Şimdi Ara

DPİ ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar öncelikle hepinize iyi forumlar

    ben logitech g100s adlı faresini alıcam yalnız bu dpi ayarını anlamadım 2500 e kadar çıkartabiliyoruz ayarı olay şumu dpi artarsa ekrandaki imleç çözünürlüğü artar buda size rakibe daha iiyi ve daha hızlı nişan almanızı sağla olay bumu eğer fazla hızlı geldiyse de dpi yerine oyundan sensitivity ayarını düşürmek lazım doğru mu anlamışım beyler bide bişey daha sorcam ben bilekten oynayan bi oyuncu olarak yakın savaşlarda yani küçük haritalarda en yüksek dpi ayarında oynarsam daha mı iyi olur ??

    şimdiden teşekkürler iyi forumlar



  • Dpi bi nevi hassaslıktir iste dostum. Bunu sen kendine göre ayarlicaksin.

    Oyunlarda; yüksek dpi, düşük sensivity öneririm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çetrefilli konu ama kendi deneyimlerimden yola çıkarak anlatayım. Öncelikle FPS oyuncusuyum, bu ara sıklıkla BF4 oynuyorum.

    Önceleri Logitech M705 kullanıyordum (bu arada fiyatına öre harika bir fare, kesinlikle önerilir. Taş gibi, sağlam, orta tuş özellikleri harika ve enerjiyi gıdım gıdım kullanır. Tek pille hiç kapatmadan 5-6 ay gideri var)

    Neyse, Razer Mamba aldık. Daha önce hiç DPI ayarı vs. uğraşmamıştım. Windows fare ayarlarından kafama göre bir şey ayarlamıştım. Ama iş mamba olunca ince ayar istiyor ve bulana kadar adamı sinir eder. Kendi tecrübelerimi şöyle paylaşayım. BF4'te engineer olarak oynamaya başladım M705 ile. Rahattı.. Ama silahlar hafif ve hani uzak atışlarda özel dürbün filan yoksa zorluyor. Mamba ile bir kaç ayar verdim ancak Mamb'da bir sıkıntı oluştu sol tuşta sürtme vardı. Gönderdik değişime ve Logitech'e döndük. Bu arada support oynamaya başladım ve silahlar daha güçlü. Tabi bu değişim 15 gün sürdü (değiştiler, sorun yok - ARAL güvenilir. Testlendi... ) Mamba tekrar gelince ve ben de engineer oynayayım dediğimde fare elimde uçmaya başladı. Keklik gibi avlanıyoruz... Tabi arada hilecilerde var, onlar bir yandan... Acaba Mamba almakla hata mı ettik diye kara kara düşünmeye başladım. Engineer oynamak istiyorum zira Stinger - karadan havaya füze taşıyabiliyoruz, hava araçlarına karşı güzel savunma. Neyse baktım olmayacak, ayar işlerine girdim.

    Bir kere fareyi 2500 DPI olarak ayarladım. Bu 2500 DPI benim hem masasütü hem de oyun içerisindeki geçerli ayarım. İlk başta biraz hızlı gibi gelsede, şu an iyi. El alışıyor. Ayrıca BF4'ten asker ve araç olarak bu DPI'ya en uygun ayarları verdim. Aşağıdaki resimlerde görüleceği üzere 2500 DPI ile hem araç (tank - helikopter. Uçak kullanmıyorum) hem asker gayet rahat. Sadece herhangi bir kara aracına 2. asker olarak binip otomatik silahı kullanmak zor. Bu durumda hemen 100 DPI anlık çekiyorum ve o durumda da hiç bir sıkıntı yok. Araçatan inince veya eas aracı (hava ya da kara) kullanınca 2500 DPI devam. Tabi 2500'ü orta kademeye ben aldım. Normalde 6400, 5000, 4000, 3000 gibi iniyordu (fabrika çıkışı)

    Başka bir oyun denemedim henüz ama BF4 için bunlar çok iyi. Ama dediğim gibi birazda alışmak lazım. Masaüstü 2000 - 2500 her ikiside kullanılıyor

     DPİ ayarı


     DPİ ayarı


     DPİ ayarı


     DPİ ayarı



    Belki BF4'ün ayarlarından daha ince ayarlar çekilebilir ama şimdilik oynayabiliyorum. Dediğim gibi, biraz zaman tanı ve alış. Çok yavaş olursa hızlı refleks gösteremiyorsun, çok hızlı olursan hedefi tutturamıyorsun. Benim deneyimlerim belki işine yarar. Ama 4000'in üzerine şahsen hiç çıkmadım, ihtiyaç duymadım. Açıkça 3000-3500 üzeri bana gereksiz geldi. Aslında bu işin kesin bir doğrusu yok; senin elinin büyüküğü, kullandığın pad ve alışkanlık var. Hangisi sana rahat gelirse öyle ayarla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 30 Temmuz 2014; 12:59:23 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.