Şimdi Ara

Discovery servisten geldi recovery menü açılmıyor,ekran ips değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 16GB modelini 9 aydır kullanıyorum. Ekranın alt kısımlarındaki beyaz noktalar için Telpa'ya göndermiştim. 10 gün sonra tamir olup geldi ekran değişimi yapılmış. Geldiğinde telefonun açılıp kapanışı garip geldi, power düğmesine basınca hemen general mobile yazısı geliyor buraya kadar normal, sonrasında ekran kararıyor 25 sn kadar hiçbir görüntü yok, sonra titreşim çalışıyor ve discovery yazısı ekrana geliyor. Önceden açılana kadar ekran sürekli açık kalırdı. Recovery menüye gireyim dedim ama birtürlü açılmıyor. Ses açma ve power tuşundan sonra Komut yok yazıyor ve birden görüntü gidiyor. power tuşu işlemiyor hiçbir şekilde, tekrar açmak için bataryayı çıkarmak gerekiyor, yada komut yok yazısından sonra hiç dokunmadan tam 2 dk bekliyorum power tuşuna basılmış gibi telefon açılıveriyor. (Factory mod açılıyor bu arada)

Ekran değişim yapıldı, malesef yeni takılan ekran ips değil. Lacivert çerçeveli olanlardan takmışlar. üst,alt,sağ,sol dan bakınca gayet normal. bir köşeden bakınca renkler karışıyor diğer köşeden bakınca renkler sararıyor. Telefonu duvara atıp parçalayasım geldi. Gözüm gibi baktım ne şarj soketi hiçbir arıza olmamıştı, beyazlaşma olmasa kesinlikle servise göndermezdim. Hep burada okurdum Telpa şöyle Telpa böyle diye bir sürü olumsuzluk, aynıları başıma geldi.

Telefonu bayramdan sonra tekrardan göndermeyi düşünüyorum. Şimdi bu telefon açılma garipliği ekran değişimlerinde normal midir? Yeni seriler böyle mi yani? Recovery mod neden açılmaz, arıza mı yoksa Telpa'nın bir kurnazlığı mı? Ayrıca (tam) ips olmayan ekran için de ne yapabiliriz ? Benzer durumu yaşayanlardan yardım istiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=GuJNhkVDX-w

Videodaki fotonun orijinali:

https://store.donanimhaber.com/6d/ca/2d/6dca2d9013dc348e8a534458c8bede0a.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebrar21 -- 6 Ağustos 2014; 18:43:12 >

• PM attığınız için teşekkür ederim.
    Ben vazgeçtim servise vermekten bissürü sıkıntı servis adam değil ki.
    Birdaha gm mi asla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim.

Ayrıca şarjı çok çabuk azalıyor gibi geldi. Kullandıkça daha iyi anlaşılır..
  • Ekranin resmini cekermisiniz merak ettimde hem ips olmadigina eminseniz nitelikli dolandiriciliktan mahkeme acin ips olmadigi kanitlaninca hem mahkeme masraflarini oderler hemde size yuklu miktar tazminat vermek zorunda kalirlar hemde ayipsiz bir urunle urununuzu dwgistirmek zorunda kalirlar ips olmadigina eminseniz ve saglam kanitlariniz varsa direk mahkemeye gidin hem yuklu mitar tazminat alirsiniz kendinize yepyeni 3 tane twlefona alirsiniz :D

• hocam üşenmeyin tüketici heyetine gidin resmen ekranınızı çalmışlar 2 3 ay uğraşırsınız ama bu hırsızlar en azından bu kadar rahat çalamayacaklarını anlarlar.
  • Sadece ben değil forumdan birkaç kişi de yazmış. Yeni seri ekranlar tam ips değil. Akşama fotoğrafını çekip atarım. Videolarda özellikle de 720p'lerde daha iyi anlaşılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebrar21

Sadece ben değil forumdan birkaç kişi de yazmış. Yeni seri ekranlar tam ips değil. Akşama fotoğrafını çekip atarım. Videolarda özellikle de 720p'lerde daha iyi anlaşılıyor.

