Şimdi Ara

MAÇ ANALİZİ | ‘HOME’VED

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle yazıma neden bu başlığı verdiğimi aktarayım.Basit bir kelime oyunuymuş gibi gelen bu başlığın altında bir kaç eski dost,bir kaç hatıra ve yeni umutlar var..

    Galatasaray adeta kendi evinde gibiydi.İşin aslı şu ki, uzun zamandır görmediğiniz dostlarınıza misafir oluyorsanız,kendinizi evinizde hissedersiniz.

    Keita…

    Mancini’nin oğlu Andre Mancini ve Youla.

    Eski dostlara karşıydı Galatasaray ve eski dosttan asla düşman olmazdı olmadı da.

    Zorlanmadı sarı kırmızılılar Honved karşısında.Tabii ki bu durumda Honved’inMacar Ligi’nin orta sıra takımı olmasının da etkisi fazlaca vardı.

    Geçelim analiz kısmına..

    Rapid Wien maçından dersler çıkarılmış.Cimbom’un 2 hücumcu beki Wien maçında aksattıkları defansta gereken tedbirleri almış, önlerindeki Bruma veOlcan’la kanatlarını çok iyi kullanmaya başlamış.

    Henüz maçın 4. dakikasında Burak sağdan getirdiği topu,Olcan Adın’labuluşturuyor,topla ön direkte buluşan Bruma’dan önce defans araya giriyordu.

    17 dakikaya kadar Veysel ve Olcan’ın kanadından 3 atak geliştirdiGalatasaray.Diğer kanat ise Bruma’nın Telles’e Telles’in Bruma’ya getirdiği desteklerle mükemmel işliyor,19. dakikada Telles’in yerden ortasına Brumavuruyor ancak kaleyi bulmuyordu.

    Galatasaray bir çok varyasyon denedi.Ayağa pas yaptı,uzun oynadı,merkeze atılan uzun toplarla Burak’ı savunma arkasına kaçırdı.Denedi sürekli denedi ancak olmuyordu.Ta ki maçın 36.dakikasına kadar.Kenardan gelen talimatla,Galatasaray’ın yenisi Olcan ve o ana kadar forvet arkasında görev alan Emre Çolak yer değiştiriyordu.Değiştirir değiştirmez de gol geldi.Olcan’ın tek başına yarattığı pozisyonda,ara pası Burak’la buluşuyor,kral Rapid Wien maçında yaptığı hatayı bu kez yapmıyor,kaleciyi önce yatırıyor,daha sonra sol ayağıyla topu ağlarla kucaklaştırıyordu.

    İlk yarı itibariyle Melo ve Selçuk ise oldukça etkisizdi. Özellikle Melo’nun ilk yarıda kaptırdığı 2 top Galatasaray kalesine bir atak bir de atak girişimi olarak geri döndü.Ancak Melo’nun kapasitesini bildiğim için bu noktaya takılmayı çok doğru bulmuyorum.

    Semih Kaya-Chedjou tandeminde zaman zaman arkalarına atılan toplar ve anlamsızca bozulan ofsaytlar sıkıntı yaratsa da genel hatlarıyla uyumlu bir ikili oluşturdular.

    Atanlar iyiydi de ya tutan, kara kutu Sinan Bolat?



    Standart Liege,Porto,Kayseri derken son durağı Galatasaray’da ilk maçına çıktı ve zaman zaman savunmayla anlaşmakta zorlandı.

    Ancak dikkati çeken bir nokta vardı ki Sinan’ın sezgileri.Maçın 27. Dakikasına kadar eline top değmeyen Sinan’a birileri Galatasaray defansının savunma arkası zaafları anlatmış olacak ki,doğabilecek pozisyonu önceden sezerek topla rakibi arasına girdi.Bir kaç yan topta da korkusuzca ve zamanında çıktı.Kendisine dönülen toplarda da,uzun top yerine ayağa oynamayı tercih etti.Genel itibariyle Sinan’a çok iş düşmese de,kalede Eray İşçan eşliğinde korku filmi tadında izlediğimiz rakip takım ataklarını, bundan sonra biraz daha arkamıza yaslanarak izleyebileceğiz diyebilirim.

