Şimdi Ara

Qualcomm son çeyrekte rekor rakamlara imza attı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Qualcomm son çeyrekte rekor rakamlara imza attı





    Mobil cihaz pazarında hiç kaybetmeyecek firmalardan birisi olarak gösterilen Qualcomm, 30 Haziran'da sonra eren mali yıl üçüncü çeyreğinde rekor gelir elde etti. 




    Mobil işlemci sektöründe pastadan en büyük payı alan Qualcomm, son çeyrekte 6.8 milyar dolar gelir elde ederken, net karı ise 2.2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıl bazında gelirlerde yüzde 9, karda ise yüzde 42 artış elde edildi. Önceki çeyrekte çok düşük bir artış elde eden Qualcomm'un son çeyrek rakamları yüzünü güldürdü.




    Ar-Ge çalışmalarına çok önem veren ve her yıl yatırımını artıran Qualcomm, son çeyrekte yüzde 11 artışla 2 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı yaptı. Buna rağmen yüksek kar elde edilmesi başarı olarak görülüyor. 




    Son çeyrekte Qualcomm'un MSM yongasetlerini taşıyan 225 milyon akıllı telefon sevkiyatı yapıldı. Bunların toplam geliri ise 58 milyar doları buldu. Ayrıca 3G/4G yongalarını taşıyan mobil telefonların sevkiyat rakamı ise 250 milyona yükseldi. 




    Qualcomm dünyanın dört bir yanında kullanılan farklı ağ altyapılarına göre teknolojiler geliştirmeyi sürdürüyor ve özellikle Çin'deki büyük potansiyelden faydalanmayı ümit ediyor.  

     

     



    Kaynak:http://www.androidheadlines.com/2014/07/qualcomm-reports-growth-q3-f2014.html



  • Saat hızlarını yükselte yükselte mangallık gibi yaptığı cpularını revize etse bir zahmet

  • S800 ün en sağlıklı çalıştığı cihazlardan bir HTC One M8 olsa gerek thermal throttlingin en az yaşandığı cihaz benzer işlemciye sahip cihazlardan art arda yapılan testlerde daha yüksek skorlara imza atıyor:)

  • E tabi snapdragon 400 ü kullanmayan kalmadı 100 liralık tabletten tut 10.000 liralık vertu telefona kadar her yerde snapdragon var

  • piyasanın lideri herkesin telefonunda var neredeyse
  • Rakibi yok normaldir.

  • Eskiden Texas Instruments'in yanında adı okunmazdı. Symbian'ın lider olduğu zamanlar Nokia, Sony Ericsson, Samsung gibi firmalar hep OMAP çözümleri kullanırdı. Şimdi ortada rakip olmadığından bu rakamlara ulaşması çok normal.
  • Evet, rakibi yok. Keşke Tegra ailesini de Qualcomm kadar yaygın görebilseydik.

  • Base freq 3.0 işlemcilerini görmek dileğiyle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rakipsizliğin getirdiği başarı bu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu rekorlar inşallah tüketicilerin zararına olmaz adamlar tekele doğru gidiyor

  • nvidia sağolsun adamlar tekelleşmeye doğru gidiyo mediatekten ataklar gelmezse kıçlarını kımıldatmazlar

  • Qualcomm'un buraya gelebilmesinin nedeni yazılım desteğini vermesi. Ne mediatek ne Nvidia adam gibi destek vermediği için piyasada yeterince boy gösteremiyorlar. Bir tüketici olarak ne Tegra chipsetleri ne mediatek chipsetleri kendilerini kanıtlamadan tercihlerimde yer alamazlar.

  • Allons-y kullanıcısına yanıt
    Zamanında henüz Windows Mobile devrinde Qualcomm işlemcili cihazlar yıllar öncesinin Intel XScale işlemcilerinin sorunsuz oynatabildiği videoları oynatamıyorlardı. Hatta Qualcomm işlemcilerde GPU ve video hızlandırıcı olmasına rağmen idi bu. Sebebi ise işlemci yetersizliği değil, HTC ya da Qualcomm kaynaklı lisans hikayelerindendi. 1GHz Qualcomm GPU daha düşük frekanslı işlemcilerin oynattığı videolarda takılıyordu. Adamlar QPU koymuş ama kullanılması için lisans gerekli idi sanırım ve ödemeyenin telefonlarında videolar başarısızdı mesela. O zamanlar hiç düşünmezdim bile Qualcomm işlemcili bir cihaz. Benim için modem markası ve GPS mesajlaşma cihazı üreticisi idi.
    Şimdi ise Intel XScale'in adı kalmadı, el terminallerinde yaşıyor artık. Qualcomm ise her cebe giriyor ve eski aptal sorunları yok. Gelecek telefonumun Qualcomm işlemcili olmasını bekliyorum. Exynos'un da tadına doydum...
  • Adamların derdi tasası yok yeniyi çıkarıp yolluyolar sen sony alsanda bunu kullanıcaksın samsungta kısacası olmuslar TEKEL

  • qualcom gidişi süper şimdilik ama başka üreticilerde çıkar yakında nvidia gibi saçma hatalar yaparlarsa destek vs gibi hemen kesersen bir daha ne kullanıcı nede firma zaten anında kaçar snapdragon 400 bile 4.4.2 gibi bir sürü güncelleme aldı ama mediatek tegralar exnos olucaktı bunlar desteği kesiyor kısa sürede 3g lte 4g vs bir sürü alt yapı desteği yazılımsal destek qualcomu bugünkü hale getirdi ör: galaxs s5 s4 lte lg g3 g2 htc one- one m8 discovery elite sony z1 z2 lumia serisi ilk çıktığından beri qualcom ile çalışıyorlardı destek sorunu yaşamıyor mediatek android 4.2.2 kaldı belki gelir Ama şu gerçek qualcom 2.5 ghz falan amd gibi yaparsa elinde sonunda bu iş suratında patlar özelleştirilmiş çekirdekler iyi ama ısınma sorunu telefon için gereksiz pil tüketimi ve performans kaybı demektir

  • bunlar hep s400

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.