Şimdi Ara

HP Pavilion DV6062EA | Resimler + İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
0
Favori
14.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  HP Pavilion DV6062EA | Resimler + İnceleme

Cihaz Özellikleri:

Model:Hp Pavilion DV6062EA

- Amd Turion64 X2 TL-52 1.6 Ghz İşlemci
    - 1024 Mb 667 Mhz DDR2 Ram
    - 100 Gb 5400 rpm Hard disk
    - 256 Mb nVidia GeForce Go 7200 Ekran kartı
    - 15,4" yansımasız parlak ekran
    - Multi Recorder DVD sürücüsü
    - Wireless, Bluetooth, Uzaktan Kumanda, 5 in 1 Card Reader, QuickPlay Özelliği, 1.3 Mp Webcam
    - 3XUSB, 2,99 Kg

İlk İzlenimler:

Cihazda görünüş olarak ilk ilgiyi çeken şeyler şüphesiz mavi led'lerdir.Neredeyse led'leri heryerde görmek mümkün, peki bu çokmu can sıkıcı bir durum, hayır asla.Aksine notebook'a güzel bir hava veriyor.

Resimde görüldüğü üzere üst kısımda sıralı led'ler var, bunlar dokunmatik birer multimedia tuşları.Örneğin sesi buradan azaltıp çoğaltmak için parmağınızı sağa ve sola sürüklemeniz yeterli oluyor, touchpad mantığında olduğu gibi.Ayrıca stereo ses çekimleri için webcam'in her iki yanında iki adet mikrofon mevcut.
    Touchpad ise ilk dokunmada kendini hissettiriyor, daha önce hiç böyle bir touchpad görmemiştim açıkçası, fare hareket etmese touchpad olduğunu anlamam yani :) Şaka bir yana, tıpkı kasa ile aynı yapıda gibi, ilk başta biraz acayip gelebilir, ama alıştıktan sonra başka touchpad'ler size acayip gelecektir.Cihaz ile birlikte birde QuickPlay (hızlı oynatma) adında bir yazılım geliyor, çoğu notebook'ta film izlerken 2. cd'nin sonunu getiremezdik, hatta filmi diskten çalıştırırken bile.Bunun sebebi Windows'un açık olması ve arkaplanda çalışan sistem uygulamaları.Siz her ne kadar klasörlerde gezmeyip uygulama açmazsanız, Windows kendi içinde bir takım işlemler yapmakta ve pili tüketmektedir.QuickPlay modunda ise Windows açılmamış oluyor ve pil süreniz artarak katlanıyor.
    Ayrıca paket içeriğinde birde uzaktan kumanda yer alıyor.Bilgisayarınız kapalı konumda iken bile kumanda ile açabiliyorsunuz, buda güzel bir özellik diye düşünüyorum.Ayrıca kumandanın çekim gücüde bir hayli yüksek, ben en fazla 10 metre mesafeye kadar test edebildim, bu mesafe dahada uzayabilir.

Kasa Yapısı:

6000 serisi kasalar herkezce çok beğeniliyor, mükemmel bir yapıya sahip olduğu kesin.Görünüşü bir BMW 7.45'i anımsatmıyor da değil:) Kasa uzaktan siyah ve gri tonlardan oluşmuş gibi görünüyor, fakat kapağın üstünde ve touchpad kenarlarında hafif çizgi desenleri var, buda güzel bir hava katmış diyebilirim.Peki sadece güzelmi, bunun yanında sağlamlığı kendini bir hayli belli ettiriyor.Bunu test etmek mümkün değil ama şuana kadar herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadım.6000 serisinden herhangi bir modelin özelliklerini beğenip, kasasına kafanız takıldıysa bence hemen o cihazı alın güle güle kullanın derim, pişman değil memnun kalırsınız.

Grafik performansı:

Şu ana kadar yüksek sistem gerektiren bir oyun yüklemedim ama şunu söyleyebilirim, bu serilerdeki NVidia GeForce ekran kartlarının 7200 olması biraz
    performans düşüklüğü gösteriyor.Bunun yerine 7600 ekran kartı kullanılmış olsaydı Pavilion 6000 almamak saçmalık olurdu galiba :)
    Ekran kartı internet sitelerinde ve mağaza broşürlerinde 128 Mb olarak geçiyor ama cihaz 256 Mb ekran kartına sahip.Bunun sebebide kartın sahip olduğu
    Turbocache özelliği.Yani ihtiyaç oldukça Ram'den + 128 Mb otlanıyor :)
    Dediğim gibi oyun yüklemediğim için şimdilik oyun performansı hakkında bir bilgi veremeyeceğim, ama ilerleyen günlerde çeşitli oyunların performans sonuçlarını burada sizinle paylaşmaya çalışacağım.

