Şimdi Ara

Kısa Dönem mi Yedek Subay mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben mühendislik fakültesinden yeni mezun oldum askere başvurmadan önce aklımdaki soruyu sizlere sorayım dedim.. Kısa dönem askerlik mi daha iyi yoksa yedek subaylık mı ? herkes farklı bişi söylüyor...?..



  • Askerliğin kısası makbuldur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer evlilik vs durumu varsa yedek subaylık para biriktirme açısından işine yarar. Sonuçta rütbeli oluyorsun, 8-17 arası memur gibi takılıyorsun (dağ başına düşmediğini varsayıyorum tabi), amele gibi kule nöbetleri, uzun dönem barzolar vs vs ile de uğraşmıyorsun. Rahat rahat telefon kullan, laptop önünde film izleyerek "nöbet" tut. 1 yılını orduda geçirme fikrine sıcak bakıyorsan hiç düşünme bence. Ama sonuçta öyle de böyle de bitecek, sivil hayata döndüğünde arkadaşların işini bulmuşken sen daha yeni başlıyor olacaksın. (Tutumlu biriysen hesabında bir miktar parayla tabi )
  • şu anda kısa dönem askerlik yapan bir kardeşin olarak söylüyorum, kesinlikle asteğmen olarak yapmanı öneririm. Kısa dönem er olsan 6 ay boyunca en kral yerde askerlik yapıyor olsan da uğraşmak istemeyeceksin. Zaten genelde birliklerde uzun donem asker sayısı cok fazla, kendınden 4-5 yas kucuklerle ust devre muhabbetıne gırıp agız kokusu cekeceksın. Bunun yerıne asteğmen ol, hepsi senin kahrını çeksin, 3.000 tl ye yakın maaşını al mesai saatinden sonra dilediğin gibi yaşa. Su an benım askerlık yaptıgım yerde asteğmenler de var kısa donem, uzun donemler de.. En cazibi o bence her sekılde..

    Ama arkadasın dedıgı gıbı, dag basında bı karakola fılan dusup er gıbı yasayacaksan lanet olsun 6 ay gıtmedıgıne pısman olursun, yalnızca bu... Zaten de dusuk ıhtımal... Sormak ıstedıgın detay varsa mesaj da gonderebılırsın kardesım..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben uzun dönem askerlik yaptım 15 ay,bizdeki kısa dönemlerle aynı devreydi o masasında çay içti diğerleri ona çay taşıdı farkı anla artık kısa dönemsen olayın amele şansıdır uzunsan güzel şansdır sorumluk ve yükümlülükleri var zimmet olayıda var gelip trilyonlarca şey altına zimmet verilebilir de öte yandan çok rahat.
  • Teşekürler arkadaşlar çok yardımcı oldunuz
  • izle ve aklında tereddut kalmasın ;
    https://www.youtube.com/watch?v=s8LQXv5wNW8
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.