    2. yarının başında Hakan-Chedjou stoper ikilisiyle sahadaydı Galatasaray. 2.yarı adeta Prandelli için deneme yanılma devresiydi.Değişiklikler yaptı.Hücümhattında yerler değiştirildi.Oyuncular değişti.

    Ancak ne Galatasaray’ın oyun anlayışı ne de sistemi değişmedi.Şahsım adınaPrandelli’nin en çok takdir ettiğim yönü de bu oldu.

    Mancini ile akıllara durgunluk veren oyun içi sistem değişiklikleri, Prandelli ile çok fazla olmayacak gibi duruyor.

    Hangi mevkiden oyuncu çıkardıysa,o mevkiinin oyuncusunu aldı.Kimse yabancı olduğu bir yerde oynamadı. Sistem de 4-2-3-1’den bir kez olsun şaşmadı.

    Oyun içi sistem değişiklikleri zaman zaman gerekse de,büyük ölçüde Galatasaray’a hep olumsuz etki etmişti Mancini zamanında.

    Prandelli,bir röportajında ‘Barcelona’nın Total futbol anlayışına hayranım.’ demişti.

    Hayranı olduğu Hollanda ekolünden git gide tutam tutam serpiştiriyor sinyor Galatasaray oyun sistemine.



    Takım halinde hücum.

    Takım halinde defans.

    Top rakipteyken baskı.

    Top bizdeyken ayağa pas.

    Özlem duyulan Galatasaray yakındır.

    Çocuklar İNAN’ın İNAN’ın Çocuklar..

    CimbomStatistic



  • Benimde dikkatimi çekti.Kanatları çok iyi kullanıyoruz.Özellikle bruma telles ikilisi çok iyi anlaşıyor.Veysel gerçekten çok iyi oynadı.Umarım bu oyunu zorluk seviyesi daha yüksek takımlara karşıda oynayabiliriz.Son olarak savunmada gelişme var umarım dahada iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: relling

    Benimde dikkatimi çekti.Kanatları çok iyi kullanıyoruz.Özellikle bruma telles ikilisi çok iyi anlaşıyor.Veysel gerçekten çok iyi oynadı.Umarım bu oyunu zorluk seviyesi daha yüksek takımlara karşıda oynayabiliriz.Son olarak savunmada gelişme var umarım dahada iyi olur.

    Veyselden daha iyi sağ bek.yok zaten türk tarik falan hikaye gelince anlayacaksiniz .zaten ywdeğiydi veyselin.

    Olcan bruma bunlar dişinda kanat vs aramaya gerek yok .amrabatta bunlarin yedeği olur kenarda bekler sakatlik vs formsuzlukta girer.

    Emre çolaği ispanyaya kiralayalim biraz burnu surtsun .hic gelişme yok adamda kendisi içinde iyi olur bizim içinde.

    Yedekte emre yerine marabat çok daha iyi olur aydin yilmazda ayni şekilde .

    Melo selçuk yedekte hamit yekta olur.

    Burak yedeği umut.

    17 18 oyuncu lige yeter. Digerleri tecube ve akil kazansin biraz kiralsinlar.

    Erayda ayni şekilde yeteneklidir illaki taffarel.gibi adam bişa emek vermez yoksa lakin ozguveni sifir bale onu fena çarpmiş bi takima kiralanmali mutlaka . gitsin almanya ingiltere falan dil ogrenir hem

    Defte hala bence transfer lazim bizim topu oyuna sokacak boşluk gordumu rakip sahayi katedecek çift ayakli bir stopere ihtiyacimiz var .yaninda semihde olur korayda ikiside çok iyi hamle oyunculari . balta ve chedjou gereksiz bence .

    Ama mutlaka ve mutlaka stoper almaliyiz.keske 9 tane adam.alacağimaza devre arasi dünya çapinda bi stoper alaydik .medel falan alincakmiş sanirim .ama alinacak stoper hamle oyuncuaundan ziyade tekniği çok iyi uzun top atabilen çift ayakli bi oyuncu olmali .gene saçmalayip chedjou gibi hamle adami alamayalim.
    Muslerarada isteyen varsa satilip onur alinmali kontenjan çok önemli ve boyle bir şansimiz var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.