Pil performansı:

Şüphesiz bir notebook alırken dikkat ettiğimiz özelliklerin en başında harcanan pil süresi geliyor.6062'de pil süresi beni bir hayli tatmin etti diyebilirim.Çünkü önceki notebook'umda (Acer Travelmate 4061lci) normal kullanımda pil maksimum 50 dk. gidiyordu, cihazın yeni olmasına, paylaşımlı bir ekran kartı ve Centrino M işlemcisine sahip olmasına karşın.Heleki 6062 modeli 256 Mb harici bir ekran kartı ve Amd X2 64bit bir işlemciye sahip, buna rağmen pil performansı bir önceki cihazı ikiye hatta ve hatta üçe katlıyor diyebilirim.
    Cihazla sadece ağ kablosu ile devamlı olarak (50 GB) veri transferi yaptım ve 1 saat 50 dakika boyunca pil notebook'u ayakta tuttu.Tabi QuickPlay modunda işletim sistemi tamamiyle açık olmadığı için daha az pil tüketerek film izleyebilir, müzik dinleyebilirsiniz.
    Birde diğer notebook'larda varmıdır bilmiyorum (ama acer'larda yok onu biliyorum) pil şarj olurken dolan pil miktarını yüzde şeklinde gösteriyor.%100 olduktan sonra notebook AC güçte çalışıyor yani pil takılı olsa bile gücünü kablodan alıyor.

Isı Durumu:

İşlemci fanı çoğu notebook'taki gibi sağda veya solda değil kasanın arka sol tarafında yer alıyor.İşlemci sıcaklığı havadaki ortama göre farklılık gösterdiği için
    kesin bir değer veremiyorum.Pil performansı kısmında söylediğim dosya tranferi sonucunda işlemci, ekran kartı işlemcisi ve hdd sıcaklıları resimdeki gibi oldu.

Bunların haricinde touchpad çok az miktarda ısınıyor, zaten bu çoğu notebook'ta gerçekleşen bir durum.

Çıktı birimleri:

Solda iki, sağda bir adet olmak üzere üç USB soketi, Expansion port, TvOut, SD,MS/Pro, MMC, XD kart okuyucu, ethernet, 56k modem, monitör çıkışı

Genel Performans:

Genel olarak cihazın performansı çok iyi, ama dediğim gibi ekran kartı performansı biraz düşük.Ben web tasarımı ve video editing işleri ile uğraşıyorum, kullandığım yazılımlar Flash 8, Photoshop CS2, Frontpage 2003, Premiere Pro 1.5, 3dsmax5 vs. Benim işimi fazla fazla görüyor yani.Çift çekirdek işlemciye sahip olması aynı anda birden çok işlemi makineyi kastırmadan yapmanızı sağlıyor.

Eksi Yönler:

Çoğu kişinin karşılaştığı bir durum, cihazın bir denge sorununa sahip olması.Yani Notebook'un sağ ön tarafı aşağı yukarı oynatıldığında çok hafif bir esneme yapıyor.Ama bu kesinlikle can sıkıcı bir olay değil, ben 1-2 gün kullandıktan sonra aklıma gelip bakmıştım varmı diye.Birde 7200 ekran kartı kullanması
    eksi bir yön olarak düşünülebilir.Bunların haricinde herhangi bir eksi taraf yok.Bilgisayar karşımda ve bir haftadırda kullanıyorum bakıyorum sağına soluna ama yazacak eksi bir tarafını göremiyorum açıkçası.

Biraz aceleye geldi ama inşallah yararlı olmuştur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.psychopath -- 25 Eylül 2006; 10:42:22 >

• Hayırlı olsun iyi günler de Kullan. Bide Resimler de Sorun var heral de sadece bitanesi gözüküyo bahsettiğin ledli resimi göremedik?
  • Birkaç resim daha...

İşte notebook bu kadar

• guzel bir inceleme olmuş teşekkürler:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanak

guzel bir inceleme olmuş teşekkürler:)

Bugün birkaç oyun test edip sonuçları buraya ekleyeceğim...
  • HOCAM BİR DE OYUN PERFORMANSINI YAZARSAN ÇOK İYİ OLUR.MESELA MOST WANTED 'I HANGİ DETAYLARDA OYNATIYOR.BİRDE FAN SESİ GELİYOR MU ONU SORACAKTIM?
  • quote:

Orjinalden alıntı: alex1907

HOCAM BİR DE OYUN PERFORMANSINI YAZARSAN ÇOK İYİ OLUR.MESELA MOST WANTED 'I HANGİ DETAYLARDA OYNATIYOR.BİRDE FAN SESİ GELİYOR MU ONU SORACAKTIM?

Bugün Most Wanted ile Call Of Duty 2 oyunlarını test edicem zaten.Fan sesi var, ama bu doğal bir olay.Zaten bu alete o ses değer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.psychopath -- 25 Eylül 2006; 11:10:08 >
  • KARDEŞ ONUN YERİNE MONSTER VEYA DATRON CORE 2 DUO ALSAYDIN YA
  • Beklediğim bir incelemeydi. İyi bir inceleme olmuş, teşekkürler...