Daha evvel dile getirildi.bşzzat gidip ben orda takım lideri ile tartıştım ips konusunda en sonunda tedarikçi ne yolluyorsa bizde onu takmak zorundayız diyerek bir nevi kabul etti. Hatta telpanın camında general mobile discovery reklamı ile ilgili afişinde eskiden olduğu gibi ips değil tft lcd ekran diye geçiyordu. Resim çekip hatta foruma eklemiştim.yani sözün kısası son gelen 2 parti cihazların bazıları ve servise ekran değişimi için gidenlerin hepsi LCD ekran. Kesinlikle ips değil.hatta ips olmasını dahi geçtim değişimden geldikten sonra siyah arka planda kendini daha net belli eden boylamasına siyah harelenmeler mevcut. Kısaca yazık

• Bu arada recovery için bence servise filan yollayıp telefonsuz kalıp sinirinizide bozmayın. Flash tool ile yeni yazılım atın bence yinede takdir sizin

• Hatta Burdaki linki bir inceleyin derim orda sanırım koyduğum resim mevcut.

http://forum.pittech.net/index.php?topic=21697.0

• yazık ya şu millete, telefona en fazla 100 dolar öde, dön türkiye de bunu 650tl ye sat, eşşek yüküyle para kazan, sonra garanti içi onarımlarda insanlara kazık at.. ben asla çin malı telefonu bir daha türkiyeden almam, 150 dolar öder en güncel telefonu çinden alırım. bozulursada ödediğim miktar ortada yani.
  • Yazılım atınca recovery düzelse de, açılırken olan ekran kararma problemi çözülür mü yani?
    Sonradan başka problemler de çıkmaya başladı, ses açma tuşu çok zor basıyor. ve sonradan farkettim batarya pinlerinden birini yamultmuşlar, çalışmasına bir zararı yok gerçi. ses tuşundan dolayı mecburen yine göndereceğim.
  • Video ve fotoğraf ilk mesaja eklenmiştir.
  • general mobile discovery kullanmıyorum, kullanmayı da düşünmüyorum.
    ama bu kadar insanı mağdur etmeyi başarıyorlar ya helal olsun.
    sanki hayırlarına yapıyorlar diyeceğim yok mantık hatası, insan hayır yaparken başkalarına zarar verir mi?

hakkını ara kardeşim.

• Gecmis olsun dostum,

• Ara söyle telpaya sitesinden mesaj Burak dava acaciğim diye yusuf yusuf düzeltirler.+yapmazsalar git tüketici haklarina başvur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Todo al Blanco

general mobile discovery kullanmıyorum, kullanmayı da düşünmüyorum.
    sanki hayırlarına yapıyorlar diyeceğim yok mantık hatası, insan hayır yaparken başkalarına zarar verir mi?

hakkını ara kardeşim.

Aylardir bende uyariyorum malesefki simdide gmd 2 ye para verecek bir suru masum tuketici olacak,yazik.

• quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

quote:

hakkını ara kardeşim.

Aylardir bende uyariyorum malesefki simdide gmd 2 ye para verecek bir suru masum tuketici olacak,yazik.

Tamam hemen sony m2 almaya gidiyorum asosyal sincap. 9000 mesaj nedir abi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

quote:

hakkını ara kardeşim.

Tamam hemen sony m2 almaya gidiyorum asosyal sincap. 9000 mesaj nedir abi.

noldu ezık gmd fanboyu zıhnıyet,burda telefondan konusuoruz anlamadıgın ıslere gırme,okullar tatıl anlıyorum gencsın heyecanlısın ama bıraz sabır hadı optum gozlerınden.

• Bende de lacivert ekran var sormuşsunuz sizde de bu sorun var mı diye. Ben Nalk.
    Öncelikle bende bu sorunların hiçbiri yok. Boot animasyon sorunu yaşıyorsunuz o ekrandakı siyah olarak takılma sorunu. Bende de vardı o. 4.4'ten 4.2'ye geçince oluştu. Ben de uğraşmadım telefonu servise verdim. Mahkemeye verebilirsiniz IPS ekran sorununuz için. Bir şey olursa bu hesaba PM atabilirsiniz. Diğeri 28 gün daha kapalı.
  • Boot animasyon sorunu sanırım benim demek istediğim..Servisten yeni gelen, kırık ekran, ücretli değişimi yapılan başka bir discovery inceledim, onda açılış ekranı sorunsuz. Ama ona da aynı ekrandan takmışlar, köşelerden bakınca berbat. Tekrar gönderirken uzunca bir yazı yazacağım. Benim gibi ekran değişimlerinde ips olmayan ekran takılan kişiler ne yaptılar? Telpayla itirazda bulunuldu mu? Sonuç alındı mı? pittech forumda imza kampanyası var ama başka bir icraat göremedim..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.