Şimdi Ara

Sony, Xperia Z3X adında bir Phablet modeli hazırlıyor olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Sony, Xperia Z3X adında bir Phablet modeli hazırlıyor olabilir





    Sony cephesinde gözler yeni amiral gemi modeli Xperia Z3'e odaklanmışken, Xperia Z Ultra phablet modelinin devamı niteliğinde olacak yeni bir modelin iddiaları gündeme gelmeye başladı.




    Çinli kaynaklardan edinilen bilgilere göre Sony, Xperia Z3X adında bir phablet cihazı üzerinde çalışıyor. Donanım olarak selefini geride bıracak olan cihaz bununla birlikte boyut olarak biraz daha kompakt hale geliyor. 




    Xperia Z3X modeli muhtemelen Xperia Z3 ile aynı tasarım çizgilerini taşıyacak. Modelde 6.14 inçlik OLED ekran ve 2560x1152 piksel çözünürlük yer alıyor. Genelde standart 2560x1440 piksel olduğu için 1152 piksel yatay çözünürlüğün nasıl elde edildiği bilinmiyor. 




    Xperia Z3X modeli gelecek yılın en güçlü mobil yongaseti olarak gösterilen 64-bitlik Snapdragon 810 yongasetini temel alacak. 2.86GHz saat hızında çalışan yongaseti, 4 adet Cortex-A57 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeğini iş yüküne göre sırayla veya aynı anda çalıştırıyor. Beraberinde gelen Adreno 430 grafik birimi de mobil dünyanın en güçlüsü olarak adlandırılıyor.




    RAM tarafında da bir ilke imza atan Xperia Z3X, 2GB DDR4 bellek ile geliyor. DDR4 teknolojisi ile veri aktarımı hızlanırken, enerji tüketimi de en aza iniyor. Cihazın 2GB LPDDR4 bellekten aldığı performansın şimdiki 3GB LPDDR3 belleklerden elde edilen performanstan daha iyi olduğu belirtiliyor.




    Diğer taraftan kısa süre önce internete sızan 22MP çönüzürlükteki Exmor RS sensörün ilk kez bu cihazda yer alması bekleniyor. İşletim sistemi ise Android L olacak. Doğruluğu bilinmese de modelin ve lens gibi aksesuarlarının olduğu bir resim de paylaşılmış. Xperia Z3X modelinin en erken 2015 baharında tanıtılması bekleniyor.  

     

     



    Kaynak:http://www.t3.com/news/sony-xperia-z3x-shows-off-mind-boggling-spec-sheet



  • bu kafasız şirketler yüzünden hep kazanan APPLE oluyor çok fazla üretip sürümdenmi kazanmaya çalışıyorlar anlamadımki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dere.beyi -- 24 Temmuz 2014; 23:37:12 >
  • 6.14 müüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

    5.00 yapsınlar alayım yoksa nah alırım
  • tamamen saçmalamışlar, bu kadar uzun bir zaman dilimi için iddia edilen tüm haberler gerçeklikten uzaktır... sony 2015 baharına yani neredeyse, 1 yıl sonrasına 2 "z" modeli daha çıkarır... onun için şimdiden 1 yıl sonrasının donanımını sony mühendisleri bile bilmiyordur... sadece proje olarak konuşuyorlardır... yeni bir "z ultra" modeli tanıtılacaksa bu önümüzdeki dönemde, en geç "eylül-ekim"de olur... yoksa, z ultra serisinden vazgeçmiş bile olabilirler...

  • Tasarım ve özellikleri harika 5.2inç yapın satış rekoru kırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı isimle devam etsinler yeni isimlendirme iyi olmuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kadar güçlü işlemciyi nasıl soğutacaksınız benim pc deki 2.2ghz fan süpürge gibi çalışıyor bu telefonda 2.86ghz şaçmalamışlar gerçekten uzak bencce

  • Yalan la inanmayın herzaman Sony hakkında böyle iddialar olur ama hep fos çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ohaaa 5.5 üstünde olmasın efsane bir telefon olur.

  • görseller çok ilginç, bu tarz telefonlar pek tutmuyor
  • Birde sx-master ses çipi koysalar alınabilir. Yoksa bu rakam oyunlarının sonu yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakışır :))

  • Okurken beni gerçekten heyecanlandırdı. İşlemci falan neyse de o büyüklükte bi sensöre sahip kamera efsane olur. Android tarafında Nokia'ya rakip çıkar :)

  • 2.86 GHz diyor?

  • Süper :)

  • fiyat çok ucuk olacağından bizi aşar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    2.86 GHz diyor?

    4-5 gHz olacak ilerde düşünsenize

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetiniz hayırlı olsun editör bey

    Bu söz konusu görselin gerçek olduğunu bilmiyoruz, ancak Sony'nin Curved sensörleri şimdiden heyecanlanmamız için yeterli.

    Xperia Z3X olmaz, başka bir şey olur, Ocak ayında olmaz, başka bir zaman olur ancak gerçekleştiğinde benim değerlendireceğim bir şey olacağı kesin

    Birde, "Xperia Z3X" adıyla sızan cihaza, "Xperia Z Ultra'nın halefi" olarak bahsetmişsiniz. Dediğiniz gibi olacak olsaydı "Z3 Ultra" denirdi büyük olasılıkla.

    Ha keza, Xperia A2'ye de Z2 Compact demiştiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illustrious. -- 24 Temmuz 2014; 23:34:09 >
  • gerçiği ekrem71 haberlerini dikaate almamak gerekir :) nerde ucuk haber var onu koyuyor siteye :D

  • benim gönderiye - yi basan arkadaşlar işlemci frekansı artarsa çok ısınır yada şöyle diyelim temelden alalım işlemci bilgisayarın temel parçasıdır yok bu da olmadı işlemci tüm işlemleri yapar ondan çok ısınır gerçi siz bunuda bilmezsiniz şimdi diyeceksini yahu bilgisarı ekran ısıtır falan yok canım ben diyeyim işlemciler ısıtır bilgisayarı ha birde ekran kartı HDD falan var ama hatrı sayılır olan işlemcidir ya sizin derdiniz ne 2.2 ghz işlemci bile ateş gibi yanıyor 1.7ghz lik telefonunuzda oyun oynarken neden çok ısınıyor diye feryat figan edenleri hiç duymadınız galiba peki ya 2.86 ghz altına metal bağlayın o metale yumurta kırın en azından işinizi görür sanırım ateş gibi yanan bir telefonu insanlar taşımak istemezler ayrıca işlemcilerde soğutma sistemi olmadan yani takdir edersinizki telefona fan takamayız sıvı soğutmadan bahis bile etmiyorum onun için işlemcilerde aşırı ısınmanın önüne geçilmeli geçilmeliki 2.86ghz gibi telefonlar için uçuk hızlarda ısı sorun olmasın ve son olarak çok yararlı bir yazı okuyun donanım bilginiz gelişir:http://tr.wikipedia.org/wiki/Merkezi_i%C5%9Flem_birimi

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.