Özellikle bu notebook un işlemci performansını merak ediyorum. Super PI testinde nedense işlemcinin %50 si kullanılıyor. Bende bu modeli almayı düşünüyorum ama belirttiğin esneme ve işlemci nedeniyle biraz kararsızım. Benim senden istediğim linkteki max dosyasını render alman. Eğer sonucu yazarsan çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicomedya -- 25 Eylül 2006; 11:46:14 >
  • bu kadar para verip core duo neden alıyorsunuz core 2 duo varken merak ediyorum doğrusu.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcanozsisman -- 25 Eylül 2006; 15:09:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eXpErT_

bu kadar para verip core duo neden alıyorsunuz core 2 duo varken merak ediyorum doğrusu.?

İşlemci Core Duo değil Turion64 X2. Core Duo varken neden Turion64 X2 alıyorsunuz deseydin tamam. Fakat şu anda kaliteli ve köklü bir markanın Core 2 Duo dizüstü bilgisayarı yok. O denenle birçok kişi Turion64 X2 yi tercih ediyor.
  • Elbette, ben şimdi datron'a güvenip notebook alamam, hem alsam bile işlemcisine kanıp almam.Notebook'ta sadece işlemci iş görmüyor, ısındıktan, pili hemencik bittikten, kasası dandik olduktan sonra napim core2 duo'yu...

Az önce NFS Underground 2 kurdum, max grafik ayarlarında cihaz kasma yapıyor, grafik detaylarını 2 kademe düşürdükten sonra iyi bir şekilde oynanıyor (1024x768 çözünürlükte.)

Bakalım, diğer oyunlarda durum ne olacak, sonuçları paylaşmaya devam edicem...
  • evet özür o şekilde değiştiriyorum sorumu forumu okuya okuya core duo gibi geldi gözüme

quote:

Orjinalden alıntı: nicomedya

quote:

bu kadar para verip core duo neden alıyorsunuz core 2 duo varken merak ediyorum doğrusu.?

İşlemci Core Duo değil Turion64 X2. Core Duo varken neden Turion64 X2 alıyorsunuz deseydin tamam. Fakat şu anda kaliteli ve köklü bir markanın Core 2 Duo dizüstü bilgisayarı yok. O denenle birçok kişi Turion64 X2 yi tercih ediyor.
  • valla bende datron var,

1 - ısınmıyor deli gibi,

2 - pili hemen bitmiyor 2.15saat gidiyor

3 - kasası süper boya yerine sert plastik malzeme boyası çizildi rengi gitti derdim yok

4 - nfs under2 kurdum ayarları azaltmadan takılmadan oynayabiliyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: dr.psychopath

Elbette, ben şimdi datron'a güvenip notebook alamam, hem alsam bile işlemcisine kanıp almam.Notebook'ta sadece işlemci iş görmüyor, ısındıktan, pili hemencik bittikten, kasası dandik olduktan sonra napim core2 duo'yu...

Az önce NFS Underground 2 kurdum, max grafik ayarlarında cihaz kasma yapıyor, grafik detaylarını 2 kademe düşürdükten sonra iyi bir şekilde oynanıyor (1024x768 çözünürlükte.)

• biliyorum turion x2 oldunu ama bence bunu almak kötü bişey zaten 2 haftaya hp dell vsvs core 2 duo getirecek niye beklemidin kurt mu çıktı
  • inceleme ve resimleri için teşekkürler.. güle güle kullan çok güzel alet.
  • hayırlı olsun kardeş... senden bi ricam var...
    laptopun ekranının markasına bakabilir misin ???

bilgisayarım-özellikler- >>donanım>>aygıt yöneticisi>>ekran >> details

orda "DISPLAY\PHL082C\5&37CD90F7&3&11335587&01&00" gibi bişey yazar...
  • güzel bi inceleme olmuşş . sağolasın.. sen dedin ki nfs de oyun takıldı. sonra datron lu arkadaş dediki, bende takılmadı.. arkadaş senin datronun özellikleri nedir???
  • gule gule kullanın onu bejken bunu bekle sonu yok bu işin cok gusel bi notebook bence incelemede cok guzel olmus
  • quote:

valla bende datron var,

1 - ısınmıyor deli gibi,

2 - pili hemen bitmiyor 2.15saat gidiyor

3 - kasası süper boya yerine sert plastik malzeme boyası çizildi rengi gitti derdim yok

4 - nfs under2 kurdum ayarları azaltmadan takılmadan oynayabiliyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: dr.psychopath

Elbette, ben şimdi datron'a güvenip notebook alamam, hem alsam bile işlemcisine kanıp almam.Notebook'ta sadece işlemci iş görmüyor, ısındıktan, pili hemencik bittikten, kasası dandik olduktan sonra napim core2 duo'yu...

güzel bi inceleme olmuşş . sağolasın.. sen dedin ki nfs de oyun takıldı. sonra datron lu arkadaş dediki, bende takılmadı.. arkadaş senin datronun özellikleri nedir???

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.