkarıcı aparat ile birlikte 4 tane ekstra tuş geliyor. beni üzen, kutudan bi program cdsi çıkmadı. yani yine yüklemeyip güncel sürümü indirecektim tabi ama ne bileyim insan bekliyor yinede.
    kablosu fazla kalın. şöyle bi deathadderın kablosuna bakın bir de bununkine. o uçtan 4 dal çıkyor. 2usb(ki biri usb 3.0), diğer ikisi mikrofon ve kulaklık jakları. ki evet klavyeden kulaklık ve mic outputları var aynı şekilde bi usb3.0 ve usb 2.0 çıkışı var.
    usb 2.0 çıkışı arka kısımda kablo çıkışının yanında.

eksileri ne derseniz, şidmilik gördüğüm kadarıyla,
    *bu ses açma kısmı roll'u iyi güzel lakin biraz aşağıda kalıyor. f tuşları denize paralel dağ sırası gibi yükselmiş önünde kendisine ulaşmamız biraz zor.
    *sağ üstteki aivia logosunun ışığını tamamen kapatacak bir ayar henüz bulamadım. beni rahatsız ediyor şahsen.
    *ürün cherry mx red ve tuşlar diğer dandik kalvyeme göre acayip hafif. bu da dinlenmek için, bir şey okurken vs. ellerinizi klavyeye koyduğunuzda gayriihtiyari biçimde tuşlara basıyorsunuz.

bir de ürünün çıkardığı ses için şöyle kısa bi video çektim yine bugün;
    Video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merl -- 22 Ağustos 2014; 21:44:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alakasız olacak ama o ses testindeki pervani iyi iş yapıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playinq -- 22 Ağustos 2014; 23:29:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playinq

Alakasız olacak ama o ses testindeki pervani iyi iş yapıyor mu?

yapmaz olur mu. hayatımda aldığım en güzel hediye o. usb pırpır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merl -- 23 Ağustos 2014; 8:04:53 >
  • klavyeyi aldım alınabilecek en mantıklı ve ucuz klavye red chery anahtarları var mavi ışıklandırma 6gv2-7g-g710+ hepsinden iyi oldugunu düşünüyorum.razerı bilemicem ama fiyatına bakarsak gözü kapalı alınması gereken mekanikl klavye birde çok ağır yaklaşık 1-2 kg var.
  • bende alcam bundan ama onboard memory yokmu bunda ? hiçbir yerde yazmıyor sanırm yok . onboar memorysiz bir makro klavye düşünülemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucuß3

bende alcam bundan ama onboard memory yokmu bunda ? hiçbir yerde yazmıyor sanırm yok . onboar memorysiz bir makro klavye düşünülemez

ben makrolarını hiç kullanmadım ama onboard lı mı onboardsızmı bilmiyorum ztn mouseum g500s ondaki makrolar yetiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panini78

quote:

Orijinalden alıntı: ucuß3

bende alcam bundan ama onboard memory yokmu bunda ? hiçbir yerde yazmıyor sanırm yok . onboar memorysiz bir makro klavye düşünülemez

ben makrolarını hiç kullanmadım ama onboard lı mı onboardsızmı bilmiyorum ztn mouseum g500s ondaki makrolar yetiyor.

kullanma klavuznda bir bilgi varmı acaba ? sitesinde de yazmıyor.
  • bu klavye amazonda 130 dolar olmasına rağmen nasıl türkiyede 250tl ?
    birde red switch ve blue switch arasında nasıl bir fark var şu anda blackwidow ve bu klavye arasında kaldım ?
  • @ucuß3 ; hocam onboard memory olayı tam olarak nedir bilmiyorum. bu makro atamaları bi program aracılığı ile kullanma değil de, direk klavyenin memorysine kaydediyo diye anlam çıkardım yanlışsam düzelt. açıkçası bilmiyorum. kıllanma klavuzunda şu yazıyor;
    "memory storage: makrolarınızı yedekleyebilir ya da silebilirsiniz." lakin nette biraz bakındım siz deyince, siz de bakarsanız onboard memorysi oldugu yazıyor.;
    Link
    Link
    ayrıca 5 profil oluşturabiliyorsunuz. bu profilleri sağ üstteki Aivia yazan yere basarak değiştirebiliyorsunuz.

@gareher ; valla hocam ben de bilmiyorum. belki tr'de pek satmadı o yüzden fiyat düşürme politikasına gittiler. red, brown diye sorarsan farklılıkları var tabi, bazıları daha yüksek ses çıkarıyor mesela; en çok ses çıkarandan en az çıkarana göre green > blue > brown > black > red diye gidiyor. tabi yine tuşlara uygulamanız gereken kuvvette farkılı herbirinde her ne kadar birbirlerine yakın değerler olsalarda. bu konu hakkında pek karşılaştırma yapmadığım için bir şey söylemem doğru olmaz yine de. nette bunlarla ilgili pek çok bilgi bulabilirsiniz. bir kaç örnek vereyim;
    ozellikleAsagidakiResimlereBakin
    buVideoBrownBlueRedBlackKarsilastiriyor
    buIncelemeTamamArtikAliyorumDedirttiydi

• cevap için saol dostum evet onboard memory olayı klavye üzerinde ki tüm ayarları makroları vs oraya kaydediyor ki sen başka bir bilgisayara bağladğnda aynen görünüyor yada mesela oyundayken makro tuşu kullanacağın zaman o sırada klavye yazılımında bir problem oldğnda makroyu geç yazdırabiliyor klavye . eğer varsa süper.
  • Malzeme kalitesi nasil arkadaşlar? Kullanırken terletiyor mu? Bendeki ucuz klavye kullanirken terliyor ve tuşlarda ter kalıntıları kalıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • malzeme kalitesi tatmin edici. ben bileklik kullanmadığım için terleme hususunda bir şey diyemiyeceğim. yalnız şunu tekrar belirteyim. eğer hard gamer iseniz. ve de atıyom call of gibi hızlı bi fps oynuyorsanız, üstteki makro tuşlarına ulaşmak öyle makro tuşu yanda olan kadar kolay olmaz.
  • Merl kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela parmak uclari terleyince dogal olarak o ter tuşa da bulasiyor ve kuruyunca tusun ustunde beyaz ter kalintisi kaliyor. Makro tuslari pek onemli değil aslinda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lawliet Ryuzaki

Hocam mesela parmak uclari terleyince dogal olarak o ter tuşa da bulasiyor ve kuruyunca tusun ustunde beyaz ter kalintisi kaliyor. Makro tuslari pek onemli değil aslinda.

hafif bir kir birikintisi falan oluşuyor ondan bahsediyorsun sanırım. valla bakalım, biraz kullanalım, ürün daha taze olduğundan gıcır gıcır şimcik bi'şi diyemem :P oyle fazla oyun değilse, yazmak için mekanik klavye olarak süper. diğer mekanik klavyelerden artısı sesi açıp kapama ve kısma için fn tuşuna ihtiyaç duymamanız. galiba tr tuş takımına sahip olupta bu özelliği olan bi bu var bir de g710+. tuşları biraz yüksek ama mesela, aynı şekilde blackwidow da öyle. steelseries apex öyle değil mesela. yolunuz üsküdar'a düşerse buyrun beklerim denemiş olursunuz. yani bol bol review videoları izleyin derim. aynı şekilde yabancı forumlardaki kullanıcı yorumlarını da dikkate alın. türkleri pek dikkate almayın derim hatta :) çünkü adam gelmiş 30 liralık dandik fareyi öve öve bitiremiyor bana.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.